Adatok
Palotás Tímea
75 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Mióta elindult a séfekséfe műsora, kicsit felrobbant körülöttem minden. Rengeteg üzenetet kapok, rengeteg kérdésre válaszolok, az Apró Bisztrómban is rengeteget dolgozom, így kicsit megint háttérbe szorult a receptírás. Igyekszem én, de kevés az a 24 óra, ami van egy nap :)
Ennem viszont kell.…..
A lasagne-t azt hiszem mindenki szereti. Főleg Garfield. :D Én akkor szeretem, ha szaftos, és jól meg van pakolva sajttal. Most nem a klasszikus módon készítettem el. Egy kis változtatással igazán laktató partykaja lehet, vagy a gyerekeknek tökéletes útravaló suliba menet, hiszen csak felkap egyet…..
Ez egy gyors egyszerű étel, ami tökéletes, egészséges ebéd, hiszen tele van értékes vitaminokkal, fehérjével. Ilyenkor nyáron nincs szüksége a szervezetnek különböző nehéz, zsíros ételekre, együnk inkább sok könnyű fogást, hogy megfelelő energiaszintet biztosítsunk a szervezetnek. A töltött…..
A Kiskegyed konyhája címlapján jelent meg korábban ez a receptem. Most itt is megosztom veletek.
A mille feuille ezer lapot jelent. A franciák méltán híres krémeseként terjedt el. Ma már számtalan variációja létezik. Tölthetjük tejszínes krémmel, csokissal, gyümölcsökkel, magvakkal, nyugodtan…..
Az eperszezon elkezdődött. Az egyik kedvenc gyümölcsöm, így a lehető legtöbb formában igyekszem ilyenkor használni. Ez a torta behűtve egy szülinapon is megállja a helyét, de mivel gyorsan elkészül a hétköznapok, hétvégék sztárja is lehet. A savanykás krémes joghurt az ízletes eperrel együtt…..
A napokban új robotgép érkezett a konyhámban, úgyhogy nagy erőkkel vetettem magam a hétvégi főzésbe. A Russel Hobbs Retro robotgépével már régóta szemezgettem. Nálam akkor megy át a vizsgán egy turmix gép, ha az a forró, gőzölgő hőt is bírja és azt is, ha jégkockát szeretnék apróra zúzni. Ha ez megy…..
Gyerekkoromban Édesanyám gyakran készített gyors, egyszerű leveseket, amik tartalmasak és átmelegítenek a borongós napokon. Nem igénylem mindig a különlegest, az újragondoltat, a textúrákat. Szeretek visszatérni a hagyományokhoz, az egyszerű, de ízes ételekhez. Néhány alap hozzávalóból igazán…..
Ez a receptem az áprilisi Kiskegyed konyhája magazinban jelent meg a húsvéti menü ajánlatban. Nem csak húsvétra tökéletes, hanem a húsvét utáni napokban a megmaradt alapanyagok hasznos felhasználására is.
Ha húsbarátok vagyunk, a gombát lecserélhetjük sonkára is. Nálam az sajnos hamar elfogyott…..
Végre tele vannak a boltok polcai friss, szebbnél szebb zöldségekkel. Ilyenkor kényszeresen pakolok be a kosárba mindent ami jó áron van, ami szép, ami friss. Aztán pakolgatom a hűtőbe napokig. Ilyenkor jönnek utána azok a napok, amikor szétnézek, összeszedem a hűtő tartalmát és készítek belőle…..
Imádom azokat a pillanatokat, mikor a tavasz közeledtével virágba borul minden. Az egyik legjobb program ilyenkor, ha az ember nekiindul a Bakonyba vagy a Mecsekbe például és a csodás kirándulás közepette némi medvehagymával felpakolva térünk haza. A finom hagyma illat teljesen ellepi a környezetet,…..
Ritkán főzök hagyományos ételeket. Szeretem a modern konyhát, a modern technológiát. Időnként viszont jó visszatérni a régi "retró" ételekhez. Gyerekkoromban a világból ki lehetett kergetni a főzelékkel, kifejezetten büntetésnek éreztem, ha főzeléket kellett ennem. Azóta viszont eltelt jó néhány év…..
Palotás Tímea
2019.04.10 22:50:21
@perszy: a fent leírt sem komplikált :)
Április 17, a hemofília (vérzékenység) világnapja. Több, mint 1000 ember él kis hazánkban, aki ezzel a betegséggel küzd. Nehéz elképzelni, de egyetlen hiba, egy kis seb is akár végzetes lehet számukra. Én ezzel a piros sütivel szeretném felhívni a figyelmet erre a betegségre.
Persze arról az apró…..
A huevos rancheros alapja az enyhén megsütött tortilla lap, a lágy tojás és a fűszeres babpüré.
Turbózhatjuk kedvünkre. Nekem a másik kedvencem a bazsalikom pestos, friss salátával, egy kis kék sajttal, lágy tojással. Érdemes kísérletezni, hiszen gyorsan elkészül, mutatós és kiadós reggeli…..
Palotás Tímea
2019.03.23 11:50:34
@Willkommenskultur: ez egy igen hasznos tipp volt, koszonom..ja nem
Valoban finom az emlitett reggeli, csak az más, ez is más..egy tipp, amit lehet szivesen kiprobal valaki
Valoban finom az emlitett reggeli, csak az más, ez is más..egy tipp, amit lehet szivesen kiprobal valaki
Palotás Tímea
2019.03.23 14:18:46
@ételizésítő: Sajnos akkor az interneten is rossz infók vannak fent :( Igazából engem maga az étel fogott meg, a neve nem igazán. Köszönöm a visszajelzésed, javítani fogom :)
Amikor nagyon gyorsan szeretnék valami finom falathoz jutni, olyankor mindig egy gyors tésztát választok. Nagyjából amíg megfő a tészta, addig elkészíthetjük ezt az egyszerű, finom paradicsomos szószt hozzá, amit egy kis friss bazsalikommal, parmezánnal felturbózva tuti nem csalódunk.
Szakmai…..
Ki ne szeretné a palacsintát, igaz?? jah, hát én :D
Annak idején, mikor még gyerekek voltunk, drága kishúgom kb 10 évesen megtanult palacsintát sütni.. Ott kezdődtek a bajok. Minden egyes nap, mikor hazaért a suliból, palacsintát sütött. Hamar eljött a nap, amikor úgy éreztem a könyökömön jön ki.…..
Ezt a finomságot a Bors extra februári számába készítettem. Jönnek a nagy focimeccsek, kellett valami szuper meccsnézős kaja...
Amikor összejön a banda vagy csak házibulira készülünk a haverokkal, esetleg összegyűlnek a gyerekek játszani a hétvégén, akkor is remek ötlet lehet ez a pizzás csiga…..
Nincs február fánk nélkül. Igaz, nem csak februárban szoktam fánkot sütni, mert imádom. Egy vasárnapi ebédhez, egy kiadós leves mellé is tökéletes választás. Anno gyerekkoromban Édesanyám és nagymamám is rengeteget készített, szóval ha fánkról van szó, nálam csakis a régi klasszikus nagyi recept…..
Valentin nap közeledtével a boltok tele vannak szív alakú csokikkal, virágokkal, egyéb szivecskés csetreszekkel. Ilyenkor a szerelmes párok nagy része meglepi a másikat egy kis aprósággal, kicsit nagyobb energiát fordítanak a romantikára, egy finom vacsorára. Ha már vacsora. Nem csak a szív alakú…..
A rohanó hétköznapokban nagyon szeretem az olyan ételeket, amelyek gyorsan elkészülnek. Ehhez a legjobb választás a tészta. Amíg a tészta megfő, addig el tudunk készíteni hozzá ey egyszerű mártást, megszórjuk egy kis parmezánnal és máris fejedelmi vacsoránk lesz, amiért egy olasz étterembe több…..
Azt hiszem határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a kedvenc tortám. Egyrészt brutál gyorsan elkészül. Másrészt csak néhány összetevő kell hozzá. Harmadrészt annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet megunni.
Rengetegféle módon díszíthető, szóval elég mutatós kis torta lehet belőle, akár…..
Korábban már írtam a Sajátsütiről. Egyedi kérés alapján készítenek nagyon szuper sütikiszúrókat. Mikor az első kiszúróm megkaptam, csak úgy pörögtek az ötletek, új receptek a fejemben és mér láttam lelki szemeim előtt a saját Zsengezsálya logós kekszeim. Egyszerűen imádom. Reggeli kávéhoz, teához…..
Egy finom ételhez nem szükséges mindig hús. Néhány zöldségből is készíthetünk finom, tartalmas ételt. A csípős hidegben a leves és a chili is tökéletes segítség, én most édesburgonyát választottam, amit néhány szem paradicsommal gazdagítottam. Egyszerű, mégis különleges végeredmény…..
Palotás Tímea
2019.01.27 16:50:54
@Ugyan Nemár: Köszönöm, hogy kipróbáltad és örülök, hogy ízlett! :)
Nálam a főzés és vacsora készítés általában úgy néz ki, hogy kigondolom, mit szeretnék főzni, útnak indulok valamelyik közértbe vagy hipermarketbe, ott eltöltök 1-2 órát mire mindent megvásárolok, meg persze megveszem azt is amit nem akartam, utána hazacipelem, elpakolok, hozzáfogok előkészíteni az…..
A csípős hidegben jól jönnek a kalóriadús ételek. Szeretem az olyan ételeket, amiket csak összedobálunk egy tepsibe, bedobjuk a sütőbe és marad időnk minden másra amíg elkészül az ebéd.
A karácsonyi töltött káposztából maradt meg némi apró káposztám, amit kerülgetek a hűtőben. Alapvetően a töltött…..
Valami különlegesre vágytam. Valami újra. Ő lett. Bejött. Az avokádót legtöbbször magában vagy krémként használjuk. Pedig oly sok arcát lehet még megmutatni. A selymes, könnyű levesnek pedig jó kiegészítője a pikáns rákos feltét. Nagyon hamar elkészül, mégis különleges, így, ha vendégek érkeznek,…..
Palotás Tímea
2019.01.02 14:59:49
@Attilajukkaja: BUÉK! :)
Én még nem hallottam. Szerintem egy próbát megér. Többször készítettem már, eddig mindenkinek ízlett. Tény, hogy nem egy 7köznapi leves, de szerintem nagyon finom :)
Én még nem hallottam. Szerintem egy próbát megér. Többször készítettem már, eddig mindenkinek ízlett. Tény, hogy nem egy 7köznapi leves, de szerintem nagyon finom :)
Palotás Tímea
2019.01.05 12:55:20
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz