Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pálóczy Erzsébet

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmet Meg Waite Clayton. Nem szabad megengednünk, hogy a II. világháború borzalmai megismétlődjenek. Egyszerű, bátor, de érzékeny és szívszorítóan hiteles regény a háború előtti eseményekről és Truus Wijsmullerről, egy rendkívüli nőről, a holland ellenállás…..
. Batka Zoltán: Vata fia 2020.09.18 14:11:54
Egyre többször hallom, hogy "a történelmi regények csak a történelem rajongói és a történelmet tanulók számára érdekesek, hiszen azok " úgyis csak a csatákról szólnak"...
Az Európa Könyvkiadó Kft. gondozásában jelent meg magyarul Celeste Ng megrázó és mélyen elgondolkodtató, egyszersmind különösen aktuális regénye. A sejtelmes külcsín egy mély és megrázó történetet, egyszersmind korrajzot jelenít meg a '70-es évek Amerikájának felszínes és fojtogató légköréről, ahol…..
A 21. Század Kiadó jóvoltából olvashatom Az utolsó vonat Londonba című könyvet Fülszöveg: Igaz történet National bestseller Historical Novels Review - a szerkesztőség ajánlja Jewish Book Award - jelölés § Stephan Neumann kezdő drámaíró, befolyásos, jómódú bécsi család…..
. Celeste Ng:Kis tüzek mindenütt 2020.09.09 21:34:14
A nyár egyik utolsó olvasmánya volt Celeste Ng- től a Kis tüzek mindenütt.Lenyűgöző és nagyon erős történet a művészet, a családon belüli öröklődés, a megfelelési kényszer és az anyai szeretet hatalmáról...
Y-diary Te viszed oviba? 2020.05.27 13:24:42
  Reggel 6.30, kávé, 5 perc közösségi média. Olvasom az egyik kedvenc anyukás csoportomban a kommentháborút, amit az az egyszerű felvetés indított el, hogy vigyük-e oviba a gyereket vagy ne. Nos, keményen egymásnak feszült a két (mit két, legalább 4-5!) tábor. Volt, aki teljes mellszélességgel…..
Gondoltatok már arra, mire taníthatjuk otthon a Gyerekeinket digitalizáció és tankönyvek nélkül? Nos, amire én jutottam, két Gyerek és a napok óta tartó, önként vállalt házi karantén mellett/után, az az, hogy a Gyerekeknek talán most valami egészen mást (is) meg kellene tanítani, mint amit a…..
Pálóczy Erzsébet 2020.03.23 12:18:28
@glantos70: Így van! Fel lehet fogni ezt lehetőségként is!
  Gyerekkel válsághelyzetbe jutni a legrosszabb és legnehezebb. Nyilván minden szülőnek vannak arra technikái, hogyan kezelje ezeket a helyzeteket, nálam az alábbiak működnek a legjobban, a beszéd szintjén.    1. Helyezd a dolgot a bizalom alapjára! (Olyan helyzetben beszélj Vele, amikor csak…..
Hamarosan megjelenik a GINOP-2.1.9-20 kódszámú felhívás kísérleti feljesztési tevékenységek támogatására. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 20, maximum 50 millió Ft, mikro- és kisvállakozások esetén 45%, középvállalkozások esetén 35%-os, egyéb vállalkozásoknál 25%-os…..
Luminis Új innovációs pályázat 2020.02.23 18:55:13
A hamarosan induló KKV Start pályázat célja olyan mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása, akik az NKFI Alap és/vagy GINOP és/vagy VEKOP forrásainak terhére támogatásban nem részesültek. A konstrukció a tervek szerint 2020. március második felében indul. Támogatási…..
Holly Ringland első regénye a trauma feldolgozás és az újrakezdés regénye...
      Megjelent az IRINYI TERV 2020-as felhívása. A feldolgozóipart érintő fejlesztés keretében a támogatás maximális összege 400 millió Ft, mértéke támogatási kategóriától függ, de maximum 40%-os intenzitású lehet. A legkisebb támogatható projektméret 100 millió Ft, de a beruházáshoz nyújtható…..
Luminis Ön mennyire reziliens? 2020.02.13 12:29:41
STRESSZKEZELÉS, PSZICHÉS RUGALMASSÁG, TRAUMA FELDOLGOZÁS Életünk során számos olyan fizikai és lelki akadállyal találjuk szembe magunkat, amelynek leküzdése komoly megpróbáltatást jelent számunkra. A legtöbb fizikai jellegű problémára azonban létezik megoldási algoritmus, amely vagy tanult, vagy…..
Luminis Megjelent az Irinyi-terv 2020.02.13 10:32:21
A technológiaváltás tőkeigényes folyamat, az előrelépés az Irinyi-tervvel és más, hasonló konstrukciókkal eredményesen támogatható - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár. A lap szerdai számában megjelent cikkben az Innovációs és…..
. Finy Petra: Marlenka 2019.11.07 14:45:19
  Marlenka 72 éves, van 3 gyermeke és egy félig elfeledett, félig titkolt múltja, ami a nyilasok uralma alatt fordult arccal a földnek. Szereti a nárciszokat és szimbiózisban él a nárcisztikus emberekkel. Marlenka a saját nevére sem emlékszik, mert azt is elhazudták előle és érte. Marlenka…..
November 21-i beadással megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása című pályázat! A felhívás keretében a feltételesen visszatérítendő támogatási forma alkalmazásával azok a fejlesztések támogathatók, amelyek folytán a cégek saját meglévő pozíciójukhoz…..
2019. szeptember 2-tól elérhetővé válik az Irinyi-terv, mint iparstratégiai program, amelynek fókuszában a magyarországi kis- és középvállalkozásokat állnak. A program célja olyan tőkehiányos vagy finanszírozási nehézségekkel küzdő cégek támogatása, amelyek jelentős mértékben járulhatnak hozzá…..
Hamarosan indul a „Magyar Multi Program III. - a kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.7-19 kódszámú) pályázat! A felhívás keretében támogatási kérelmet nyújthatnak be várhatóan 2019 október 30-tól mikro-,…..
A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása" című (GINOP-1.2.10-19 kódszámú) felhívásra szóló pályázatok benyújtására 2019. október 15. és 2019. november 25. között van mód. A felhívás keretében olyan vidéki vállalkozások pályázhatnak új eszközök, gépek…..
. Elizabeth Macneal:Babák városa 2019.06.03 00:19:54
Mostanában többször is előfordult, hogy a komfortzónámon kívül kerestem olvasnivalót, így bukkantam a Babák városára is. Amint megjelent, meg is vettem, de azért egy ideig kissé szkeptikusan forgattam, hiszen a műfaji besorolása egyik helyen thriller, a másikon krimi, a harmadikon meg rémregény…..
. Anita Diamant: A vörös sátor 2019.05.13 14:03:35
  Ha valaki meg akar érteni egy nőt, először is az anyjáról kérdezze. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen négy anyám is volt, és mind másképpen fegyelmezett, tanított és dédelgetett, más-más adottságokat és félelmeket kaptam tőlük. Így kezdődik a bibliai időkben játszódó, lélekemelő történet,…..
. Grecsó Krisztián:Vera 2019.03.27 09:22:16
  A Vera című regény alapvetően egy tíz éves kislány útkereséséről, első szerelméről és felnőtté válásának első, botladozó, túl korai és túl nehéz lépéseiről szól. Beavatás-történet, remek korrajz és ki tudja, még mi.  Leginkább - MI. Szól az őszinteségről, a félelemről, a bátorságról, …..
. ...és boldogan éltek? 2019.01.30 11:45:09
Szederkényi Olga szerkesztett egy könyvet. Én meg elolvastam. És olvasnám még tovább. Mert okos, valódi, eleven szövegek, női szövegek, emberi szövegek vannak benne. Novellák frissen, nyersen, még meg sem mosottan. Harsognak, lédúsak és nagyon-nagyon életízűek. "Gondoltak már arra, mi történt…..
. Igaz történet alapján... 2019.01.10 14:54:54
  Sokszor előfordul a mindennapokban, hogy azt mondjuk, "oh, ez bizony depresszió", "hisztériás rohamot kap, ha ezt meghallja", "jó dolgában azt se tudja, mit csináljon", helyzetekre, hogy "mindig ez van, nem igaz, hogy ugyanabba futok bele mindig", esetleg megjegyezzük, hogy "nem értem, mi van…..
Létezik a magyar történelemnek egy(?) olyan korszaka, amely sokkal inkább hasonlít egy (a mai kor embere számára) tündérmesére, mint a valóságra. Pedig volt idő, hogy a három királyfi valóban útnak indult szerencsét próbálni, s egyikük (a másikuk is) elnyerte egy szépséges királykisasszony kezét.…..
Pálóczy Erzsébet 2018.07.12 11:17:35
@gigabursch: Kiegészítem! Köszönöm az eszrevételt!