Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kötekedő

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly és idén is úgy adódott, hogy alig több, mint egy napot töltöttem Londonban: egyik este érkeztem, másnap este eljöttem. Üzleti ügy, konferencia szerdán, szabadprogram csütörtökön, de csak 16:30-ig, mert indulni kell a reptérre. Kíváncsi voltam, mit lehet ennyi idő alatt…..
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
Cruyff, Haan, Neeskens csak nagyon közül kerültek hozzá. Van Basten, Rijkaard, Gullit egy Európa-bajnokságot húztak be. Bergkamp, De Boers, Overmars, Kluivert még a döntőig sem jutott. A fent említett holland játékosok bármelyik sztár lehetne a mostaniban, mégis van Bommeléknek van…..
kötekedő 2010.07.07 14:14:11
előre leszögezem, hogy nem vagyok elvakult holland drukker, gyerekkorom óta a német csapatért rajongok. DE:
- a hollandok valóben nem látványos, gólgazdag, hanem hatékony és eredményes focival jutottak a döntőbe. Aki 6 ból 6-ot nyer, az jogosan van ott, mindegy ki az ellenfél. nem Hollandia választotta ki az ellenfeleket, ezek jöttek szembe. nem az ő hibájuk, hogy a brazilon kívül nem játszottak (még) úgymond élcsapattal, a döntőben ez változni fog.
- érdemtelenül vs. nem érdemtelenül
nézzük meg az előző vb-döntőket:
2006: ITA-FRA, szerintem jobb, ha nem mondok semmit, 2 hulladék szar focit játzó defenzív csapat, a franciák egyetlen értékelhető meccse a brazilok kiverése volt, az olaszoké összesen 10 perc a német csapat elleni elődöntőben, a többi mák, kamu tizenegyesek és kínszenvedés
2002: objektíven nézve a német döntőbe jutás hasonló mák volt, mint a holland most, kiestek előlük a nagy nevek, ők meg szépen behúzták a meccseiket
1994: fentebb láttuk, de az tény hogy az olasz csapat itt sem nyűgözött le senkit.
1990: ARG: egy vicc volt a játékuk, Maradona is már túl volt fénykorán, de rajta kívül talán 1 támadó szellemű játékos volt, Caniggia, a többi, van Bommel szerű terminátor
- visszatérve 2010-re, ki is érdemelte volna meg a döntőbe jutást? Anglia? Franciaország? Olaszország? 10 meccsen összesen volt talán 1 félidőnyi játékuk, a többi kínszenvedés- eredménytelenül, ARG? edző nélkül komoly csapat ellen nem megy . Brazília? a sok "rutinos" név elveszti a fejét egy bekapott góltól? a legrosszabb argentín hagyományokat elevenítették fel... Portugália? lást az angol-klub... szóval? az van a döntőben, aki sorban hozza a meccseit, aki nem, az meg otthon van
kötekedő 2010.07.07 15:21:12
@Csörszike: valószínűleg annyira habzik a szád a haragtól, hogy nem látod, amit írni akartam: pont a hollandok döntőbe jutását nem vitatom,a korábbi példákkal azt akartam illusztálni, hogy korántsem a mindig a legszebb, leglátványosabb, leggólgazdagabb meccseket játszó csapatok jutottak a döntőbe... ha valaki világbajnok lesz, azon nincs mit vitatkozni, ellenben ha a fociját rühellem, pl. olasz,azt viszont el lehet mondani, nem tilos... nem hiszem, hogy a 2006-os döntőt az elvakult olasz szurkolókon kívül bárki élvezetesnek tartotta
Repülő Majom egy barátjával sétálgatott, amikor fura apróságon akadt meg a szemük. Egy BMW szlovák rendszámmal manapság már nem számít különlegességnek, ámde a szélvédő mögött lévő rendőrös zászlócska felettébb figyelemreméltó. Vajon a tulajdonos tényleg rendőr,…..
Fogok én súlyos tíz-, sőt, százezreket adni ilyenért ? Lóf*szt, megvan még a garázsban a papa Daciájáról az antenna, amit letört a gépi mosó ? Szaladj le anyukám, kerítsd elő, meg hozzad azt a hülye nevű ragasztószalagot, amit vettünk a teszkóba ! Gyanútlanul beültem az…..
kötekedő 2008.08.04 16:10:29
Itt az augusztus, akik még nem mentek nyaralni azok mostanság kelnek útra, ha van olyan szerencséjük. Ha a család autóval vág neki a kalandnak, nem árt ha felkészítik a járművet és saját magukat is mindenféle viszontagságra. Számos dolog eszünkbe juthat ilyenkor, mint kellemetlen…..
autózz! Elmaradt temetés 2008.07.23 06:14:00
Optimista ember ez a HeRo, éppcsak nem küldte ki a meghívókat a saját temetésére (arról ne is beszéljünk, hogy mire jó a shift billentyű). De azt is csak azért, mert nem tudta előre, hogy mikor lesz. Úgy néz ki, hogy egyelőre megint el lett napolva, pedig már majdnem... ez a…..
Csodálatos hétfőt kívánok mindenkinek! Örülök, hogy örültök, hogy megint lehet húzni az igát a cégnél, szenvedni az idióta kolléga csámcsogásától, satöbbi. Azért megpróbálok hozzájárulni a lelketek jobb mederben való csordogálásához, ezt pedig hogyan is…..