Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vl519

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea Mi lesz az Aral-tóval? 2019.03.06 20:13:49
Az Aral-tó pusztulása tipikus példája annak, milyen káros hatásai vannak, ha az ember beavatkozik a természetbe. Habár a hatóságok az utóbbi években felismerték a veszélyt és intézkedéseket tettek a tó megmentése érdekében, de még nem tudni ezek elegendőnek bizonyulnak-e. Vagy már késő? Aral-tó…..
A kreatív játékos úgy tűnt az előző szezonban megtalálta helyét a bajorok kezdőjében és a rekordbajnok végleg megvásárolja a Reál Madridtól.  Ebben az idényben már koránt sem biztos, hogy a nyáron lejáró kölcsönszerződése után marad Münchenben. A Bayern trénere Niko Kovač egyértelműen fogalmazott,…..
Míg a legtöbb játékos 30 felett már nem a címekért harcol egy a top bajnokságban, hanem Ázsia vagy Amerika felé veszi az irányt levezetni. Addig mások az idővel küzdve a legmagasabb szinten akarnak játszani. Arjen Robben (34) A repülő hollandnak nevezett szélső 30 évesen még élete formájában…..
Fociláz Magyarok a Bundesligában 2018.09.05 17:58:18
A 2018 nyári  átigazolási piac is lezárult a nyár utolsó napjával egyetemben, ám az utolsó pillanatokig tartogatott meglepetéseket. Magyar szempontból Sallai Roland igazolása okozott kellemes meglepetést, aki a SC Freiburg együttesébe igazolt 4,5 millió euróért. Magyar játékosok az elmúlt években…..
A Bayern München 2013 óta egyeduralkodó a Bundesligában. Az évtized elején még két pólusú német bajnokság mára egy szereplőssé vált és a Borussia Dortmund sem tudott méltó ellenfél lenni és nem tudta megszorongatni a német rekord bajnokot. Az átigazolási időszak lassan véget ér érdemes…..
Fociláz Miért hiányozhat Vidal? 2018.08.06 23:11:38
Az elmúlt napok  legnagyobb átigazolási híre kétségtelenül Arturo Vidalé volt. A chilei labdarúgó a Bayern Münchenből igazolt a Barcelonába. A 31 éves középpályást "olcsón" szerezték meg a katalánok, spanyol források szerint 21 millió eurót fizetettek a német rekordbajnoknak. A müncheni sztárcsapat…..
Mesut Özil négy éve még ünnepelt világbajnok volt, az utóbbi egy hónapban viszont a leginkább megosztó játékos lett Németországban. A középpályás először az Erdogánnal készült fotó miatt került össztűz alá, majd  őt okolták Németország gyenge szereplésért a világbajnokságon . A török származású…..
Már csak egy meccs van hátra az orosz rendezésű világbajnokságból, de a legizgalmasabb rész még hátra van. Ki nyeri a tornát?  A sikerorientált, profi francia válogatott vagy a lelkes harcos Horvátország. Az eredménytől függően Horvátország már nyert és történelmet írt, mivel ilyen kis országként a…..
 Meg van a 2018-as világbajnokság első döntőse, 12 év után ismét Franciaország játszik a fináléban. Az elődöntő első párosításában a franciák törték össze Belgium világbajnoki reményeit és 1-0 arányú győzelmet arattak. Előzmények Franciaország, bár a csoportkörben nem brillírozott, ám minden…..
A multikulturalizmus egyre inkább beférkőzik a nemzeti válogatottakba, ez a  jelenleg futó világbajnokságon is szembetűnő. A francia, német, svájci, angol, belga válogatottakban is évről évre nő a más nemzet felmenőivel rendelkező játékosok száma. Az, hogy ez jót tesz a válogatottaknak megoszlanak a…..
Csupán két dél-amerikai válogatott maradt talpon a nyolcaddöntők után: Brazília és Uruguay. A maradék 6  Európát illetve Eurázsiát képviseli : Franciaország, Belgium, Svédország, Horvátország, Anglia és Oroszország. 2014-ben ez az arány 4-4 volt, akkor Brazília és Uruguay mellett Kolumbia és Costa…..
Fociláz Nem minden a papírforma 2018.07.05 00:09:21
 Érdekesen alakultak a nyolcaddöntők. Több esélyesnek gondolt csapat távozott, mint például Spanyolország vagy Argentína.   Meglepetést még a leginkább papírformának gondolt összecsapás is tartogatott és a nyolcadöntő legizgalmasabb meccse volt. A Japán-Belgium párosításból egyértelműen Belgium volt…..
Tizenegyesek döntöttek a vasárnapi nyolcaddöntő mind két párosításban. Az Oroszország-Spanyolország és a Horvátország-Dánia meccs is egyaránt 1-1 volt még a hosszabbításban is. Ezért jöttek a büntetők, ami mindig kockázatos és ott  vész el a csapatok közötti különbség. Spanyolország elvérzett, míg…..
Míg a világbajnokság csoportkörét szenvedve, de túlélte Argentína, egy másik futball nemzet, Németország, utolsóként végezve a csoportjában búcsúzott. A torna legnagyobb esélyesének tartott címvédő Dél-Korától kapott ki 2-0-ra. A kudarc  után  ugyan még bizalmat szavaztak Joachim Löwnek ,de minden…..
Fociláz Kis ország, nagy foci 2018.06.25 22:57:24
A vb meglepetés csapata lehet Horvátország? Még a nagyok szenvednek a kis ország leiskolázza Argentínát. A világbajnokság első két fordulója után egyértelműen kijelenthetjük, az egyik legmagabiztosabban játszó csapat a horvátoké. A délszláv állam egy könnyű győzelemmel kezdet, 2-0 arányban verte meg…..
vl519 2018.06.26 19:49:28
@Andy73: Nem maga a továbbjutás ténye a meglepetés, hanem a mutatott játék, főleg a többiekkel összevetve. Az, hogy Argentínát 3-0-ra megverik sem papír forma. Ilyen játékkal a végső győzelemre is esélyesek. Modric, Rakitic, Mandzukic 4 éve is ott volt még sem jutottak tovább. Akkor kikaptak Mexikótól és Brazíliától is. (igaz a braziloknak kedvezett a bíró a tizenegyessel).
Fociláz Mi lett veled Argentia? 2018.06.22 23:40:26
Az orosz rendezési világbajnokságon több csapat sem az elvárásoknak megfelelőn kezdett, de a legnagyobb meglepetés a 2014-es világbajnoki ezüstérmes Argentína gyengélkedése. A Dél-Amerikaik egy döntetlennel kezdek Izlanddal a rossz sorozat folytatott és a csoportkör második meccsét 3-0 elveszették,…..
Érdekesen indul az orosz rendezésű világbajnokság. A legnagyobbak már bemutatkoztak, de a  szurkolóik és a semleges foci nézők is csalódottak lehetnek. A német világbajnok vereséggel indult, míg Brazília és Argentína 1-1-es döntetlent játszott. Franciaország bár nyert, talán ők mutattak a…..
A 2018-as labdarúgó világbajnokság második napján, máris egy igazi rangadót várhattak a nézők, világ- és Europa-bajnok spanyol labdarúgó válogatott csapott össze, az Európa bajnok címvédő Portugáliával. Az összecsapás nem okozott csalódást és a világbajnokság eddigi legizgalmasabb, leglátványosabb …..
Meglepetésre Oroszország, magabiztosan 5-0 arányban győzte le Szaud-Arábia válogatottját a 2018-as labdarúgó világbajnokságon. Az eredmény annak tudatában meglepő, hogy az oroszok nem mutattak a selejtezőkön jó formát, míg Szaud-Arábia szoros meccset(2-1) játszott a világbajnok címvédő,…..