Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Semmelwers Ignác

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság, aki diétázni szeretne - akár fogyáshoz akár gyúráshoz -, annak nem árt tisztában lennie a bevitt ételek kalóriatartalmával. Azonban a kalória önmagában arra nagyon kevés, hogy megtudjuk, egészséges-e amit fogyasztunk, vagy épp ellenkezőleg. Ahhoz jó lenne tudni a bevitt tápanyag rost,…..
Adolf Hitler az egyetemes történelem egyik legismertebb alakja, így nem véletlen, hogy személye a filmvilágot is megihlette. Számtalan film készült már a német diktátorról, akit szinte mindenki a nácizmussal, a fajgyűlölettel, az antiszemitizmussal, a holokauszttal és a második világháborúval…..
Semmelwers Ignác 2018.06.13 21:59:02
@százados: "A filmbeli színész Robert Carlyle termetre hasonló és alkatra is, mint a 30 körüli Hitler. Ha vele kapcsolatban az volt az érzésed, hogy egy pofonra elkotródna, akkor 1920-ban, szemtől szemben állva az igazi Hitlerrel, hidd el ugyanezt éreznéd" -- nem hiszem el. Ugye nincs harag?
Semmelwers Ignác 2018.06.15 07:21:30
@százados: " nincs harag, de attól még ez így van." Nincs így, gondolj csak a sörpuccs tárgyalására, ahol csaknem megfordította, de mindenképp a maga javára billentette át a közhangulatot, ezért kapott "mindössze" öt évet. Azt is inkább szanatóriumi körülmények közt. Már akkor kiváló szónok volt. Az pedig, hogy képekről vonjak le következtetéseket, nem az én műfajom, mert a valóságtól nagyon távoli is lehet az eredmény. Egyébként nem csak a beszédeinek volt ereje, hanem a megjelenésének, a testbeszédének, gyakorlatilag mindennek, ami ő volt, erről szemtanúk beszélnek a különböző dokumentumfilmekben. Visszatérve a filmre: a főszereplő itt egyszerű, dühös ripacs, ismétlem, karizma nélküli és emiatt hiteltelen. Ahogyan a film is. A rendezőnek egyszerűen nem való ilyen téma, kevés hozzá. De attól még tiszteletben tartom a véleményed. Jó éjt, barátom.