Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lusuka

280 bejegyzést írt és 540 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na Kedveseim, újra jelentkezem/ünk. Arra készüljetek fel, hogy ez egy nagyobb lélegzetvételű poszt lesz, de tudom, akit érdekel, az úgyis velünk marad és elolvassa. Ma van a 13. napunk az USA-ban. Most lett annyi motivációm, hogy idebrekegjek valamit a kicsit sem kihalt blog oldalamra, amire igen…..
Egy délután, puha pléd takarja be testem, olyan védett, bebábozódott lettem, nem akartam több kapcsolatot vele, fájt a lét és kinn a világra borult az égiek fellege, finom puha, beburkoltam testem, jól esett ez az érintés, odaát lebegtem, testem súlyos lett, valahogy elnehezedtem, lelkem…..
Mihályi Péter és Szelényi Iván (ÉS, 2018. jún. 1., 3. old.) a globalizációs folyamat lényeges ellentéteként írja le a periféria gazdagodását és a centrum elszegényedését. https://www.es.hu/cikk/2018-06-01/mihalyi-peter-szelenyi-ivan/a-nemzetallamok-ellenforradalma.html   Természetes, hogy a…..
1968 50. évfordulója alkalmából a Le Figaro elképzelte két anya tipikus napját: az egyik 68-as, Nanterre-ben tanít, a másik 2018-ban és start-up cége van. Mi változott 50 év alatt? A 68-as Françoise 31 éves. Történelem-tanár. Írt egy könyvet a guatemalai forradalomról. A szerzői jogdíjból és…..
Rioja egyik ikonikus és komoly múlttal rendelkező borászata, amely 1932 óta készít bort, és ma 250 hektáron gazdálkodik. A családi tulajdonban lévő pincészet saját kádárüzemmel is büszkélkedhet. A klasszikus boraik közül ezúttal a Seleccion Especial 2012 került a poharamba. 70% tempranillo, 20%…..
Dúzsi Tamást, az általa készített kiváló rosék kapcsán, rosé királynak szokták hívni. Több éve kóstolva Gálné Dignisz Éva fantasztikus rosé borait, méltán hívhatom őt rosé királynőnek. Roséi több díjat is nyertek és mind a szakma, mind a fogyasztók körében nagy elismerést vívtak ki maguknak. Szakmai…..
Akkor kezd el magától vérezni az orrunk, amikor az orrlyukban megpattan­nak a vérerek. Nagyon gyakran nem is állapítható meg egyértelműen, hogy ez miért következik be az erre hajlamos embereknél, de annyi bizonyos, hogy az orr piszkálása vagy a nyál­kahártya felsértése, kis­gyermekeknél pedig az…..
A magnézium-szulfát – közismertebb nevén keserűsó – népszerű fürdősó, amely egyaránt felhasználható a stressz oldására, bőrpuhításra vagy fájdalom­csillapításra. Régen elterjedten alkalmazták belsőleg, hashajtóként. Nézzük gyógyító hatásait: Egy régi hashajtó A keserűsó bárhol megtalálható,…..
2015-ben új gasztroműfaj született a strandokon, a beach food. Hogy mi kellett ehhez? Egy szabadstrand fizetőssé tétele és egy szomorú, esős nyár. A fövenyesi Kalóz megbillent, és el kellett dönteni, hogy a tulajdonosok újra összerakják, vagy eladják. Golyán-Nagy Nikoletta, a tulajdonos-házaspár női…..
Beindult a nagy szívószál para! A műanyag szívószálak elleni háború egyre intenzívebb, főleg, hogy olyan nagyvállalatok mint a McDonald’s, és nagyvárosok mint New York üzentek hadat a vékony műanyag csövecskék ellen. A cél, hogy olyan alternatív megoldást találjanak a koktélok és üdítők…..
A horgolás szerelmeseinek mutatok ma néhány "párperces", könnyed mintát, amelyek üdítően friss, gyümölcsformában érkeznek!..
Sphere 4. fejezet 2018.06.30 19:38:19
 4.       Piedmont, Otero megye, Új-Mexico, 1971. február 5. 18:40         - Hé, miss Conover! Mi a fészkes fene ez? - Óh, bocsánat, Mr. Arnold! – sietett oda Sally Conover a kisváros boltosához. Odahajolt a kartondoboz oldalához és visszacsúsztatta a kísérőlapot a borítójára ragasztott…..
A pincészet néhány boráról korábban már írtam. A család neve összefonódott a Barbaresco névvel, de 1996-ban a Toszkán Bolgheri régióban is megvetették a lábukat. A 120 hektáros birtok 2016-os bora került a poharamba...
A fogainkon ételmaradé­kokból és baktériumokból álló ragacsos filmréteg, le­pedék képződik, amely irri­tálja a fogínyt. Ha fogkefé­vel és fogselyemmel nem távolítjuk el, kemény fog­kővé alakul, amelyet már csak fogorvos tud eltávolí­tani… Mindezek következ­tében végül megjelennek a fogínygyulladás…..
Kezdjük ott, hogy ki ne akarna egy olyan könyvet, amelyben ilyen fejezetcímek vannak: A ponty és a keresztesháború, Jó, hogy szósz!,Elfogyott a levespor,Limonádé pestis idején... és így tovább.    Mivel a copyrightban ott van szigorúan, hogy a könyvet, illetve annak részeit tilos közölni…..
Furmint Horse Átlényegülés 2018.07.01 23:46:48
Átlényegülés "Látva a kíméletlenséget az ellenségek szemében, kik húsát marják, velejéig hatolnak, gyorsan rájön, hogy itt a hordó fogságában, egyedül lesz kénytelen megvívni, élete legnagyobb csatáját." Végre felcsillant a sokat várt fénysugár.   - Megmenekültem! - éljenez a kis…..
Brazilské číslo 10 Fotbalové dresy MS 2018 Levně majitel Neymar má skvělou příležitost připojit se k dlouhému seznamu jižních amerických hrdinů, kteří vedou svou zemi k celosvětové slávě. Teď, když se Messi a Ronaldo vymaní z toho, co pravděpodobně půjde dolů jako největší světový pohár všech dob,…..
Chorvatsko, dříve součást bývalé Jugoslávie, dělalo svůj debut v roce 1998 na světě a tento tým se nezapomenutelně vydal až na semifinále ve Francii, než ztratil hosty a eventuální vítěze. Fotbalové dresy Levně MS 2018 na prodej internetový obchod. "Můžeme jít lépe než tým z roku 1998, ale…..
Sziasztok! Ti szeretitek a kávét? Érdekes módon, én egész gimnázium alatt ittam kávét, szerves része volt a mindennapjaimnak, majd egy idő után, mire egyetemista lettem, leszoktam róla. Szeptember óta maximum 10 kávét ha ittam, inkább mindig a kakaóhoz nyúltam. Talán február lehetett, mikor…..
Bármilyen meglepő, a szervezetünkben több baktérium, mint emberi sejt található. Egyedül az emésztőrendszerben körülbelül 500 baktériumfaj – összesen több mint egy kilogrammnyi mikroorganizmus – él. Nem kell azonban egyből megijedni: ezek nagy része hasznos. Erősítik az immunrendszerünket,…..
Már érett ez, régóta benne van a pakliban és most íme: múlt kedden kirúgtak. Sejtettem, hogy sokáig nem mehet ez a küzdelem az új gazdasági igazgatóval, én nem tudok és nem is akarok betörni úgy, ahogyan ő akarja. Végül múlt kedden behívott a főigazgató (egyelőre nem, mint főnököm.....), hogy akkor…..
Minden napra egy könyv Idézzünk! 2018.07.04 10:00:00
Apám kiképzőőrmester volt a Tengerészgyalogságnál, amíg híre nem ment, hogy milyen egy rohadt agresszív szemétláda is valójában. A hadsereg elég nehezen talált újoncokat, akiket hozzá oszthatott volna be, mert senki nem akart az a srác lenni, aki elsírja magát, miközben apám…..
Évezredek óta küzd az emberiség az alkohollal. Élvezzük az örömöt, amit nyújtani képes és szenvedünk a kíntól, amit okozni tud. Egy furcsa kapcsolat ez, amiből mintha nem lenne kiút. Élhetnénk vele mértékkel, de ennek sem tudunk ellenállni, mint annyi minden másnak sem, amiben egy kis boldogságot…..
Családos, traumán túllevős, filmforgatós. James jól tudja, nem mehet ki a házból, mert akkor meghal. Kint fertőzés van, világvége. A szülei azonban biztonságos otthont építettek, szeretik, és minden héten kap egy Brigsby mackó epizódot is, aminek 25 éves korára ő a legnagyobb…..
Elkezdtem kapálódzni., Tudom, hogy későn, de hát jobb későn, mint soha, tartja a mondás is. Hullámokat vernek lelkem habjai. Csillapítani alig bírom. Talán csak a könnyeimmel. Így könnyebb. Ők nem hazudnak. Az a legrosszabb az egészben, hogy már a gyerekeim szerint is én vagyok a rossz. Ez fáj most…..