Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don ZOZI

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Branding blog A sólyom sztori 2014.02.26 21:50:31
Gyakran találkozok mostanában a Sólyom Airways témájával. Sokan még mindig sírnak, hogy miért nem sikerül összehozni egy nemzeti légitársaságot. Nézzük meg milyen problémák voltak... 2013 első felében már hallani lehetett olyan hangokat, amik azt súgták készül valami…..
A The Wrap nyilvánosságra hozott egy listát, amin annak megfelelően rangsorolják a tévésorozatokat, hogy mennyit keresnek havonta a nézői. A legszegényebbek, azaz évi 48 000 dollárt (10,5 millió forintot) keresők ezek szerint a Bob's Burgers című animációs sorozatot nézik, míg az…..
Nyolcezer szerencsés kiválasztott kezdhette meg néhány napja a Google új fejlesztésének tesztelését. A Glass Explorer-projekt célja a felhasználók bevonása az új technológia jövőjének a formálásába. Bár még nem tudni, hogy számíthatunk-e az eszköz széleskörű…..
Don ZOZI 2013.04.08 15:14:59
@Don Quixote de la Ferko: Akármilyen head up display technológiát használ, oda kell rá nézni. Az emberi szem nem képes két dolgot nézni egyszerre. Amenyiben beépül a látványba, akkor pedig kitakarja azt.
Ígyis-úgyis eltereli a figyelmet.

Valahogy úgy gondolom a technológiának elő kellene segíteni a fejlődést. Ebben az esetben még nem látom, hogy mi az a plusz amit ez nyújt.
Figyelmeztet, ha hívásom érkezik? Kösz, azt amúgy is tudom, mert rezeg, jelez, stb... Képet lehet vele készíteni? Akár egy fényképeőgéppel vagy mobillal, ami már most is mindenkinél van.
Csak azért mert valami integrált még nem lesz jobb szerintem.
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > Ez nem védőoltás ] Nemrég beesett a postaládámba egy "Nem_Vedooltas.pps" című anyag. Mit mondjak, nem sokáig tartott a reményem, hogy nem védőoltásról fog szólni... Ha valaki magától még nem látta, és…..
Itt új konyhai játékszer. Amerikában már hódít, biztos vagyok benne, hogy hamarosan kis hazánk konyhai kalandvágyói is beleszeretnek a kreatív praktikus partikellékbe. De mi legyen a neve? Ötleteljetek, legyetek kreatívak, hogy ne láthassátok egyszer se leírva például, hogy…..
Százötvenezer fontot is érhet az a whiskykülönlegesség, amit még a hónapban elárvereznek, és amelyből összesen csak tizenkét palacknyi került forgalomba. A Bonham's aukciósház edinburgh-i Whisky Vására fő attrakciójának szánják az 1957-es Bowmore-t. Az ötvenöt éves…..
Nem vagyok egy pro bringás, de mostanában igyekszem biciklivel menni a munkába, amikor csak megtehetem. Sőt a múlt héten vásároltam is egy új biciklit, mert korábban annyira "lazának" éreztem magam, hogy egy váltó nélkülivel jártam. (Azután rá kellett jönnöm, hogy…..
Don ZOZI 2012.05.02 16:22:39
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Neked nem teljesen máshol kellene teljesen mást csinálnod? :)
világevő Angry birds! 2012.03.06 14:30:00
Nem gondoltam volna, hogy tudományos felfedezői világszenzációkat is közzé fogok egyszer tenni az utazós-evős blogomon, de ez egyértelműenaz:Megtaláltam az igazi Angry Bird(s)-öt!Ha valaki jönne és megnézné, akkor a Greciában a piacon, Costa Ricában van a lelőhelye.Egyébként…..
Don ZOZI 2012.03.06 16:30:34
Ha valaki éppen Samsung Galaxy Note vásárlásán töri a fejét, akkor nagy szerencséje van, épp most bukkantunk egy remek videóra, ahol egy cseppnyi elfogultságtól fűtve ugyan, de meglehetősen agresszíven ecsetelik a készülék előnyeit. Ahogy az elemzést végző focihuligánnak…..
Don ZOZI 2012.02.22 11:48:06
@nmy: Ha megtanulsz legalább egy nyelvet a magyaron kívül kitárul a világ. Vagy ezt még nem hallottad?
Vroom Bitti befejezi 2012.02.16 01:27:00
Abbahagyja a profi versenyzést hazánk egyik legismertebb motorosa, Bitter Sándor. A leginkább utcai és hosszútávú versenyekről ismert Bitti saját Facebook oldalán közölte a hírt és indokolta a döntését:"Befejeztem a versenyzést! A ma este volt a legvégső határidő, amit…..
Don ZOZI 2012.02.16 16:26:33
@gab200: 105 lesz az. És valóban benéztem, én szerencsétlen.

Én elismerem a tehetséget, kivéve ha nagy pofa jár hozzá. Ez a bajom Talmácsival is. Remek motoros, de egy pöcs.

Lehet, hogy te kibaszot nagy fan vagy, de ettől még a nyiltkozat irgalmatlanul nagyképű.

És, hogy ellenpélda is legyen... Michelisz. És akkor szigorúan a technikai sportoknál maradtam.
Don ZOZI 2012.02.16 16:34:33
@gab200: Mint mondtam, nem a tehetségét vitatom, csak szerintem nem túl sportszerűen fejezi be.

A sportszerű az lett volna az én felfogásomban, hogy sajnálja, meg hogy elfogyott a szponzor és nincs másik, the end.

Ehelyett egy sértődött kisfiú síránkozása akitől az anyja elvette a játékát, mert nem tanul elég rendesen.

Ismétlen, nem Bitter Sándorral van bajom, remek motoros, csak a nyilatkozat bicskanyitogató.
Don ZOZI 2012.02.16 16:56:46
@gab200: Ezt holl hallottad??? Én úgy tudom, hogy neveznek idén is, szóval...
Franciaországban és Európa déli államaiban egyre hangosabb a társadalmi elégedetlenség, amely a motorosok számára életveszélyes szalagkorlátok ellen irányul. Már évtizedek ezelőtt megszületett a javaslat, amely egyszerűen megoldaná a balesetek esetén végtagcsonkoló fémcsíkok…..
    Engem úgy általában borzasztóan érdekel, hogy laknak mások. Ha a mások történetesen dizájn bloggerek, akkor pláne. Johanna Flyckt esete még ennél is jobb, mert nem elég, hogy az egyik "kötelező" skandináv lakberendezési blog, a kitűnő Vintage szerzője, …..
Don ZOZI 2011.11.18 15:23:48
@háztáji: Nem ellened irányult a kommentem, hanem az általad bemutatott "shabby chic" stílus ellen.

Attól, hogy ezt ízléstelennek tartom, azzal nem téged sértelek ugye?
Puszta jófejségből, geoban nélkül, mindenkinek. A sitcomra mellesleg érdemes odafigyelni, legalább annyira vicces, mint a Better Off Ted volt, csak másként.  ..
hogyvolt VV5 - 1X03 2011.09.15 13:00:00
Hát Szűzmáriám, na. Be kell vallanom, úgy vagyok, mint az ősrégi viccben a parasztbácsi a repülőgépen: arra ugyan számítottam, hogy összefosom magam, de hogy mindez a nyakamba is szakad, arra nem. Azt se tudom, hol kezdjem, tényleg. Ha már a kommentelők is Szalay Annamáriáért…..
Ez nem a kibaszott Gyűrűk ura, hanem egy másik fantasy! - gondolhatta magában a Turánia.hu személyzete, amikor 2 és fél hónap után naiv ügyfél már hetente többször érdeklődött, készen lesznek-e az esküvő előtt a gyűrűik. Egy ideig nem vették észre, hogy már rég megjött…..
Don ZOZI 2011.08.23 17:43:02
@KecskeDotyi: Attól, hogy alacsony a széntartalma, meg adnak hozzá egy kis krómot, nikkelt meg molibdémet, még az orvosi acél is csak egy vasdarab... értéktelen
A Golden Master elkészült, és már elsején landolt a fejlesztőknél. Július van, az apple erre a hónapra ígérte a kész operációs rendszert, már csak az a kérdés, mennyit kell pontosan várnunk. Meg hogy a GM-mel lesz-e még valami gubanc.A 9to5Mac forrásai július 14-i piacra…..
Terry Gou, az Apple-termékeket készítő Foxconn vezetője a napokban jelentette be, hogy a gyártósoron végzett optimalizációknak hála a vállalat nagyobb hasznot tud majd kipréselni az iPadek gyártásából. A fickó arra is panaszkodott, hogy az Apple-lel közös munka igazán…..
Appleblog WWDC 2011 keynote - live 2011.06.06 18:00:00
Eljött a nagy nap, a Mac OS X Lion, az iOS 5 és az iCloud bemutatásának napja. A színpadra várjuk Steve Jobsot, nem most, nem kell még Steve, van még egy órád. Menj, igyál valamit a büfében, egy csengő jelzi majd, ha jöhetsz. Hétig mindenki foglalja el magát valamivel, nem azzal,…..
Az Apple állítólag már minden nagy kiadóval megegyezett, tehát a stream-szolgáltatás hivatalos bejelentését is várhatjuk jövő héten.Ezzel egyidőben felröppentek a pletykák, hogy a szolgáltatás, vagy annak egy része fizetős lesz. Eleinte még ingyen kínálja az Apple a teljes…..
Azt már tudjuk, hogy az Apple 50 ezer négyzetméteres adatközpontot épít Észak-Karolinában, ami az egyik legnagyobb lesz a világon. Arról viszont fogalmunk sincs, mire akarják ezt használni. Vannak, akik szerint csak arra készül a cég, hogy az iTunes folyamatosan növekvő forgalmát…..
Don ZOZI 2011.05.11 20:23:28
@borisz: Ezek tényleg jól működnek, de teljesen más technológiával. Amíg zenében a hangszín, dinamika, ritmus, stb vizsgálatával viszonylag egyszerűen lehet mintavételezéssel dolgozni.

Ami nehéz a hangazonosításban az a hang szöveggé alakítása. A nyelv, és az aktuális szöveg értelmezése.

A hangazonosítást teljesítményét két mérőszámmal szokás jellemezni. Hibás szavak száma: egy adott szövegen belüli tévedések száma százalékban. A másik mérőszám a sebesség ami nyilván minél közelebb áll a nullához annál jobb, ahol nulla az azonnali válasz.

A kilencvenes évek közepén a hibás szavak száma olyan 90%on állt, és bár mostanra a nagy rendszereket feltöltötték iszonyú sok szóval (mint a Google egybilliárd szavas adatbázisa) a hibák száma még mindig épp csak 50% alatti.
(via Wikipedia)

És pont ezért nem működik rendesen a telefonomon és a kocsimban sem. :(
Subba Subba Records: Munamies 2011.05.04 13:11:00
Finn, és totálisan WTF. (Facebook oldaluk itt.)  És a nap kommentje eddig (amivel egyébként egyet is értünk):..
A héten elég sokat foglalkoztam azzal, hogy kapcsolatba lépjek a THQ-val a mostanában bejelentett Saints Row: The Third okán - sajnos sikertelenül. Viszont ha már lesz új Saints Row, akkor akár a heti játékcsaj is lehetne valami ehhez köthető, így esett, hogy a héten Tera…..
Hülye kérdés: a konnektorba. De megolvad-e a drót? Elbírja-e Paks? Mit csinálnak eközben a szélerőművek és lehet-e az akksiban tárolt energiával mosógépet hajtani? Vélemények az azonos című írásunkról...
Don ZOZI 2011.03.12 16:28:30
@Calto: A H2 (mint hidrogén gáz semmilyen hatással nincs a föld légkörére. Jelenleg kb 1ppm mennyiségben található meg, ugyanis kis mérete (fajsúly, egyéb) által képes elhagyni a Föld gravitációs mezejét...
A fickó kétségbeesetten várja a második generációt, ahogy mi is. Azt az időt, amíg az első modell a gombnyomás után bekapcsol, a gyerekeinkkel is tölthettük volna!  The Colbert ReportTags: Colbert Report Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,Video Archive  ..
Don ZOZI 2011.03.10 13:30:46
@Zool2107: De, nálunk is ugyanez a helyzet, csak itt belátással vannak és pár másodperc múlva leállítják, és nem hagyják percekig.
Valahol csodálom is ezt a fajta rajongást a közönség részéről, de egy idő után inkább fájdalmas...
Don ZOZI 2011.03.10 13:55:47
@Zool2107: Az amcsi eredendően hülyeamcsi, ezt el kell fogadni. :)

De ettől függetlenül imádom azt az országot a hülyéivel együtt :)
Ismét jelentkezik i-Doki, aki ezúttal azt mutatja be nekünk, mit tud valójában az SSD, és hogyan lehet akár dupla SSD-vel felszerelni a MacBookunkat.Újra jelentkezem egy tanulságos hardveres poszttal, ebben az Optibay hasznosságát és az SSD (flash memóriás tároló) előnyös…..
Don ZOZI 2011.02.03 10:27:42
@bestyen: Azért 64GB-n elég könnyen el lehet férni, még ha masszív programokat használsz is.

+
"SuperDrive helyére szerelhető adapter, amelybe az SSD beépítése során kivett HDD építhető bele. Így a rendszerünk, a telepített programok villámgyorsan rendelkezésünkre állnak az SSD-ről, és megfelelő tárkapacitás marad a HDD-n mentéseinknek és a nagy adatátviteli sebességet nem igénylő adatoknak."