Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a windows egy szemét

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
Dunát lehetne rekeszteni a különféle generációkkal foglalkozó írásokkal, könyvekkel, betéve tudja is mindenki, hogy Baby Boomer, X, Y, Z generáció, stb. Addig nem is mond sokat ez az egész kutatási terület, amíg marad leíró: ettől eddig X, onnantól Y, egyik ilyen, másik olyan. Dolák-Saly Róbert…..
Örülünk, Vincent? Brexit Day One 2020.02.01 15:45:49
         A hatvanas években Morecambe volt Észak-Anglia Riviérája. A yorkshire-i bányászok, a bradfordi munkások idejártak nyaralni, a pályaudvartól pár méterre volt a tengerpart. Aztán bezártak a bányák, a malmok, a kohók, a munkásosztály maradéka a Kazinczy utcában vagy Mallorcán issza meg a…..
Jelen pillanatban a tavaly decemberben Kínában kitört koronavírus-járvány tartja lázban a világot. Egyelőre senki sem tudja, hogy mekkora lesz a járvány kiterjedése, mennyire gyorsan fog elterjedni a világban, mennyien fognak megbetegedni illetve a betegség miatt meghalni és meddig fog tartani a…..
a windows egy szemét 2020.01.31 10:20:29
@Buchhalter:
Vagyis ha utánanézek, akkor azt találom amit írtam. Zseni vagy.
Nem darabszámról volt szó zsenikém, hanem elvről.
a windows egy szemét 2020.01.31 10:22:58
@glantos70:
Sajnos ez van, amikor már kipattant és üres volt a város, kínaik még akkor is nagyjából azt kommunikálták, hogy no para, kézben van tartva. Közben meg ezerrel építették az ezer fős kórházat.
Ne legyenek kétségeink, nagyjából ennyit ér minden kormány és a nyugtatóembereinek a meséje.
A Polgármesteri Hivatal hivatalos facebook oldalán mutatta be a városrész új logoját, amely hasonlóságokat mutat a 2016-óta működő helyi ruhamárka, az OBU népszerű mintájával. A történet pár héttel korábbra nyúlik vissza, amikor az új vezetésű önkormányzat dr. Kiss László karácsonyi köszöntőjében…..
A választ Egyiptom homokdűnéi között találhatjuk, ahol még napjainkban is találunk olyan keltetőket, ahol ősi tradíciókon alapuló módszerekkel zajlik a keltetés. Ezekben a keltetőkben az sem megy ritkaságszámba, hogy 80%-nál is magasabb kelési aránnyal kelnek ki a csibék. Maguk a keltetők agyag…..
a windows egy szemét 2020.01.27 13:19:05
@masada:

Szövegértésed nem túl acélos. Több ezer éves technológia, amit csak a modern elektronikákkal tudtak lepipálni, azzal is csak néhány százalékkal. Ha jártál volna életedben "modern" keltetőüzemben, láthattad volna a bejárati ajtó mellett "mozgó" zsákokat az aznapi kiszedésből maradt selejttel, de egy nagyobb áramszünet is elég oszt repül a kukába több tízezer csirkekezdemény.
a windows egy szemét 2020.01.27 13:20:14
Pokorni Zoltánt mostanában sokan támadják, amióta sírva beszélt nyilas nagyapjáról. Valahogy úgy, hogy mindez tiszteletre méltó, de keveset tett. Ezt meg azt meg amazt kellene tennie, és akkor járna el helyesen. Fialától kezdve Braunon át sokan kritizálják. Pokorni volt az, aki 2002-ben apja…..
nyelv-ész Dugóban ülni 2020-ban 2020.01.21 19:58:34
Vitézy, az elmúlt évtizedek tömegközlekedési és városszervezési csodafegyvere hosszasan értekezik terveiről, melyeket a közeljövőben, a frissen megalakult BFK fejeként kíván megvalósítani. Alapvetően egyet is értenék elképzeléseivel, ha nem lenne hiányos a koncepció az elővárosok és az agglomeráció…..
Mielőtt még tovább olvasnál, súgok: semmiképpen se így! ;-) Régebben a szülők számára a legkínosabb téma, amiről a gyerekeikkel kellett (volna) beszélgetniük, a szex volt, a mai szülők azonban ennél jóval nagyobb problémával szembesülnek: hogyan beszélgessenek a gyermekükkel a…..
a windows egy szemét 2020.01.20 13:50:26
@klímapszichológus:

"Miért is pusztuljon az, aki másképp gondolkozik, mint te? "
Talán mert az az ostobaság amit képviseltek az lassan napi rendszerességgel jelenik meg valahol és ezzel a sok baromsággal sulykoljátok a további ostobákat ahelyett, hogy valós adatokat közölnétek és valós megoldásokat próbálnátok meg kitalálni.
Óránként 15.000 csirkét dolgoznak fel a Master-Good kisvárdai üzemében. Erre a világon jelenleg, csak három üzem képes. Egy kedves ismerősöm, aki igazán bátor a csirkenyak elnyisszantásában, majd gyakorlott a feldolgozásában, most csak annyit mondana; aaaaa… De ez a történet most nem a sárközi, házi…..
Sok dolog foglalkoztatja a szülőket, amely a gyermekeik fejlődésével kapcsolatos. Jobb esetben igyekeznek velük minőségi időt eltölteni, játszani, ameddig igénylik, és olyan dolgokról is beszélgetni velük, amelyeknek az életükben hasznát veszik, és segítik őket a fejlődésben. Mindegyik tevékenység…..
Hogy Leonardo da Vinci Vitroviánus Embere matematikai titkokat rejt, már régóta sejtették a tudósok, de azt nem, ebben is benne van az aranymetszés, amelyet a művészek a IV. és a XVIII. század között használtak, hogy „hitelesítsék” alkotásaik „isteni ihletését.” A titkos algoritmust a műben Roberto…..
A szocialista tejüzemek leleményességének köszönhetjük a trappista sajtot, ami azóta is a legnépszerűbb hazai piacon. Folytatás    ..
Kezdjük az alapoknál, azok kedvéért, akik esetleg még sosem hallottak a Mysterious Universe világáról. Ahogy az a sorozat Facebook-oldalának névjegyénél is olvasható: „egy űroperett-sorozat a könnyed és humoros kalandok kedvelőinek, olvasóinak. A 3. évezred hipertechnológiával és misztikummal…..
fáymiklós Cats-kac 2019.12.28 08:19:21
Reméltem, hogy korosztályom védelmezőjeként kiállhatok a Macskák filmváltozata mellett, nem értik ezek a maiak és tegnapiak, miért is lelkesedtünk tegnapelőtt. Sajnos lehetetlen, a Macskák tényleg rémes. Mindenféle szempontból rémes, és még az sincs, hogy sebaj, becsukom a szemem, és végighallgatom…..
„Szilárdan hiszem és vallom, hogy a reklámipar nemcsak fogyasztóellenes, hanem alapvetően kapitalizmusellenes, a marketingkampányok hullámverésében ugyanis nem a termékek és a szolgáltatások ár-érték arányai, hanem azok marketing-költségvetései, a hozzájuk rendelt logók és szlogenek megjelenésének…..
Minden ingatlanos találkozott már azzal a helyzettel, amikor egy ügyfele több hónapi keresgélés, legalább 20 megtekintett ingatlan után, csillogó szemekkel ragadja meg a kezét, így adva tudtára, hogy igen ezt kerestem, ide akarok költözni. ( Itt írtam arról, hogy hogyan könnyítheted meg a…..
Az Apple TV+ és a Disney+ novemberi indulása után a WarnerMedia is elindítja a minden brandjét egyesítő streaming szolgáltatást, HBO Max néven, benne többek között HBO, DC, Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang és TBS címekkel. A hivatalos közlemény szerint 2020 májusában tervezi az amerikai piacon…..
Évente csak kétszer tudok hazalátogatni, s emiatt általában minden szinkronos eseményből kimaradok. Szerencsére most ez nem így volt, hisz éppen akkor adták elő a havonta csupán egyszer műsoron lévő Hangemberek című darabot az Új Színházban, amikor otthon voltam, így nem volt kérdés, hogy megnézzük…..
a windows egy szemét 2019.10.30 13:13:49
@MAXVAL bircaman közíró:

Mond el te. Miért zavar téged, hogy orbánistencsászárodat le akarják húzni a budiban?
Felesleges. Haszna nincs, ami ellopható volt azt már ellopta.

Amúgy miért is lenne jó, ha orbánistencsászárod új haverjaitól napi rendszerességgel tolt kungfu filmek szinkron nélkül eredeti mandarinban mennének?
Harminc évvel ezelőtt, 1989 január 24-én a floridai Bradford County állami fegyintézete előtt több száz újságíró és érdeklődő várta a világ leghíresebb sorozatgyilkosának, az akkor 42 éves Ted Bundy -nak a kivégzését. Ted Bundyt (születési nevén: Theodore Robert Cowell -t) azért kísérték aznap a…..
Valószínűleg sokan vagyunk úgy, hogy a mai napig keressük azt a sorozatot, ami betöltheti az űrt a régi kedvencünk méltatlan lezárása után. Ennek hatására többen fel is figyeltek a Netflix által beharangozott Vaják sorozatra. A nagy várakozások és reménykedések által övezve tehát el is mondom, hogy…..
Tarlós úr leköszönt a főpolgármesteri székből, ezentúl a kormány oldalán lesz jelen tanácsadóként, a stafétabotot pedig átvette az ifjú kihívó, Zugló expolgármestere, Karácsony Sándor, izé, Gergely. Sok sikert kívánunk mindkettejüknek, de jelen bejegyzés célja az új főpolgármester szembesítése a…..
a windows egy szemét 2019.10.24 08:40:38
@CyberPunK:

Pl. egy utca csak az egyik irány, egy másik utca csak a másik irány, a harmadik utca csak a kerékpárosoké. Jelenleg kinevezett gyűjtőutakra van terelve az összes forgalom, a mellékutcákat meg zárják le lassan már a gyalogosok elől is...
a windows egy szemét 2019.10.24 08:56:34
@CyberPunK: Ez akár jól is hangzana, ha a gyűjtőutak mellett nem laknának emberek. Innentől kezdve akinek nem tetszik a forgalom, az költözzön haza a tanyára, oszt annyi. Kicsit drasztikusan megfogalmazva: Ebben a mai világban már nincs olyan, hogy nekem nem kell a forgalom, az menjen előtted, de előttem neked semmi keresnivalód, takarodj innen. Ja, ahhoz meg semmi közöd, hogy én előtted megyek bárhová is.
Nem kicsit volt szánalmas a Budakeszi tüntetés, hogy náluk ne legyen forgalom, de az már egyik agyatlan baromállatot sem zavarta, ha ő jár át a szomszédokon mert neki is ki kell jutni a koszos falujából.
Sajna megszűnt az egyéni érdek, van a közösség, akinek nem tetszik menjen az erdőbe és éljen ott.
Kétségtelen, hogy az összeállt ellenzék polgármesteri szinten kritikus helyen tudta megtaposni a narancsgépezetet, de ez nem ment véráldozat nélkül. Na, nem mintha annyira bánnánk ezt a véráldozatot. Nagyon úgy fest, hogy a NER összeomlásával együtt egy másik konglomerátum is pusztulni fog, ez pedig…..