Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gudea enszi

98 bejegyzést írt és 1104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
Gudea enszi 2013.10.10 16:07:27
@Csehszlovák Kém:
Ha felszökő pulzussal, minden téged idegesítő hozzászólóban engem fogsz látni, és letiltod őket, úgy jársz, mint a választott néped, amely tíz szlovákot megfoszt Kárpáti Sclavinia állampolgárságától, mire egy magyart is sikerül neki. ;)
Rendkívül igényes, hosszú (nyolc A4-es oldal terjedelmű) egy nyelvészeti tanulmánynak is beillő cikket küldött Doncsecz Ákos olvasónk a szlovén nyelv múltjáról és jelenéről, különös tekintettel a magyarországi szlovének helyzetére. E minőségi tartalom nem száraz…..
Modorosblog A szendvicsevő 2013.06.15 07:00:00
A látszólag valamilyen tevékenységre irányuló, ám valójában semmi érdemlegeset létre nem hozó fantommunkák elszaporodása életre hívta állandó kísérőiket is. Az értekezletek, gyűlések, elnökségi ülések – legyen szó vállalatról, irodai közösségről, civil…..
Zseniális videót találtunk a manna.ro-n, amiben a nyíltan meleg humorista, Paul De Leeuw élő délutáni talkshow-jában a szoptatás fontosságát saját példáján mutatja be. A humorista vendégei olyan anyák voltak, akik elajándékozzák a felesleges anyatejet, egyikük pedig…..
Gudea enszi 2013.05.24 15:08:14
@dennisthemenace:
Szóval az intolerancia, a maradiság, az álszemérmesség, a suttyóság nálad a Turulhoz és a Szent Korona-tanhoz kapcsolódik. Súlyos műveltségi hézagaid vannak öregem, és lövésed sincs se a Turulról, se a Szent Korona-tanról, csak hőbörögsz rájuk, mert valakiktől így láttad, hogy ez menő és kúl.
És ezzel meg is érkeztünk a másik témádhoz. A magyar ugyanis sajnálatosan nagy mértékben az a nép, akinek csak nagy pofája van, és önmagát leszólja, pocskondiázza. Nézz magadra! Rólad beszélek.
Jobb is, ha ezek az emberek elszivárognak innen, ékezetek nélküli Határátkelő népbutítást olvasni, mert csak lehúznák a színvonalat. Egy olyan ország színvonalát, amely büszke a múltjára és felújítja műemlékeit; amely az oktalan külföldimádat helyett ismét araszolgat önmaga megbecsülése felé (ami minden siker alapja); amely támogatja a sportolóit; amely a szétvert oktatásügye és az ellehetetlenített mezőgazdasága után talpra állva, megtette az első lépéseket a minőségi oktatás és az önellátó élelmiszer-termelés felé; amely az EU-tagsága kezdete óta először kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól; amely egyre kevésbé óhajt rászorulni a befektetésekért cserébe, innét többszörös pénzt kilapátoló külföldi nagytőkére; amely többé nem akar öngyilkos módon kölcsönökből dorbézolni; amelyben a magadfajták állandó gyalázkodásai ellenére is az inflációt meghaladó mértékben növekszenek a nettó bérek. Sorolhatnám tovább, de most megint te következel valami fröcsögős, magyar öngyűlölettel. ;)
Gudea enszi 2013.05.27 17:23:46
@dennisthemenace:
Azt igazán megértem, hogy csak röhögni tudsz - kínodban. Cáfolni ugyanis semmit se vagy képes azok közül, amiket írtam. Elővetted hát az ostoba csőcselék örök mentsvárát, a fajankó módjára hőzöngést. Szóval Merkelékben bízol? Tudod, ők ám az idegenek, a magyarok meg a te néped. Du bist ein großes Arschloch, öngyűlölőkém!
Gudea enszi 2013.05.31 13:35:24
@dennisthemenace:
Cáfolatot, érvet továbbra sem láttunk tőled, de igazad van: a cigányozás még nem volt, és én is elfeledkeztem róla, hogy ezt is elő szoktátok húzni, amikor esélyetek sincs megnyerni egy vitát.
Orbán Viktor zseniális politikus, ennek legfrissebb bizonyítéka az ország kikerülése a túlzottdeficit-eljárás alól. Nagy kár, hogy undorítóan zseniális. Amit tud, nem az ország érdekében kamatoztatja, hanem a leghánytatóbb eszközöktől sem visszariadva rendel alá mindent…..
Gudea enszi 2013.05.31 11:24:23
Hakapeszi Miki, te fajankó! Ugye tudod, hogy az írásod egy rasszista, antimagyar hőbörgés, amivel kiírtad magad a demokratikus közbeszédből? Esetleg próbálj meg írni egy cikket a hülye átlagzsidóról is, várd meg a reakciókat, aztán rájössz, miért!

@Miazmás:
Úgy tűnik, a szabadon rajzó félműveltek egyre szívesebben mossák el a gyarmattartó és a szövetséges fogalma közti jelentékeny különbséget. A kommentelés lehetősége és a liberalizmus kapcsolatával sem vagy nyomon pajtás. Szerinted a konzervativizmus arról szól, hogy mindenki kussoljon? Ha igen, akkor te a konzervativizmust is kevered a kőkemény fasizmussal. Egyáltalán van olyan politikai fogalom, amivel tisztában vagy?

@fehérfarkas:
A profitból veszteség lesz, és bezár a kisbolt. Megszakad a szívem. Arról elfelejtettél írni, hogy ez az amúgy külföldi "kisbolt" a privatizáció során felvásárolta a magyar kisboltot, és a hazaáruló kormányok (Horn, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai) segítségével monopol helyzetbe tornászta magát (lásd: az E.ON 2006-os nagybevásárlása a magyar földgáziparban). Így aztán annyi pénzt szedhetett a szolgáltatásaiért, amennyit nem szégyellt, és talicskával hordta ki a magyarok pénzét külföldre, nyereség címke alatt. Persze mindezt a már említett, hazaáruló kormányok által megépített, törvényi bástyáktól védve. És ennek most vége lesz. Azon meg kár aggódni, hogy nem lesz, aki megoldja a "kisbolt" szolgáltatását, a privatizáció előtt sem volt fennakadás.
Az, hogy a magyarok pénzét kitalicskázó külföldi "kisboltért" aggódtok, és hangosan drukkoltok neki a magyarok törvényes kormányával szemben, leplezetlenül megmutatja, hogy kinek az oldalán álltok valójában. Most már akkora bajban vagytok Bajnaistul, Gyurcsányostul, Szanyikapitányostul, hogy leplezni sincs erőtök és kedvetek mindezt. És ennek mi, a jók, őszintén örülünk.
Százharminc évvel Uhorszkó (Hungária) megalapítása előtt, a 9. századból származó szláv feliratot találtak magyar régészek. A szlovákok számára is felbecsülhetetlen lelet a morvák hitének megerősítésére rendelt két szerzetes Cirill és Metód idejéből…..
Gudea enszi 2013.05.12 16:02:08
@Csehszlovák Kém:
Közismert tény, csak éppen egyetlen ezt igazoló bizonyíték sem bukkant még elő. Olyan ez a szlávoktól a magyarok irányába történő, tömeges szóátadás, mint a "nagymorvák" megszakítás nélküli, kárpát-medencei továbbélése a 9. sz. után. Szép mese, jól hangzik, akár még igaz is lehet, csak éppen nagyon jól jönne már valami forrás, amely az íróasztal mögötti elmélkedés erején túl, igazolja is a dolgot. A szóátadás már csak olyan kegyetlen dolog, hogy legalább két irányú lehet. Amíg pedig a "lapát" szavunkat szláv átvételnek mondják, míg a "lap" szót finnugornak, addig sajnos elég hiteltelenek a magyarokat, a szlávokkal való találkozásig, szinte csak ugatásra képes félvadaknak sugalló vélemények.

GERI87-et annyiban kell kijavítanom, hogy a 9. században nem csak a szlovákok, hanem a nyugati szlávok teljes mezőnye bizonyára egyetlen nyelvi egységet képezett, legfeljebb nyelvjárás szintű eltérésekkel. Ha a nyugati szlávok (lengyelek, kasubok, szorbok, csehek, morvák, szlovákok, szlovienek /východňárok/) ma, a nyelvek külön-külön kodifikációján átesve is simán értik egymást, nincs okunk feltételezni, hogy 1200 évvel ezelőtt ne értették volna egymást még a mainál is simábban. Ennek megfelelően, valószínűleg hasonlóan voltak ezzel a korabeli magyar törzsszövetség tagjai.

Az ősmagyarok keresztény hitvilággal és szertartásokkal való viszonya tisztázatlan, és akár meglepetést is szolgáltathatna, ha találnánk rá forrást. Mindenesetre az életfával együtt ábrázolt kereszt azért figyelemre méltó. Ezek szerint pedig egyáltalán nem tartod gáznak, hogy az evangélikusok által felébresztett, de mára katolikus szlovákság nagy elánnal rajongja körül egy ortodox kultúra emlékét, amellyel nyelvi rokonságban van, leszármazásiban viszont már egyáltalán nem biztos (már megint az a fránya forráshiány). Erről a Gyűlölt Ellenségeink egyik nagyon találó, szlovákokra tett megállapítása jut eszembe: Mindegy kié, csak történelem legyen!
Az a baj, hogy a "vadász, vadász"-ozás sem helyettesíti a "szlovák történelem" 18. század előtti, állítólagos szakaszának kínzó forráshiányát. :(
Gudea enszi 2013.05.14 02:46:31
@Csehszlovák Kém:
Nyelvészeten az olyan sérülékeny lelkű janicsárokat képezték ki, mint te, esetemben a történelemre gondolhattál. Egyébként szórakoztató ez a sulinetes tájékoztató, amit adtál, az általad is vallott nyelvészeti iskola komolyságát éppen az ilyen debil állítások (gy.k.: bullshitek) jelzik: "A régi magyarok, mint nomád nép, sátorban laktak".

Ami az életfát és a keresztet illeti, azok egy tarsolylemezen szerepelnek együtt, a tarsolyban pedig a szakrális jelentőséggel bíró tűz meggyújtásához használatos szerszámokat tartották. Szóval, ha egy tarsolylemezre felkerült az életfával ötvözve a kereszt, az nem csak dekoráció, mint a pozsonyi várban a római legionáriusok, hanem valószínűleg komoly jelentőséggel bírt.

"Ami pedig a szlovák történelem állítólagos forráshiányát illeti, köszi, de megvagyunk, pont ugyanazok a források vonatkoznak ránk, mint Uhorsko minden más népéhez, így a mai magyarokra is."

Nagyvonalúan eltekintek tőle, hogy annyi bratyiszlavai és prahai tartózkodás után már nyeigye a magyarszký ragozovanie, mert amit mondani próbáltál, az még ennél is viccesebb. Valóban, Bíborbanszületett Konstantin, vagy akár a német és az arab források gyakran említik a szlovákokat, nem szólva a szlovákok cselekedeteit taglaló krónikákról! Most csak így magunk közt szólva... Tényleg ennyire nyominger, a forrásismeretet és a forráskritikát hírből sem ismerő, retardált injekciósokat engednek ki a Pázmány kapuján? Ez szomorúvá tesz, remélem, Miniszterelnök Úr hamarosan ezügyben is intézkedni méltóztatik! És hopp, már intézkedett is! ;)
Gudea enszi 2013.05.16 07:54:28
@Csehszlovák Kém:
Látom, szükségét szenveded, úgyhogy megajándékozlak egy röpke gyorstalpalóval. Szóval hát... kapaszkodj! A nomád magyarok csak nyáron laktak jurtában, télen viszont hazamentek a házaikba. Őrület, hogy cáfol ez a sulinetes cucc. Esetleg Glatz Ferenc írta?

A Turul-szobor és Árpád része annak az ezer éves társadalmi, jogi és szellemi folytonosságnak, aminek a mai magyarság. Ez a mai szlovákok és a római legionáriusok összefüggésében háromból semmi. Mindegy kié, csak történelem legyen, igaz? ;)

A kereszténység jelen volt a pogánysággal együtt. De nem értem, hogy jön ehhez az Augsburg utáni katonai paradigmaváltás. Nem baj, te sem. A nomád népeknél a vezető törzs adta az állam nevét - ennyi idősen már ezt is tudhatnád. A Megyer/Magyar név nemzetséget, törzset és törzsszövetségi államot is jelentett egyszerre. Nagy mákod volt, kisöreg, a középkor szigorlaton, ha Szent Istvánt húzod, fél évvel később kezded a prágai füvezést.

Felcsillant a remény, hogy mégis érted a forrásismeret és forráskritika szavakat. Ennek örülök. Elismerem, e téren hiányos a műveltségem, úgyhogy megkérnélek, mondj már nekem 9-10. századi írásokat, amelyekben a szlovákokat említik!
Pannónia dicsérete Kócos Peti 2013.05.14 06:09:00
Legutóbb a hazai gyermekirodalom első írónőjéről olvashattatok. Nos, ha Bezerédj Amália  verses könyvét annak nevelő célzata miatt nem soroltuk a könnyed, limonádé-irodalom kategóriájába, akkor ez még inkább így van német kortársának művével. A Kócos Peti című…..
Gudea enszi 2013.05.16 01:41:14
@Ambiorix:
Valóban ilyen erőszakos volt a germán korszellem 410-2013 között. Ez persze csak a történetileg igazolható időszak, attól tartok, hogy 410-nél jóval korábbi eredetű ez, és 2013 után is találkozunk majd vele.

Az osztrákok felnémetül, a hollandok alnémetül beszélnek, a dánok az alnémettel közeli rokon dialektust, a norvégok és a déli svédek pedig a dánnal szinte megegyező nyelvjárást (csak az északabbra szakadt svédek lógnak ki egy kicsit), az angolszászok pedig az alnémet és a vele közeli rokon dán keverékéből, jelentős francia-latin behatásra módosult változatot. Ez így azért nem tűnik "különböző népeknek". A felsorolt "népek" közös nevezője a történelem folyamán a féktelen vérszomj, a más népek alávetésére, és gyakran kényszerdolgoztatására való törekvés, valamint saját gyermekeinek rendszerszerű, nem egyszer intézményes molesztálása, bántalmazása, rettegésben tartása.

A krampusz valóban sokfelé megjelent, igaz, nálunk csak német hatásra. Feltétlenül el kell azonban mondani róla, hogy kizárólag a germán vidékeken ül szorosan a rémült arcú kisfiú mögé a hintalovon, miközben erős szexualitást sugallva, felajzott aberrált őrült módjára öltögeti a nyelvét. A befont hajú, krampusz előtt térdelő (khmm...) kislány is valamiért csak a germán kultúrkörben jelenik meg. Tudod, ugyanott, ahol több állítólagos nép országában is teljesen törvényesen és társadalmilag elfogadottan forgattak és forgalmaztak pedofilpornót hosszú éveken át. Ej, mennyi véletlen!

Az apró manók mesei megjelenésével semmi baj nincs. A baj azzal van, hogy ezek a manók sunyi kis gonosz rohadékok. Nem mellesleg éppen a manók jelentik az absztrakciót, és a manók gonoszsága valójában az emberek által elkövetett gonoszságokat leplezi a mesékben. Csodálom, hogy ez nem tűnt fel neked, hiszen kiváló érzéked van az absztrakcióhoz. De vajon milyen elvont jelentés van amögött, hogy levágják a gyerek kezét, illetve hagyják éhen halni, majd utána "én megmondtam, hogy megbánod, hogy nem etted meg a levest" gyanánt még oda is biggyesztik a büdös kölök sírjára a tálat? Ismerve a középkori-kora újkori nyugat-európai viszonyokat, bizony az éhhalál olyan mindennapos volt, mint manapság a magyar demokráciát féltő nyilatkozat, úgyhogy a mesei éhhalál valószínűleg nem elvont fogalom, hanem azt jelenti: éhhalál. És ismerve a germánok (osztrákok, németek, hollandok, dánok, svédek, stb.) jelenkori gyermeknevelési szokásait (már megint ez az őrületes hasonlóság az állítólagos külön népek között), félő, hogy a kézlevágás is sokkal inkább egyszerű leírás, mint szimbólum.
Gudea enszi 2013.05.16 01:43:44
@Ambiorix:
A vaskos porosz humor viszont olyan absztrakt fogalom, hogy Mikola István vaskos humora is könnyebben értelmezhető.
Mindketten sötét hajú, barna szemű, vonzó férfiak. Szeretik az alkoholt, a könnyű vérű nőket, és azokat a bulikat, ahol mindkettőből van elég. Ez persze nem mindenkinek tetszik, úgyhogy feljelentés, bírósági tárgyalás lesz a vége, amitől azonban nem omlanak össze,…..
Gudea enszi 2013.04.19 00:23:37
@Zb74: @Esti Lia:
Ez gyalázat, hogy micsoda elmaradott, retrográd, feudális, antimodern gondolatok kezdenek burjánzani itt! Méghogy áldomás az adásvételre..., pfff! Gáz ez a múltba révedés. Tudjátok meg, hogy egy 15 oldalas szerződés, apróbetűs átbaszással, ami feleslegesen annyira túl van bonyolítva, hogy csak jogász képes megírni és megérteni is, sokkal, de sokkal menőbb!
Ma a küzdősportok fantasztikus emlékeivel folytatjuk olimpiai visszatekintőnket. Elhagyva a példátlanul sikeres uszodát, továbbhaladunk a szőnyeg, a tatami és a ring irányába, és az összes helyszínen csillogó érmeket fogunk megcsodálni. A hagyományos magyar sikersportágak mellett…..
Gudea enszi 2013.04.08 11:15:00
@adele:
Szép eredmény az ezüst-bronz, de nem egyértelműen jobb eredmény, mint egy aranyérem. A pontszerző helyek meg elsősorban a sportolók szimpátiaindexét növelik, de katartikus örömet azért -- lássuk be -- nem okoznak. Ha már emlegettük Hajtósnál a profi bokszot, a londoni vívás-cselgáncs meccsünket tágan értelmezett döntetlenre adom.
Írországban vendégeskednek Weiss mester fiai. A római bravúr után, az Aviva Stadium gyepén, a mágus újabb varázslatra készül. A szlovák válogatott hat mérkőzés után 13 pontott gyűjtött, akárcsak az orosz és az ír nemzeti csapat. Egy idegenbeli győzelem nagyban javítaná…..
Gudea enszi 2011.09.03 15:08:24
@Csehszlovák Kém:
A betonagyú nacionalistánál már csak az kellemetlenebb, ha lepattansz a betonról, kisöreg. ;)

A "szlovák Dzsudzsák"-ért külön üdvözöllek, hoztad az elnököd formáját. A tótjaid egyszerűen képtelenek nem emlegetni a magyarokat. Gondolom, Gaspó a szlovák Schmitt Pál, Jožo Ráž a szlovák Demjén Rózsi, Radičová asszony a szlovák Orbán Viktor, és Zsolna a szlovák Szombathely. A hármashalmon kettőskereszt pedig a szlovák hármashalmon kettőskereszt.
Gudea enszi 2011.10.08 19:28:13
@Eastbay1:
9 meccsen is. :)
Végülis a szar uhorok csak több, mint 3x ennyit rúgtak.
Gudea enszi 2013.03.15 18:17:58
Milyen Inter? Genova!

Szia kém! Segíts már egy kicsit, nézd meg te is ezt az oldalt! Én nem látom itt Juraj Kucka eredményeit az Interben lejátszott meccseiről, a 2011 augusztusi átigazolása óta:
www.jurajkucka.com/career/get/9

Az történt, hogy Kucka játékjogának felét vette meg az Inter, azzal, hogy a játékos továbbra is Genovában marad, és az Inter -- ha akarja --, megveheti a játékjog másik felét is, és akkor költözhet Milánóba Kucka. Mindezt a tőled megszokott tájékoztatás színvonalához méltón, elfelejtetted közölni.

Mondanom sem kell, hogy az átigazolás sajnos azóta sem történt meg, habár most hírbe hozták Kuckát az AC Milannal is. Ebben legalább annyi siker kinéz neki, mint az interes ügyben. Annak ellenére, hogy az ügynöke, Csontó Károly nyilván minden tőle telhetőt megtesz.

Javíts ki, ha tévednék, de úgy tudom, Dzsudzsák a Dinamóban rendszeres játéklehetőséget kap, és ez Mahacskalában sem volt másképp!