Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeszenszky Zsuzsanna

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok gazdi, leendő gazdi, úgy gondolja - hiszi, hogy a kölyökkutyák rosszak, neveletlenek. A film megnézése után, a gazdi jogosan gondolhatja azt, hogy ez természetes. Pedig nem kell, hogy az legyen. Valóban a kölyökkutya neveletlen, de csak azért, mert még nem tudja, hogy mit szabad és mit nem…..
  A kutya nagyon sok jó tulajdonsággal rendelkezik, de az egyik legnemesebb tulajdonsága, a feltétel nélküli szeretet. Ő nem nézi, hogy van-e kacsalábon forgó palotád, hogy van-e autód. Nem nézi rossz szemmel, ha bosszúsan kelsz fel, vagy ha későn érsz haza. Ő megelégszik egy jó szóval,…..
Örökbefogadással kapcsolatos legnagyobb tévhitek! Nagyon sok örökbefogadással kapcsolatos problémákkal kerestek fel a gazdik, ezért szeretném átadni azokat az információkat, amik segítenek tovább lépni a kezdeti problémákon. Nekem is jelenleg 5 mentett kutyám van, és mindegyikkel volt valami…..
Egy kedves gazdi keresett meg engem, azzal a problémával, hogy a kutyájával nem tud lemenni sétálni, mivel a kutya retteg a külvilágtól, és egyfolytában csak húzza haza Őt. Először is az volt a célom, hogy megtaláljam a lelki gyökerét a problémának, ezért faggattam a gazdit, hogy meséljen többet…..
Igen. Csak tanácsolni tudom mindenkinek. Miért? Mert a sport által nem csak levezetjük a kutyánk feles energiáit, hanem a kapcsolatunk is változik, mégpedig pozitív irányba. Hogyan? Amikor együtt sportolunk kutyánkkal, vannak szabályok, hogy a kutyának és a gazdinak mit is kell csinálnia. Ez azt…..
Ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatot tudjunk kialakítani a kutyánkkal, nagyon fontos a bizalom. Miről is van szó? Először is magadban bízzál, hogy képes vagy minden helyzetben irányítani a kutyádat. Másodszor bíznod kell a kutyádban is, hogy nem rohan el mellőled, és ha hívod, akkor visszajön hozzád.…..
Beszélgessünk egy kicsit a kutyák rosszalkodásairól. Azt gondolná a gazdi, hogy bosszúból csinálja a rosszalkodást, mivel otthon hagyta magára. Pedig valójában csak arról van szó, hogy a kutyának az energiája nem lett levezetve, lemozgatva, így a fölös energiáját ilyen formában vezette le. Ezért…..
Most egy kényes témát fogok érinteni, teszem azért, hogy jobban figyeljünk oda kutyánkra. Sajnos manapság nagyon sok kutyatámadásról lehet olvasni, ami összefügg azzal, hogy a kutya mennyire lett szocializálva. Szocializálni nem csak kölyökkorban lehet, de ott érdemes először elkezdeni. Ha magunkhoz…..
Nagyon sok gazdi, keress meg azzal, hogy tiltja a kutyáját, de az mégsem hatásos. A kutyáknak nagyon kifinomult érzékük van, így nem lehet őket átverni. Ezért a gazdinak kell nagyon résen leni, és figyelni magára, hogy milyen test jeleket ad kutyája számára. Általában, akkor nem szokott sikerülni a…..
Sziasztok! Készítettem egy kis videó felvételt, hogy nálam, hogy is zajlanak a tanítások. Mindegyik kutyámmal szoktam gyakorlatozni, de most Tóbiás felvételét teszem közé. Nagyon szeret ő ugrándozni és magaslaton lenni, ezért ilyen feladatokat gyakorlok vele. A felvételen látszik ,hogy mind a ketten…..
A mindennapi foglalkozástól válik kutyánk egyre okosabbá. Sajnos a mai rohanó világunkban, kevés idő jut kedvencünk foglalkozásra, mert várnak minket az otthoni teendők, és a család. Azt gondoljuk, hogy kutyánknak elég a napi séta és játék. Igen ez is sokat számít, de ahhoz, hogy fejlődjön,…..
A válaszom igen. A kutyák miután már kialakult a kötödés, el kezd viselkedésben hasonlítani a gazdira. Természetesen a kutyának is meg van a maga sajátos fajtabeli viselkedése, de ha gazdi jobban megfigyeli kutyája viselkedését, akkor láthatja, hogy vannak tulajdonságok, amiket tőle vett át. Mi van…..
A kutyáknál is a sok felgyülemlett, le nem vezetet feles energia, romboláshoz, rosszalkodáshoz, ásáshoz vagy éppen rossz kommunikációhoz vezethet. Ezért fontos, hogy kutyánkat minden nap megmozgassuk, hogy ez által levezessék az energiájukat. A fiatal kutyák esetében több energiáról van szó, az…..
Én ezzel a kis fotóval szeretném kifejezni hálámat az állatok felé. Mit is jelent ez valójában nekem. Örömet, boldogságot és feltétel nélküli szeretettet. Ők azok, akik képesek minket feltétel nélkül szeretni. Belegondoltál már, hogy őket nem érdekli a bőröd színe, vagy az izzadságod illata? Míg mi…..
                                         Kutyázásban elkövetett hibák! Ebben a rohanó világban, azt tapasztalom, hogy mindenki azonnal és rögtön akar változást az életében. Például a kutyám nem fogad szót nekem. Ahhoz, hogy sikert érjünk el a kutyázásban a legfontosabb „a türelem a kitartás és a…..
Zsebi 2017. április 1 én került hozzám. Akkor 5 éves volt. A kutyáimmal való találkozás elsőre nem sikerült jól, mert Zsebi minden közeledésre morgott. Nem féltettem a kutyáimat, mivel ők nyugodtak, így békén hagyták teljes mértékben. Bevittem az ágyát a szobába, és mivel neki az volt a biztos pont,…..
Tóbiás a 4 hónapos kiskutya történései: Október 22-én reggel fél 5 kor arra lettünk figyelmesek, hogy a kutyák nagyon izgatottak. Párom kiment megnézni őket, és lássatok csodát egy kis kutya ült a kerítésünk előtt és csóvált. Nem tágított a kerítésünk mellől, így én is felkeltem és kimentem hozzá.…..
Szuzy a fehér westi keverék 8 éves. Lily a barna palotapincsi 5 éves. Zsebi a yorki 6 éves (1 éve van nálam). Tóbiás keverék utcáról mentve 1 éves (fél éve van nálam)...
9 hetesen került hozzám. Szuzyt már teljesen tudatosan neveltem. Az első pillanatól kezdve tanítottam őt pozitív megerősítéssel. Még az állatorvos is azt mondta, hogy jó kis cirkuszi kutyus, mert egyfolytában produkálta magát és két lábon járkált. Nagyon jól lehet őt motiválni mind jutalom falattal…..
  Egyik nyáron eldöntöttem, hogy a két kutyám mellé befogadok egy mentett kutyust. Kimondottan olyan kutyust kerestem, aki lelkileg sérült és rossz körülmények között mentett. Így eset Lilyre a választásom. Akkor 1 éves volt és egy szaporító telepről hozták el. Szegénykének az egyik szeme…..
Tacskós közösség Fantasztikus rendezvényen jártunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Sok kutyusnak adtam egy kis ízelítő masszázst. Mondhatni, hogy egytől egyig élvezték. Nézzétek meg a videót, amit nektek készítettünk el.  ..
Jeszenszky Zsuzsannának hívnak és Budapesten lakom. Gyerekkorom óta imádom az állatokat. Ha találtam egyet kint az utcán, azt mindig hazavittem. Apukámtól hoztam ezt a rajongást a kutyák iránt, mivel ő fiatal korábban kutyákat képzett ki és járt kiállításokra is. Egy pillanat nagyon megragadt…..
2015 évben készült a fotó rólunk. Barátnőm két kutyusa is rajta van, Delco (dobermann ) és Roni (shelti) kutyus...
  Mia teljesen lebénult a négy lábára. 4 hétig próbálták felállítani sikertelenül. Azután kezdtem el Mia rehabilitációját. 12 alkalommal teljesen felépült, így most a boldog kutyák életét éli társával és gazdijával együtt. Nagyon nagy a boldogság :)...