Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balanszkaland

14 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ma szeretném Nektek bemutatni a kedvenc reggelizős helyem itt Kairóban. Előszöris szeretném leszögezni, hogy imádom a reggeliket. Nem azt, amikor rohanni kell munkába, vagy edzésre, és csak annyira van időm és energiám, hogy felkapjak valamit amit találok, hanem azokat imádom, amikor egy szép…..
Egészségügyi okból nemrég elkezdtem kísérleti céllal egy sok mindentől mentes (de nem vegán!) étrendet. Ebbe a diétába nem férnek bele - többek között, de főként - a finomított cukrok, a vörös húsok, az állati eredetű tejtermékek valamint a glutén sem. Ez jelentősen eltér az eddigi étkezési…..
Keserédes pillanatnak vagyok szemtanúja, amikor megállapítom, hogy ma már egyáltalán nem kell érdeklődni a környezettudatos életmód iránt ahhoz, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy a nejlonzacskó minden gonosz megtestesítője, ami egymaga - persze az üzletekben állomásozó, népes hadseregével -…..
Balanszkaland 2018.10.10 19:55:14
@czinimini: Nagyon hasonlóan gondolkozom erről én is. A kommenteket olvasva viszont nem vagyok benne biztos, hogy sikerült is átadni. :D
Balanszkaland 2018.10.10 20:16:29
@Skywatcher: Hát bizony. :) Persze nem tisztem bármire is azt mondani, hogy bagatell... Csak na. Kampányt építeni másra (nagyobb volumenű dologra) is lehetne véleményem szerint. De ugye nagyobb falatra ráharapni már nem olyan kényelmes. A szívószál is a könnyű préda esete.
Balanszkaland 2018.10.11 07:51:47
@Hujber Tünde: Az, hogy mi bagatell, mindig viszonyítás kérdése. A Coca Cola által gyárott és a fogyasztók által szétdobált üvegekhez (friss hír) képest pl. szívószál az.
A háztartások hulladéka az ipari mennyiséghez képest is az.
Arra akartam utalni, hogy ahelyett, hogy egyszerű halandók a szívószál és zacskó okán egymásnak ugranak, inkább szépen, csendben elkerülhetnék ezeket a környezetszennyező szokásokat, és haragjukat, megvetésüket fordíthatnák a nagy károsanyag-kibocsátókra és hulladéktermelőkre való nyomásgyakorlásra. Hát ez is szubjektív. :)
A Coca Cola pl. most - brandjét féltve, nem a környezetet, de ez mindegy is a végeredmény szempontjából - változtatni fog. Újrahasznosít, amit lehet. A gyorsabb megoldást szerintem ez hozza a környezet fellélegzéséhez.
Szuperfinom, kis étkezésre vagy desszertnek való müzlikockák, telítetlen, azaz értékes és szükséges zsírok forrása. A legegyszerűbb, dobozba pakolós-táskába dobós vésztartalék, ami kiszámíthatatlannak ígérkező napokon nagyon jól jöhet. Hamar elkészül, sokáig eláll, viszont vigyázat: fennáll a…..
Balanszkaland 2018.10.09 17:52:39
@mildi: Szia Mildi! Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok, valahogy elkerülte a figyelmemet a kommented. A leturmixolt datolya biztosan jó lenne, de ugye az is édes, ahogy írtad. Megpróbálnám a kókuszolaj mennyiségét növelni, ettől viszont a zsírtartalma lesz magasabb, de szerintem összetartaná. A felvert tojásfehérje is jó variánsnak tűnik. Sajnos más ötletem nincs. :/
A Wasa kenyér egy óriási kedvencem, mert bár a hagyományos kenyérhez a legnagyobb jóindulattal sem hasonlítható, de nagyon finom, ropogós, és nincs markáns, rozsos íze. Azt sem lehet elvitatni tőle, hogy a legjobb diétás szendvicsalap: 1 szeletben mindössze 38 kcal van, zsírt pedig tényleg csak…..
Ezt a sorozatot kimondottan azért indítottam el, hogy megmutassam, nem is nehéz a megszokott ízeket egészségesebb köntösbe bújtatni. Friss életmódváltóknak, a tradicionális konyha szerelmeseinek remek választások lehetnek, mivel ezek a receptek a hagyományos ételek ízeire nagyon hasonlítanak, így…..
A Balansz utca sorozatban dokumentálom, hogyan haladok lépésről lépésre egy környezetkímélőbb életmód felé, ami által te is inspirálódhatsz, hasznosíthatod a tapasztalataimat, és hozzászólásban kiegészítheted a saját tippjeiddel a témát. Élni és élni hagyni? Igen! Az első részben 3+1 egyszerűen…..
Balanszkaland 2018.07.08 20:37:24
@csakférfi: Szia, hú, jó sok meló lehetett a kommentedben, köszi, és nem veszem trollkodásnak, maradhat, hiszen lehetnek benne mások (pl. leendő kisállattartók) számára hasznos információk. :)

Nem tudom, olvastad-e a BALANSZIHLET menüpont alatt lévő bemutatkozásomat, ott leírom, hogy a balanszra, vagyis az egyensúlyra törekszem, amibe nem fér bele semmiféle szélsőség.
Macskám nincs, kutyám van, mindkét állatnak ugyanolyan létjogosultsága van, mint nekünk, embereknek itt. Lábnyom nélkül élni nem tudunk, nem akarok elmenni abba az irányba, hogy akkor gyermeket sem szabadna vállalnom, hiszen azzal is csak eggyel (kettővel, hárommal stb.) több élőlény lenne a Földön, aki szipolyozná, szemetelné azt és apasztaná erőforrásait. Valamint nem is ennyire a pénzköltésre hegyezem ki a dolgot, mint a hozzászólásodban olvastam. Nem számoltam össze, mennyi költséggel jár a csivavám, nem is fogom, mert sokszor ennyit is költenék rá, ha szükséges volna. :)

Ahelyett, hogy folyton ostoroznám magam amiatt, amit nem teszek meg, inkább arra fókuszálok, amit viszont megteszek, és esetleg a korábbi életvitelemhez képest ez fejlődés, előrelépés. Én pozitívabb ember vagyok. Ez az első bejegyzésem a témában, az út legelején járok, lehet, hogy pár hónap vagy év múlva már neked is érdekesebb információk lesznek itt. :) De a kutyusom marad. :)
A nyers zöldsaláta finom, rostdús és jól takarékoskodik a kalóriabevitellel, de időnként vágyunk egy változatosabb, tartalmasabb köretre - főleg, ha kifejezetten natúr, ízekben és zsírokban szegény hús- vagy halételt készítünk. Ezek mellé ajánlok ebben a posztban 3 finom és egészséges köretötletet. ..
Ezt a sorozatot kimondottan azért indítom el, hogy megmutassam, nem is nehéz a megszokott ízeket egészségesebb köntösbe bújtatni. Friss életmódváltóknak, a tradicionális konyha szerelmeseinek remek választások lehetnek, mivel ezek a receptek a hagyományos ételek ízeire nagyon hasonlítanak, így…..
Szerintem. (Igazából biztos vagyok benne, de csak szerényen!) Amikor nekiálltam, még magam sem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, de őszintén: nagyon megéri nyitottnak lenni erre az alternatív pizzára. Valószínűleg találkoztál már több verzióval is a neten, íme most az enyém, ami jó eséllyel azoknak…..
Fűszeres, ízekben gazdag finomság, ami lehet laktató reggeli, de a sós kínálni valók sorába is bátran beállíthatod, mert a kinézete ínycsiklandozó, így szépen fog mutatni a vendégváró asztalon...
Ezt a receptet kimondottan azzal a céllal ötöltem ki, hogy számomra is szerethető formát adjak a halnak, amit egyébként többnyire nem kedvelek. A mártás finom, és jót is tesz neki, de bevallom, a maradékot párolt csirkével fogom elfogyasztani...
Nagyon szeretem az édeskés paprikákat sütve, méghozzá úgy, hogy a húsuk még ropogós, de a héjuk már megfonnyadt és lepirult. Ez az étel pont ilyen, csak még meg van pakolva egy halom finom dologgal, mégis mindössze kb. 300 kcal van egy 1 adagban, úgyhogy bátran jöhet mellé egy kicsit testesebb…..
Nem a leggyorsabb krémleves, hiszen egyrészt a karalábé viszonylag sok főzési időt igényel, másrészt kétféle levesbetétet is készítettem hozzá, viszont nagyon megéri egy kicsit bíbelődni vele, és esetleg azoknak a családtagoknak, vendégeknek is feltálalni, akik a reform ízeket ördögtől valónak…..
Kezdjük ott, hogy vérbeli, okleveles antizabkása-fogyasztó vagyok. A zabpehely beépítése az ételeimbe elég nagy kihívás számomra, mert nem igazán szeretem az ízét, sőt az állagát se annyira, viszont rendszeresen késztetést érzek arra, hogy betörjem ezt az egészséges alapanyagot. Ma egy nagyon finom…..