Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaptárharcos

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Szellemi polgárháború 2019.02.01 11:51:43
A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék…..
  "Méltánytalannak tartják, hogy noha ők végtelenül lojálisak Orbán Viktor rendszeréhez és osztják a kultúraeszményét, a támogatások egy része nem hozzájuk, hanem a kormánnyal ellenséges szerzőkhöz kerül." (Szőcs Géza) Orbán Viktor kultúraeszményének lényege az, hogy ha elfutunk a balösszekötő…..
Kaptárharcos 2018.07.18 13:02:30
2010. április 12., hétfő
Lényegében egy egész fejezetet emelt át – Sigfrid Gauch szerint – Esterházy Péter saját, Harmonia Caelestis című művébe a német író 1979-ben németül megjelent Vaterspuren (Apa-nyomok) című regényéből, s emiatt ez év februárjában Gauch szerzői jogi pert indított Németországban magyar írókollégája ellen. Esterházy Pétert – mint a napokban megjelent cikkekből kiderül – az Amerikai Egyesült Államokban több író is plágiummal vádolja, szintén az apa archetípusát dekonstruáló regénye és az abba átemelt „vendégszövegek” miatt.
Sigfrid Gauch azt is szóvá tette, hogy a Harmonia Caelestis fordítója, a Németországban élő Mora Terézia Esterházy Péter regényének németre fordítása során még annyit sem tett meg, hogy a szóban forgó fejezet magyar változatát ültette volna át németre, hanem szinte szó szerint bemásolta a fordításba a német eredetit. Josef Haslinger – akitől szintén vett át szöveget Esterházy – úgy tartja, az a minimális erkölcsi követelmény, ha az író feltünteti, kiktől idézett.
Esterházy Pétert egy németországi talkshow-ban megkérdezték a történtekről, ő pedig azt válaszolta, hogy az általa más szerzők műveiből kiválasztott vendégszövegeket új kontextusba helyezte, így önálló alkotást hozott létre. "

És kész, ezzel el volt intézve. Dehogy plágium az: "vendégszöveg" :P
A plagizálás , mint förtelmes bűn- és a vele járó lemondatás- csak Schmitt Pálnak járt egy senki által el nem olvasott 1993-as kisdoktori dolgozat miatt.
És akkor még Kertész Imre/Bán Pál Csacsifogatáról szót nem ejtettem...