Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ráthné Murányi Rita

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! A hétvégén Londonban voltam, ahol meglátogattam a Globe színházat. Ezzel egy régi dédelgetett vágyam vált valóra, hogy saját szememmel lássam a színházat belülről. Sajnos előadásra nem jutottam be, de egy fergeteges idegenvezető segítségével feltárult előttem a színház, ahogy…..
Kedves Blog Olvasók! Immár két hét telt el, hogy megérkeztem Oxfordba és most már azt mondhatom, hogy megszoktam a környezetemet. Minden reggel busszal megyek az iskolába, ahol igazából az egész napom zajlik talán egy órás ebédszünetre van alkalmam, ha éppen nem a beadandó feladaton, vagy az…..
Kedves Olvasó! Egy hete érkeztünk meg kicsit kalandosan Hédivel Oxfordba, ahol én a British Study Centres iskolában tanulok. Hol is kezdjem, hm. Nagyon korán reggel indultunk Ferihegyről, de Londonig minden simán ment. Amikor leszállt a gép fogvacogtató hideg és eső fogadott, én leváltottam a nyári…..
DKRMG Erasmus+ 2019 2019.07.06 14:54:00
Kedves Olvasóink! A 2019-es nyári projektünk nyári külföldi továbbképzései folytatódnak, hiszen holnap érkezik Broadstairsbe Veres Kati, a jövő héten vasárnap pedig Koren Natasa indul Dublinba és Hegyiné Zámbó Krisztina Bécsbe. Természetesen sok-sok munka előzi meg ezeket az utazásokat, mivel az…..
DKRMG Erasmus+ 2018 2018.08.16 21:15:01
Bizonyára mindenki hallotta már a tragédiát, ami két nappal ezelőtt történt Genovában, ahol történetesen én is ott voltam, még szerencse, hogy jókor jó helyen a városban. A katasztrófa megelőzhető lett volna, mert már tudták, hogy milyen rossz állapotban volt a híd, évek óta téma volt, hogy egy újat…..
Mivel a kurzusom alatt rengeteg mai aktuális politikai, kulturális helyzetről kapok képet, ezért arra gondoltam néhány fejezetet szánok ezeknek a témáknak a blogunkban. A migráns kérdés a mai Itáliában egyre fontosabb és sok szempontból megosztja a társadalmat. A napilapok egyre gyakrabban…..
DKRMG Erasmus+ 2018 Naviglio 2018.08.02 22:52:24
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért is választottam Milánót, mert itt elvileg nincs olyan hőség nyáron, de úgy látszik engem elkísér a rekkenő nyári meleg. Az a szerencse, hogy az iskolában nagyon jó a légkondicionálás és a metró vonatokon is kellemes a klíma.  Milánó nagyon nagy területen…..
Kedves Olvasó! Ma érkeztem meg Milánóba, Lombardia központjába a kora reggeli repülő járattal. Igazából a nagyon korai felkeléstől eltekintve megérte már délelőtt megkezdeni a város és a szállásom környékének felfedezését, mert így holnap könnyedebben jutok el a tanfolyam helyszínére a Scuola…..
Rengeteg mesélni valóm van, merthogy Dublin egy nagyon érdekes város. Ma a suli szervezésében egy vezetett városnézésen vettem részt, minden szempontból izgalmas volt. Régebbi diákok meselték, hogy ez egy kb. három órás túra, és nagyon jó. Az utobbi teljesült is,  nagyon jó fej volt a vezetőnk,…..
DKRMG Erasmus+ 2018 Horgonyt fel! 2018.06.24 13:55:05
A mai napon, vasárnap délelőtt elindult Natasa Dublinba, és ezzel megkezdődtek a 2018-as Erasmus+ projekt külföldi továbbképzései.  Koren Natasa egy írországi testnevelő tanároknak szóló kurzuson vesz részt, Balázs Ildikó Canterbury-ben egy módszertani kurzusra indul július elején, Hudra Andrea…..