Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boldogkismama

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020 októberében publikáltak egy tanulmányt (Nature Food 1, pages 746–754(2020) ) kutatók arról, hogy a polipropilén alapanyagú műanyag cumisüvegekből kioldódva rengeteg mikroműanyag kerül a babák és kisgyermekek szervezetébe, literenként ez akár 16 millió darabka is lehet!!! Az így elfogyasztott…..
Az első hónapokban sok kisbaba és szülő életét megkeseríti a kínzó hasfájás. A pici babák emésztőrendszere még fejletlen, időre van szükség a bélfal éréséhez. A népi hagyomány szerint is az első 3 hónap a legproblémásabb (három hónapos hasgörcs/kólika). De kitartás, idővel a helyzet normalizálódni…..
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nagyon jó terméket. Vegyszermentes alternatívája a gyógyszertári babafürdető krémnek (mely tartalmaz kőolajszármazékokat és parabéneket is :(. A Magister sheavaj és kókuszolaj alapú babafürdetője állagra hasonló a gyógyszertárihoz, viszont csupa ápoló…..
Te is szeretnél gyors és komplikációmentes szülést? Napi 6 szem datolyával tehetsz érte! 2007-ben jordán kutatók vizsgálták várandós nők két csoportját. Az egyik csoport tagjai napi 6 szem datolyát fogyasztottak a szülés várható időpontja előtti 4 hétben, míg a kontrollcsoport várandósai egyáltalán…..
Néhány játékötlet, hogy milyen játékok segítik a kis felfedezőnk fejlődését. Ezek alapján magunk is találhatunk ki új játékokat. 1.Találd meg! Dugjunk el olyan tárgyakat, dolgokat egy doboz/ vödör stb. alá, amikkel gyermekünk szeret játszani. Eleinte akkor dugjuk el a doboz alá, mikor…..
A várandósság alatt többféle vizsgálaton kell részt venned. Ha teheted, már a kisbaba tervezésekor menj el nőgyógyászati kivizsgálásra és általános laborvizsgálatra, hogy időben fény derüljön az esetleges problémákra. Az első trimeszter vizsgálatai Miután a nőgyógyász megállapította a terhesség…..
Boldog kismama Babaruha méretek 2018.07.25 21:56:46
Itt egy kis segítség kezdő szülőknek eligazodni a babaruha méretek között. Bal oldalt a ruhaméret, ami a baba hosszára utal. Jobb oldalt az életkor.   Ruhaméret/ A baba teljes…..
Újszülött babáknak érdemes réklis body-kat vásárolnunk, ezek azok az átlapolós body-k, amiket nem kell áthúzni a babák fején-  amit se a babák, se az újdonsült anyukák nem szeretnek.  Záródhatnak patenttal, tépőzárral vagy rövid kötővel is. Javaslom a patentos verziót. 62-es méretig találkozhatunk…..
Tudtad, hogy már mobil légzésfigyelőt is lehet kapni, amit a baba pelenkájára kell csíptetni? Ráadásul nem csak figyel, hanem ha a baba nem lélegzik, akkor rezgéssel és hangadással próbálja kizökkenteni ebből az állapotból, valamint jelez a szülőknek. Beépített elemmel működik. Választható opció,…..
Jó, ha nem halogatjuk az utolsó pillanatra, mert  az- lehet hogy csak tudat alatt, de mindenképp egy alap stressz szintet okoz.  Inkább mindent vegyünk meg időben, amit kell mossunk és vasaljuk ki és pakoljunk be. Így egy gonddal kevesebb, és nyugodtabban élvezhetjük a várandósságot, készülhetünk a…..
  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen vizsgálja a gyerekek által gyakran használt eszközöket, kiszűri közülük a veszélyeseket. A legutóbbi vizsgálatban 10 féle etetőszéket is vizsgáltak…..