Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergely István

12 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az inyencmagazin.hu gasztronómiához értő tartalomszerkesztő partnert keres. Amennyiben érdekel egy hosszútávú együttműküdés és részesedés az oldal tulajdonjogából írj az istvanovics@gmail.com címre. Rövid témábavágó önéletrajzzal. ( Kérlek oszd meg ezt a felhívást.…..
A legfontosabb változás, hogy ezentúl Nem a beceneveddel, hanem az E-mail címeddel kell bejelentkezned!Recept lenyíló menü: A receptek menüpont melletti nyilacska lenyíló kategóriáiból, gyorsabban és könnyebben szűrhetsz a receptekre. Új ÉLŐ recept és profil kereső:…..
Örömmel értesítek mindenki, hogy sikerült elindítani a www.inyencmagazin.hu receptmegosztós közösségi weboldalt. Az oldalt több mint egy éve készítjük a kitalálástól a designon át a megvalósításig! Most indult el ezért mint minden induló oldalnál biztosan lesznek még hibák…..
Nagy valószínűséggel az ügyfeled nem fog egy komplett funkció leírást adni. Véleményem szerint nem is várható el tőle, hogy ilyen mélyen beleássa magát, viszont neked nem célszerű hozzálátnod a struktúra és a design terveknek, amíg nem vagy tisztában az összes funkció…..
Ha egy ügyfeled web tervezésre kér fel, akkor kérd, hogy a tényleges munka elkezdése előtt készítse el a weboldala tartalmát, és írja össze a funkcionalitásokkal kapcsolatos összes elképzelését. Segíts neki tanácsaiddal, hiszen a Te érdeked is, hogy helyesen és átláthatóan…..
Egy Pannon méretű ügyfél megszerzése alaposan felforgatja egy ügynökség életét, de ennek megfelelően az elvesztése is átrendezi a viszonyokat. A Pannon távozásával az Ogilvynek újra ki kellett találnia magát, amihez először le akarták zárni a pannonos korszakot. Ennek a…..
Kedves Látogató,Hamarosan elindul egy új weboldalam az inyencmagazin.hu. A reklám banner elkészítése folyamatban van és el is készült egy verzió...  arra szeretnélek megkérni, hogy kattints rá az alábbi linkre, nézd meg a banner animációt és töltsd ki az alábbi űrlapot a…..
Én, mint megrendelő, jogosan tehetem fel a kérdést, hogy miért fontos az arculat tervezés ? Miért költenék rá ? Van már fejléces papírom és névjegyem is, és szinte semmibe nem került, mert a gyerekem jól bánik a Corell Draw-val és megcsinálta nekem. A kérdés jogos. Ügyfeleink…..
Gergely István 2009.11.18 23:51:00
@pafff: egy szó az arculattervezés. Miért ? Te nem így tudod ?
Gergely István 2010.01.19 17:13:46
Autómentesen Go-Ped motoros roller 2009.12.12 17:23:00
Ismét rákerestem, kutakodtam, hogy mivel tudnám leváltani az autómat a városban és ráakadtam erre a csodálatos ötletre. Ez egy 9 kg os benzines motoros roller ami 32 km/ órával cirkál 40-50 km-ert képes szaladnak egy tank benzinnel. De van olyan tílus is ami 50 km / órával megy,…..
Autómentesen Elektromoped 2009.12.12 16:38:00
Az első, megoldásnak nem nevezhető szerkezet amire rábukkantam a neten az egy Elektromoped elnevezésű járgány. Elsőre úgy vettem ki, hogy ezt mozgáskorlátozottaknak ajálják és ha ránéztek, akkor valóban, vitathatatlanul alkalmas erre a célra. Viszont én simán el tudnék…..
Dugómentes közlekedés ? Jelenleg egy szép álom de sajnos egyre rosszabb a helyzet az utakon és már lassan hányingerem van autóba ülni a városban. Ha smart-al autózom, annak jó a fogyasztása a városban de ugyanúgy állok a dugóban és ha messzebb utazom, akkor már…..
addict Vatera Vera reklámbosszúja 2009.10.19 11:00:00
"Tisztelt vera1974! Vera vagy V(at)era ? egy netes aukciós oldalon a fő dolog a bizalom. Kérdezem én hogy bizzak a Vatera-ban amikor ilyet látok? Pontosan mit látok, azt tudjuk? 1.Szánalmas reklámfogás? 2. Egy gyagyás túk bosszúja ? 3. Esetleg egy olyan személy, aki bevallottan…..
Emlékszem, mennyire meghökkentett, amikor a Pannon átvette anyacége propelleres-virágszirmos logóját, és egy régi dizájnhoz hű Pannon-alkalmazott ismerősöm felháborodásában - szabad fordításban - a 'három elsődleges női nemi szervvel rendelkező nő tisztasági betétjének'…..
A Logó megkülönböztető vizuális jelképe egy vállalatnak, szolgáltatásnak, terméknek, ami tudat alatti emlékeztetőűl szolgál a vásárlóknak, ügyfeleknek, a vállalattal, szolgáltatással, termékkel kapcsolatos pozitív vagy negatív tapasztalatokról. A Logó emlékezteti az…..
addict Most akkor ki lopott kitől? 2009.03.18 08:00:00
A közelmúltban két olyan kampány is született itthon, amelyek felkorbácsolták a kedélyeket. Először a Pepsi mikulásos vírusfilmje, másodszor pedig a Soproni hazafias reklámja kapcsán merült fel a vád, miszerint az alkotók egyszerűen csak leloptak egy már létező nemzetközi…..
Gergely István 2009.03.18 10:06:30
Mindannyiunkat ugyanazok az értékek vesznek körül és nevelnek. Az agyunk mechanizmusai hasonlóak és hasonló problémák megoldására használjuk a kreativitásunkat, aminek a módszere, a használati mechanizmusa az agyban, a hasonló környezeti hatások miatt, szintén hasonlóan működik. Ezért személyes véleményem szerint, ne lepődjünk meg azon, hogy kettő, három, négy, akár 100 ember is, ugyanarra a kreatív eredményre vagy ötletre jut. Talán ha létezne a földön egy más normák szerint működő, jelenlegi világunktól elzárt társadalom, más értékekkel, termékekkel, kultúrával, akkor valószínű, hogy ritkábban fordulhatna elő, hogy a mi ötletünk meg az övék, fednék egymást. De ebben az esetben az ötleteink, soha nem is találkoznának egymással :)

A vírus kampányról meg a soproni hazafias reklámról, nekem az a véleményem, hogy nem baj, hogy másoltak. A képzőn, magán festőknél, művészeti képzéseket, festő-grafikusi tanfolyamokon, egyaránt, úgy tanítják a diákokat, hogy másolniuk kell a nagyok munkáit. Ez a leghatékonyabb tanulás a diákoknak, és elvonatkoztatva az ügynökségeknek is.

Az az ügynökség, aki másol, véleményem szerint, nem professzionális, de a másolással folyamatos tanulásnak veti alá magát és egy idő után, talán Ő is képes lesz rá, hogy hasonlóan jó ötletek pattanjanak ki a fejéből. Ha valaki nem képes jót alkotni, akkor mindannyian jobban járunk, ha egy másolt ötlettel tömi meg a médiát, amitől talán még fejlődik is az emberek vizuális kommunikációs kúltúrája... Ha makacs módon, mégis megpróbálná a saját ötletét megvalósítani, akkor az emberek soha nem tudnák meg, hogy milyen is lehetett volna egy jó ötlet.
Gergely István 2009.03.18 12:11:52
@ad-renalin:

Re: "De azzal már vitatkoznék, hogy "Az az ügynökség, aki másol, véleményem szerint, nem professzionális, de a másolással folyamatos tanulásnak veti alá magát". Az az ügynökség, aki másol képtelen önállóan minőségit előállítani. Nálunk például tilos hasonlót csinálni, mert mindenki tudja, hogy az nem eredeti. Nem egyszer volt már olyan, hogy meglett a BIG IDEA, de mikor kiderült, hogy volt már hasonló zokszó nélkül elvetettük és kerestünk másikat."

Ezzel a mondatommal a jóindulatot feltételeztem az ügynökségek részéről, hogy jó szándékkal teszik azt amit csinálnak és nem a pénz hajtja őket. Valóban túlidealizáltam, de ideális esetben tanulhatna is belőle. Az más kérdés, hogy van aki sportot űz belőle és esze ágában sincs semmi egyedit összehozni. Véleményem szerint is az a helyes amit Te írtál, hogy azonnal elvetitek azt, ami már megvalósult. Hiszen egy-két ilyen eset megkérdőjelezné az ügynökségetek eredetiségét.

Azt viszont tartom, hogy mi mint média befogadók, akkor is jobban járunk, ha külföldről másolt koncepciókkal szúrják ki a szemünket, minthogy egy impotens ügynökség alkotásait keljen nézegetni nap mint nap.

És itt kiegészíteném amit írtam, hogy ha másol, és színvonalas, jó anyagot másol, akkor azzal ugyan lejáratja magát a szakma előtt, de neveli a társadalmat. Ha eredeti akar lenni és nem sikerül, akkor ugyan eredeti volt és megtette amit tudott, de a társadalmat butítja. Melyik a jobb ? :)
Gergely István 2009.03.18 12:15:16
@Határozott Szándék:

Hát igen. Mi nem találkoznánk velük... Ők meg ugyanúgy hasonló vagy megegyező ötletekkel állnának elő a saját kis világukban :)
Mit szólnál, ha valaki a tudtod nélkül világgá kürtölné az utcán, hogy éppen mennyivel nyomsz többet a kelleténél? Na persze, ha top formában vagy, talán még örülnél is neki, de így a karácsonyi bejgliháj és a farsangi fánkizom felrakódása után nem hiszem, hogy sokan…..
Az Adobe bejelentette, hogy a következő évtől a legtöbb okostelefonban elérhető lesz a Flash. Néhány készüléken már most is ott van a Player butított változata, a Lite, az amerikai vállalat azonban azt ígéri, hogy a jövőre bemutatkozó mobilok már könnyedén megbirkóznak a…..
Gergely István 2009.02.19 09:19:08
@Handras: Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy remélem majd ki lehet kapcsolni, mert nem szeretném ha peregnének a megabitek az intelligens reklám bannerek miatt. Pl. az index olvasgatása közben.
A hazai reklámképzés színvonaláról általában eltérnek a vélemények. Vannak, akik szerint színvonaltalan és felszínes, és vannak, akik szerint pedig egyáltalán nem is létezik. Ha account oldalra készülünk, még csak-csak össze lehet csipegetni valami kis tudást, viszont…..
Kedves látogatók, engedjétek meg, hogy bemutassam új weboldalamat ami még sok csíszolásra szorul de a show reel és videó munkák tekintetében elkészültnek mondható.  Folyamatosan frissítem és javítom és upgradolom a új és régebbi még be nem mutatott munkákat. Ha bárkinek…..