Regisztráció Blogot indítok
Adatok
admin40

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai világban a neten keresztül gyorsan kapcsolatot lehet teremteni valakivel. Van erre spéci alkalmazás, mint például a Tinder (nem használom, csak az általános műveltség része, hogy ismerem :) ) de a Messengeren, Instán keresztül is gyorsan „rá lehet írni” valakire. Nem kirívó eset, hogy egy…..
Az illúzióról elmélkedem. Az általam ismert negyvenes nők gyakran válnak a saját maguk által kreált kalitka, vagy épp egy csinosba öltöztetett, de alapvetően lepukkant helyzet rabjává. Az általuk kikozmetikázott szituációk, a tisztánlátást mellőzve magasztalt emberek bálványozása ad nekik erőt és…..
Nem politikai megfontolásból született a cikk, hanem inkább félelemből. Félek, hogy a kiábrándultság, a mindennapok mókuskerekében történő fáradtságnak köszönhetően mi, nők nem élünk azzal a joggal és lehetőséggel, amit az előttünk élt nők és férfiak oly sokáig tartó egyezkedéssel kivívtak…..
Emlékszem arra, hogy milyen volt az életem a harmincas éveimben: mit gondoltam magamról, mik voltak a félelmeim, a vágyaim, milyen célok mozgattak. Most már látom azt is, hogy néhány dolog, amiről azt hittem, hogy rendkívül fontos a jól-létem szempontjából, ennyi idő és élettapasztalat távlatából…..
Évekkel ezelőtt kiolvastam a Prágai kocsmakalauz című könyvet. Annyira izgalmasan volt dokumentálva a kocsmatúra kaland, hogy akkor elhatároztam, hogy ezt testközelből meg fogom nézni, azonban nem vagyok egy nagy ivó, a sört meg nem is szeretem, így nem tepertem szállást foglalni. Most mégis úgy…..
A negyvenes, romantikus nőknek ajánlva… A negyvenedik szülinapomon többen mondták, hogy letagadhatnék egy tízest. Talán le is, de inkább nem szeretném. Nem szeretnék újra harminc lenni. Megvolt annak az időszaknak is a maga bája, de örülök, hogy haladok előre, mert a tisztánlátás is sokkal jobban…..
Egyre gyakrabban bukkanok rá olyan cikkekre, beszélgetésekre, ahol azt ecsetelik (nem csak a nők), hogy miért éri őket csalódás az első (pár) randin. Én nem vagyok társkereső, de kíváncsi voltam arra, hogy vajon miért olyan nehéz 40 felett megtalálni a megfelelő társat. Megkérdeztem néhány…..
Köszönöm az olvasói leveleket, amiket küldtetek. Úgy gondoltam, hogy megmutatom a többi Olvasónak is azokat, amelyek megosztásához a levél írója is hozzájárul. Fogadjátok szeretettel Rózsa Magdolna történetét, támogató sorait. ***** 40 éves voltam, amikor a kezembe vettem a szociális munkás…..
A baráti kapcsolatok ápolása nagyon fontos dolog, és nem csak negyven felett, hanem úgy minden korszakunkban. A barátaink sokat tudnak segíteni a nehéz időszakban, jó gyakorlatokat mutathatnak nekünk, és még biztonságérzetünket is növeli, ha gondozott baráti kapcsolataink vannak. Ezek nem légből…..
A napokban, miközben a környezetem nyomta ezerrel a karácsonyi érzés-, és látványvilágot, azon kaptam magam, hogy én nem tudok csilingelő, piros-zöld-arany karácsonyos hangulatba kerülni. Eltűnődtem, hogy vajon miért nem érzem azt, amit ilyenkor „kellene”: a feltűnő emelkedettséget, a…..
A karácsonyi és a szilveszteri buli év végi jutalomként is felfogható - , ha éppen nem vagy még bedepizve a szürkeségtől, a napfényhiánytól, vagy épp a karácsonyi őrülettől. Én hajlamos vagyok lebeszélni magam a bulikról, ha épp nem vagyok energetikailag kirobbanó formában. Főleg amióta a…..
Úgy veszem észre, hogy az ismeretségi körömben negyven felett egy kicsit megrogynak a nők. Először is lelkileg, majd testileg. Az általánosítást elkerülendő, hozzáteszem, bizonyos nők esetében. És talán nem látom most még tisztán, hogy mit jelent itt most a „bizonyos”, csak nem akarok egy kalap alá…..
Mi lehet a közös a karácsonyban és egy szeretői viszonyban? Egy kicsit más szemüvegen keresztül néztem rá az ünnepi időszakra… Közeledvén a találkozáshoz, egyre erősebb érzéseket vált ki bennem, ha a meghitt karácsonyi hangulat feltűnik a szemem előtt egy-egy reklámban, vagy ha váratlanul meghallom…..
Többfajta közösségi színtéren fordulunk meg nap mint nap, hogy ablakot nyitva más életére, kitekintsünk egy kicsit a sajátunkból. De vajon a tökéletes testű nők és férfiak Instagram vagy Facebook hírfolyami jelenléte, a kapott lájkok száma és az elénk tóduló ál-tökéletességek milyen hatással vannak…..
Szőke hajú nőként általában kikerekedik a szemem, amikor valaki „szőke nős”, bugyuta vicceket mond a társaságomban, és pont így nem vállalok közösséget azzal sem, aki mocskolódó „anyós vicceken” kezd el röhögni. Az emberek bárkit, bárhol képesek beskatulyázni, megítélni. A különböző nemek eltérő…..
A napokban beszélgettem Pannival, aki egyedül neveli a kislányát. Mivel még fiatal nő, és élettel teli, szeretne maga mellé egy FÉRFIT. Csupa nagybetűvel. A válása nem vette el a hitét abban, hogy valamikor, valakivel, még lehet szép az együttélés. De valahogy ez a dolog még várat magára. „Talán…..
A barátnőmmel egyik nap azon filóztunk, hogy negyven felett hogyan a legoptimálisabb a fogamzásgátlás. A legbiztosabb, legbiztonságosabb, legegészségesebb módszert kerestük, és meg is találtuk: nem kell szeretkezni. Mivel azonban ez egy (be)tarthatatlan állapotot idézne elő, így ezt gyorsan el is…..
Napjainkban a boldogságkeresés egyik szempontja lett, hogy nem szépet keres az ember, hanem szebbet, nem nagyot, hanem nagyobbat. Sokszor nem boldogtalan az ember, hanem csak boldogabb akar lenni mindazzal, ami körülveszi, és azzal, ami megadatott neki. Viszont a bölcs filozófusok szerint semmi nem…..
Megkérdeztem néhány ismerősömet, hogy mit gondolnak az egyéjszakás kalandokról. Jellemzően a bulizó fiatalok, a hódító, szélhámos férfiak, és az elhanyagolt háziasszonyok jutottak eszükbe. De vajon tényleg csak a férfiak szeretnek élni ezzel a lehetőséggel? Szávics Attilával mindketten kifejtettük a…..
Egy barátnőmmel arról beszéltünk, hogy milyen előnye van az idősödésnek. De nem csak saját magunkat megfigyelve, hanem a férfiakról is véleményt képet alkottunk. A vízválasztó vonalnak megint a negyvenedik életévet helyeztük, így a megfigyeléseinket negyven alatti és feletti időszakra…..
Napjainkban nagyon könnyű kapcsolatot létesíteni és bizony nagyon könnyű eltűnni is a hódítás után. Csak egy kattintás, és az addigi klaviatúrakattogás után már csak a néma csönd, a bannolás vagy a törlés marad hátra. A "ghosting" egy létező kifejezés arra az esetre, amikor a beszélgetések,…..
A mozaik család boldog, és mindenki számára elégedett működtetése általában nem annyira könnyű folyamat, mint amennyire a megismerkedéskor gondolják a párok. Én gyerekem, te gyereked, exek… Ezt a témát jártuk ma körbe. Mennyire befolyásolná a párkapcsolati választásodat, ha a szerelmednek már…..
A szerelemtől, vagy a vágytól bezsongott ember könnyen esik abba a hibába, hogy szexuális tartalmú üzenetet, képeket küldjön a szeretett pasi számára. Úgyis kitörli – gondolja, viszont nem árt tudni, hogy ami kiment az éterbe, az örökre megmarad valahol, és visszaélésnek, zsarolásnak nyithat…..
A női agy - férfi agy véleménysorozat mai témaköre is gyakran készteti gondolkodásra az embert. Nem csak a társukat keresők, de a kapcsolatukban megrekedt párok is kutatni szokták a korkülönbségben az elakadásuk okát. Most ebben a témában kerül egymás mellé egy férfi és egy női vélemény. Mi az,…..
Amikor közeledtem a negyvenhez, akkor a már „B oldalon” létező ismerőseim szüntelenül hajtogatták, hogy majd ahogy átcammogok én is az ő térfelükre, megtudom, hogy milyen is az igazi élet! Lesznek dolgok, melyek elmaradoznak a mindennapjaimból, míg egészen más, új szokások pedig beemelődnek. Nos, ez…..