Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stev3ns

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint Mini #73: Quake 2018.06.03 17:32:44
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
stev3ns 2018.06.04 01:25:23
hi

en kb. 15evig kisebb nagyobb kihagyasokkal qwztem (quakeworld) ami a quake multis resze (netquake volt az elso aztan qw). ebbol a nagyresz az modemes nettel 150pingel volt crt+golyos eger :D manapsag mindig kerdezgetik egymastol az emberek hogy hany orad van csbe? dotaba? pubgbe? stb. hat en quakenel sosem neztem ilyeneket (kit erdekelt? :F) de regi logok scores kepekbol lehet kovetkeztetni es boven 25k felett van :D

nalam egyertelmuen a multiplayer jatekok csucsa. singleben is szerettem, foleg a doktorbacsit (shambler) de kesobb coopban jatszottam. ez a jatek annak ellenere hogy az egyik elso, eleg jol kivolt sulyozva. nagyon jo volt a bunny meg az rj (rocketjump) nagyon hasznos kis trukkoket lehetett vele csinalni. kb. aki nem tudott jol mozogni a palyan az halott volt.
dm2, dm3, e1m2 volt a tdm alap palyai talan kevesnek tunik de megunhatatlanok voltak. lehet hogy az rl (rocketlauncher) lg (shaft vagy lightning gun) volt magasan a legerosebb fegyver de pont ettol volt izgalmas hogy harcolni kellett erte. a quad, pent volt a hab a tortan. a duel kicsit vad volt benne lattam mar 200-0 as vegeredmenyt is 10perc alatt dm4en :D

kellett teamplay! fegyvert szerezni, pajzsot, fontos pontokat levedeni, quadra menni stb. ma mar ez nem letezik mer csak rohangalni kell a palyakon es ott a fegyver, pajzs meg minden a sarokban.
a 4v4tdmet azota se kozelitette meg egy jatek se elmenyben se kihivasban.

achievement? rank? skin? penzdijazas? semmi nem volt megis mindenki gyurt skillre mert minel jobb volt az ember annal elvezetesebb lett a jatek.
volt jopar verseny amin lehetett indulni es ott voltak a nagyok is es jo elmeny volt nezni ahogy jatszottak.

nagy nevek szulettek ebben a jatekban mint dueles vagy teameskent.
az hogy ma mar senki nem ismeri oket csak azert van mert meg az internet is nagyon uj volt akkoriban (foleg nekem freestartal :D). en sosem mondanek valakit a legjobbnak mivel oreg a jatek tehat kb. korszakokra lehet bontani ki mikor volt a csucson. erre ott a wikipedia aki qw tortenelemre kivancsi de youtubeon erdemes par milton qw videot megnezni ha valaki a magas szintre kivancsi :)

sry a hibakert vagy ha hosszu volt.