Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acsakiattila

72 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez pedig a felhő, ahol olcsón elérhető minden funkció, amely a napi működésedben jól jöhet majd. Jó hír, hogy a szerver fenntartásával, üzemeltetésével sem kell foglalkoznod, ha ilyen szolgáltatást használsz. Office, online tárhely, szövegszerkesztés, videótelefonálás - minden elérhető a felhőben,…..
A digitális transzformáció hazánkban szinte a teljes kkv szektort érinti, viszont nagyon kevesen aknázzák ki a benne rejlő iszonyatos lehetőségeket. Az ok pedig nagyon egyszerű: nincs elég szakember...
Február 7-én reggel a Rádió 88 reggeli műsorában a Cafe88-ban beszélgettünk az interntes csalásokról, és arról, hogyan tudjuk megvédeni adatainkat az interneten. A beszélgetést itt tudod visszahallgatni: https://soundcloud.com/csattila/interntes-csalasokrol-es-adatbiztonsagrol..
Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl...
Németországban a munkahelyteremtés egyik motorja a gazdaság digitalizálása a Bitkom csütörtökön publikált prognózisa szerint. Az informatikai, távközlési és médiacégek szakmai képviseleti szervezete, a Bitkom (Bundesverband Informationswirtschaft, Telekommunikation und neue…..
Miközben a netezők többsége a magyarokat elsősorban pesszimistának, passzívnak és halogatónak tartja, 89 százalékuk szerint magyarként is lehet sikeresnek lenni. Ehhez kínál új lehetőséget a digitális világ: a netezők harmada ismer a környezetében olyan valakit, aki digitális…..
2019.január 10-én Európa Rádióban beszéltem arról, hogy 2019-ben milyen technológai trendek lesznek a legmeghatározóbbak a saját előrejelzésem szerint. Amennyiben lemaradtál volna az interjúról, akkor itt visszahallgathatod. Lentebb pedig elolvashatod, hogy mire számíthatunk 2019-ben véleményem…..
2019. január 10-én 17:00-kor élő rádióinterjúban mesélek a 2018-as technológiai trendekről, és arról, hogy 2019-ben mi várható a saját meglátásaim szerint. Aki élőben szeretné meghallgatni, akkor az alábbi elérhetőség egyikén megteheti, de később visszahallgatható lesz az anyag, és írásos formában…..
Egyre több cég engedi meg dolgozóinak világszerte, hogy otthonról is elvégezhessék munkájukat. A távmunkával pénzt és időt spórolnak a munkavállalók, a vállalkozások pedig sokkal hatékonyabban dolgozhatnak.  Magyarországon is folyamatosan nő azok száma, akik távmunkában dolgoznak. Bár tőlünk…..
Közel harmadával nő idén a múlt évhez képest az okosotthonokhoz kapcsolódó eszközök forgalma – derül ki az IDC friss előrejelzéséből...
2025-re a robotok már sokkal több munkafeladatot fognak ellátni, mint az emberek. A davosi Világgazdasági Fórum tanulmánya szerint az automatizálás rengeteg munkahelyet tesz feleslegessé, de még többet hoz létre. Csak fel kell készülni azok betöltésére...
Nagyon sokat beszélünk a mesterséges intelligenciáról, és arról, hogyan tudja ez a technológia megkönnyíteni az életünket a munkákban az orvostudományban vagy bármilyen más hétköznapi szituációban. Abba viszont már belegondoltál, hogy mikor érünk el oda hogy mindenkinek lesz…..
A technológiai forradalom egyetlen iparágat sem kímél, így a mezőgazdaságnak is fel kell készülnie az átalakulásra. Egy kaliforniai Iron Ox cég szakértői most teljesen megreformálták a növénytermesztést: fejlesztettek egy olyan farmot először a világon, amely teljesen autonóm…..
Egy 2018-as EU-s jelentés szerint Magyarország rendszeres internethasználat és digitális képességek terén is elmarad az EU átlagától. Van még mit fejlődnünk! Szerencsére a nyitottság is megvan erre: háromnegyedük számára kimondottan fontos a digitális képességeinek folyamatos fejlesztése. Ezt az is…..
Autógyártók kontra távközlési cégek: az EU-nak hamarosan el kell döntenie, hogy wifi vagy a jövő technikája, az 5G szolgálja majd az önvezető autókat.  A problémát még nagyon kevesen ismerik, holott nagy jelentőséggel bír. Az Unió még idén előterjeszti javaslatait,…..
Közel tíz év alatt megtízszereződött a kis- és közepes vállalkozások által használt marketing eszközök száma. Még mindig a Facebook az elsődleges a kkv-k eszköztárban, de a felszín alatt már érezhetően romlik a megítélése: csökken a hatékonysága, nem tartják hitelesnek és egyáltalán nem bíznak benne…..
A digitalizált gépek már 2025-ben több munkafeladatot fognak majd ellátni mint az emberek. A digitalizáció számtalan munkahelyet tesz feleslegessé, ugyanakkor még többet hoz létre - csak fel kell készülni azok betöltésére. ..
Napokban gondolkodtam azon, hogy milyen alapvető szokásunkat alakította át vagy tűntetett el teljesen a digitalizáció...
Észtországban már lehetőség van a digitális állampolgárság igénylésére, amellyel a világon bárki élhet, így például itthon vagy külföldön dolgozó magyaris is. Ha valaki digitális állampolgár lesz akkor óriási adókedvezménnyel és nevetségesen egyszerű ügyintézéssel jár, ami igazán vonzóvá teheti az…..
  Intelligens lakásokat ad bérbe egy New York-i startup, de cserébe a bérlőnek vállalnia kell, hogy minden tevékenységét figyelik. Az adatokat egyelőre még nem értékesítik...
A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 94 százalékát fedi le. A valamivel több, mint 4 millió magyarországi háztartásban több mint 3,5 millió előfizetéses televíziós…..
Okosbringák kerülnek az utakra Németországban. A Zemo-gyártotta elektromos kétkerekűek mobilhálózaton keresztül küldenek adatokat a tulajdonosoknak, és riasztanak, ha egy tolvaj elemelné a korábban leparkolt járművet...
Új megoldással rukkolt elő egy magyar cég, akik főként képdiagnosztikával illetve sportdiagnosztikával foglalkoznak. A Magyar Vízilabda Szövetség kérésére készítették el a játékosok teljesítményét kiértékelő rendszert...
A negyedik ipari forradalom Magyarországot is elérte: az automatizálás, a hajtástechnika és a megújuló energia területén elérhető ipari megoldások iránti érdeklődés több mint másfélszeresére nőtt hazánkban a tavalyi év azonos időszakához képest – derült ki a…..
Dübörög az augusztus, mindenki szabadságon van, próbálja kipihenni az elmúlt hónapok kemény pillanatait, és próbál felkészülni a következő pár hónapra. Az elmúlt 1 hétben körülöttem is picit felpörögtek az események, így át kell alakítanom a blog működését...