Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SolymosP

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk képzeletbeli hasábjain csak nagyon-nagyon ritkán foglalkozunk magyar témákkal. Mai posztunknak is csak a kiindulópontja lesz lángoktól ölelt kis hazánk (pontosabban fővárosunk), a fő célpont pedig az Egyesült Államok (és bónuszként a Sínai-félsziget). Vágjunk is bele! Az utánozhatatlan…..
SolymosP 2019.05.07 10:40:05
„Vágyakozom egy másik életre, de ahhoz másoknak meg kell halniuk” - írja Detti, és sajnos egyáltalán nem túloz. Nekem valami azt súgja, hogy nincs is egyedül, sokan járhatnak hasonló cipőben...
SolymosP 2019.04.02 14:06:15
@Sir Galahad: Nyílván az, hogy ők gyerekeket nevelnek
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
SolymosP 2019.01.04 14:04:24
@Attilajukkaja: "Gondolom, ez nem ugyanaz a lift volt, ahova a kisgyerekes édesanyák is rendszeresen beszálltak a csemetéikkel. :o) "

Miért, mást nem zavarhat a cigifüst egy liftben?
SolymosP 2019.01.04 14:21:49
@kolomparlole1114: "Nálunk is leszarná mindenki a BKV-t, ha annyi lenne autót venni mint kenyeret."

Ausztriában is tök jó a tömegközlekedés, pedig ott aztán mindenki vehet autót.

Viszont nekem is volt más földrészről érkezett vendégem, aki áradozott a jó magyarországi (és általában európai) tömegközlekedésről.
Az egykori Szovjetunió területén rengeteg olyan tömegközlekedési rendszer üzemel(t), melyek nyugati szemmel teljesen szokatlannak, vagy irracionálisnak tűnhetnek. Azonban a Szovjetunió sajátságos világában, ahol többek közt a kevés pénz, az erőltetett iparosítás, a propaganda, a magán…..
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
SolymosP 2018.08.29 13:03:42
@blöff: "Mellesleg pl. német cégek előszeretettel nézik a német nyelvvizsga papírt, no nem a Rigó utcait, hanem a sajátjukat (Goethe Institut), de nyilvánvalóan communication first."

Ez teljesen igaz. Minden panaszom a Rigó utcai papírra vonatkozott.
SolymosP 2018.08.29 08:19:33
@élhetetlen: Oké, akkor mondjuk azt, hogy az én tapasztalatom is egy tapasztalat, amit megosztottam veletek.
SolymosP 2018.08.29 08:28:31
@blöff: "Főleg egy olyan témánál, ahol azért rimánkodtok, hogy hadd kapjatok már papírt (aka diploma)."

Én mikor rimánkodtam? Öt év alatt megcsináltam az egyetemet, kaptam egy diplomát és kész.

"ettől még nem kell arról heroikus küzdelmet folytatni, hogy semmi értelme a vizsgának és annak a papírnak."

Nem folytatok semmilyen küzdelmet csak leírtam a saját tapasztalataimat, te folytatsz heroikus küzdelmet, nem tudom miért. Egyébként bánom is én, felőlem kérjék a nyelvvizsgát, engem már nem érdekel, a gyerekeim meg mire nagyok lesznek addig úgyis kitalálnak ezer egyéb f*sságot.

"Az egyik papír krvára kell, de másik meg akkor minek?! Miért nem fordítva akkor?"

Tényleg, miért? Még egyszer leírom: ezt ne tőlem kérdezd, a munkáltatóim kérték minden alkalommal a diplomát, a nyelvvizsgapapírt meg soha.