Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almás Jóska

89 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eleve azért nem írtam jóslatot a most érkező masinákra, mert egyszerűen nevetséges volt az ellentmondástenger, ami a szivárgásokat és pletykákat illeti. Annak az esélye, hogy akár fél percet is szán az Apple az AirPods 3-ra, az eddigi tapasztalatok alapján a nulla felé konvergál, aztán mégis helyet…..
Döbbenetes unalmas volt, nem? És mégis, annyi embernek elhozta azt, amire vágyott, hogy az egyik legfontosabb bejelentésként fognak rá emlékezni sokan. Pedig volt furcsa és kellemetlen pillanat bőven, hiába pár igazán nagy húzás Például hogy néz már ki, hogy bejelentik a HomePod Minit három új…..
Feleslegesnek tűnő apróság lehet, hogy vajon épp hogyan változik majd az iPhone-ok számozása, és aki ezt gondolja, igaza is van. Steve Jobs viszont október 5-én lesz tíz éve, hogy elhunyt és hát emlékezetes egy tíz év volt ez az Apple-nek nélküle. Ez a cikk azoknak szól, akik élvezik az apróbb…..
No kérem, az órát letudtuk, a hal ezennel büdösnek nyilváníttatik. Következésképpen következzenek következtetéseink. 1. Az iPhone SE 256 gigás változata eltűnt, kérem szépen. Örökre oda, vége. Túl drága volt, teccik tudni. Addig még elment, amíg nem volt másik olcsó telefon, de most már ugye az…..
Mi az, hogy kedden volt az Apple nagy bemutatója, de ezen a blogon még mindig csend és hullaszag?! Elmondom én nektek, mi: valami más is bűzlött ezen a bemutatón, és minél mélyebbre ástam magam benne, annál szagosabb lett… Először is hadd kérdezzem már meg, hogy ez még is mi volt? Volt most, aki…..
A szivárgások következtében előbb a jövő kedden bemutatandó iPhone 13-ról tudtunk meg gyakorlatilag mindent, a hét közepén pedig már a jövőre érkező telefonról is sokat megismertünk. Ez nagy újdonság, mert általában csak fél évvel a megjelenés előtt kerül véglegesítésre egy adott év telefonja. Az…..
Tegnap végre mindenkinek kiküldte az Apple az idei őszi showra szóló meghívót, ahol leleplezik majd az iPhone 13-at (vagy 12S-t, még meglátjuk), valamint az Apple Watch Series 7-et. Elképzelhető, hogy lesz még egyéb is, de ez most mind mellékes, ugyanis világraszóló újdonság következik. Aki…..
Almás Jóska 2021.09.09 00:50:37
@lenörd hofstadter: javítva, köszi!
Almás Jóska 2021.09.09 12:42:39
@NemNick: Javítva
Design csere, de nem újra, csak megkapja a Pro külsejét, hogy aztán rosszabbul szóljon. Ha láttátok a képeket, a kiszivárgott anyagok alapján a ház pont ugyanolyan lesz, mint az AirPods Pro-é, csak zajszűrés nélkül. Ezen a ponton meg is állnék egy pillanatra, tudniillik én Pro-t használok, és…..
Semmit, köszönjük szépen. Ja, még itt van itt valaki? Oké, akkor egy új design-t. Oh, micsoda szisszenés ott a hátsó sorban! No de kérem, ennek van értelme: vastagabb lesz, hát nem csodás? Meg szögletes is! Minden, amit a vékony és kerek órákhoz szokott embertömeg vár, nemdebár? A valóság ezzel…..
Almás Jóska 2021.09.01 20:53:28
@midnight coder: Ha belegondolsz, mindegy, miért alakult ki a forma, mert azóta elég idő telt már el és az emberek megszokták. Persze ettől még volt, aki négyszög alakút szeretett volna, és van igazság abban, hogy a helykihasználás miatt praktikusabb a négyszögű kijelző, de a kerek órák nemhogy nem mentek ki a divatból, az Androidos változatok ahelyett, hogy az Apple-t másolnák, találtak módot arra, hogy kerek verziót is ki tudjanak adni és baromi népszerűek. Ha mész az utcán, vagy kerek óraformát, vagy karkötő formát látsz. És ezek mellett ott az Apple Watch.
Nem akarok azokhoz szólni, akik szerint egyszerűen nem érdemes iPhone-t venni, azokat kérem, hogy most nyomjanak az X-re, vagy zárják be a böngészőt, vagy csöndben tűrjék, hogy senkit nem érdekel a véleményük jelen cikk alatt. Merthogy a kérdés azoknak is nagyon aktuális, akik Apple telefont…..
Almás Jóska Visszatérés! 2021.08.23 06:03:00
Két és fél év telt el az utolsó cikk óta, úgyhogy ideje a 2019-ben tett jóslatok áttekintésére. Aki nagyon kíváncsi, szabadon garázdálkodhat a korábbi anyagok közt, de érkezik majd egy összefoglaló is. Előtte viszont: maximális tisztelet Ádámnak és Csabának, amiért idáig vitték az Appleblogot. Az…..
Előszó: Ezt a cikket még a blog indulása előtt, mintegy éve írtam. Ma már tudjuk, hogy nem minden alakult és nem is fog így, vagy ilyen hamar alakulni, de ha akkor ennyire pontosan látni lehetett, mi vár ránk, talán tényleg kissé unalmas lesz az, amit eddig várakozással telve…..
Aki követett Facebookon, az láthatta, ahogy az utóbbi időben kiposztoltam egy-egy aktuális kérdésről szóló korábbi jóslatomat. Persze még messze vagyunk attól, hogy ezek beválását a gyakorlatban is láthassuk, de az első pletykák, szivárgások már most ebbe az irányba visznek.…..
Megtudtuk, hogy érkezik egy új MacBook, ez pedig MINDENT a feje tetejére állított. Felvezetésképpen nézzük meg, mit vártunk eddig. Azt tudjuk, hogy jön egy kijelző, ami állítólag 6K-s lesz a remélt 8 helyett. És azt is sejtettük, hogy ez nem az iMac designját kapja meg, hanem…..
Almás Jóska Az iPhone jövője 2019.02.21 07:44:00
Az Apple tervei elég jól kirajzolódnak iPhone téren: 2017 az új generáció bejelentése, '18 és '19 az átmeneti korszak, amikor általánossá teszik az exkluzivitást és kiadják annak különböző változatait, meg persze mindet tovább finomítják. 2020 az első nagy ugrás, ahol jön…..
Amikor eljő a kor, hogy az Apple elhagyja telefonjairól az utolsó csatlakozót is… amikor eljő a kor, hogy a notch már szinte ott sincsen… akkor jön el az Apple Pencil kora. Igen, az iPhone is megkapja, de egy még kisebb verziót. Nem fog sokkal többet tudni, csak anyagában lesz más.…..
Egy nagy büdös frászt. És akkor finoman fejeztem ki magam. Honnan a fenéből szedik az emberek, hogy a HomePod valamelyik be nem jelentett változatáról van szó, csak mert beadott egy szabadalmat egy olyan termékhez, amiben van hangszóró és otthon használatos? Jó, az eddig megjelent…..
Tim Cook kijelentette, hogy gazdasági szempontból rossz ötlet volt akcióssá tenni az akkumulátor cserét, merthogy emiatt kevesebben akartak váltani az újabb készülékekre és részben ennek tudhatók be az alacsonyabb számok. Csakhogy senki sem tudja garantálni azt, hogy a csere egy…..
Hét hónapra vagyunk a megjelenésétől, mégis tudunk már szinte mindent az idei telefonokról. Ennek oka, hogy az Apple előre eltervezte, mit fog elénk tárni, így viszont finomítani sem lehetett már sokat az alacsony eladásszám ellenére, hiszen a fogaskerekek már rég mozgásban…..
Legalábbis akkor ne, ha jó befektetést akarsz. A Pro vonal persze továbbra is a tabletek csúcsa, de azt nem érdemes hátizsákba vagy egyéb helyre tenni, ahol egy ilyen vékony gép meggörbülhet. A rossz hír, hogy ennek egyelőre nem lesz alternatívája (ha minden igaz, egészen jövő márciusig), szóval…..
Bőven van oka a kétségbeesésre annak, aki a legfejlettebb technológiákat szeretné használni, mégis maradna az Apple termékeinél. Vannak eszközök, amiket évekig nem fejlesztenek, míg másokat frissítenek ugyan, de az meg nem hozza el a várt fejlődést. Vajon mi kellene ahhoz, hogy nyugodtan üljünk le…..
Most hagyjuk a Qualcomm botrányt és annak következményeit, mert nem ez a témánk. Viszont egyre többen hangoztatják, hogy az iPhone-ok kora lejárt. Hogy ma már ugyanolyan tudású telefonokat tudsz venni fele, vagy harmadannyiért más gyártótól, mert ők sokkal kevesebb hasznot tesznek…..
Á, semmi. Csak az Apple piacra dobja élete első játékkonzolját. Ja, meg már 100%, hogy megkapjuk a frissített AirPods-okat. Meg mit is még? Szedjük össze röviden...
Értekezzünk egy kicsit, mi történt az elmúlt időszakban, mert mióta legutóbb foglalkoztunk az első iPhone XI renderrel, azóta már nem kevés update érkezett, nem csak ezen a téren. Az egyik legfontosabb az az információ, hogy a négyszögletes kamera kivágás már biztosan elérte a prototípus szintet,…..
Almás Jóska 2019.01.24 22:26:25
@NemFáZoltán: Elég súlyos frissítések érkeznek idén iMac-ekbe, mind a külső designt, mind belsejét tekintve. Hardveresen valószínűleg kilencedig generációs Intel procik érkeznek, a házat pedig várhatóan egy jóval keskenyebb kávásra cserélik, ami miatt a most vásárolt gépek hamar ódivatúnak hathatnak, legyenek akármilyen erősek is. Ennek fényében - még akkor is, ha a külső megújulás éppenséggel átcsúszhat jövő évre - én megvárnám azt őszt, de ha ez neked nem fér bele, akkor nincs mivel meggyőzzelek, mert azelőtt legfeljebb csak iMac Pro frissítés várható. Ennek fejében valószínűleg most fogsz gépet venni, ehhez egy jó tanács: a RAM-on semmiképp sem szabad spórolni, nem jössz ki jobban, ha utólag rakatod bele.
Almás Jóska 2019.01.25 15:27:32
@NemFáZoltán: Épp amiatt várható max másfél éven belül egy újítás design téren, mert a Mac minihez és Mac Pro-hoz már biztosan érkezik egy saját kijelzője az Apple-nek, ami valószínűleg az alapját adja majd az új iMac design-nak is. Szóval lehet érdemes ezt az ötletedet is megtartanod, de a kijelzőt szintén csak ősszel jelentik majd be (és remélhetőleg árusítják is majd azonnal). Lehet, hogy így olcsóbban jössz majd ki, miközben látszólag szinte ugyanazt kapod ;)
Remélhetőleg lassan sikerül túllendülnie mindenkinek azon, hogy csökkentek az iPhone eladások – egyébként a Samsungé is, mert a piac tényleg telítődik. Lenne ugyanis bőven miről beszélnünk, azok közül egy olyan, amiről még csak néhány szó esett. Igazán vad ötletnek tűnik…..