Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyanyus

1 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban felmerült a kérdés, a média is tárgyalta, hogy mit tehet a Társasház tulajdonosi köre, ha a ház egyik lakásában iroda, vagy Hostel működik? Azoknak a tulajdonosoknak akik Hostel szolgáltatással foglalkoznak, semmilyen engedélyt nem kell kérniük a társasház lakóközösségétől. A hivatalos…..
A beilleszkedés, új otthonunk elfogadása nem is olyan egyszerű, mint elsőre (jellemzően Magyarországról) gondolná az ember. A kulturális sokk különböző állomásairól már többször is szó volt, komoly pszichológusok, szakemberek is írtak ide róla. Moholy mai írása szerintem…..
Korábbi posztunkban, ahol Gusztáv sorba vette a tízezer forint alatt vagy a körül elérhető városokat, kaptunk kritikát azzal kapcsolatban, hogy nyilván csak idióta lehet, aki a jegyár alapján választ úti célt. Pedig csak abból indultunk ki, hogy átlag magyar pár nem tud…..
nyanyus 2014.07.20 14:26:02
@viva.la.revolucion: Nápolyban a reptéren lehet kocsit bérelni és a bérlés nem drága. A kaució sok, de azt előbb-utóbb visszakapod.
Bezony, Hajdú Péter és Sarka Kata párosa előrébb végzett a Forbes celebnépszerűségi listáján, mint Scobert Norbert és felesége, Rubint Réka, igaz, ha a pénzcsinálási faktort nézzük, akkor senki nem érheti utól a szarból is aranyat gyártó Norbit, az biztos. És ez nem csak…..
nyanyus 2014.07.05 08:54:08
@Véleményszanyi: Ezt én nem vitatom,nem ismerem a könyveit. de egy ilyen véleményt részéről kinyilvánítani,( hosszú cikkben) hogy a nyugdíjasok húzzák vissza az országot azzal, hogy vannak-, hát általában egy ledolgozott élet után nem halnak meg azonnal. Persze kétség kívül az államnak ez a megoldás jól jönne. Az a 2 millió magyar nem követhet el kollektív öngyilkosságot sem, arról meg már nem is beszélek, hogy ebben benne foglaltatnak a kedves szülei is:)) Nizzából szidni a magyar nyugdíjasokat azért, hogy élnek, hát.... nekem maga Frei jellemét is megkérdőjelezi.
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
Kedves blog! Azért írok nektek, hogy megosszam életem eddigi legrosszabb napját. A történet tavaly februárban kezdődött. Közalkalmazotti munkaköri foglalkozás gyakorlati idejét a leendő szakmámhoz kapcsolódó önkormányzati intézményben töltöttem. A vezető nagyon kedves volt…..
hacsaknem Karácsonyi has-magyarok 2013.12.25 13:14:32
Egyáltalán nem az ünneprontás szándéka vezérel - vagy ha igen, csak legfeljebb annyira, mint a helyszínen fotókat készítő újságírót - amikor a Blaha Lujza téren kígyózó, éhező magyarok alkotta sorról készült felvételekkel kapcsolatban próbálom ünnepinek alig nevezhető…..
nyanyus 2013.12.26 18:14:28
@Sir Galahad:
A boltok tele voltak. Pl. a Tesco is tele volt Budaőrsön. Rengeteg rosszul öltözött ember vásárolt napközben. Belenézve a kosarukba a lisztet, cukrot, olajat és a kimért szaloncukrot láttam. Ez utóbbiból se túl sokat. Ja bocs. Nagy sor állt a baromfisnál. ahol " csirkecomb hátrésszel" nevű projekt ment 435 Ft/ kg-os áron.
nyanyus 2013.12.27 10:06:58
@Valóraváltógép: Honnan szeded azt, hogy ez nekem vicces? Azért, mert nem írtam oda, hogy milyen szomorú látvány volt? Érdekes módon rajtad kívül ezt nem kellett leírnom senkinek se, mert mindenki értette. Kár olyanokba is belekötnöd, akik erre nem szolgáltak rá!
Hát ettől rettegett a Fidesz teljes vezérkara, a Nemzetgazdasági Minisztérium több emelete és persze a Magyar Nemzet szerkesztősége. Ez az imperialista baloldal titkos fegyvere, ami agyhalott, szoci szavazót csinál mindenkiből, aki csak odakapcsol. Ha az unió összehangolt támadása,…..
Fodor Gábor Tusványtól keletre 2013.08.17 13:32:45
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elindította a 2014-es választási kampányt. Azt is elmondta, mi lesz a választások tétje. Csak éppen az ellenzéki oldalról nem vette észre senki. A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég…..
"Herr Ludwig, van egy másik jól szervezett csoport is, amelynek Ön nyilvánvalóan a tagja: ez a seggfejek nemzetközi összeesküvése!" (Kabaré, 1972. Rendező: Bob Fosse) Tíz kicsi fehér kollégista megismerkedett egymással, és elhatározták, hogy kirabolnak egy országot. A…..
nyanyus 2013.08.06 16:43:33
@komplikato: Jesszus! Te azt hiszed, hogy mindenkit be lehet palizni ezzel a rezsicsökkentéssel? Az áram csökken havi 100 Ft-al, az adóid, a megélhetésed, az ÁFA, meg minden egyéb kiadásod nő sok ezerrel. Nézted már a telefonszámládat? Vagy amikor felveszed bankszámláról a fizetésedet? A leadózott fizetésedből még annyiszor adózol a semmire, hogy lassan nem marad belőle. A dézsma, vagy a tized volt annak idején hasonló, már ha még emlékszel általános iskolai tanulmányaidra.
nyanyus 2013.08.06 16:59:11
@Blogger Géza: Te érzed az alacsony inflációt? Mert akkor ügyes vagy! Én csak az újonnan bevezetett millió adót látom, amit egyáltalán nem kompenzál az áram csökkenése, sem az az alacsony infláció. Hangzatos néphülyítéseket hallok, de ahogy nézem a kiadás és bevétel oldalt, érdekes módon a kiadás oldal nő. Ez a legegyszerűbb matematikai alapművelet az összeadáson és a kivonáson kívül.
Farkasházy Tivadar láthatóan nem tud különbséget tenni magán- és közélet között. A szárszói találkozót szervező álhumorista sajtóellenes megnyilvánulásairól már írtam, nem is akartam tovább ragozni ezt a témát, de a Heti Hetes-celeb HVG.hu-nak írott levele mellett…..
Rájár a rúd idén Magyarországra, és most kivételesen nem a szép számú suttyóra gondolok, akik igyekeznek minél többször (és egyre növekvő sikerrel) felkúrni az agyunkat, hanem konkrétan az időjárásra. Volt itt hosszú tél, fagyoskodó autósok, vihar vihar hátán, és most…..
nyanyus 2013.06.13 12:28:35
@lobster thermidor: Mondhat, amit akar. Mindenki tudja, hogy ez nem rajta, hanem az embereken múlt, akárcsak a hóviharban. Aztán, hogy ki, hogyan fényezi magát a választások előtt, azon meg lehet mosolyogni:))
nyanyus 2013.06.14 08:52:32
@háténimmár:
Örülök, hogy a cigányt, zsidót és afroamerikait így meg tudod különböztetni. Képzeld csak el, hogy vannak olyan cigányok, akiken nem látszik és vannak olyan zsidók, akiknek nincs nagy orruk és szőkék. Biztos lehetsz abban, hogy ezek is lapátoltak valahol.
SZörnyű, hogy egy teljesen örömteli cikkhez kell valakinek- mégha burkoltam is mindenféleképpen egy kis nacionalizmus, na meg egy kis cigányozás, zsidózás.
Naiv ügyfél csapata első nap azzal szembesült Dominikán, hogy a Neckermann mexikói pajtásai nem utalták át az előre kifizetett szállodájuk árát. Mázlijukra egyikük limited tudott emelni a kártyáján, és végül nem az utcán éjszakáztak. Másnap új szállodába deportálták…..
nyanyus 2013.03.28 15:58:29
@Ulbert István [Typhoon]:6 kiló volt fejenként, de ebben benne volt még plusz 4 nap Miami autókölcsönzéssel együtt így a teljes időtartam napra pontosan 1 hónap volt.
nyanyus 2013.03.28 18:17:34
@nyanyus: Nagyon szép volt, még most sem tértünk magunkhoz:))
Egyébként mi önellátók voltunk( semmi AI), de nagyon megfelelt. El nem cseréltem volna egyetlen utazási irodás útért sem.
nyanyus 2013.03.28 18:19:47
@Ulbert István [Typhoon]: Ja és rengeteg " fakultatív" volt benne, Ökoparkok, nem zeti parkok, krokodilfarm, maja piramisok stb.
Halat főzni bográcsban illik. Egy átlagos lakásban élő városlakónak a bográcsolás nem mindig oldható meg. Azonban bogrács és szabadtűz hiányában sem kell feltétlenül lemondanunk a halfőzésről. Konyhai tűzhelyen készítettem a minap csukapörköltet,…..
Mandiner blog Petőfi hava 2013.03.17 07:17:00
Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blogbejegyzések, amikor…..
nyanyus 2013.03.17 16:09:27
@Hegyi Zsolt:
Szívemből szóltál és teljes mértékben azonosulok a véleményeddel!
Ma lenne 70 éves Janis Joplin énekes-dalszerző, aki annak ellenére a rockzene talán legmeghatározóbb női előadója, hogy mindössze 27 évet élt, köszönhetően véget nem érő önpusztításának, és a heroin iránti szenvedélyének. Az évforduló alkalmából összeszedtük…..
nyanyus 2013.01.19 23:52:52
@hant: Miért hallgattad, ha ennyire nem tetszett?
Zseniális volt minden tekintetben. Különösen a hangja! Hogy attól-e, hogy narkós és piás volt, vagy egyébként is, azt már nem lehet eldönteni.
A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.Tegnap az Index közölte, hogy a kormány tervezi a 13. havi nyugdíj visszaállítását, már…..
nyanyus 2013.01.10 18:21:02
@Negyvenértelmiségi: Nyugodj meg, a nyugdíjasok ugyanúgy szívnak, mint te. Miért gondolod, hogy ők nem fizetnek számlát? Honnan szedsz ennyi hülyeséget? Őket minden adózást legalább úgy érint,- ha nem jobban- mint téged. Attól, hogy nyugdíjasok, még a víz, a gáz, a benzin, a különféle adók, az élelmiszerárak emelkedése, a csekkadó, ATM-adó mind, mind érinti. Na ja. Nekünk már nem kell gyereket felnevelnünk, mert az átkosban már, jól beszűkített viszonyok között volt rá módunk. Akkor sem rákon és kaviáron nőttek fel, most meg attól fogunk elhullani, mint a legyek, hogy nem látjuk, ebben a nagy szarban a jövőjüket. Úgyhogy ne irígykedj! Minden rendszer megtette a magáét ahhoz, hogy ne kelljen nekünk sokáig, az az általad oly sokra tartott nyugdíjat fizetni. Nem megyek messzire, se anyám, se apám nem élvezte egyetlen percig sem, hogy nyugdíjas és velünk sem lesz másképp!
nyanyus 2013.01.10 22:34:08
@Rufus78: Már ne haragudj, de a közlekedési kedvezményen kívül milyen kedvezményt tudsz még mondani? Mert hogy a közlekedési kedvezmény is csak 65 év felett jár igazán, alatta meg szinte semmi. Mi az, hogy nem ugyanarra kell költeni? Nekünk is kell a fűtés, víz, áram, kaja. Mennyivel vagyunk beljebb, mint az aktívak? Még módunk sincs arra, hogy mellékeressünk, mert az aktív állomány sem kap munkát, nemhogy még mi. Nehéz kijönni, főleg úgy, hogy van pofánk egy autót is fenntartani, ne adj Isten gyógyszert venni, amit hidd el- még ha most nem is tudod- nem úri huncutságból tesszük. Egy vastagbél tükrözés,- ha nem akarsz az államilag dotált helyeken beledögleni, akkor- 100 ezer Ft egy privát rendelőben és senki sem hobbyból csináltatja, csak azért, mert nem akar idő előtt egy vastagbélrákban megdögleni, bár nincs kétségem afelől, hogy ha ez tömegesen történne, annak bizonyos szinteken bizonyára örülnének.
Nem lennék ellenére a differenciált nyugdíjemelésnek, mert hiszen 150 ezer alatt nagyon, de nagyon sok nyugdíjas ember él, míg tudjuk, hogy akik a nyugdíjemelések ellen vannak, azok nem erre a rétegre gondolnak.
Nem jó nézni a gyerekeink kínlódását sem, az egyiket itt b..ák ki, a másik a nemfizetések miatt szív, mi meg csak annyit tudunk segíteni, amennyit ez a k. állam megenged. Ha nem akarsz a gyereked nyakán lógni öreg korodra, akkor nagy szerencsével össze kellett hoznod valamiféle tartalékot, amit aztán beoszthatsz, hogy vagy nekik adok( mert rászorulnak), vagy a magad, nyomorult , idős és beteges éveidet könnyíted meg. Egy nyugger élete sem leányálom, sőt egy állandó nemalvás, lettllégyen 13-dik havi nyugdíj, vagy sem. Állíthatom, hogy mi is a túlélésért küzdünk annak elenére, hogy ez aztán senkit sem érdekel.
nyanyus 2013.01.10 23:34:55
@Rufus78: Nem ellenkezem. Nézd, nekünk két megoldás lehetséges: Vagy felakasztjuk magunkat, vagy felakasztjuk magunkat:))
Nem rólunk, átlagemberekről szól a story, mi átlagemberek sehol sem vagyunk, és ez valahol nagyon szomorú. Vagyunk, aztán elmúlunk nyom nélkül, mert ez a mai Magyarország még csak esélyt sem ad arra, hogy bejelentkezzünk, hogy vagyunk, vagy voltunk. A jólét másról beszél, a pártok másról beszélnek. Közöm sincs a politikához, csak aggódom - no nem magamért, mert elég jól el lehet lenni ebben a korban igénytelenül- de aggódom a gyerekeimért, akiket ez az ország egyáltalán,d e egyáltalán nem érdemel meg.
Olvasói összefoglaló az erősödő kultúrharcról:A parlamenti zsidózás médialeple alatt a Fidesz beteljesíteni látszik az utolsó debreczenijózsefi víziókat is: az új választási törvénnyel keresztülvitték a választási regisztrációt, a kultúrában pedig…..
nyanyus 2012.12.03 20:20:05
@Geza: Aki ok nélkül zsidózik és óriási különbséget lát sváb és zsidó között, aki a sváboktól épp elnézést szeretne kérni, hogy egyik honfitársunkat svábnak nézte, holott zsidó, annak nem csak a szája mocskos, hanem a gondolatai is. Na maradjunk ennyiben.. Az előitéleteid is mocskosak, a megnyilvánulásaid is. A legszomorúbb, hogy még dicsekszel is vele, pedig ilyen gondolatokkal én inkább lehúznám magamat. ( már ha lenne önkritikám) Nincs benned tolerancia, elfogadás semmi és ez baromi szomorú. Ny-Európában, na meg Amerikában sem tudnál ilyen nézeteket hangoztatva élni, mert kiutálnának onnan. Szóval rontsd csak itt nyugodtan továbbra is a levegőt, mert helyed a kultúrált világban nincs.
nyanyus 2012.12.03 23:35:02
@Geza: Gyökértelenség? Önfeladás? Hogy kerül ez ide? Hogy tudsz ennyire mellédumálni, hiszen nem erről van szó, hanem arról, hogy egy tolerancia és empátia nélküli seggfej vagy, aki képtelen kulturáltan kezelni a másságot, és ennek még hangot is ad. A zsidógyűlölet vagy belőled fakad, vagy már otthonról hoztad. Ilyen ocsmány módon beszélni csak azt tud ilyenről, akinek a zsigereiben benne van az utálat( és irigység, mert tehetségtelenebb és hülyébb, mint egy Bródy, akit kritizál.) De ki is mondod, miszerint "elnézést sváb bajtársaim, hogy majdnem zsidónak néztelek titeket" Te, te jelentéktelen seggfej, hiszen annak kell lenned, mert egy normális, európai ilyeneket nem mond és nem gondol. Csak a balkáni horda, akinek az agya már be van mosva a sok hülyeséggel. Amerika, Ny-Európa nem kell? Hát persze, hogy nem, mert persze nem beszélsz egyetlen idegen nyelvet sem, nincs normális szakmát, csak az irigységed, meg az utálatod mások iránt. Soha nem lehetnél a Bródynak A Bródy lábtörlőjén egy piszok sem, annyira semmi sem vagy, talán még egy nulla sem. Ilyen toprongyokkal, ilyen erkölcsi nullákkal meg be is fejezem és persze sajnálom hogy egyáltalán szóba álltam veled. Annak van igaza, aki figyelembe sem vesz, mert minek. Nem számítasz se pro, se kontra.
nyanyus 2012.12.04 11:56:19
@Geza: Persze minden alkalommal kikerülöd, hogy vajon miért akartál a sváb honfitársaidtól elnézést kérni, hogy Bródyt svábnak nézted. Erre miért nem válaszolsz?
Mindegy, hogy mi vagy, mert a gondolataid, kijelentéseid minősítenek. El nem tudom képzelni, hogy egy europaier, hogy a francba válaszolhat olyat, hogy Ny-Europa nem érdekli, sem az USA, na meg hozzáteszi, hogy Izrael. Tolerancia, empátia, mások elfogadása, a másság elfogadása a mai világban, normális embereknél teljesen természetes. Ha valaki nem ezt vallja, az tanúbizonyságot tesz arról, hogy nem evilágba való ember. Azért gondoltalak iskolázatlannak, mert sajnos azok soraiban jellemző az, amit te vallasz.
Bródy jelenleg sem a lenyúlásból él. Írt az elmúlt pár évben nagyon jó dalokat is( bár lehetséges, hogy nem a te szád íze szerintiek, mert azt mondja, hogy " lesz még magyar köztársaság")
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
nyanyus 2012.11.26 16:51:21
@Haloperidol:
Ami a franciákat illeti, hát szórul szóra ugyanez a véleményem.
Akkor én is valószinűleg rossz emberekkel találkoztam.:))
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
nyanyus 2012.11.23 14:07:04
@Din Serpahis:
Hogy mi van Kiscsillag? Nem teljesen értelek. Mármint hogy ki adósított el kicsodát? Mégegyszer utána kellene gondolnod, vagy előkapnod egy történelemkönyvet, vagy a Statisztikai Hivatal 50 évvel ezelötti adatait, hogy megvilágosodjál drága.
"Elegünk van belőletek büdös nyuggerek, tönkretettétek, eladósítottátok az országot, most meg az EU legmagasabb helyettesítési rátáját fizettetitek velünk. Meg még ingyen vonatozgatás hévízre is, mi? Ahogy az egyszeri vasutas mondta: a f***m nem kéne? "- Menj anyádhoz, apádhoz, nagyszüleidhez( ha még nem patkoltak el miattad bánatukban) és mondd el nekik ilyen választékosan, ahogyan leírtad, vagy állj ki az utcára és minden nyugger arcába ordítsd bele. Kíváncsi lennék a reakciójukra. Bár az ilyenek, mint te csak arc nélkül tudnak ennyire mocskosak lenni. Nagyon el lehetsz keseredve, ha a nyuggerekben keresed az elkúrt sorsod okát. Egyébként meg szánalmas vagy!
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
nyanyus 2012.11.21 15:55:54
@barata: Kívánom, hogy a te életedben már így legyen!
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..