Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga István mérnöktanár

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
® NTP pályázat 2019.06.04 11:05:58
NTP-pályázat..
Az Európai Mobilitási Hét kreatív alkotás pályázatán a Bláthy Robotika Szakkör, a hulladék gyűjtő hajójával, amelyet Tatán a tóra készítettek, elismerésben részesült...
Egy nagyon jó hírt osztok meg veletek! A készülő palacsinta sütő robothoz mentem tanácsot kérni a B&O robotika üzembe Komáromba és mindjárt a bejáratnál a volt tanítványunk fogadott Jassa Csaba, akivel a guruló szerszámos láda robotot fejlesztettük a tavalyi működj pályázatra. Részben ennek is…..
Elkezdtünk ma megtervezni az iskola udvarra egy nagyméretű 6-8 személyes birodalmi lépegetőt...
Az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság megyei szervezetének kezdeményezésére, a Magyar Tudomány Ünnepe 2018 alkalmából rendeznek egész napos találkozót az Eötvös József Gimnáziumban, „Komárom-Esztergom Megyei KISOKOS-Okos gyerekek, okos eszközök, okos városok” címmel. A…..
Mai nyílt napunkon is bemutatkoztak a robotika szakkörösök is!..
® Robot bemutató 2018.11.18 2018.12.08 19:55:44
Iskolánk vendégeinek, sok tartalmas program mellett, robotika bemutatón mutattuk meg tanulóink munkáit, projektjeit...
Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán 2018. november 08.-10. Az Év Kiállítója a TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lett. Köszönjük!..
Ma a szülinapomon vízre tettük a szemétgyűjtő hajót és 360 fokos videót készítettünk a működéséről. Egy akku lemerülés, majd kamera szerelés és aztán a kimentéshez kellett beúsznom a járműhöz. Ezen a vizes szülinapon többet fürödtem a tóban, mint eddig a 48 év alatt összesen...
A Bláthy Robotika Szakkör soron következő bemutatkozása ezúttal Szegeden volt, ahol egy több napos természettudományos rendezvényen mutathattuk be a robotjainkat. Ez a fesztivál a magyar nyelven tanító természettudományok, műszaki, mérnöki és matematikai tanárok seregszemléje, ahol a pedagógusoknak…..
Az NSZFH és MEE meghívására vettünk részt Budapesten a 2 napos, MI a Pálya elnevezésű pályaorientációs kiállításon. Az M1 híradó készített egy tudósítást a rendezvényről. A 10 perces részletben 5p 24mpercnél van a ránk vonatkozó rész: https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-2018-10-03-i-adas-4/..
Pénteken a Bláthy robotikaszakkörből Adu Róbert és Palicza Ádám villanyszerelő tanulóink Varga István vezetésével az Óbudai Egyetem TMPK mérnökpedagógiai karán tartott robotika előadást a kutatók éjszakáján...
® Sobri Kalandpark 2017 09 24 2018.09.25 08:22:07
A mai napon Tatáról a Bláthy iskola robotszakkörös csapata egy jutalom kiránduláson járt a Bakonyba, a Sobri kalandparkba...
® Autómentes nap Tata 2018 09 21 2018.09.21 22:50:42
Az Európai Mobilitási Hét programjában szeptember 21-én rendezték meg az idei Autómentes Napot Tatán, a Váralja úton. A helyszínen különböző bemutatókkal, játszóházzal és kézműves foglalkozással és a TSzC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma robotikaszakkörének bemutatójával…..
A Bláthy szemétszedő hajó és a robotika szakkör szerepelt a TATA TV Tallózó című műsorában Palicza Ádám, Krisztofer János Kiss, Gergely Barkócz és Varga István..
Az egy hetes tábor mai napján Tatán a Bláthy iskola tartott a Fényes fürdőn a robotika táborban 4 helyszínen bemutatót és foglalkozást délelőtt és délután. A szerszámok és a robotok világával ismerkedhettek és a 3d nyomtatással. Egy áramkört is építettünk a gyerekekkel. Vacsora után, még éjszaka is…..
Tatán a Bláthy robotika szakköröseimnek sikerült vízre bocsátani és kipróbálni, a szemétgyűjtő hajót Tatán a Fényes fürdő medencéjében a Mesterségem Címere robotika táborban. Film a videóknál!..
Elkészült a "szemét gyűjt szemetet" projekthez és a működj pályázathoz készült távvezérlehető hajó. A szerkezet elkészítésében a TIT Hajózástörténeti-Modellező és Hagyományőrző Egyesület, több Facebook csoport, a Vision SMT Kft, HOBBY CNC fórum, Tom-Fer Zrt. az NI Hungary Kft. és még nagyon sokan…..
A Bláthy-Sokk csapatnak sikerült ma holtversenyben megszerezni a győzelmet Kocson a Nagymenők alternatív jármű versenyén. A csapat tagjai: Papp Krisztián, Falusi Tamás, Hemperger Károly.Felkészítő tanáraik: Lantai Győző és Varga István.  ..
Ma volt az első vízi tesztje a szemétgyűjtő hajónknak, amit szakköröseimmel építünk egy pályázathoz. Lassan összeáll a mechanika és minden csavar a helyére kerül. Az első vízi teszt jól sikerült. A hajó nagyon jól úszik és a vártnál kisebb a merülési mélysége is. Kezdődhet a távvezérlés, irányítás…..
Robotika bemutatót tartottunk a VÍZ-ZENE-VIRÁG fesztiválon a Mesterségek Sátrában 3 napon át. Az összes iskolánkban oktatott szakmát érintő projektjeinket is bemutattuk kolléganőim és kollégáim segítségével. Sok gyereknek szereztünk örömet és sok szülőnek tudtunk hasznos gyakorlati tanáccsal és…..
Elkezdték a srácok a 4 kerék meghajtású oktató robot prototípusának a fejlesztését. Ebből a robotból 12 db fog készülni a jövő tanév folyamán és rengeteg gyakorlati tananyagelemet tartalmazni fog a villanyszerelő, elektrotechnikus és informatikusok számára. A reléktől a mikrovezérlőkön át a…..
Ma megkezdtük a "szemét gyűjt szemetet" projekthez készülő hajó építését. A hajó kialakításához a TIT Hajózástörténeti-Modellező és Hagyományőrző Egyesület, korábban működő gőzhajó modelleket is építő tagjaitól kaptunk ötleteket és az alapján egy négyzet alakú, teknő szerű kialakítást választottunk,…..
Meghívást kaptunk Dr. Balogh Tamás elnök úrtól és Hocza István titkártól, a tűzszerész és hadihajó ezred képviselőjétől a TIT Hajózástörténeti-Modellező és Hagyományőrző Egyesülethez, Budapestre a Stefánia palotába a Honvéd Kulturális Központba. Itt bemutathattam a készülő "szemét szed szemetet"…..