Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mkiki

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyerni sokféleképpen lehet. Ahogy bukni is. (Pannonymous)..
Mkiki 2014.11.24 23:17:09
@Gepárd X~MEN Most én XL~ek!: Na az úgy már szép, grat hozzá:) Csak valamiért több szelvényre gondoltam, de közben rájöttem
Mint azt megírtuk, a MÁV a hőségriadó alatt napi 30000 palack vizet oszt szét 11 nagyobb állomáson. Fél órája, kb. 14:00-kor a Keleti-pályaudvaron jártam, ahol láthattam, hogy mindenkinek osztják a literes vizet. Az 1 literes buborékos ásványvizet Santa Aqua néven a bicskei…..
Mkiki 2011.08.24 07:16:13
@placi907: "A MÁV-Start Zrt. a hőségriadó miatt elengedi az IC-kocsik komfortdíját, így csak a 140 Ft-os helyjegyet kell megfizetni a jegy ára mellé. Az intézkedés még holnap, kedden 11 és 18 óra között érvényes, amit a továbbiakban a vállalat meghosszabbíthat a meleg függvényében."

Tehát, ha péntekre vettél pótjegyet akkor azt még a normál áron adták, mert péntekig még nincs meghosszabbítva. De gondolom, ha meghosszabbítják és pénteken is lesz ilyen kedvezmény akkor lehet, hogy a különbözetet visszaadják (de lehet, hogy rosszul gondolom).
Az eddig is ismert volt, hogy a vasutasok, vasúton dolgozók családtagjainak ingyenes utazás jár. A gyorsbeküldővel beküldött történet szerint azonban a történet koránt sem ilyen egyszerű, hiszen akkor jár az ingyenes utazás a vasutas gyerekének, ha egy címen lakik az apával.…..
Mkiki 2011.08.19 11:37:05
@Le_Penseur: "Napi 100 km-t utazok vonaton, néha az az érzésem, hogy az egész vonaton én vagyok csak aki teljes árú jeggyel utazok.... "

Ha napi szinten utazol akkor lehet, hogy érdemes lenne esetleg egy start klub kártyát igényelni és máris 50% kedvezményt kapsz a jegyre, de ez csak egy tipp.
Nándor mai levelében egy késéssel végződött útjáról írt, melyet elvileg a MÁV-nak címzett. Ez még nem is lenne extra, de olyan ékesszólással teszi ezt, amiről felsejlik előttem a Markos-Nádas duó egykor szebb napokat látott katonaság témájú előadássorozata. A levelet mindenképpen érdemes elolvasni,…..
Mkiki 2011.07.25 13:57:45
@sorica123: Miért szerinted az anyázással elérhetsz valamit? Azon kívül, hogy egy jót röhögnek az ügyfélszolgálaton (na nem a levélen, hanem rajtad)
Új MÁV blog Mínusz egy utas 2011.07.11 08:33:00
Andrea is pórul járt a július 9-i késés-sorozattal, Ő csak 50 kilométert szeretett volna megtenni, de ez 2 és fél óra alatt sikerült. Persze most már végleg befejezte a MÁV-val a történetet, amit személy szerint nem is csodálok, a napokban még több ilyen levél lesz itt…..
Mkiki 2011.07.12 23:00:14
"Ha a monori vonatot elengednék, Albertirsáig az ingázók nagy részének alternatívát jelentene, a vasútnak sem jelentene számot tevően nagyobb költséget."
@Farigcsa: Ez nem lenne megoldás, ugyanúgy ahogy a Monoriak a zónázóval járnak az Albertirsaiak sem váltanának, mert arra törekednek, hogy minél előbb elérjék a célállomást, és ez a zónázóval valósul meg tekintve, hogy az egyrészt előbb indul másrészt pedig a ceglédi, szolnoki vonat zónázó míg a monori személy.
Új MÁV blog Biciklivel a MÁV-on 2011.07.07 08:09:00
Pretoryan egy részletes elemzést küldött arról, hogy mely vonat típusokon milyen a kerékpár szállítás., illetve leírja, milyen nehéz a kerékpárok le- és feladogatása a különféle állomásokon. Bár a levél kicsit hosszú, érdemes elolvasni, mert a kerékpárosok okulhatnak…..
Snasz fenn ült egy éppen késő vonaton, és figyelte, hogy mit ír erről a MÁV-Start weboldala. Negyedórával kisebb kését jelzett a valóságosnál. "Csak nem szépítjük a dolgokat, hogy ne lehessen (az európai kötelező normák szerint) reklamálni és kártérítést…..
Mkiki 2010.08.05 12:23:35
Olvasónk Kelenföldről próbált utazni, mivel a kijelzőn csak 120 perc+ késéseket látott, megpróbált az információnál érdeklődni, alant olvasható, mekkora sikerrel:A nagy vihar második kellett Komáromba utaznom, félve mentem ki az állomásra, fel voltam rá készülve, hogy a…..
Mkiki 2010.05.26 12:20:31
@VJV Man: Miért ne láthatná? ha van net pedig ebben az esetben volt akkor ugyanúgy elérhetné, mint az elvirát.
Hozzáértőket kérdezném: ha egy jegyvizsgáló van a vonaton, akkor a vonat legfeljebb milyen hosszú lehet? Egyébként szokásosnak mondható történet, biztber kábelt ellopják, 15-ös cammogás a térközben, késések. Bár számomra nem egészen világos, hogy miért az a jegyvizsgáló…..
Mkiki 2010.05.10 18:19:19
@VJV Man: Szerintem erre postra gondolt, csak rossz linket rakott be: homar.blog.hu/2010/05/10/a_mav_egyszeruen_otthagyta_a_vonatrol_leszallitott_utasait
Újabb technikával próbálják az utasokat megkopasztani a Nyugatiban. Az alap az, hogy prospektussal kis cingár gyerek megkeresi egyedül ülő, jellemzően női áldozatát és szomorú szemekkel adományért kuncsorog, ha nemleges választ kap, akkor jó esetben cigit kér, más esetben…..
Mkiki 2010.02.19 15:48:31
@Adani: "De igen felveti azt is ,h ha már karámőrség van akkor hogyan tudnak ezek bejutni és az utasok vegzálása helyett azt a sok karámőrt talán erre is ki lehetne vezényelni ,h figyeljenek az ilyesmikre is."

Úgy, hogy ezt, csak a gyorsvonatoknál csinálják amik bentről indulnak a csarnokból ott meg ugye nincs utaskarám.
Új MÁV blog Hallgatói jegy 2009.12.15 10:05:10
Logika na az nincs a MÁV-nál. Ha van diákkedvezményed, és ha tovább akarsz utazni, mint ameddig a kedvezményed szól, akkor hiába veszed meg a plusz viszonylatra indulás előtt a jegyet. Le kell szállnod azon az állomáson, ameddig érvényes a diák kedvezmény, majd ott megveszed a…..
Mkiki 2009.12.17 20:38:31
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: "Tehat ha ervenyes jeggyel akarsz onnan utazni valahova akkor be kell menned az allomasrol a repterre es ott venned jegyet."

Egyrészt van a ferihegyi megállóban jegyautomata (azt nem tudom most működik-e), másrészt amennyiben Ferihegyen szállsz fel a kalauztól is tudsz jegyet venni a vonaton(pótdíj nélkül).
Mkiki 2009.12.17 22:29:55
@Vészfékváltót alaphelyzetbe állító kalauzhölgy: "Csak a pénztár nyitvatartásán kívül tudsz pótdíj nélkül jegyet váltani."

Ezt nem tudtam, bár ma is nem egy ember a kalauztól vette meg a jegyet.
Mkiki 2009.12.18 12:58:20
@Vészfékváltót alaphelyzetbe állító kalauzhölgy: Jó mondjuk az igaz, hogy ezen a vonalon nem igazán találkoztam olyan kötekedős kalauzzal, úgyhogy valószínűleg, csak nem akart ebbe belekötni.
A kalauz olvasónktól bevonta a bérletét, mert nem volt rajta diákigazolványszám.  Kaptak utasleadásilapot, ukázt, hogy fizessenek 12 ezer forintot stb. Olvasónk el is indult az egyik főpályaudarról küldözgették a másikra, míg egy "kedves" az írott szót nehezen…..
Mkiki 2009.10.02 14:23:21
@phorvath: De, ha már egy másik alkalommal egy kaller ráírta, hogy írja rá a diákjának a számát akkor miért adná oda a tollat, hogy írja rá? Ezek alapján már figyelmeztették, hogy rá kéne írni.
Egyébként azt írta a posztíró, hogy 4 kalauz volt, az is lehetséges, hogy nem is kalauzok voltak hanem ellenőrök azok szoktak így négyessével járni, azok meg nem olyan elnézőek.
A MÁV profi a diszkrimináció terén. Régen lehetett állni másodosztályú jeggyel az 1. osztályú kocsiban. Most nem lehet. És a jófej kallerek nyírják is ezért az utasokat. Az már lényegtelen, hogy a szardíniásdoboz kong az ürességtől ahhoz képest, hogy a 2. osztályú kocsik…..
Új MÁV blog Elvira érdekességek 2009.09.03 09:25:39
A lenti finomságot kaptam nemrég:  Szia! Csak érdekességképpen: Az elvirán kerestem vonatot Szolnokról Budapestre. A következőt kaptam többek között: Ind: 15:38 Érk.: 20:27 Budapest-Keleti pu. utazási idő: 4:49 táv: 440 km Az okos kis program Nyíregyházán…..
Mkiki 2009.09.04 16:07:56
@Tomi77: Megsúgom, hogy hiába pipálja be, hogy átszállás nélkül akkor is megjeleníti hisz ez közvetlen vonat nem kell átszállni. A Nyugatiból indul és a Keletibe érkezik (illetve fordítva).
Új MÁV blog Új menetrend= káosz 2009.06.25 09:41:49
A nyári menetrend továbbra is komoly gondokat okoz, átszállások, csatlakozások borultak fel megkeserítve az utasok amúgysem felhőtlen életét. A minisztériumban ismét szakértők állították össze a menetrendet. Komolyan minek foglalkozik ilyesmivel, aki nem ért hozzá, vagy…..
Mkiki 2009.06.29 12:04:19
@RockStar: Miért is? Azért, mert Ti teszem azt Üllőn vagy Vecsésen laktok és nektek az lenne a jó, hogy megálljon ott is. De nem tudom miért nem tudnak az emberek ilyenkor arra is tekintettel lenni, hogy az a vonat hova megy és teszem azt mennyi idő alatt jut el így is oda. Azért, mert azok az állomások amelyek a postban is említve vannak közelebb vannak az nem jelenti rögtön azt, hogy félóránként kellene járniuk oda vonatoknak. Engem meg például zavar az, hogy Monoron megáll a vonat nem csak az Ákibard! által említett ok miatt (a pilisi ismerőse aki fél órán át hőbörgött), bár az is elég idegesítő, hogy ha már 20 perccel indulás előtt érsz oda nincs ülőhely. De például lehetne azzal is időt nyerni, hiszen ha monori vonat ami Monorig közlekedik akkor miért kell még megállniuk a ceglédi, szolnoki vonatoknak is, mert lehetne menetidőt nyerni ezzel is.
Mkiki 2009.06.29 21:23:55
@siófoki35: Én csak azt írtam, hogy engem meg ez zavar, persze igazad van (bár Monoron inkább lefelé szállnak mintsem felfelé).

"Közelebbi településekről azért megy több vonat, mert onnan valószínűleg többenválasztják az ingázó élatmódot mert keveset kell utazni."
A levélírónak pont az a baja, hogy csak óránként megy és nem félóránként Monorra személyvonat. Szerintem ez nem feltétlenül igaz, naponta ingázok én is Szolnok-Pest között (ilyenkor nyáron nem), a reggeli vonatokon a Pesttől távolabb eső állomásokon is van annyi felszálló (na jó Cserőn pont nem) mint a közelebbi településeken.
Vasúti késés esetén kártalanítania kell az utasokat a MÁV-nak, ha életbe lépnek az Európai Unió utasbarát rendelkezései. A várhatóan decembertől hatályos szabályok értelmében a jegyár felét kell visszafizetni, ha két óránál később fut be a vonat.Idén rákényszerülhet a…..
Mkiki 2009.05.18 20:30:55
@Adani: Kivételes esetekben létezik is amit írsz pl.: a tavalyi Monorierdőnél történt vonatbalesetkor, így jártak a vonatok. Monorig elment a vonat, ott át lehetett vonatpótló buszra szállni az elment Albertirsáig (persze érintve a köztes állomásokat) és onnan pedig mentek tovább a vonatok (Ceglédre, Szolnokra).
A bombariadó nem játék, tudja ezt a MÁV is. Hiszen vagy Lexike mondja be a Keletiben, hogy bombariadó van, vagy a Nyugatiban teszik meg ugyanezt, igaz vonalanként pár perc különbséggel. No nem is ez a nagy baj, hiszen ez megesik. Hanem a vicc, hogy a vonatok nem állnak meg a…..
Mkiki 2009.04.29 17:25:03
@Abbé:
"feljutni múlt péntek délután a bp-vác személyvonatok valamenyikére nem is volt olyan egyszerű. Igazi, Kairót idéző horror volt. Én is Vácon túlra mentem, és nem értem miért nem álltak meg (az amúgy tök üres) járatok ott, ahová a MÁV kiparancsolta az utasokat."
Én Kőbányáról egy szegedi gyorsvonattal mentem el ceglédig elhiheted azon is voltak rendesen, voltak akik már a wc-be mentek be, hogy be tudjuk egyáltalán csukni az ajtót és végre el tudjunk indulni. De ha haza akar az ember jutni akkor nem állhat ott az állomáson arra várva, hogy mikor jön egy vonat ami pont addig megy ameddig Ő szeretne.
András kissé morcos lett, mert az új menetrend miatt. A korábbi 20 percenkénti vonatok helyett, most "random" időközönként mennek a szerelvények a Nyugatiba... Kedves MÁV-Start! Azért csak egy nappal az új menetrend bevezetése után írom levelemet, mert első…..
Mkiki 2009.04.23 15:59:05
@Snowflake71:
"Többieknek azért kösz, ez a június 5 elsiklott a szemem előtt és bár nem lettem jobban, kiváncsian várom, hogy _akkor_ mit fognak produkálni. Majd gondolom ceglédbercelen vágánykeresztezést, és hajóátereszt, nehogy megint egy rendes menetrend legyen."
Gyorsan hozzáteszem, hogy az Albertirsa-Pilis pályafelújítás a kiírás szerint június 30.-ig tart, úgyhogy lehetséges még jún. 5 után is valami vágányzári menetrendre számítani.

"hozzáteszem ez utolsó 16-án került fel a máv oldalára ahogy elnézem"
én is csak onnan tudtam meg, hogy a kalauz szólt pénteken, hogy hétfőtől új menetrend lesz
Mkiki 2009.04.23 16:00:19
@Snowflake71: Elhiheted, lassan már nekem is.
Mkiki 2009.04.24 22:05:10
@Snowflake71:
Tanuló bérletet veszek (az 90%-os), így csak 6000-be van.

Off: szuper, hogy az amúgyis össze-vissza menetrendet még ilyen idióták is megkavarják akik péntek délután nem találnak más szórakozást, mint betelefonálni a rendőrségre, hogy bomba van a nyugatiba. Komolyan nem értem, hogy ez miért okoz valakinek örömöt:S
Az IC vonatokon az egyik legjobb dolog, hogy a kalauz egyszerre tudja tájékoztatni a vonaton utazókat, a technika oly' csodálatos találmányával: a hangos bemondóval. (nyelvészek ízi, ez jutott eszembe). Persze ezt csak ritkán használják, olyan alapvető eseteknél, mint a le és…..
Mkiki 2009.04.21 07:16:57
@Ákibard!: "Mert ha már megálltál, akkor a sok kedves utas azonnal elkezd lepotyogni a vonatról. És bármilyen hihetetlen, leszálló utasokkal nem indulunk el."

Lehet hülye kérdés, de IC-n nem úgy van, hogy az ajtónyitást a mozdonyvezetőnek kell engedélyezni?

Csak kérdezem, mert nem szoktam IC-vel utazni.
Mkiki 2009.04.21 19:09:28
@Ákibard!:

Ezt nem tudtam. Nem hiába mindig tanul az ember! Nagyon szépen köszönöm Ákibard!
Új MÁV blog Másnapi jegy 2009.04.15 11:56:57
Gábort megszívatta a pénztáros, nem tájékoztatta, és fejből osztotta, hogy csak első osztályra van jegy az IC-n, pedig 50%-os volt a kihasználtság. Persze a hab a tortán, hogy másnapra adta ki a jegyet... Biztos sok volt a locsoló és a kölniktől betépett mint Görög Zita a…..
Mkiki 2009.04.15 18:42:43
@rickyramirez:
"Ezt követően a jegypénztárostól kéri számon, hogy miért nem szólt a csatlakozási lehetőségről, holott csatlakozási lehetőség nincs, csak a 19.22-es IC."

De van. Ceglédről van egy zónázó ami a nyugatiba megy, a Szolnok-Ceglédi vonattal 19:36-ra ér Ceglédre, és onnan 19:48-kor indul a nyugatiba induló vonat (asszem az 1. vágányról)