Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.RaverDesigner

10 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy vidámak-e a tiroliak? Noha a kérdés elsőre nem tűnik egetverően fontosnak (legyen ez ugye alapvetően a tiroliak gondja), ám mégis: egy olyan különleges világról szól a mai poszt, amely alig pár órányi autóútra van Magyarországtól, mégis elég keveset tudunk róla. Piefke…..
Határátkelő Ingázni Ausztriába 2012.10.15 06:53:00
Bevallom, mindig örömmel tölt el, amikor a kommenteken keresztül megismert olvasók (ha nem nagy merészség, akkor: virtuális ismerősök) billentyűzetet ragadnak és megosztják a maguk történetét. Ezért is örültem Nyulz of the World itt következő írásának. Utána meg jöhet az…..
Mr.RaverDesigner 2012.10.15 10:18:57
@Babette_: Azért ezzel vitatkoznék. Mosonmagyaróváron lakom, és péntek estétöl vasárnap délutánig nem lehet a Tesco parkolóban parkolóhelyet találni, az osztrák rendszámos kocsik ellepnek mindent! Föleg vasárnap délelött, amikor ugye a sógoréknál nincs nyitva semmi! :D

A témához hozzászólva párommal 2 évet éltünk Bécstöl kb 25-30 km-re egy vidéki faluban, na azt nem ajánlom senkinek, Ausztriában a nagyvárosokon kívül nagyon zárkózottak az emberek, a 2 év alatt nem igazán tudtunk beilleszkedni, holott ez nem rajtunk múlott!

Aztán a kinti jövedelmünkböl hitelre vásároltunk Mosonmagyaróváron egy házat, a törlesztörészlet pedig annyiba kerül, mint egy kisebb bécsi lakás bérleti díja! :)

Az ingázás belefér, kocsival-vonattal 1 óra alatt elérhetö Bécs, korábban szintén ennyit utaztam vidékröl Budapestre is! :)
Nyilván mindenkivel, vagy legalább a többséggel előfordult már, hogy egy levegővel akarta végigporszívózni az egész lakást, és a legtávolabbi sarok eléréséhez szükséges három centit egy rántással oldotta meg. A falból kitépett konnektor rohadt idegesítő, ráadásul…..
Soha nem tudtam megérteni, hogy olyan esetekben, amikor tudott a nagyobb forgalom egyes állomásokon, miért nem lehet több pénztárost beállítani? Mondom én nem kell ide sztrájk ahhoz, hogy ne tudjon az utas A-ból B-be eljutni.... PffffTisztelt Megint Állunk Vazze! Felháborító, hogy…..
Mr.RaverDesigner 2009.11.02 14:44:59
@Adani:

A papírpénz valóban egy érdekes dolog, általában akkor nem fogadja el egyik automata sem, amikor a legnagyobb szükség lenne rá... Én ezért használom ilyen esetekben is a bankkártyámat, sztem egyáltalán nem rizikós használni jegyautomata használatakor, csak a pin-kód beírásakor kell jól takarni :D

@georgejr:

Szerencsére még nem jártam így, h nem működött volna, bár a nagyobb szerencse, h mostanság már nem is kell igénybe vennem a máv világszínvonalú szolgáltatásait:D
Az onlájn jegyvásárlás viszont nagyon jó találmány, kár, hogy azt nem tudják megoldani, hogy otthon ki lehessen nyomtatni a jegyet.
Olvasónk azt tapasztalja, hogy a 120a vonalon közlekedő vonatokon néhány állandó utas kaszinót csinál a vonat első kocsijából. Kártyáznak, hangoskodnak, dohányoznak (pedig nem lehet), sőt, még alkoholt is árusítanak. A minap egy anyukát zavartak ki a kocsiból mondván, hogy az…..
RaverDesigner EP választás után 2009.06.08 10:21:00
Ezen is túl vagyunk. Az eredményeket mindenki ismeri.Az, hogy az mszp és jobbik azonos szinten áll, lehet azzal magyarázni, hogy nem mentek el a szocik szavazni, lehet azzal, hogy megerősödött a "szélsőséges" nézet az országban, lehet azzal, hogy nem népszerű a bajnai…..
Mr.RaverDesigner 2009.06.08 21:31:51
@Fedor:

ha ránézek, egy tipikus idősödő, tinilányokra bukó szatír képét vizionálom magam előtt, de ha csak ez az egy dolog, ami zavar, az már jó :P
Viktor bácsi! Matekozzunk!Az emberek 36,29%-a szavazott.A megjelentek 56,37%-a szavazott a Fidesz-KDNP közös listájára.Ez számításaim szerint ~20,46% os támogatottság, megosztva a Fidesz és a KDNP között, vagyis a tényleges Fidesz szavazatok száma még ennél is…..
Mr.RaverDesigner 2009.06.08 10:58:07
@88wx335dsf:

Rosszul gondolod, a szocik bemagyarázzák, hogy nekik viszont minden szavazójuk elment, és így tulajdonképpen ugyanannyian támogatták a szocikat, mint a fideszt.

De érdekes, hogy lendvai szerint a választópolgárok felhatalmazták őket, hogy kormányozzanak tovább, és ezt a 6%-ra alapozza... az nem gáz???
Windows 7 Pre Béta, Béta és RC között rengeteg a különbség. Nem beszélnék most a rendszer stabilitásáról, jó funkcióiról, mert ezt már megtettem, és mások is megtették. A Windows egyik alap programjáról a Paint-ről és annak egy újításáról mesélnék egy kicsit.Nem sokra…..
Új MÁV blog Fájni fog 2009.04.27 08:43:00
Ezt ma reggel lőttem a vonatról leszállva: Finoman szólva is bosszantó, hogy egyes kreatív kis gyíkok viccesnek hiszik ezeket. Igen fájni fog, apátoknak kifizetni a takarítást. Vagyis jó lenne, ha fájna, de nem fogjálk őket elkapni... Vagy mégis? Ki tud róluk? ..
Nem akarom én mindenben szándékosan a hibát keresni, de erről az új IWIW dizájnról jót sajnos nem tudok mondani. Szokatlan még, de rossz is. És nem is akarom megszokni, mert bántja a szemem. Kezdjük a legelején:Netbookon megnyitom a kezdőlapot, és mit látok? Legalább 200 pixel…..
Testvéreim ezt is megértük. Hosszú idő után újra felcsendültek a csodás dallamok, újra ploterárnak érezhettük magunkat. Az elmény szinte megfizethetetlen.Végre elmondhatjuk magunkról, hogy van egy miniszterelnökünk, akinek már a megjelenése is fájdalmat okoz, és akkor még a…..
Mr.RaverDesigner 2009.04.07 13:12:15
@Közöd??:

Meglátásom szerint ebben (sem) jó általánosítani, vannak agymosott prolik bőven, de talán mégsem annyira gáz a helyzet...:D
 Nem is tűnt fel, hogy az MSZP-féle Internacionálé performanszról milyen hamar elkészült az első politológusi gyorsértékelés. A videóhoz írt hozzászólások között puszedli66 írja, hogy a 24. másodpercnél, közvetlenül Havas Szófia bejelentése után valaki tisztán…..
Mr.RaverDesigner 2009.04.07 11:52:03
saṃsāra all fool's day 2009.04.01 23:40:00
kritikán alulit referáltam apponyi albertből. na de sebaj, fogja fel mindenki valami elfuserált április elsejei tréfának. egyébként semmi extra nem történt. öregszünk. hjaj, azok az évek, mikor még kalóznak öltöztünk, háttal álltunk vigyázba órakezdéskor, magyar órán…..
A Microsoft első embere csütörtökön egy New York-i szakmai konferencián, a McGraw-Hill Media Summiton vett részt. A vele beszélgető riporter sok más mellett megkérdezte tőle azt is, hogy mi a véleménye az Apple utóbbi időben tapasztalható térnyeréséről az asztali és hordozható…..
Tegnap büszkélkedtem az ismerősöknek Fricivel (spontán ezt a nevet kapta) a csíkos fűegeremmel, amit néhány hete vettem az Árkádban. Sikerült olyan aranyos képeket és videókat csinálnom róla, amiket eddig még nem, mert utálja, ha fényképezik. Egyébként egy tündéri…..
Mr.RaverDesigner 2009.03.22 00:22:30
@BKV figyelő:

konkrétan arra gondoltam, h fel lehet-e rá ébredni, mert unokatesóm hörcsöge valami agyrém, amilyen hangzavart tud kelteni, bár ez a felébredés erősen relatív dolog:D
A Gulyásdemokrácia arról ír, hogy "az MSZP-ben jelenleg nincsenek válságkezelésre alkalmas emberek".És mi van Bokros Lajossal?Ha Gyurcsány Ferenc Bokrost jelöli utódjának, szinte biztos a siker! A volt MDF önmagát hazudtolná meg, ha nem szavazna rá. Az…..
Feri lemond... Ennek most egyesek örülnek, egyesek pedig nem. Személy szerint én abban bízom, hogy végre lesz egy olyan miniszterelnöke az országnak, aki ha megszólal, utána nem emelkedik az euró árfolyama legalább 10 ft-tal, mert nem éppen vicces dolog a sok devizahitelesnek kapkodni…..
Néhány hónapja fáj a hasam. Ha savasat ettem/ittam mindig túltengett bennem a sav, ami marta a gyomrom. Néhány hete ez a helyzet durvább lett. Bármit ettem egyből megjelent a gyomorsav. A Danone orrba-szájba nyomatja a joghurt reklámjait a TV-ben, méghozzá azokat amikben fellelhető a…..
Tegnap délután lementem a közeli DM-be, hogy új fogkefét vegyek a régi helyett. Különálló fogkefét nem vettem már vagy 5 éve. A mostani fogkeféimet mind valami csomagban kaptam, vagy fogkrémhez volt ajándékba. 5 éve a fogkefén a nyelvtisztító felület volt új, mostanra meg még…..
Fejemet fogtam, amikor hétvégén a 23-as busz megállójában megláttam a SzaDeSz plakátját. „Van-e 200 ezer + 1 Demokrata szavazó?” teszik fel a kérdést, akik szerint Isten nem bal- és jobboldali, akik szerint a füvezés nem a rendőrségre, hanem az orvosra tartozik, akik…..
Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzésen 50 millió darab jegyszelvényt vásárolt 2 milliárd 375 millió forintért a MÁV Start Zrt., a vételár az eredetileg becsült összeg közel duplája – közölte a cég a Közbeszerzési Értesítőben.A hőpapír alapú…..
Van ma a Magyarországon egy réteg, melynek tagjai se dolgozni, se iskolába járni nem szeretnek. Gyerekeket potyogtatnak, és az utánuk kapott segélyből szeretnének megélni. Sajnos a kapott segély nem elég mindenre, ezért a népcsoport egy része rablásból, bűnözésből,…..
Mr.RaverDesigner 2009.02.10 20:12:36
@Mesteri Margarita:

Az, hogy cigánybűnözésnek, vagy a liberálisok szerint a szemét magyar társadalom kirekesztésének hatására való cselekedetnek nevezzük, a lényeg ugyanaz. A cigányok nagyon nagy része lop, csal, hazudik. Az, hogy te ezt nem veszed tudomásul, a te bajod, és az, hogy nem tapasztalod, annak igyekezz örülni, lehet holnap téged szúrnak le...

A miskolci rendőrfőkapitány is csak a tényeket közölte, és egyből felakarták menteni. Ebben az országban mindenki fél a megtorlástól, félti a megélhetését. Csodálod hogy nem jelentik be a hasonló dolgokat? Az, hogy nincs hivatalos statisztika a bűnözők származására, nem jelenti azt, hogy csak cigányok, vagy csak magyarok a bűnözők, ez sajnos csak azért van így, mert az EU az integrációs baromságaival megtiltott mindenféle megkülönböztetést, de hidd el, meglepődnél, ha végigmennél egy börtönön.

Mielőtt beszólnál, nem, nem vagyok se kirekesztő, se szélsőjobbos, se hasonló liberális fika tárgyát képező csoport tagja. Egyszerűen csak Magyarországon élek a 21. században, akinek még roma barátai is vannak. Olyan romák, akik beilleszkedtek a társadalomba, akik főiskolára, egyetemre járnak, akik nem lopnak, és nem segélyből élnek, hanem dolgoznak. Merthogy vannak ilyenek is, csak sajnos nagyon kevesen...
Mr.RaverDesigner 2009.02.11 01:30:14
@Kopi3.14:
Miylen igazad van, hiszen a bankrablás meg a benzinkútrablás olyan mindennapos dolog, mint az utcai rablás, vagy zsebelés:D ha máskor nem, akkor a bűncselekményekkel se általánosíts...
Gál M. Csíkos fűegér 2009.02.10 00:07:14
Egy hete, hétfőn az Árkádban vettem magamnak egy „Csíkos fűegér”-nek hívott jószágot. Szokásomhoz híven az állatboltban nézelődtem, amikor megálltam egy kis terrárium mellett, amiben 5-6 ilyen kis jószág volt. Annyira megtetszett, hogy egyből meg is vettem. Az eladó…..
Bhv-s kocsiról leszállni kész életveszély, főleg télen, amikor a vonat lépcsői és az állomási peronok is le vannak fagyva. Miért nem sózzák a peronokat? Kinek a feladata lenne? Hasonló kérdési vannak olvasónknak is, reméljük megkapja rájuk a választ: Kedves MÁV-figyelő!…..