Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nahalka Noémi

78 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pedofília ellen sokan tenni akarunk, mégis úgy érezzük, hogy nem tudunk tenni. Én azt gondolom, hogy tévedünk. Ez egy undorító téma, ha lehet NEM AKAROK róla hallani, olvasni, és tudomásul sem venni, hogy létezik. Természetes dolog, hogy felnőtt emberként, egészséges gondolkodással, számunkra…..
Ahhoz, hogy kialakuljon egy bármilyen elnyomó kapcsolat, az egyik félnek kellően önzőnek kell ahhoz lennie, hogy rá tudja kényszeríteni az akaratát a másikra. A hétköznapi életben ez leginkább úgy nyilvánul meg, hogy ami fontos mindkettőnek, arra az elnyomó lazán egy nem érdekel-lel reagál. NEM,…..
A légy tökéletes program, kombinálva a versengő konfliktuskezelő stratégiával nem csupán a munkakapcsolatokban okoz kellemetlen helyzeteket, mint azt a "Főnök, akinek mindig igaza van" című blogbejegyzésemben olvashattátok, hanem a párkapcsolatokban is. Nem kell hozzá tesztelni, egyszerűen…..
Cégvezetés – légy tökéletes program – versengő konfliktuskezelés Jól hangzik ugye? Egy vezető, aki tökéletesen szeretné ellátni a feladatát és mellette hajtja a versengési kedv. Gyakorlatilag mindenki arra gondol, hogy remek összeállítás, biztos kézben a cég, valószínűleg hatalmas profitokat…..
„Drágáim, többen átküldtétek, megértettem a fenyegetését.” Most jött el az a pont, amikor igazán megértettem azoknak a bántalmazott nőknek a helyzetét, akik szétvert arccal, megrugdosva, megalázva képtelenek arra, hogy a saját igazukért kiálljanak. Látom a megtaposott lelküket, a monoklikat a…..
- Hidd el Noémi, könyvet tudnék írni azokról a nőkről, akikkel az elmúlt hónapok alatt randiztam. Borzasztó történeteket meséltek a férfiakról, aminek a vége mindig ugyanaz volt. Becsapták, lehúzták, leléptek….és nem csak egy-két nőről beszélek, szinte mindegyik tudott legalább egy ilyen sztorit…..
Nem, és ha jobban meggondolom senkinek senki felett nem szabad uralkodni, sem ugráltatni, sem lenézni, sem különbnek éreznie magát. Ha ez mégis megtörtént az életedben és csak azt látod, hogy a munkahelyeden kihasználnak, a párkapcsolatodban elnyomnak, akkor sincs óriási baj, hisz bármikor…..
A szülői minták, az anyával való kapcsolat hatásai az életünkre, mindig is kedvenc téma volt, ma sincs ez másként. Különösen érzékeny az anya fia kapcsolat boncolgatása, legalábbis akkor, ha egy felnőttkori párkapcsolatot vizsgálunk. Ahogyan a lányoknak az édesapjuk meghatározó szerepet tölt be,…..
Amikor úgy döntesz, hogy a kenyéradó főnököd, anyósod, társad maga az Isten, akinek nem szabad ellent mondani, mert összedől a világ, magadba zárod az utolsó legapróbb dühödet és frusztrációdat is, no akkor kezdődik a betegség. Persze nem kapsz azonnal torokgyulladást, és a petefészekcisztád sem…..
Öreg vagyok én már, hogy olyan ember társaságában időzzek, aki csak lefelé húz… Sokszor hallottad, vagy netán ki is mondtad, sőt be is vallottad magadnak, hogy senkinek nem hiányzik egy olyan ember társasága, aki mellett rosszul érzed magadat? Megértelek. Olyan vérszívók ők, akik mellett csak azt…..
Az elnyomás, függés, alárendelődés, nem egyik pillanatról a másikra kialakuló rendszerek. Ahogyan időre és különböző személyiségbeli együttállásokra van szükség ahhoz, hogy valakit földre fektessenek, úgy ahhoz is idő kell, hogy felismerje, onnan felálljon és felfedezze azt, hogyan járult hozzá Ő…..
Kezdetben azt gondoltam velem van a baj, amikor kirobbanó örömömre valami rettenetes mondatot kaptam. Azt hittem, túl érzékeny vagyok, és mások sokkal erősebbek, és nem kislányos rózsaszín világban élnek. Később rájöttem, hogy nem velem van baj. Ez a jelenség egy emberi stílus, amire az örömgyilkos…..
A komoly kapcsolatok szeretettel, szerelemmel indulnak, kölcsönösen tisztelik a másikat, figyelemmel, kedvességgel vannak egymás irányába. Azonban mégis rengeteg a válás, a házasságok jelentős százaléka azzal zárul, hogy eddig és nem tovább. No, de hogy jut eddig el e kapcsolat? Ha azt hiszed…..
Az élet csodája, hogy minden ember egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Az élet játéka, hogy mégis megfigyelhetők ismétlődések, és bizonyos esetekben kirívó jelenségek, mint a személyiségzavarok is. Az élet egyik próbatétele pedig egy hisztrionikus személyiségzavarral bíró emberrel való…..
  Ha 2 ember úgy dönt eddig és nem tovább, arról azt kell mondanunk, hogy teljesen rendben van. Eddig tartott a közös út, a miértek nem lényegesek. A válás 2 ember magánügye, egészen addig, amíg gyerekek nem kerülnek a képbe 1-2-3 kiskorú, akikért 2 ember közösen vállalt felelősséget, közösen…..
A vita és a veszekedés 2 különböző dolog. A vita konstruktív és előre viszi a kapcsolatot, segít jó megoldást találni. Alapvetően más véleményen vannak a résztvevő felek, ám mindkettőnek érvei vannak, ami más szemszögből közelíti meg a feladatot. A nézőpontok különbözősége adja a lehetőségét annak,…..
A jó házasság alapja a szerelem, azonban mégsem tart örökké. Óriási bajokat okozna, ha mégis egy életen át tartó és ható folyamat lenne, hisz a szerelmes ember a fellegekben jár, nem tud enni, aludni, egész nap ábrándozik, és semmi másra nem vágyódik, mint arra, hogy végre a szerelmével tölthesse…..
A szingli lét egy életstílus. Nem magányosság, csupán az átmeneti időszak pozitív megélése, amíg elérkezik Ő, akiért érdemes feladni, és egy másik stílusra váltani. De miért tart oly soká az az állapot, amíg társat keres egy 25-30 év fölötti férfi, vagy nő? Ha belegondolunk az első szerelembe,…..
A nők párkapcsolati választásai, későbbi kapcsolatainak minősége sok kérdést felvet, így előbb-utóbb eljutunk a szülői mintákhoz. Az anyával való kapcsolat elsődlegességet élvez ennek boncolgatása közben, azonban méltatlanul kevés szó illeti az apákat, akiknek a legújabb kutatási eredmények alapján,…..
Nahalka Noémi 2019.08.22 13:54:23
@Audianer: Sajnos a szocializáció során sok olyan hatás éri az embereket, amik kiválthatják. A család a legbiztosabb pontja annak, hogy a gyermekből egészséges lelkületű felnőtt váljon, és nekem nagy öröm, hogy sokan így érzik, gondolják. A világunk, az átörökített érzéseink, frusztrációink és a probléma összetettsége, ami 1-1 konkrét esetre vonatkozik , már túlmutatnak ezen a cikken,
Nahalka Noémi 2019.08.22 13:59:20
@sadleriana: A bizonytalanság semmi esetre sem jó sajnos. Ha bizonytalan abban, hogy mit szeretne, hamar bele lehúzni alkoholba, drogba , és olyan kapcsolatokba, amik számára nem megfelelőek. Az egészséges bizalom teszi lehetővé, hogy a megfelelő partnert bevonzza. Az egészségtelen kategóriába sorolnám azt, ha mindenkinek mindent elhisz valaki, és azt is, ha mindenkiben megbízik. Az öntudatos nő képben van, és bizalmatlanság nélkül tud szűrni.
Nahalka Noémi 2019.08.22 13:48:07
@acycloren: Vannak mondatok, gondolatok, amik mögött sokszor mást hall az ember, mint ami valójában ott le van írva. Ennek mindig megvan az oka. Az elfogadás révén tudjuk megérteni, miért érti azt a másik ember, mint amit. :-) Köszönöm a hozzászólásodat, ám a cikk nem erről szólt.
Az emberi játszmák mindig újabbnál újabb termékeket dobnak a piacra, alkalmazkodva a piaci igényekhez. Egyre durvább és fondorlatosabb játszmákat használnak az emberek, lehetőleg felváltva alkalmazva annak megfelelően, kire hogyan lehet leginkább hatni. Párkapcsolati coachként párkeresőkkel is van…..
Miért fontos egy párkapcsolatban a felszabadult nevetés? Ahhoz, hogy jól működjön a párkapcsolatunk, vagy bármilyen emberi kapcsolatban a kommunikációnk, ahhoz ismernünk kell önmagunkat, a frusztrációinkat, a félelmeinket, és bizony azt is fel kell ismernünk, hogy adott helyzetekben hol üti fel…..
Boldog akarok lenni, de mégis boldogtalan vagyok. Szeretném, ha szeretnének, és viszont szerethetek, mégis magányosan élek. Nem értem. Sokkal gyakrabban fordulnak elő ezek a mondatok a Lélekkuckómban, mint azt gondolnátok. A boldogság és a jó közérzet minden ember joga, lehetősége, azonban arról…..
Emlékszel még azokra az időkre, amikor alig vártad, hogy találkozzatok és minden percben magad mellett akartad tudni? Fájt a hiánya, és alig vártad, hogy végre minden nap együtt alhassatok, összebújva csevegjetek, és az életről alkotott véleményeteket alaposan kibeszélhessétek? Emlékszel-e mi volt…..
Az IGAZI az az IGAZI. Nincs mellébeszélés, nincs kompromisszum, az úgy tökéletes, ahogy van, a maga tökéletlenségével, hibájával és minden adódó zűrös helyzetével együtt. Amikor rátalálsz, egyszerűen érzed, felismered. Minél jobban megismerkedsz vele annál inkább tudod, Ő az. Először csak az…..
A munkamánia éppúgy szenvedélybetegség, mint az alkoholizmus, vagy a gyógyszerfüggéség, és hasonlóképp romba dönti a családokat azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a főszereplő elmondhatja magáról, Ő a családjáért áldozza fel magát….vagy mégsem? A munkamániás gondolatai folyamatosan az…..