Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mária Őrzői

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019. augusztus 10-én rendeztek először a lengyelországi Plock városában "LMBT Pride" felvonulást. A rendezvény különös végeredménnyel zárult: a róla szóló tudósítások ahelyett, hogy melegjogokkal vagy a résztvevőkkel foglalkoztak volna, egy 15 éves lengyel fiúra irányították rá a figyelmet, aki a…..
Mária Őrzői 2019.08.21 22:42:52
Új német feladvány született a nős papság bevezetésének vitájában: a nős és háromgyermekes evangélikus lelkész, aki 2014-ben katolikusnak áttérve most katolikus pap akar lenni. Ahogy a 43 éves egykori lelkész, Hartmut Constien (a képen) elmondta, Ferenc pápától a pappá szentelésére különengedélyt…..
Mária Őrzői 2018.06.27 13:47:34
@Almandin: A cölibátus nem plüdéria, hanem egy áldozat Istennek, amit örömmel adtak a papok és hívek (igen, rengeteg hívő is így élt.) A cölibátus mögött anyagi érdekek húzódnak meg? Ezt mégis honnan vetted? Nem a mai erkölcsi 0 szintből kell kiindulni. Számtalan katólikus az életét adta a hitéért. A hitéért, pedig "csak" le kellett volna mondania róla, de nem tette. Hol érdekelte őket a vagyon szerinted, ha az életük sem? Elég mocskos feltételezéseid vannak rólam, ahhoz képest, hogy nem ismersz. Mindössze azért írtam ehhez a poszthoz, mert a római katolikus vallás 1985 éve őrzi töretlenül a hagyományait. Most pedig olyan folyamatok indultak el, amik az egyházat alapjaiban rengethetik meg. Szépen tolják a médiában a meleg propagandát, a liberális felfogást, Európába terelik a migránsokat stb. Eddig a katolikus egyház ellenállt az agymosottaknak. Remélem így is marad.
Mária Őrzői 2018.06.27 13:50:48
@Gleccsertetű: Szia! Bemásolom egy könyv linkjét. Olvasd el az elejét:
www.ppek.hu/konyvek/Sipos_Istvan_A_colibatus_tortenete_es_vedelme_1.pdf
Mária Őrzői 2018.06.27 13:54:28
@Rotoxis: A római rítusra értettem, ami sokkal tisztábban vitte tovább a hagyományt.
A görög papok, akiket nem házasként szentelnek pappá cölibátusban kell élniük. Püspök csak ilyen pap lehet. A már házas papok nem köthetnek új házasságot.