Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elég jó anyák

42 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken a TEDx Danubia Conversation keretében a Kiégés témakörében tartottam két vitafórumot. Az egyiket délután a kollégáim körében, a másikat este baráti társaságban. Kíváncsi voltam, hogy a kollégáimmal, akikkel segítő jellegű munkát végzünk, nagyobb mértékben van-e jelen a kiégés. Valamint arra…..
Elég jó anyák Példaképeink 2019.09.22 22:59:34
Péntek este baráti körben beszélgettünk a Tedx Danubia Conversation program keretein belül adott témáról, ami jelen esetben a példaképeink volt. Elég sok oldalról érintettük a témát, igazán jó hangulatú beszélgetés kerekedett. Erről készítettem egy összefoglalót és a saját gondolataimat is…..
Előre bocsátom, hogy nem vagyok se oltáspárti, se oltásellenes. Ha bármelyik is lennék, akkor valószínűleg nem gondolkodom ennyit ezen a kérdésen. Én is – mint minden édesanya – a legjobbat akarom a gyermekemnek és nem leszek 100%-ig biztos, hogy helyes döntést hozok-e, bármi is lesz a döntésem. A…..
Manapság egyre többet hallok a dán módszerről, hogy a gyereknevelés terén ezzel mekkora sikereket lehet elérni. Felkeltette az érdeklődésem, ezért vettem is egy könyvet, hogy elmerüljek a siker titkában. A dán módszer hat alappillérre épül: ezek a játék, a hitelesség, az átkeretezés, az empátia, az…..
Elég jó anyák 2019.06.15 22:27:15
@Szivacsagy: köszönöm a kedves szavakat, örülök hogy tetszett!
A húsvéti szünetben volt szerencsénk ellátogatni a Garda tóhoz és ismét egy nagyon szép helyet sikerült felfedeznünk, ahová még biztos, hogy visszatérünk. Íme egy kis utazási ajánló, hogy kedvet csináljak ehhez a csodálatos tóhoz és a környékéhez. Riva del Garda: ez volt a kiindulópont, itt volt a…..
Kezembe akadt egy könyv, a Mit kezdjünk a hisztivel? című, mely hasznos ötleteket ad arra vonatkozóan, hogy tudjuk a hétköznapokat élhetőbbé tenni, kezelni a gyermekünk dühkitöréseit, a felmerülő problémákat. Senki nem tökéletes, követünk el hibákat, de a lényeg, hogy ezekből tanuljunk és lépésről…..
Nemrég olvastam Gary Chapmantől, a Szeretetnyelvek könyvek szerzőjétől egy újabb olvasmányt, amelyben a harmonikus család jellemzőit mutatja be. Szerintem minden családnál egyedi az, hogy mitől működik jól a családi kapcsolat, de ha a könyvben említett tényezők megvannak, akkor nagy valószínűséggel…..
Elég jó anyák 2019.03.11 22:20:42
@csakférfi: igen, ahogy írtam is, ezek a pontok a feleségre éppen úgy érvényesek, csak nem akartam duplikálni :-)
Olvastam egy cikket egy külföldi blogon, mely 13 olyan tényezőt sorakoztat fel, ami fontos ahhoz, hogy testben és lélekben egészséges gyermekeket neveljünk. Végignéztem, hogy mik ezek a szempontok és meg kellett állapítsam, hogy még van mit tanulni. Nagyon sok könyvet és…..
Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal a kihívással, hogy kamaszkorba csöppenő gyerekeimmel hogyan találjam meg a hangot. Bevallom, hogy nem mindig sikerül. De az vesse rám az első követ, aki mindig minden helyzetben tökéletesen megoldja a felmerülő nézeteltéréseket. Mi is emberek vagyunk, előfordul,…..
Múlt héten egy rövid kutatást végeztem abban a témában, hogy mennyire látjuk harmonikusnak a kommunikációnkat az életünk több területén. Egy online kérdőívet hoztam létre és több csoportban is megosztottam. 100-an válaszoltak összesen, ami egyesek szerint egész jó eredmény ennyi idő alatt.…..
Tegnap láttam a BUÉK című filmet, ami az olasz Teljesen idegenek című film magyar remake-je. Mindkét film egy tanulságos helyzetgyakorlat A magyar változat nem sokban tér el egyébként az olasztól, az alapsztori teljesen megegyezik. Adott néhány barát házaspár, akik már gyerekkoruk óta ismerik…..
A kép forrása: honvilag.hu Lassan egy hete, hogy láttuk a Queen együttesről szóló filmet a moziban, de én még mindig a hatása alatt vagyok. Azóta csak az ő zenéjüket hallgatom úton útfélen, és állandóan felidézem a film jeleneteit. Amikor vége lett a vetítésnek, gyakorlatilag a nézők többsége ülve…..
Logó forrása: www.madebyyou.hu Ahogy azt még az ünnepek előtti cikkemben írtam, fontosnak tartom, hogy tárgyak helyett inkább közös élményeket adjunk ajándékba. Nálunk a családban mindenkinek a minőségi idő az egyik szeretetnyelve, ezért kézenfekvő volt, hogy egy közös program igazán nagy élmény…..
A Pszichoforyou online magazin jóvoltából volt szerencsém két nagyon inspiráló TEDx videót megnézni az új év első napjaiban. Az egyik Laura Vanderkam: Az eltűnt idő nyomában. Azt hiszem nem vagyok vele egyedül 2 gyermekes dolgozó anyaként, hogy állandó időhiányban szenvedek. Rettenetesen frusztrál…..
Előre bocsátom, hogy nem vagyok Facebook ellenes. Szerintem a közösségi oldalt lehet okosan is használni, a megfelelő módon és a megfelelő keretek között. Meglepődve tapasztalom azt, hogy milyen sokan írják ki gondjukat, problémájukat a Facebookra, mintha az megoldaná a helyzetet. Összevesznek…..
Közelednek az ünnepek és sokan már az ajándékvásárlással és a karácsonyi menü összeállításával vagyunk elfoglalva. Én már évek óta igyekszem olyan recepteket keresni, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, mert nem akarok fél napot a konyhában állni. Most lehet,…..
Emlékszem, hogy körülbelül 1 éve mit szenvedtem, hogy kitaláljam, milyen ajándékokkal lepjük meg a gyerekeket az egész család nevében. Nálunk nehezített a helyzet, mivel mindkét gyereknek ilyentájt van a névnapja és a szülinapja is. Ehhez jön még a karácsony is. Nálunk a család mindig rám bízza,…..
Az írás egy velem készült interjú arról, hogy miért fontos a mindennapokban időt szánni önmagunkra és a kikapcsolódásra. Íme az írás, ami egy országos lapban jelent meg ma: Addig megyünk amíg bírjuk Karrier, család, barátok, háztartás – ez teszi ki egy átlagos ember napját.  Sokszor pihenésre…..
Tegnap volt szerencsém eljutni végre élőben a TEDx Danubia konferenciára. Már korábban is sok pozitívumot hallottam erről a rendezvényről, de élőben sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Egész este, sőt még ma reggel is a hatása alatt voltam. Fantasztikus előadók és témák, profi szervezés, jó…..
Elég jó anyák Egy mosoly ereje 2018.11.10 18:51:11
Ez a videó egy nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmet: a mosoly és a pozitív visszajelzés erejére. Nagyon sok embernek fontos ez, hogy megdicsérjék, vagy csak kedvesen, barátságosan szóljunk hozzá pár szót és mosolyogjunk. Be tudja aranyozni a napjukat. És annak is aki adja a visszajelzést,…..
Halottak napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk.  Kimegyünk a temetőbe, koszorút viszünk és meggyújtunk pár mécsest, miközben felidézzük az elhunyt emlékét. Mit érezhet az az anya, aki saját gyermeke sírját kell, hogy meglátogassa? Elképzelni se lehet ezt a tragédiát, ha nem közvetlen velünk…..
Régóta nagy kedvencem Olaszország, mindig is vonzott, mintha a második otthonom lenne. De mióta többször is jártam ott, azóta folyamatosan visszavágyom. Képes voltam autodidakta módon elkezdeni a nyelvet tanulni, sőt még egy tanfolyamot is végig csináltam még főiskolás koromban annak reményében,…..
A legutóbbi, „Az asszony meghülyült vagy megváltozott?” című bejegyzés igen nagy port kavart itt, a blogon. A számtalan, felfokozott érzelmi töltetű hozzászólás is jól mutatja, hogy milyen fontos, sokakat érintő problémakörről van szó, amiről szükséges beszélni.  Egy gyermek születése egy gyönyörű,…..
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
Elkezdődött az iskola, vele együtt a sok házifeladat, tanulás, edzések. Természetesen a „kockulásra” kevesebb idő jut, és ebből aztán komoly harcok vannak nálunk, otthon. Szabályokat állítottunk fel a telefonozás és az internetezés időtartamára és a tartalomra is, de van lázadás, könyörgés és…..