Regisztráció Blogot indítok
Adatok
republikon

132 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alacsony állampolgári aktivitás és a strukturális nehézségek ellenére is van értelme és eredménye a közösségépítő civil tevékenységnek. Ez derült ki a Robert Bosch Alapítvány egykori ösztöndíjasainak rendezett tanulmányúton Bulgáriában, ahol MIKECZ Dániel kollégánk…..
Bubi, romkocsma, bulinegyed: ami a „menő” városi életforma tartozéka, végső soron egy mozgalom, jelesül a hazai globalizációkrirkusok tevékenységéhez kötődik. MIKECZ Dániel kollégánk írásában arra mutat rá, hogy a mozgalmak eredményessége nem csupán szakpolitikai…..
A mai nappal távozik a Republikon vezető tanácsadója, az Intézetben a kezdetektől, hét éve dolgozó Ceglédi Zoltán. Kollégánk saját kezdeményezésére, új kihívásokat keresve, közös megegyezéssel vesz búcsút a Republikontól, és dolgozik önállóan a…..
Bár nem egészen értem, miért tartja fontosnak a Heti Válasz, hogy időről-időre arról írjon cikkeket, hogy hogyan és miért kellene a homoszexualitást gyógyítani (hiszen az LMBT+ emberek nem betegek), de mivel sokadjára példálóznak szerintük sikeres amerikai példákkal, érdemes…..
republikon 2014.10.30 16:56:25
A főpolgármesteri posztot a regnáló Tarlós István 49 százalékos szavazati aránnyal nyerte, míg az Együtt, a DK és a budapesti MSZP által is támogatott Bokros Lajos 36 százalékot ért el.  Miközben a főpolgármester-választáson a Fidesz jelöltje egyértelmű győzelmet szerzett,…..
Az október 12-i főpolgármester-választáson Tarlós Istvánnal szemben több olyan kihívó is áll, akik elsősorban a baloldali, liberális szavazók megszólítására törekednek – ezen szavazók tehát most különösen nehéz helyzetben vannak, amennyiben nem csupán ismertség vagy…..
Republikon Polgármesteri plusz 2014.07.11 10:47:54
Miközben az országgyűlési választások egyéni jelöltjei jellemzően csak kismértékben szerepelnek jobban, mint pártjuk listás eredménye, az önkormányzati választások alkalmával egy-egy polgármester saját pártjánál lényegesen szélesebb szavazói táborra számíthat. A…..
Az április 6-i választással kapcsolatban az egyik, népszerű vitatéma arról szól, hogy lehet-e ismét kétharmados többsége a Fidesznek. Megvizsgáltuk, hogy különböző választási forgatókönyvek esetén hány egyéni mandátum sorsán múlik ez az arány - az új választási…..
EuPOLL Ez egy nagy elemzés 2013.10.01 16:14:00
Az első bekezdésben természetesen a lead olvasható. Az első bekezdésben természetesen a lead olvasható. Az első bekezdésben természetesen a lead olvasható. Az első bekezdésben természetesen a lead olvasható. Utána rögtön jön egy szép nagy kép: Belső cím Itt…..
Mi lesz Moldovával, jaj?! Érdekes beszámolót közölt partnerünk, az Európai Liberális Fórum oldalán Håvard Sandvik. Az ALDE-vel közös rendezvényen satöbbi, Itt van kifejtve, hogy miről is szól a cikk, Itt van kifejtve, hogy miről is szól a cikk, Itt van kifejtve, hogy…..
Pózolgathatsz, de tíz éve nem volt egy slágered sem! ..
Bár időről-időre kétségek merülnek fel a közvélemény-kutatások megbízhatóságával szemben, véleményünk szerint a magyar kutatószakma alapvetően hiteles méréseket végez, és korrekt eredményeket közöl. A közvélemény-kutatások mindenütt a világon alkalmasak a teljes…..
A közvélemény-kutatások az utóbbi hónapokban a szokásos pártpreferencia mérések mellett miniszterelnök-jelölti támogatottságot is mérnek: ez a téma elsősorban a baloldali ellenzéki oldal megosztottsága miatt lett érdekes. A kérdés maga tulajdonképpen arról szól, ki lehet…..
A Republikon Intézet 2013 tavaszán két fő számára lehetőséget biztosít, hogy gyakornokként bekapcsolódjon az Intézet napi működésébe. A gyakornokok heti 16 órában, kötetlen munkabeosztásban, az egyetemi tanulmányokhoz igazodva segítik az Intézet munkáját a Republikon…..
Ha hiszek G. Fodor Gábornak, akkor csak a liberálisoknak van rendben a szexuális élete. De ki az, aki inkább a fasizmust választja szex helyett? - CSABA Réka írása Kapcsolódó hivatkozások: Nursery offers free childcare so parents can have sex G. Fodor Gábor a liberalizmusról…..
republikon 2012.10.02 21:42:20
@lianlian: Az értelmes vitákat, a kolléganőnk állításait cáfoló hozzászólásokat örömmel vesszük. De a Varga István Emlékversenyt nem itt fogjuk megrendezni. A szexista, trágár, mocskolódó komment nem vitaképes.
De ha felsorolja, hogy milyen tartalmi állítások, érvek voltak az eltávolított kommentben a "nem tudsz írni, menjél dugni" szólamon kívül, máris újra láthatóvá válik az értékes hozzászólás.
Szomszéd Orsolya (Nézőpont Intézet) és Ceglédi Zoltán (Republikon Intézet) volt a vendége az InfoRádió hétfő esti műsorának. A beszélgetésben a kormány IMF-tárgyalási taktikáját elemezték, illetve a választási regisztráció valószínű indokait és várható hatásait…..
Az ATV szezonnyitó adásában előbb Kerényi Imre levelét ismertették, melyben a fideszes alkotmányfelelős vallott arról, hogy hanyatt esett Ceglédi Zoltán kollégánk kritikájától, mely Kerényi a diákoknak eljuttatott (azóta a Vaterán árult) alaptörvénnyel kapcsolatos munkáját…..
Egy idézet: "hadd vessek itt föl néhány olyan kardinális problémát, melyek megnyugtató kezelése nélkül nem beszélhetünk semmiféle magyar megmaradásról és megújulásról, pláne, reményteljes nemzeti jövőképről. (...) A zsidókérdés és cigánykérdés tabuk nélküli,…..
A Fidesz vezető politikusai "sokfelé" beszéltek az államalapítást ünnepén. Ceglédi Zoltán (Republikon) az ATV műsorában elemezte a megszólalásokat, Áder Jánost, Lázár Jánost, Kósa Lajost - valamint magyarázatot keresett arra, miért nem beszélt Orbán Viktor az…..
Rónai Egon az ATV reggeli műsorában Ceglédi Zoltánnal (Republikon) beszélgetett a hallgatói szerződések kivételeiről, a Fidesz választójogi barkácsolásáról és a határon túli magyarokkal kapcsolatos szándékairól, valamint a ma megismerhető az ellenzéki stratégiákról. A…..
Biztos, hogy nem kell kormánybiztos. Ezekből egy se. Ma Gál András Levente, korábban Selmeczi Gabriella, Nyitrai Zsolt, Ókovács Szilveszter, Baán László és Budai Gyula megbízatását szüntették meg - de fussuk át gyorsan a megmaradt kormánybiztosok még mindig túl hosszú…..
Kálmán Olga Ceglédi Zoltánnal (Republikon) beszélgetett a miniszterelnök választási "barkácsolásáról", regisztrációról, kommunikációs offenzíváról az ATV Egyenes beszéd című műsorában. ..
Ceglédi Zoltán (Republikon Intézet) Mészáros Antóniával beszélgetett az ATV reggeli műsorában, az Intézet legfrissebb elemzését ismertetve. A mandátumbecslő Republikon-modell kitér a külön indulás és az összefogás eseteire, és rögzíti: a jelenlegi közvélemény-kutatási…..
Sokan csak a "puccsot" és a Békemenet "csattanós válaszát" idézik Kövér László minapi interjújából, holott az igazán érdekes az, hogy a házelnök szinte mindenkit kritizált. Ha meg akarjuk érteni, milyen idegállapotban, milyen feltételezések és összeesküvés-elméletek…..
Egyenes beszéd: Kálmán Olga Ceglédi Zoltánnal (Republikon) beszélgetett a kormány legújabb kommunikációs offenzívájáról, melynek keretében a brit színészt világosítják fel a magyar médiahelyzetről. A beszélgetés felvétele megtekinthető az atv honlapján ..