Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reaktor

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egykoron ellenséges európai nemzetek közötti történelmi megbékélés iskolapéldájaként szokás felhozni a valóban sokoldalú német-francia kooperációt. A magyar-román katonai együttműködés kapcsán a szerző is számtalanszor hallotta mintaként emlegetni őket. Úgy tűnik, a…..
Szinte napra pontosan 36 évvel ezelőtt, 1972. szeptember 5-én,  egy keddi napon, hajnali négy óra körül a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorszervezet (máskülönben a mai Fatah jogelődje - helyesbítek: TRambó kollégának van igaza: a Fatah 16 évvel a FSZ előtt alakult, tehát a jogelődség fordítva…..
Amikor 1986 október ötödikén a londoni The Sunday Times (Mordeháj Vanunu izraeli technikus azóta is tisztázatlan eredetű lelkiismereti rohamának következtében) exkluzív fotókkal illusztrálva világgá repítette a hírt, mely szerint a zsidó állam „nukleáris arzenállal” rendelkezik, valójában senki nem …..
Reaktor 2008.09.02 18:32:33
Csak a torteneti huseg kedveert, egyetemre Teller, Neuman, Szilard es Wigner is Nemetorszagban jart, Magyarorszagrol csak a kozepiskolai matekot vittek.

Az egy ev alatt atombomba dolog meglehetosen elmeleti felvetes. A tanulmany, amiben Magyarorszagot ide osztalyoztak, nem volt (nem is lehetett) tul alapos. Figyelembe vettek az oktatast, szakembereket, letezo atomeromut, nyersanyagforrast (Pecs), kutato reaktorok megletet. Ha mindez megvolt, akkor bekerultunk a kategoriaba, fuggetlenul attol, hogy pl. a paksi reaktorban nagysagrendekkel nehezebb plutoniumot eloallitani, mint a regebbi orosz blokkok tobbsegeben. Ugyanide kerult Nemetorszag vagy Japan is. Nemetorszagban egyebkent kormany szinten is felvetettek a pakisztani robbantas utan, hogy mi lenne, ha igeny volna ilyesmire, mennyire allnanak messzire a kivitelezestol. Persze 60 evvel a II. vh utan, meg 40 evvel az atomellenes tuntetesek utan meg nem lenne idoszeru, de olyan, lenyegesen nagyobb fenyegetesnek kitett orszagok, mint Del-Korea, Japan vagy Tajvan is legalabbis terveznek ezzel.

Az irani atombomba sem elsosorban izraelt veszelyezteti. Amig van izrael, csak addig van iszlam osszefogas. Utanna elokerulhetnek a szokasos arab-perzsa, szunnita-siita ellentetek.

Sokkal inkabb onvedelmi atombomba, az iraki vagy az obolterseg mas allamaiban allomasozo amerikai csapatokra iranyitva. Eletbiztositas az irani politikai rendszernek. Nem olyan butak, hogy eldurrogtassak holmi ingyencirkuszert a marek peterdajukat...

Van néhány dolog, amin nem vagyunk hajlandóak spórolni:- internet: mert a tudás és az információ hatalom. Ott van még a Skype is, amivel a barátokkal ingyen beszélhetünk.- kábeltévé: az Emberem fixa ideája, hogy kellenek a csatornák. De mindkettőnk információfüggő. Ha nem jön…..
 Szeretem a focit, pironkodva bevallom. És még pironkodvább: a focis játékokat is. Minden szezon elején várom a menedzserprogramok friss kiadásait az új csapatokkal. Késő őszi estéken lejátszom a nagy bajnokságokat, adok, veszek, igazolok, taktikázok, és megpróbálok sikert…..
Kimentünk Ürömre Zsiga barátomhoz, hogy családilag ott tekintsük meg a tüzijátékot. Vaskos zárójelek között természetesen arról is elboronganék, hogy prolizsúr tekintetében határozottan visszafejlődött az emberiség. Kétezer éve legalább élet-halál bajvívást löktek a…..
 „Mit keresnek sportolók az első osztályon?” - jegyezte meg félhangosan Szekeres Imre a repülőgépen, amikor meglátta Kammerer Zoltánt és Kucsera Gábort. Az olimpiára számos kormánytag és kormánypárti politikus utazott ki, az ellenzéki pártok színeiben két…..
Valamivel több, mint egy hónapja 9-től 24 hónapig terjedő letöltendő szabadságvesztésre ítélték az angliai DPM graffitis csoport tagjait. Mára az ügynek igen nagy visszhangja kerekedett, többek között mindenki által aláírható petíciót tettek fel az internetre,…..
Új MÁV blog Dudvisztán 2008 2008.08.19 10:13:42
Remekbeszabott kötöttpályás óriásunk ismét kitett magáért, hogy egyes állomásokon az ember safarin érezze magát. Biztos drága a kasza.... Persze még tavasszal kezdeményeztem, hogy amolyan retekkommandó 2.0 keretében, nézzük már meg a parlagfüvet, illetve managerekkel karöltve…..
Mandiner blog Magyar földre 2008.08.16 16:01:00
Suhancos (FankaDeli) - Magyar földre (2008)  Magyar földre, magyar anyátólÉn szétszakadva, de magamtól minden mer'a tolvaj szíve kegyelmet nem ismerés hogy ha Isten ver, azt nem bottal ámnem lettem királyfi, nem is kell királylányén is telepi vagyok, de nem büszke rá,hogy…..
Reaktor 2008.08.18 13:50:52
 Dráma! Döbbenet!  A Reakció megbízható rendőrségi és nemzetbiztonsági forrásokból úgy értesült, hogy különös kegyetlenséggel dolgozó terrorcsoport szedi áldozatait Budapesten. A brigantik annyira profik, hogy a biztonsági erők gyakorlatilag tehetetlenek.…..
Olümpia (Olympia) Görögország déli részén, Eliszben (Elis), ennek Piszatisz (Pisatis) nevű részén található, mintegy 15 km-re a Ión-tengertől. 275 km-re Athéntől és 127-re Spártától. Tulajdonképpen egy völgy az Alpheios folyó völgye, a konkrét helyszín mindössze 1/2 négyzetkilométer terület. A…..
Ismét régen nem hallhattunk a magyar kábítószerhelyzettel kapcsolatos híreket, de a hétvége eseményei megmozgatták a sajtót. Egymásnak ellentmondó hírek sokasága jelenik meg arról, hogy tulajdonképpen mi is okozta a fogyasztók halálát. Egy biztos, a hétvége folyamán többen…..
Zsarufika Páncél és cicifix 2008.08.05 14:12:00
Azt nem tudom, nálunk mi a helyzet ilyen téren, de mondjuk én még nem láttam nőt a páncélosok között a magyar rendőrség berkein belül - az tény, hogy nem is megyek olyan helyre, ahol állig felfegyverkezett rendőrök hada található.Viszont a németek mindenre gondolnak, így az is…..
 A Montessori név, ha ismerős, akkor honnan ismerős? Kicsi szék, kicsi asztal a gyerekeknek; van ilyen iskola nálunk is, például a Montessori Alapítványi Általános Iskola, ahol Gyurcsányék gyermeke érettségizett. Általában ennyiben kimerülnek az alapismeretek. Olaszországban…..
Reaktor 2008.08.01 15:34:04
jobbos: apam-anyam mernok, nagy cegnel dolgoztak, mindig tisztessegesen, ha akartak volna se tehettek volna meg. van nekik lakasuk, autojuk. mi normal allami iskolakba, egyetemre jartunk, mernokkent vegeztunk. jelenleg ketszer annyit keresek, mint egy magyar miniszter, tisztesseges mernoki munkaval, bar szepseghiba, hogy kulfoldon. de teny: meg lehet elni tisztesseggel is. sot, otthon is menne, bar akkor csak annyit keresnek, mint egy hivatalos miniszteri fizetes, de abbol mar lehet jol boldogulni. egyebkent jobber vagy en is, utalom a Ferenc femjelezte elkurt allapotokat, de nem igaz, hogy nem lehet munkabol megelni.

a liberalis neveles hiveinek: roppant tiszteletre meltoak az elveitek a szegregacio eltorleserol. egyet ertek. de mit is eredmenyez ez: minden osztalyba jut majd 3-4 gyengebb kepessegu gyerek, akik erettsegi tajekan is az iras olvasassal fog szenvedni, masreszrol viszont lesznek, akik mar haladnanak. a tanar nem fog tudni megfelelni ezeknek a szeles igenyeknek, talan valami kozepszerut fog alkotni, ok jok lesznek a suzuki szalag melle, de nem lesz koztuk mernok vagy orvos. plusz lesz nehany, aki 18 eves koraig sem tanul meg irni, olvasni, postai csekket befizeti, plane adot bevallani.

Nem adjatok meg az eselyt, hogy mindenki a legjobb kepessege szerint fejlodjon. A jelenlegi oktataspolitika mindent megtesz, hogy az elitgimnaziumokat eltorolje, mert akkor majd egyenlo eselyeik lesznek a gyerekeknek. Na igen, egyenlo rosszak. Senki ne gondolja, hogy pl. a fazekas vagy az apaczai megszuntevel majd Nyirbatorban a ciganyosztalyoknak haromszor annyi tanar jut, es majd beloluk is sikerul ujsagirot, tudost nevelni.

Ez felre ertelmezett egalitarizmus. A helyes az, ha a legjobbak megkapjak a lehetoseget a fejlodesre, a lemaradok pedig kiemelt gondoskodast kapnak.

Es persze nevetseges, hogy ezek a holgyek-urak, akik liberalis zaszlo alatt a szegregacio eltorlesenek zaszlaja alatt az oktatas uniformizalasat hirdetik, gyerekeiket a kiemelt waldorf es montessori iskolakba jaratjak. Ott persze szo sincs szegregaciorol, csak hat jelenleg az orszagban nincs 1000 csalad, aki ezeket kifizetne... Jaratnak ok is a gyerekeiket a jozsefvarosi iskolaba, ahol nehany elvadult csemete fenyegeti a tanarokat, blokkolja az oktatast... Akkor lenne vege igazan a szegregacionak.
Épp mire jelezte az előző posztban bepartizánkodó Gábor, addigra a FigyelőNet is kiszúrta, hogy a CNN ma reggel (magyar idő szerint) olyan tudósítást adott le a tegnapi belgrádi zavargásokról, amelyet konkrétan egy Andrássy úti, budapesti ultratüntetés képsorai nyitnak és…..
(Nem)lokális emberek Madárles 2008.07.26 14:29:00
Pár napja rendszeresen felébreszt a vijjogásával egy ragadozódmadár, most végre sikerült lefényképeznem az erkélyről - másfél órán át ott ücsörgött a szomszéd ház tetején. Már többször láttam ott, gyanítom jó vadászhely lehet. Bocs az életlenségért, de a használt…..
Ezzel a  vebkettes hulyeseggel mar tele van a cipom ...Adott egy technologia (internet, vagy tcp-ip, vagy aminek nevezni akarjuk), es epulnek ra alkalmazasok ... Minosegi attores nelkul valtozatlan a rendszer 20-25 eve.Alkalmazasok jonnek-mennek, es mostansag mar annyi fele alkalmazasunk van,…..
 A nyári, oxigénszegény közéleti légtérben olyan nekünk Gréczy Zsolt blogja, mint hegymászónak a palack, vagy diszkoszvetőnek a tartalék vizelet.  A miniszterelnök médiatanácsadója legfrissebb bejegyzésében éppen a TV2-ről, egészen pontosan a Mokkáról szedi le a…..