Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chilifarmer

23 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert a hazai piac lelkes szereplői is megérdemlik a figyelmet. Elsőnek a derecskei Gyugos Sajt mutatkozik be nálunk. Képzeletbeli színpadon: Gyugos Bence | Fogadjátok szeretettel a Gyugos Sajt történetetét, aktuális híreit, személyes tapasztalatait. ..
Warning, BRUTÁL ERŐS kaja következik, csak erős idegzetűeknek. Íme a jamaikai jerk karajom kókuszos rizzsel. Ha arra vetemednél, hogy elkészítsd otthon, az általam használt csili NEGYEDÉT ajánlom. � Ronda és finom. � ⁣ Anna feladatata nem más volt, mint az általunk küldött Carolina Reaper krémből…..
Reggeli mellé? Vacsihoz? Meglepnéd a párod? Nem jut eszedbe egy frankó chili szósz recept? Egy jó Tarantino film kísérőjének? Mártogatnád a nachos-t, de nincs mibe? Dobd fel a hangulatot egy friss, ízletes salsa szósszal! A szósz olyan egyszerű, és gyors, hogy mire összepattintottam, Márk még a…..
A csípősség, amit érzünk a szánkban, igazából nem íz, hanem egy protein által keltett érzet az agyunkban, ami 43 fok felett kapcsol be - figyelmeztet, hogy hahó, túlmelegedés van! Ez lehet láz vagy tűz, mi legalábbis így érezzük. Lényeg, hogy reagáljunk, igyunk, tegyünk valamit, szól az…..
Franck H. Bushick, San Antonio adóügyi biztosa elmondása alapján bukkant fel a már korábban lejegyzett történet.  Az 1800-as évek végétől mesélték, hogy Alamo városában (de természetesen a környéken még máshol is) rendszeresen hatalmas szekerek, néha vasúti kocsik tűntek fel, ezeken fiatal nők…..
Nos a gyors válasz, hogy igen, és mint már tudjuk, függőséget is okoz. De a címbéli kérdés ennél egy fokkal bonyolultabb, és a szó szoros értelmében nincs is rá válasz.  Azért vizsgáljuk csak meg, mi a közös a marihuánában és a chiliben! Először is hasonló receptorokat kapcsolnak be és hasonló…..
Chilikrém készítése házilag tartósítószer nélkül. Ezt a chilikrémet a paprikakrémekhez hasonlóan bármilyen étel ízesítéséhez felhasználhatjuk, de akár önmagában is falatozhatjuk. NEHÉZSÉGI SZINT: ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:   KALÓRIA: AJÁNLJUK: ELEK ZOLIBÁ EL TUDNÁ…..
Tudtad?  Trinidad Moruga Scorpion 2.009.231 SHU (Legmagasabb bemért érték) A Trinidad moruga scorpion a dobogó első fokán helyezkedő Reaperrel megegyező Capsicum chinense fajta. Furcsálatosság, hogy ez a chili nem került be a Guiness Rekordok Könyvébe. Eredendően Trinidad és Tobagoból, Moruga…..
Neked is mondták kiskorodban, hogy a spenóttól olyan erős leszel, mint Popeye? Gondolj bele, ha tudta volna milyen erős lehetsz, ha Jalapenoba tölti édesanyád? Itt egy tuti recept melyet Popeye is megirigyelne! Ha a pároddal sosem tudtad megetetni a spenótot, itt az ideje, hogy ezt kipróbáld!…..
Tudtad? A világ legerősebb chili paprikája a Carolina Reaper. Carolina Reaper 2.200.000 SHU (Legmagasabb bemért érték) Carolina Reaper egy Capsicum chinense hibrid, a "Pakistani" Naga Jolokia (Ghost chili) és a Red Habanero keresztezésének eredménye. A hivatalos neve HP22B, mely elvileg a "High…..
  Hozzávalók 2 főre: 6 db nagy friss jalapeno Vörös cheddar sajt 2 tojás Liszt Zsemle morzsa Corn flakes Füstölt Cayenne Só Étolaj A paprikát csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddar sajtnak. Nekem van egy hosszú…..
Chilifarmer 2019.08.09 15:55:19
@Emmett Brown: igen, kellemesen folyós lesz. Ajánljuk frissen fogyasztani a Popperseket. Illetve lesz még pár Poppers receptünk, ahol más tölteléket használunk. (Lágy sajtok, krémek.)
Azt régóta tudjuk, hogy a chilinek rengeteg jótékony hatása van, többek között, hogy segíti az emésztést, serkenti a vérkeringést, valamint alkalmas a szívbetegségek kezelésére is. A csicseriborsónak is  szintén kedvező élettani hatásai vannak, rengeteg módon…..
Ahányan vagyunk, annyiféleképpen reagálunk a csípőse. Van, aki imádja az égető érzést, másnak pedig már attól könnybe lábad a szeme, ha egy porszemnyi paprika belép a szobába. Ez több kérdést is felvet, melyek közül talán a legfontosabb: hát jó ez nekünk? Mit csinál…..
A multikulti ma igencsak menő dolog, gyönyörűen belesimul a divatirányzatba, amelyben mindenki vadul kutatja az őseit. Ha egy habanero paprika regisztrálhatna egy családfakutató weboldalra, meglepő dolgokkal szembesülne. A habanero szó jelentése: havannai, Havannáról származó.…..
1496. június 11. - Fontos dátum ez a paprikák életében, gondolom, meg is ünneplik a maguk csöndes módján. Ekkor vetett horgonyt Kolumbusz Kristóf két hajója Cádizban, miután visszatért két és háromnegyed évig tartó második amerikai útjáról. Az expedíció orvosa, Diego Alvarez Chanca ugyanis,…..
Bevásárlólista (2 főre): 1 db fél csirkemell Akácméz (Megveszem itt) Mustár Bacon Lilahagyma Rukkola Koktélparadicsom Knorr sült csirke fűszer Só Bors Olívaolaj Vaj Chernobyl chili krém (Beszerzem most!) Vörös cheddar Bagett Mi így…..
Halász Évi: A Chili con carnét szinte senkinek sem kell bemutatni. Állandó szereplője a kisebb-nagyobb éttermeknek, laktató, könnyen elkészíthető és nagyon-nagyon finom. A klasszikus mexikói recept sok összetevőből áll, én most egy olyan verziót szeretnék megosztani veletek, ami a mi családunkban…..
Kredit: lopezdoriga.com Aki látta a Con Airt vagy a Desperadót, bizonyára nem felejti Danny Trejót. A jobbára rosszfiúkat játszó színész az életből merített ihletet, ifjabb éveiből 11 évet a San Quentin fegyházban ült. De azóta - semmi kétség - jó útra tért, megnősült és szép hollywoodi karriert…..
Kép forrása: babbletop.com Az emberek mindig mindent versenyeztetni akarnak… Meg se lepődtem, amikor megtudtam, van olyan, hogy a világ legcsípősebb étele. Phaalnak hívják, egy curryfajta. Dél-Indiából származik, onnan, ahol a curryk nagy mennyiségben tartalmaznak chilipaprikát is és ahol már a…..
Chilifarmer 2019.01.22 14:23:38
@Andrass9: Igazad van, a múltidő kellett volna oda. De tény, hogy volt világbajnok és hivatalosan! A listádon bizony szerepel pár fajta, mely nem került fel a hitelesített listára.
Chilifarmer 2019.01.22 14:24:43
@Szelid sunmalac: Nem láttam, hogy hova került ki a cikk (melyik platformra), így nem tudtam ellenőrízni, hogy tették ki! Elnézést kérek, de én Phaalvint írtam az ajánlóba.
Scoville egy álmos kisváros Texas és Louisiana állam határán, a Sabine folyó mentén. Nem könnyű odajutni, talán az a legcélszerűbb, ha repülővel elmegyünk Beaumont-ig, utána pedig vagy a 10-es úton északkeletnek vesszük az irányt, vagy megreszkírozzuk a vasutat. A helység úgy fest, mintha a…..
Bizony, Donald Trump nem díjazta chili szószainkat, ám amerikai séfek és helyi "chili guruk" már elismerték, sőt komoly díjakat is hoztak nekünk Magyaroknak! Fogadjátok szeretettel néhány karakterben történetünkből egy falatot. Űrsebességgel a világhírnév felé. Pár éve még nem volt több, mint egy…..
Nemrég Indiában jártam, és a háromhetes túra során számos kis faluba eljutottam a szubkontinens déli részén. Apró szállásokon aludtunk, és vendéglátóinknak – szerencsére – eszük ágában sem volt európai ételekkel kínálni minket, kizárólag helyi fogásokat kaptunk...
Kezdetben vala az erőspaprika. Legalábbis Magyarországon. Tudtuk, hogy a lecsót, halászlevet kétféleképpen kérhetjük, csípősen vagy nem csípősen. Ha az előbbire szavaztunk, megint két lehetőségünk volt: vagy belekarikáztunk egy hegyes zöldet a tányérba, vagy reménykedtünk benne, hogy a szakácsnő a…..