Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gastrospotter

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazz jobban Utaznál már? 2021.02.17 19:43:47
Mely országokba utazhatunk jelenleg karanténkötelezettség nélkül?    Tenerife , Kanári-szigetek, Atlanti-óceán (Spanyolország, Dél Európa)  Zanzibár (Zanzibár, Kelet-Afrika)  Kenya (Kelet-Afrika)  Maldív szigetek (Dél Ázsia)  Dubai (egyesült Arab Emíségek, Délnyugat-Ázsia,…..
Az Ősz általában mindenhol szép színes, hacsak nem a négy fal között bámuljuk a televíziót , vagy a panelrengeteg közepette próbáljuk a mindennapi harcainkat megvívni. Néha a munka és egyéb dolgok mellett adni kell a kikapcsolódásra is időt! Így volt ez egy színes őszi napon. Ahogy az lenni szokott…..
Ha csak pár órára is , de néha kilövöm a hétköznapi stresszt és megállítom a mókuskereket egy kicsit. Mivel itthon már nagyon ritkán járok ki a reptérre , igyekszem ezt a szűk időt valami különleges módon eltölteni. Ha másért nem a fények , és az ősz miatt mindenképp megéri. Az aranyóra sokunk…..
Ma reggel, gondolni sem mertem arra, hogy kiugrom egy rövid időre is valamelyik repülőtérre. Akadt ma bőven elég tennivaló, így a délutánomat pihenéssel és a repülős képeim katalogizálásával akartam tölteni.Igazából megszoktam hogy mindig van valami ami az eltervezett dolgokat keresztül vágja. Amúgy…..
Végy egy füves repteret, adj hozzá pár profi pilótát , pár forgószárnyas és merevszárnyú kisrepülőtHívd meg a Magyar Honvédséget , Lujót , és a Retro Sky Team-et, szerezz egy profi tornyost és egy jó csapatot.Ezt a vegyületet keverd össze és adj hozzá 17.000 embert. Kész! Még ha ez ennyire egyszerű…..
Idén az MH 86 Helikopterbázis adott otthont a Légierő Haderőnem napjának... Előzetes... Este már nem is tudtam aludni... Csak forgolódtam. A tv-ben este még az időjárást jelentést figyeltem, és próbáltam nyugtatni magam azon, hogy úgy sem igaz amit mond.-Felhőképződés , zápor, zivatar és még…..
Spotterdomb Budaörsi kiruccanás 2019.08.22 19:10:00
A mai délután gondoltam egyet és leugrottam a Budaörsi reptérre.Számomra a legkedveltebb hely. Csodás háttér, nyugodt légkör és mindig van valami mozgás. Ha már újra kinn voltam, kicsit körbenéztem mi újság ott ahol mindig otthon érzem magam...  ..
Spotterdomb KlasJet ismét 2019.08.21 18:13:52
Mai nap reggel a KlasJet légitársaság egyik különleges festésű Boeing 737-522-es gépe érkezett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre helyi idő szerint 08:37-kor. Az LY-FLT lajstromot viselő gép 10:00-kor tovább állt Kaunas repülőtérre. Az utasok mint kiderült a Ferencváros labdarugó válogatott volt…..
Augusztus 20. az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére​ hivatalos állami ünnep​. Ilyenkor minden Spotter és repülőgép fanatikus várja az ország több részén megrendezett légiparádét.A Mai nap a Magyar Honvédség teljes légi ereje képviseltette magát Budapesten a Duna…..
Ha már megjött a várva várt lehülés, és a mai nap amúgy is munkával és napfénymentesen telt, kicsit alkottam és hódoltam a természet erőinek... Leporoltam az állványomat is legalább.Mivel kedvem nem volt kimozdulni már így maradt a lépcsőház ablak és távoli témának a XI. kerületi Hőerőmű tornyát…..
A hétköznapi forgalmat igen sokszor szinesíti pár extraként érkező magángép vagy business jet.Vannak átlagos festéssel rendelkezők és vannak amik igen kitünnek a hétköznapi forgalomból. Ilyen volt például az LY-KDT lajstromot viselő a KlasJet tulajdonában álló Boeing 737-es gépe amit a napokban…..
Sok a pénzed? Unod a limuzint vagy a fapados gépekkel való utazgatást? Bérelj gépet a KlasJet-től. A megjelenés garantált :)  A Mai nap egyik nagy fogása talán a KlasJet légitársaság(LY-KDT) lajstromot viselő Boeing 737-500-as gépe volt ami igen szemet gyönyörködtető festésben érkezett a Liszt…..
Meglepetés vendégek érkeztek tegnap kora délután a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre nem kis pezsgést hozva a repülőtér életébe. A Saudi Hawk kötelék 8 darab  British Aerospace Hawk Mk.65A-ból és egy C-130H Hercules-ből állt. Utóbbi egy jellegzetes sivatagi festésben volt látható.A tegnapi napot a…..
Spotterdomb Más Perspektívából 2019.07.11 21:37:00
Egy idő után a forgalom elég sablonos tud lenni, és csak néha-néha esik be valami érdekes festésű gép. Ilyenkor mindenki igyekszik valami egyedit alkotni. Persze csak ha lehet.....
Spotterdomb A Préda... 2019.07.03 22:38:00
Négy év hajtóvadászat után lencsevégen Ő...Eddig ha  Ő Bakuban, Hon kong-ban , Amerikában volt én biztos nem ott tartózkodtam...Ha Ferihegyen volt, akkor vagy éjjel, vagy esőben, vagy dolgoztam stb...A lényeg, hogy mindig elkerültük egymást. Ma hajnalban érkezett Ferihegyre. A radarra ránézve és…..
Kazahsztánban laksz?Szeretnél elugrani Magyarországra kicsit strandolni? Érdekel a Balaton, esetleg Hévíz? Akkor egy színes gépet kínálunk , hogy az úton is meglegyen már a strandhangulat A Sunday Airlines egyik Boeing 757-200-as gépe ma helyi idő szerint 13:47-kor landolt a Budapest Liszt Ferenc…..
Van olyan repülő amire bizony igen korán ki kell menni, egy egy jó kép készítése érdekében.Így volt ez a Shanghai Airlinies légitársaság gépével is.Érkezőben ha az időjárás és az irány is kegyes, csodás fényekben készíthetünk pár kockát.Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamliner (B-1111) (100.Livery)..
Ismert Spotter körökben, az a mondás járja , ha valaki korán kel Dreamliner-t nyer.... Vagy Jumbót , vagy valamit, - a lényeg , hogy legyen indok miért kimenni egy kicsit fotózni.A kora reggeli fények akár a naplemente elötti órában a legszebbek.Ezeket minden spotter igyekszik kihasználni. Bizony…..
Ismét egy olyan gépet akartam lencsevégre kapni, ami mondhatni bakancslistás volt. Egyszer már sikerült is ugyan de a technika közbe szólt az utolsó pillanatokban...Mondhatni igen ritka már a nem Cargo-nak átalakiított vagy gyártott Boeing 747-es széria.Ilyen az Atlas Air Boeing 747-446 N465MC…..
Spotterdomb Cargolux aranyórában 2019.05.31 21:05:00
Aranyóra...Arany órának nevezzük a közvetlenül napfelkelte utáni és naplemente előtti időszakot.  Ilyenkor az ég színe a sárgától, a narancson át a vörösig vesz fel színeket. Minden kicsit melegebb színű és plusz telítettséget kap.Ebben az időben készült képek valami varázslatosak tudnak lenni.…..
Ha már kint jártam beszereztem az elmaradhatatlan felvarrót is..
Filmet forgatnál? Pár jelenetre átugranál Magyarországra, de nincs mivel szállítani? Túl nehéz és túl méretes a szállítmány? Nem kell aggódni, itt a megoldás! Az Antonov An-124 a kijevi Antonov tervezőirodában született nem kis méretekkel. Viktor Tolmacsov főkonstruktőr nem kisebb tervvel állt elő.…..
Bizony nagy öröm a Spotter öröm! Igazi kincs látogatott Ferihegyre.Nem más mint a Bahrain Royal Flight (A9C-HMK) 747-4P8-es gépe.Ezt a gépet besorolohatom az év fogásainak top 10-es listájára.Persze ez majd év végén derül majd csak ki.Ki tudja mit hoz még a 2019-es év. Első ránézésre egy átlagos…..
Spotterdomb Mi-17 Budaörsön (704) 2019.04.10 16:08:00
2019.04.10.-én érkezett a Magyar Honvédség 704-es oldalszámu Mi-17-es helikoptere a Budaörsi reptérre.Mivel helikopterekből az egyik kedvenc tipusom így kötelező volt kimennem megfotózni.Érkezésének oka nem publikus...
Spotterdomb Mi-17 Budaörsön (705) 2019.04.09 18:45:00
2019.04.09.-én érkezett a Magyar Honvédség 705-ös oldalszámu Mi-17-es helikoptere a Budaörsi reptérre.Érkezésének oka nem publikus...