Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morph on dear

0 bejegyzést írt és 324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fideszes publicista soros-csicskák ellen hergel, az ellenzék a provokátorokra figyelmeztet. Polgárháborús a hangulat a közéletben...
morph on dear 2018.12.17 10:16:54
@felucca02: "Akkor most fontos, vagy nem fontos?"

Hát ez az. Eddig azon nyifogot az egész index, hogy senki nem nézi, kivéve választásokkor, akkor azon nyifogott hogy milliókat befolyásol. Ez ilyen kvantumállapotban van úgy látszik.
morph on dear 2018.12.17 10:28:52
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja, ha PPS-ben, GDP növekedésben, kivándorlásban, mindenben javulunk vagy eleve nem is állunk szarul, akkor ki kell gyorsan kaparni egy új statisztikát, hogy na hát abban kérem, abban már tényleg nagyon rosszak vagyunk.

Pár éve a versenyképességen sírtatok, most hogy azon csomót fejlődtünk, kurva nagy a kuss róla. Ilyenkor gyorsan elő kell venni valami mást, és azon sírni.
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/nagyot-leptunk-elore-a-megujult-versenykepessegi-rangsorban-1158638/
morph on dear 2018.12.17 15:03:21
@N. Barbie: "vadhajtasok nevu verfideszes szenny"

a vadhajtások ex-jobbikosok, leginkább torockai pártiak, nem?
Igen, létezik ilyen, ráadásul viszonylag gyakori az előfordulása. Magyar neve horzsakő, habkő, néhol tajtékkő. A legtöbben onnan ismerik, hogy sarokcsiszolásra is használják, de most nem a flexre gondolunk, hanem konkrétan a lábápolásra. Mai bejegyzésünkben azonban nem a felhasználására, sokkal…..
Manipulált közvéleménykutatások? A felmérések alapján két dolgot biztos nem szeretnek  a magyar emberek: ha átverik őket a túlórákkal, és ha randalírozó tüntetők törnek-zúznak, kukákat borogatnak, (túlórázó) rendőröket inzultálnak. De sok minden más nem derült ki sajnos. Pl. a közhangulat a…..
morph on dear 2018.12.16 12:56:07
@Etniez: Kérték ők hogy kiállj értük, ember? Miért nem a dolgozók 15%-a van az utcán akkor, miért 1-2 ezer tizenéves?

Nem úgy van az. Te valójában nem a dolgozókért aggódsz, hanem szimplán utálod a fideszt, és megragadod az alkalmat, hogy valamiféle morális dicsfényben tetszelegve éld ki a fideszellenes vágyaidat.

Tényleg érdekes lenne visszanézni, hogy a vasárnapi boltbezárásra melyik "dolgozókért aggódó" hogy reagált, vagy pedig akkor még az volt a jelszó hogy az állam ne szóljon bele a piaci folyamatokba.
morph on dear 2018.12.16 12:58:40
@Etniez: Hát én beszéltem nem kevesebb mint ÖT (5) egyetemi tanárral akik munkajogot oktatnak, és szerintük arra céloznak a fenti hozzászólók hogy a "beszéltem egy egyetemi tanárral aki munkajogot oktat" kezdetű hozzászólások egy névtelen vitafórumon fenntartással kezelendőek.
morph on dear 2018.12.16 13:05:04
@neko1967: És 2.9 millió ember volt ott? Vagy a füstbombás momentum? A jobbik meg eléggé megosztott a kérdésben, ha megnézed a kurucinfót, hát nem feltétlen rajonganak a tüntiért...
A kemény fagyok beálltában, és az ünnepek közeledtében bízhat a kormány. Ha nem az év végén fogadták el azt a több szempontból is felháborító törvénycsomagot a kormánypárti képviselők, akkor most komolyan kéne számolniuk azzal, hogy minimum a rabszolgatörvényt vissza kell vonniuk a magyar polgárok…..
morph on dear 2018.12.15 21:33:58
@V. Vendetta: "Egy jó vezető ismérve hogy mindenki elfogadja. "

És tényleg, az most ki is lenne? :D
morph on dear 2018.12.15 22:46:23
@V. Vendetta: "Nem orbán, az biztos. Bárki más. Szerintem ahogy orbán vezeti az országot, úgy egy epilepsziás orángután is el tudná. "

Lol de nagyon buta vagy, képzeld a szavazólapon nincs olyan lehetőség hogy "NEMORBÁN" :D Kérdeztem hogy szerinted ki lenne az alkalmasabb, válaszoltál 15 sor "NEMAZORBÁN"-t. De nevet, akit szeretnél, na azt továbbra se hallottam.
morph on dear 2018.12.16 02:20:53
@GIeccsertetű: Még mindig nem mondtatok egy nevet sem. Csak megy a terelés, hogy "nemorbán", de a "jó de akkor ki" kérdésre meg nulla válasz jön, csak a mocskolódás.
A Fidesz-média valószínűleg az előző napi tüntetés néhány gyújtogatását fogja agyonismételni, de a pénteki tüntetésen nem nagyon láttunk ilyesmit. Ezért a kizárólag a kormánymédiát fogyasztókat sokkolhatja, hogy milyen békés volt az utolsó szakasza a tüntetésnek. Fotóriporterünk, Pásti Anett péntek…..
morph on dear 2018.12.15 22:17:00
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ha berendelnek a szabadnapodon"

Mert az miért nem a "munkaidő-beosztástól eltérő munkaidő"?
morph on dear 2018.12.15 22:40:03
@Igazamvanvagyigazamvan?: No, lesz válasz?

Szóval ha egyenlőtlen a munkabeosztásod, pl. fél évig csak heti 4 napot dolgozol, fél évig meg heti 6 napot, mert pl. vendéglős vagy a balatonnál, akkor eddig ennek 1 év alatt kellett hogy egálban legyenek, most meg 3 év alatt. De ezt előre lehet tudni, mert ez nem a beosztástól eltérő munka, hanem pontosan a beosztás szerinti, csak nem egyenletes.

Ez rohadtul nem ugyanaz, hogy bejön valami plusz meló amit meg kell csinálni, és azt nem fizetik ki. Dehogynem.
morph on dear 2018.12.16 02:10:25
@Igazamvanvagyigazamvan?: V"ilágos? De miért nem olvasod el, amit bemásoltam? "

Világos, és pont ezért jutottam ugyanarra a következtetésre, amire felsőhatár. Ez nem az általában "túlórának" hívott rendkívüli munkaidőt érinti, hanem az egyenlőtlen munkaterhelést, valamint a munkaszerződésben meg van határozva, és előre lehet tudni.

Tehát a korábbi példád, hogy "ha a főnököd behív a szabadnapodon, akkor azt csak 3 év múlva fizeti ki", eleve faszság volt, mert ez a normálistól eltérő munkarend, tehát túlóra. Ha pedig esetleg az van a szerződésemben, hogy szombaton melózok, akkor meg valóban nem túlóra, viszont akkor nem valami nagy váratlanság hogy behív a főnök.

"Nem nekem kéne gyorstalpalót tartanom. "

Hát úgy tűnik valóban nem.
A szegedi polgármester bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben. ..
morph on dear 2018.12.16 01:57:27
@látjátok feleim szümtükkel: "No akkor ezt vitasd meg azzal a vidéki vendéglátós alkalmazottal, aki konyhán dolgozik kora hajnali 4-től délután 14-15 óráig. Túlóra nélkül, sokszor nem is nyolc órára bejelentve. "

Mer bazmeg akkor ha ő eddig is illegálban nyomta, meg ezen túl is abban nyomja, akkor mi is változik a helyzetében?
morph on dear 2018.12.16 01:58:39
@birka menet: "RÖGHÖZ KÖTÉS
+
EGY MILLIÓ KIVÁNDOROLT"

Most melyik. Értem én, hogy bonyolult érvelni, egyszerűbb skandálni, de nem kéne gondolkodni kicsit?
morph on dear 2018.12.16 02:01:12
@közösperonos átszállás: "Aztán majd max. három év múlva kifizetem. Három év, három. "

Nincs ilyen. Totál összekeveritek a dolgokat. Az egyenlőtlen beosztásban dolgozók munkaidőkeretét összekeveritek a rendkívüli munkaidővel (=túlóra), amit természetesen havonta fizetnek.
"Ne gúnyolgassál, mert olyat beverek, hogy beszakad a fejed, megértetted? Megértetted?" - jegyezte meg egy közrendőr, miközben túlórája idején éppen a többek között a túlóra törvény ellen tünető fiatalokat bántotta...
morph on dear 2018.12.15 22:42:02
@Sir Bates dö Hól: "magasan vezet a fidesz állítólag, sokkal népszerűbb, mint a többi összesen, akkor miért nem csinálja ezt?"

Hetente legyen választás ha ezer hülyegyerek ordibál? Lesz majd májusban az EP választás, ha ott csúnyán alulmarad a Fidesz, akkor esetleg indokolt lehet.
morph on dear 2018.12.15 22:50:36
@BaitHrunner: Szívesen :D

Idemásolom, más is lássa: a fentebb szereplő "áldozat" a videón gyeregecizik a rendőröknek és a gördeszkáját emelgeti hogy üssön vele:

0:40-től

www.facebook.com/olahgellert888/videos/591720284598715/
morph on dear 2018.12.15 22:57:00
@felső határ nincs: Lol nekem is ez jutott eszembe egyből :D
www.youtube.com/watch?v=_tFgE-FUj2M
Archiregnum Túlóra és cirkusz 2018.12.14 17:56:33
Szinte olyan, mintha történne valami. A parlamenti ellenzék obstruálni próbál(, kivéve a Mi Hazánk), a parlamenten kívüli tüntet, sőt dulakodik is, sőt másnap is kimegy, harmadnap, a hidegben is. Respekt. Az egészet az teszi mégis groteszkké, hogy akiről az egész szólnak az néma csöndben kushad. A…..
morph on dear 2018.12.15 21:28:33
@HaCS: "Hanem a 3 éves munkaidőkeret"

Ami nem azt jelenti, hogy nem fizetik ki a túlórabért. Ez néhány marginális esetben tudhat igaz lenni, de a melós simán csak bebassza a főnöke kocsijának az üvegét ha az sokat késlekedik, a programozó meg feláll és elmegy egy másik céghez. Nincs ilyen, sok esetben amit túlórának hívnak, nem is lehet.
morph on dear 2018.12.15 21:31:56
@David Bowman: Tudod ez úgy van, hogy ha a GDP szar, azon kell aggódni, ha a GDP jó akkor felejtve az egész és a kivándorláson kell aggódni, ha az se olyan szörnyű akkor a PPP-n kell aggódni, ha az se katasztrofális, akkor meg elő kell venni az ilyeneket, hogy a háztartások fogyasztása, na de ABBAN már tényleg nagyon rosszak vagyunk. Amiben amúgy ott lehet ám a magasabb hitelfelvételi hajlandóság vagy a nagyobb háztartások vagy bármi, neeem az ilyenkor nem érdekes, ilyenkor felejtsük el az egy főre jutó GDP-t, a PPP-t, az adósságcsökkenést, mindent, végre találtunk egy statisztikát amiben jó szarok vagyunk és lehet lobogtatni hogy naugye.
morph on dear 2018.12.15 22:48:34
@Timby: "Ennek most már van némi paradoxona: Majd jó esetben három év múlva fog jól keresni,"

Ezt a kamut nem unjátok még?
Orbán maffiakormánya újabb fokozatba kapcsolt. Az erőszakszervezetek végzik a dolgukat: rendőri brutalitás, törvénytelen oszlatások, gumibot, könnygáz, az országgyűlési képviselők megregulázása. A kormánypárt médiamunkásai pedig próbálják menteni a menthetetlent. A kormánypropaganda teljes gépezete…..
morph on dear 2018.12.15 11:35:44
@Zabalint: Egyrészt érvelhetünk azzal, hogy ez szakrális kérdés, és ezért kívül esik az értelmezhetőségen az egyik fél számára (neked gondolom), tehát egy ilyen vita parttalan lenne.

De még ha ezt nem is vesszük elő: Az mitől van, hogy akkor is tömegek vonulnak az utcára, ha nem dolgozhatnak túlórában, meg akkor is, ha igen? Akkor meg nem kurvamindegy? Annyira logikátlan ez az ellenzék, hogy fáj.

De tényleg, legyen neked. Orbán azt mondja, oké látom nagy az elégedetlenség (haha, pár ezer balhés huligán), legyenek előrehozott választások holnap.

Azt ki nyerné meg? Mert a közvéleménykutatók szerint a Fidesz ma jobban nyerne mint áprilisban. Akkor meg?
morph on dear 2018.12.15 11:37:25
@Zabalint: "Másrészt akkor most beismerted ezzel, hogy végighazudtátok a blogszférát ezzel a 3 évvel?"

Az állam bármikor elveheti az ingatlanodat.

Szerinted melyik ember hazudik?

A: Az állam el fogja venni az ingatlanodat.
B: Az álam nem fogja elvenni az ingatlanodat.

Melyik lesz mondjuk az esetek 99.9%-ában igaz?
morph on dear 2018.12.15 12:28:57
@Zabalint: "Ezért is vicces mikor kormánypárti trollok olyankor is egyetértenek egy kormánypárti intézkedéssel, ha az vállalhatatlan"

Ha te tényleg azt hiszed, hogy trollkodásból vannak az emberek a kormány mellett, akkor valmi brutál elbaszott világod lehet. Szerinted 3 millió szavazó közül ha itt van 3 ezen a blogon, az már trollkodás? Olyan nem lehet, hogy tényleg egyetértenek a kormánnyal? Bármelyik "fidesztroll" tud mondani olyan ügyeket, amikben NEM ért egyet a fidesszel, én pl. a stadionokkal meg a sport részével nem értek egyet. Van aki a vallásos részét utálja. Van aki a legkisebb rossznak tartja a fideszt. Stb.

Az, hogy itt fidesztrollozol, csak megnehezíti hogy megértsed a szituációt. Hagyd már el ezt a lövészárokmentalitást, hogy aki nem azt gondolja amit te az egy rohadt troll!

Azt meg már Macchiavelli is megírta (bocs hogy mindig vele példálózok, imádom), hogy az új törvényeket mindig ellenállás fogadja, mert aki a régi rendszernek a kedvezményezettje volt, az tiszta erővel ellenzi, aki meg az új rendszernek lesz a kedvezményezettje, az igencsak félszívvel áll ki mellette a bizonytalanság miatt.

"Másrészr akkor te ezzel feleslegesnek tartod ezt a törvényt? Mert én feleslegesnek nem tartom, a jelentőségét viszont sokkal kisebbnek tartom"

Ugyanazt gondoljuk. A törvény nem felesleges, egyes esetekben nyilván lehet használni, de azzal riogatni aze mbereket hogy kötelező lesz túlórázni és sosem fizetik ki, brutális hazugság. Kb. mint azzal riogatni az embereket, hogy ugye tudják hogy Orbán bármikor bevezetheti a hadiállapotot.
Sokan sok helyen foglalkoztak már azzal, hogy mi is az állam, honnan jön a legitimációja, mik a határai, hogyan épül fel, milyen típusai vannak, mik a minimum követelményei egy demokráciának. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy politológiai szempontból jó időben élünk, mivel mindezen…..
morph on dear 2018.12.14 15:33:29
@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "Fostok ettöl a naptól nagyon, de ne féljetek, el fog jönni nemsokára. "

Aham, és akkor kiírnak egy előrehozott, új választást, amin ki is fog nyerni?
morph on dear 2018.12.14 21:00:02
BREAKING NEWS Tóta W is elítéli a tüntetést, rendbontást!!!

index.hu/velemeny/glossza/puccser/

"Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. "

Mondjuk ezt 2005-ben írta, de akkor is!! :D
morph on dear 2018.12.14 22:13:03
@math0: Aham és hogyan csinálsz egy tized képviselőt?
Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a…..
morph on dear 2018.12.14 21:10:55
FIGYELEM FIGYELEM! TÓTA W ELÍTÉLI A TÜNTETÉST!

index.hu/velemeny/glossza/puccser/

"Figyelj ide, apafej. Vegyük át még egyszer ezt a rendszert, amiben élünk. Amiért a lufit eregetted, amikor még a Charta nevében játszottad az eszed.

Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni."
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
morph on dear 2018.12.14 17:51:00
"Említettem a barátnődnek is hogy nem olvasok fideszes propagandát... ezért is vagyok tájékozottabb nálatok. :)"

Jó azért az már tényleg a szánalmasság csúcsa, hogy az érveinket alátámasztó forrást azzal ignorálod hogy ez propaganda, meg se vagy hajlandó nyitni, és még büszke is vagy az ignoranciádra.

"a Fidesz gyakorlatilag megsemmisülne az országban, ha a lakosság nagy része tudomást szerezne például csak Orbán családtagjait érintő korrupciós botrányokról"

Ez meg megint az, hogy full lenézed az embereket, rajtad kívül mindenki hülye, senki nem olvas semmit, vidéki parasztok, stb.

Figyi, legnagyobb portál az Index, legnézettebb TV az RTL klub, és szerinted azért szavaznak az emberek a Fideszre mert jaj buták mind? Ezzel csak a saját egódat építed, de a valóságtól ez elég messze van. De mindegy nekem, lubickolj a saját egódban hogy bezzeg TE, te aztán nem olvasol olyat amivel nem értesz egyet, szval a sok hülye paraszt a tudatlan, nem te :D

"Így már érthető, hogy miért kell mindig egy szocialista állam a seggetek alá, hogy eltartson titeket"

Nyihaha, a túlóratörvény pont hogy kevesebb állami beleszólást kíván engedni, azzal meg az a bajotok hogy "jaj a kisember, hát őt meg ki védi meg" :D Tényleg ellenzéki vagy, semmi elved nincs neked csak ellenzel.

"Gyerekkorom óta nem használok Windowst"
Jézosum, akkor most az applebuzi yuppie vagy egy neckbeard linuxos vagy? :D
morph on dear 2018.12.14 17:55:14
@GNDL: "Szóval amikor arra kerül sor hamarosan, hogy inkább néhányatoknak lesz „elkenve a pofája”, "

Most akkor ezt már a Kossuth térről írod? :D Hagyjuk már ezt a keménykedést, mi lesz, megversz a monitoron keresztül?
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
morph on dear 2018.12.13 17:33:53
morph on dear 2018.12.13 17:52:30
@Orbán veje: "Európában még az eredeti 250 túlóra sincs nemhogy 400."

:DD Ezt remélem komolyan mondod, mert viccnek kicsit durva :D
morph on dear 2018.12.13 17:53:44
@vitéz Beverneky: Nem, ne lapozzunk. Hogy van az, hogy ha nem jó a fizu akkor orbánoztok, ha meg jó akkor semmi köze hozzá?
A hozzáférhető adatok szerint Nacsa Lőrinc a huszonkilencedik évében jár, a képernyőn azonban legalább tízzel látszott idősebbnek önmagánál. Tudtam róla, hogy sokáig a kereszténydemokraták ifjúsági szervezetét vezette, és most már országgyűlési képviselő. Ma reggel tűnt fel az egyik tévé műsorában,…..
  A szakszervezetek által rendezett, múlt szombati tüntetésről írtam-„Úgy látszik, valami megváltozott, valami elkezdődött a meglehetősen egyoldalú nemzeti konzultáció folyamatában, meglátjuk az elkövetkező időben, hogy kik és hányan veszik komolyan és felelősséget vállalva, a nemzet sorsát. Ma…..
morph on dear 2018.12.13 11:16:45
@VT Man: én személyesen Orbán Viktortól kapom a fizetésemet, kommentenként hetvennégy forintot. Néha jó napja van, akkor nyolcvanat ad.

Egyébként a kormánypártiak nagyon kevesen vannak, csak sok nicken nyomják, és szavazásokon is azért nyernek mert ott is sok néven szavaznak.
Vajon Orbán "akormányamunkásokkalvan" Viktor miniszterelnök melyik mesét hallgatja?..
morph on dear 2018.12.12 15:59:23
@morph on dear: úgy értve ez már tényleg a nincs rajtad sapka nyuszika kategória. Kár volt eddig komolyan venni téged.
morph on dear 2018.12.13 04:13:43
@dare: "Mert engem nem érdekelnek más országok. "

Loál ez mekkora már. Ha van valami ami szerinted gond, és kiderül hogy más országokban is így van (pl. orvoshiány, korrupció, vagy túlóra), akkor mindig jön a szöveg: "engem nem érdekel, hogy ott hogy van, nem ott élek, itt legyen jó".

Na de ez a remek érv, hogy téged nem érdekel a más ország, egyből elfelejtődik ám, ha az ottani minimálbérre, GDP növekedésre, úthálózatra vagy szavazási rendszerre kell mutogatni, hogy az mennyivel jobb :D Akkor hirtelen az tök érdekes lesz hogy mi van más országokban.
morph on dear 2018.12.13 04:19:17
@dare: "Mire értetted azt, hogy nincs ilyen? "

Arra hogy nincs ilyen hogy 3 év múlva fizetik ki a túlórát, simán hazudik az ellenzék.
A parlamenti ellenzék lezárta a pulpitust a rabszolgatörvény szavazása előtt. Latorcai János a saját helyéről vezeti az ülést - amely önmagában házszabály-ellenes -, Csárdi Antal LMP-s képviselő videója szerint pedig a képviselői kártya nélkül is lehet szavazni, azaz a kormánypárti képviselők…..
morph on dear 2018.12.13 03:58:52
@morph on deer: "Holott eljött az ideje az orbánhitű zombisereg gatyába rázásának, és hogy a kedves vezetőre pár tucat igaz magyar ember végre ráborítsa a lopott íróasztalát, és intézkedjen a megfelelő helyre történő elszállításáról!
"

Mi lenne ha a változatosság kedvéért megpróbálkoznátok egy választás megnyerésével. Most májusban lesz az EP választás, lehet gyúrni arra.
Az Orbán-rezsim eddig az autokratikus valóságot eltakaró fügefalevélként tudta használni az ellenzék minimális parlamenti jelenlétét, most már az is zavarja a rendszer működését. ..
morph on dear 2018.12.12 14:26:55
@konrada: de azért már láthatjuk a tendenciát, hogy ha keddenként orbánbukás van, csütörtökönként államcsőd, akkor szerdánként a demokrácia vége, nem? :D
morph on dear 2018.12.12 14:28:34
@buszrajongó: valamint olyan szó hogy "autó" nincs, mert a helyes megnevezése "személygépjármű", de lefogadom te is rosszul használod.
Nagyon sok nő (egyes kutatások szerint minden második határátkelő) vállal külföldön munkát és sokan közülük a házi idősgondozásban helyezkednek el. Mindez sok szempontból alakítja át a társadalmakat, részben a magyart is...
morph on dear 2018.12.11 23:10:41
@Hari Seldon 2: arról nem beszélve hogy akkor mi is a túlfogyasztás? Mert a nyolc nyelven beszélő színes-szagos mobil, amiben erősebb a processzor mint amivel a Holdra szálltak anno, tipikus példája a "túlfogyasztásnak", mert erre ugyanúgy nincs szükséged és csak "elveszi az erőforrást a fontosabb dolgoktól".

Szerintem bízzuk az emberekre, hogy miért adnak pénzt, és ha mobilért, idősgondozásért vagy fürge lábú paciért, akkor fogadjuk el hogy ez így van.
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..
morph on dear 2018.12.11 01:09:30
@élhetetlen: Hihetetlen hogy hergelitek magatokat bele a baromságba. Nincs ilyen, hogy 3 év múlva kell fizetni.
morph on dear 2018.12.11 14:47:21
@Attilajukkaja: www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/te-is-osszezavarodtal-a-tulorazas-miatt-itt-van-minden-amit-tudnod-kell.307135.html

TL;DR: ilyen elméletben egyes túlóra-típusoknál lehet, de gyakorlatban meg amit az emberek túlórázásnak mondanak, ott nem lesz. Már csak azért sem, mert ha valakinek nem fizetik ki a túlóráját, az másnap már lelép.
morph on dear 2018.12.11 14:48:23
@Attilajukkaja: "Mitől van az, hogy te ezt hiszed rólam? Persze tévesen."

Attól, hogy azt hiszed, hogy a "nemfideszre szavazók" az egy csoport, és oké, lehet így is nézni, de azt meg akkor miért nemérted meg, hogy a "nemmszp-re szavazók" meg a "nemdk-ra szavazók" az meg egy még nagyobb csoport?
Ma a rabszolgatörvényhez kapcsolódóan éles ellenzéki tiltakozás folyat az Országgyűlés plenáris ülésén. Az MSZP vezette ellenzéki, több mint 2900 módosító indítványt terjesztett be, hogy ezzel akadályozzák a fideszes szavazóhenger munkáját. Miután a Fidesz úgy alakította, hogy erről a rengeteg…..
morph on dear 2018.12.11 02:34:00
@Látens Inszinuáció: annyira nevetséges ahogy a demokrácia nevében forradalomra áhítozol meg álmodozol hogy majd jól elzavarják orbánékat, és ugyan azt te is látod hogy akkor se lesz semmi, de jól el lettek zavarva, és hogy nincs utánuk semmi az meg az orbánisták hibája :D

Félelmetes hogy le vagytok mostanában épülve.
DiploMaci Olajba temetve 2018.12.09 21:42:59
2018 nyarán a globális médiában megjelent venezuelai hírek sokkolták a világot. Egy BBC által készített riport a maracaibo-i piacon készült, ahol az áram nélkül maradt piaci árusok kénytelenek voltak rothadt húst árulni, a vásárlók pedig pénz és jobb opció híján megvásárolták a kínált rothadt húst a…..
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
morph on dear 2018.12.10 17:16:50
@seol: igen, a fehérek valóban több ésszel gyilkolnak, emiatt veszélyesebbek, ha bekattannak. Ez eddig sem volt titok. De mégis a négeres országok a szarok, nem a fehérek. Ezt meg képtelen vagy belátni, vagy felhozol szélsőséges példákat, mindent elkövetsz hogy ne kelljen a nagy képet meglátni.
morph on dear 2018.12.10 17:22:08
@math0: Már bocs, de ez hol pofán fosás? Mindenki tudja, hogy Németo vagy Norvégia jelenleg gazdagabb mint MO. Ezért is szeretnek odamenni a magyarok. Én ugyan azt is gondolom, hogy pár tíz éven belül inkább ilyen francia/spanyol szint lesz ott is, de most még nincs az.

Te viszont azzal érveltél, hogy a keresztények, fehérek nagyon veszélyesek, viszont ez egyáltalán nem magyarázza, hogy akkor miért szeret fél Afrika ott héderelni.
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
morph on dear 2018.12.10 16:00:59
@tanato: "Igen haladunk a felségsértés mint büntetendő cselekmény bevezetése fel,nyilván nem nyíltan elismerve. "

Haha, ugye itt az a vicc, hogy Magyarországon állítólag csak "haladunk felé", de Angliában meg van ilyen :D
Az Egyesült Királyságban élő magyarok száma a legfrissebb statisztikák szerint nagyjából 100.000 és 350.000 fő közé tehető. Az Index az ONS (a brit KSH) adatai alapján 98.000 főre becsülte ezt a számot a 2017-es adatok alapján. A Brexit miatt azonban korántsem mindegy a jelenleg kint élők és…..
morph on dear 2018.12.10 12:47:33
@Etniez: az anekdotikus bizonyítás az valóban érvelési hiba, mégis alkalmas arra, hogy összevessük a saját tapasztalatainkat másokéval.

Pl. állítás:
Az ég piros a légkörben lévő kvantumoktól.

Ellenvetés:
Sajnos nem értek a kvantumfizikához, tehát nem tudom cáfolni az állításod, de tegnap mikor megnéztem, kék volt.

Állító: Ácsi, hiszen ez anekdotikus bizonyítás, érvénytelen!