Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bünge

5 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áll egy réges-régi ház Kolozsvárott, a Mátyás király utca 6. száma alatt. Hétköznapi szemlélő számára, aki nem tudja, hol jár, nincs benne semmi különös. Egy régi ház, a középkorból. Még jó, hogy megmaradt – vélheti. Pedig ez az a hely, ahol minden magyar embernek kalaplevéve kéne tisztelegnie. Ez…..
Bünge 2020.02.24 09:34:52
Vlachoknak, vagy arománoknak azokat a latin eredetű nyelvet beszélő csoportokat szokás nevezni, amelyek a Dunától délre élnek. A helyzetük manapság eléggé sajátságos: A közép Balkán területén elszórtan élnek csoportjaik, a Szerb érchegységtől Macedónián keresztül…..
Bünge 2020.02.11 18:20:39
@tiboru: persze, rá
De!
Mivel nőnemű, a végződést cső, az e pedig segít a kiejtésben, hiszen az "orádá" szót, eléggé nehéz kimondani
Kormánypártiként nyilvántartott szerkesztőségeket szánt be a kormány, egykori kormánytagok exkuzálják magukat, mert nem akarnak azonosulni sokkal kormánypártibb kultúrharcosok kijelentéseivel. Ha van valami haszna a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az az, hogy az ifjú generációknak nem a…..
Bünge 2018.09.27 20:49:55
Ne várjunk Orbán Viktortól öszödi beszédet, de apránként egyszer szét fog hullani a Fidesz hazugsággyára. A köztévé munkatársai egyelőre név nélkül meséltek arról, hogyan vezették félre a közvéleményt a legutóbbi terrortámadásként tálalt németországi tragédia, és a menekülthullám méreteit illetően,…..
Bünge 2018.09.27 17:07:29
Bünge 2018.09.27 17:08:21
@s: bunkóbalos soroscsicskák hazudozása
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror! Tegnap felmondtak a munkahelyemen. Indoklásként az szerepelt, hogy nem teljesítettem az üz.vezető utasításban kiadott feladatokat, a működés fenntartásához szükséges…..
Bünge 2018.02.10 14:06:43
@Szumátriai Patkánymajom: ne hazudj!
Trágár agresszív Bunkó
Az Európai Unió tagországai között megállapodás van érvényben, amelynek köszönhetően a tagországokban végzett legális külföldi munka ideje nem veszik el, hanem beleszámít a nyugdíjba. Ennek alapvetően két módja lehetséges: ha egy évnél rövidebb időt dolgoztunk…..
Az Egy hét a csillagok alatt programsorozat célja, hogy minél többen élhessék át a csillagászati megfigyelések élményét. Augusztus 10-16. között az ország számos pontján várják majd észlelési bemutatók az érdeklődőket. A Perseida-maximum hullócsillagainak megfigyelése köré szervezett talán…..
Bünge 2018.01.18 07:14:20
Megint lesújtó ábra érkezett a magyar diákokról az OECD-től. A 2015-ös PISA-felmérés adatai alapján egyszerűen képtelenek egymással együttműködni és közösen feladatokat megoldani. Sokat elárul, hogy Oroszországgal, Horvátországgal és Izraellel vannak egy szinten, ezen országok lakóit pedig sokan…..
Bünge 2017.12.02 11:52:13
@Online Távmunkás: hát ez az! várták az utasítást, hogy kit ejtsenek, vagy emeljenek! a gyerekek nem hülyébbek s nem okosabbak sehol, csak kérdezni tudni kell ám!
Eleged van abból, hogy bárhova is teszed otthon azt az „átkozott” wifi-routert (vagy teszi a kábeles), mindig van olyan része a háznak, ahol nincs elég térerő? Ne aggódj, nem kell méregdrága, irodaházakban alkalmazott sugárzóra szórnod a pénzed, az alábbi filléres praktikával ugyanis könnyedén…..
Önt is dühíti, hogy a Fidesz-szóvivők mesterségesen kreált szószörnyetegekkel beszélnek lyukat a hasába? A Nyugati Fény most megalkotta a fidesz-magyar kéziszótárat, amelyben a szokásos Fidesz-dumákat lefordítottunk tiszta érthető magyar nyelvre. Vastaggal a fideszes hazugság, utána pedig a valódi…..
Miközben Orbán Viktor, Putyint fogadta Budapesten, aközben a bámészok épp a tetves ingeikből rázták ki az utolsó szó-tetűt, kissé laposat, kissé kövérecskét, s úgy találták, hogy annak segítségével szívnak egy kis vért a más pucájából, az övékébe. Hát nem sikerült nekik! Nem, mert már eleve beteg…..
Egyik-másik, nagy művész itt, ja!Kezében toll, mint parittyaCéloz a nőkre,Pedig ő a szőke!Minden második ríme juh-datolya.   Egyik-másik, nagy művész itt, ja!Kezében toll, ama piszkos kopjaCéloz a "szép"re,Megható izékreMinden kínrímje otromba, az anyja   Egyik - másik, nagy művész itt,…..
Mátyás király a honi közvélemény szemében az az uralkodó, akit talán a leggyakrabban emlegetnek pozitív kontextusban. Ezt tükrözik azok az egyébként nem feltétlenül szignifikáns felmérések is, amelyek azt hivatottak kimutatni, hogy a magyarok kit gondolnak a legnagyobb honi…..
Bünge 2016.01.02 11:08:20
@hami: "apja anyja román volt"?
1. román? Mi az, hogy román? Olyan nemzetiséget nem ismerek! A "román" szó gyűjtő szó, mindazokra értik, akik úgymond Róma városából valók! Hát ezt a gyűjtőszót kezdték ellopkodni a saját nyelvükön önmagukat valach -nak nevezők, bár még az 1800-as években is inkább a görög nyelvűekhez kötődtek, és idegenkedtek román elnevezés felvételétől, de hála az antimagyar propagandának, végül is úgy elfogadták, hogy eredeti származásukat hamar elfeledve hamar beleélték magukat a mai napig.
2. Románia neve ezek után hamis és hazug név, egy rakás népet a "román-nemzeti" címszó alá bekényszerítve erőszakosan megteremtette a mesterséges nyelvet, amit azóta is állandóan véltoztatnak, hol francia szavak feldúsításával, hol most meg inkább angol szavak áradatával, ennyi
Hereföld blog Mókás ABC 2015.03.17 10:50:50
..
Bünge 2016.01.02 07:59:19
na
A "Polereczky" történet egy magyar katonáról szól, aki egy MiG-21-es vadászgéppel akarta elakarta hagyni az országot. De vajon miképpen jutott olyan elhatározásra, mi motiválta, hogy külföldre szökjön, és éppen miért vadászrepülővel akart dezertálni? A kérdésekre a választ…..
Bünge 2015.07.26 01:07:13
@William Kidd:
Persze!
A magyar társadalom legnagyobb hibája, hogy szeret egyéneket kiszemelni, akiket állandóan, folyamatosan szívat mindenki, mert olyan mulatságos, ugye?
Volt és van ilyen munkahelyeken, s persze hadseregnél is.
Bányában is történt, amiről biztosan tudok, hogy egy kiszemelt alakot addig szívattak szórakozásból, amíg az illető öngyilkos nem lett.
S még azok után is sokáig emlegették röhögve, hogy milyen jó volt rajta szórakozni s hülyéje meg ettől fosztotta meg őket, mert gyáva volt, stb.
Tehát én már semmin sem csodálkozom, ami ebben a történetben elhangzik, mintegy ismerős gúnydal, mindig vissza cseng valahonnan.
HOL VANNAK AZ ÍGÉRETEK? Néha napján reppelgetek, Ge-tek, ge- tek, reppelgetek,Érdekelne,  hiszitek, Hova tűntek a nagy ígéretek? Re-tek, re-tek, ígéretek. Országunk vadkapitalistái,  egyesültetek? Ál-baloldali pártokba tömörültetek?Tudom, jól megy nektek ez a…..
Bünge 2014.11.09 13:13:40
  Még egy rövid poszt mára. Joggal merül fel a kérdés, hogy Juhász Ferenc mit keresne az országgyűlési karzaton egy miniszterelnöki beszéd alatt, amikor a parlamenti patkóban van a helye.   Éppen ezért megnéztük az ülésnapok felvételein, hogy Gyurcsány Ferenc idei…..
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
Bünge 2009.04.07 08:13:25
@egysegelem: Bunkóság és naívság amit állítasz! Megfvordítva akkor az van, hogy azért loptak, mert kétszer zsinorban győztek? Hol a lóvé?
 Bajnai csomagja…   Előttünk a fekete leves, nagyon úgy tűnik, hogy Bajnai politikai öngyilkosságra készül. Az általa felvázolt tervek, melyeket ma küldött el a képviselőknek,- na jó csak az MSZP-seknek- és péntek délig kell szignójukkal ellátva…..
Nantinane! Mire jó a gumibot? 2008.12.01 05:28:00
Ha most rögtön meg akarom tudni, mit gondol az átlag ember e honban, akkor elég az ha kapásból belépek egy fórumba, és olvasni kezdek háeszeket, íme, az első hozzászólás valahonnan, valakitől: „20 éve semmi más nem történik, mint a társadalmi többség politikai…..
Felnézek a blog.hu –ra  és a superfeed dobozban találtam egy igencsak fiatal felháborító írást. Az amiről beszélek a megmentő blogon van, a csávó szó szerint a legtöbb hülyeséget írta össze az ukrán gázvitáról. Na most megtartom én is a magam kis beszámolóját…..
Tele az index az alábbi remek bannerrel: Értik, ugy? Repülni jó könyvek: Légikatasztrófa   Erre a remek analógiára építve az Enni jó könyvek első része lehetne a Hányások, hasmenések, a Dugni jó könyvek első része a Tripper és impotencia stb. Nekem valahogy nem…..
Nantinane! Birkák vagyunk talán? 2008.12.01 05:48:00
Volt idő, amikor szép fővárosunk, a dicső múlttal rendekező Budapest birkakarámmá változott. Vajon mikor és hogyan történhetett? Itt a kérdés, hol a válasz? A Budapestet megszállás alatt tartó Kiváltságosok a birkanépet Kordonokkal terelik a tapsoló szolgák felé, ahol aztán kedvére tapsikolhat,…..
Bünge 2008.12.02 07:15:39