Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mosolyvégtelenítő

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az előző bejegyzésben utaltam rá, hogy készülünk valamire. Nos, ez mára már nyílt titok: visszaköltöztünk Padovába. De haladjunk csak sorjában!Történetünk fonalát áprilisban vesszük fel és innen hengerítjük tovább.Változékony időjárás, avagy használjuk ki az adandó alkalmatA 2022/2023-as téli…..
  Új szezon, új munkahely, nemzetközi csapat Azok kedvéért, akik csak lazán követik az eseményeket, pár szóban összefoglalom a téli szezon előtti történéseket. Két szezont dolgoztam a hegyen lévő egyik étteremben, mely a Dolomitok 2.000 méter körüli fennsíkján található (mi 1.000 méteren lakunk a…..
  Barbara és a veronai tiramisú Volt szerencsém együtt dolgozni Barbarával, egy bolognai felszolgálóhölggyel. Egy izben, amikor együtt ebédeltünk, természetesen a gasztronómiáról is szó esett. Megtudtam tőle, hogy mennyire szeret utazni. A Garda tavat, Horvátországot, Sopront és Veronát is…..
  Utolsó bejegyzésem óta három és fél hónap telt el. A téli szezon december 6-án indult, én 16-tól dolgozom. Volt itt minden kéremszépen: bokaficam Karácsony előtt (munkahelyi baleset), karantén (pl. osztálytársak COVID-betegsége miatt), néhány pengeváltás a tulajjal és a főnökkel (kiharcolandó a…..
Amikor erős nosztalgiát érzel az otthoni ízekre   Három éve, hogy kiköltöztünk Olaszországba. Annyi minden történt ezidő alatt, annyi élmény ért, annyi új tapasztalatot szereztem, hogy érzésre azt mondanám, van az már tíz vagy akár tizenöt év is. Szerintem mindenkinek érdemes volna legalább…..
Persze kicsit hatásvadász és számmisztikában fürdő a főcím. 3 év: 2018. július 29-én érkeztünk meg a padovai lakásunkba. 3 nyelv: olasz, aztán a német, a magyar mellett - bár mostanában már egy kis angol is. 3 hazalátogatás: ez az elmúlt három évre vonatkozik: én voltam két alkalommal 2 és 3…..
Mennyi minden és szinte semmi történt egyszerre – valahogy így érezzük, kimondva, kimondatlanul. Szinte már normális, hogy összemosódnak a napok, hetek. Szokszor csak azért tudjuk, hogy milyen nap van, mert azon a héten épp van suli vagy ovi és ugye készülni kell az órákra. De alapvetően a dátumnak…..
  Pár itteni furcsaság Az, hogy egy völgyben lakunk és körülöttünk magas hegyek vannak, azt eredményezi, hogy nem mindig érhető el minden TV csatorna. Volt, hogy olasznyelvű adót szinte nem is tudtunk fogni. Kérdeztük a háziakat (Doris néni és Osvald bácsi), hogy ők ezt miként orvosolják.…..
  Karantén 2.0 (2020 novembere) Sokan kérdeztétek, mivel ütjük el az időt mostanában. Tudva levő, hogy november 9-e óta piros zónának számít a mi régiónk, így hasonlóan Magyarországhoz, nincs ovi, 8. osztályig nincs suli (csak online), kizárólag a „létfontosságú” szolgáltatások működtethetők,…..
  4 hónap telt el az utolsó bejegyzés óta. Mennyi minden belefér ennyi időbe ...   ILYEN VOLT A NYÁRI SZEZON (jún. 20. – okt. 4.) Június közepe táján örömmel álltam munkába ott, ahol a téli szezonban dolgoztam. Két okból: egyrészt ismertem már a helyi viszonyokat, de ami a legfontosabb, a főnök…..
Történt ugyanis, hogy jól megterveztük a péntekünket, aztán már reggel sutba vágva az egészet, teljesen mást csináltunk és jól esett. A terv a következőképpen nézett ki. Reggel 7 óra: indulás a Bolzano szélén található bisztróba, abszolválandó a meglepetés reggelit. (Itt egy kikötésem volt, mivel…..
  Az előző bejelentkezés óta eltelt 3 hét. Mennyi minden történt ez idő alatt! Gazdagabbak lettünk pár bútorral, megint találkoztunk magyarokkal, hosszú idő után ismét Padovában … de haladjunk csak sorjában.   Gyereknap / Tünde nap – Merano Mivel ez a két neves ünnep majdnem egy napra esett,…..
Korlátozások enyhítése – eltérő infók, ki mikor nyit, munkaerőpiac Május 18-át nagyon vártuk. Április eleje óta ez volt AZ időpont, amikortól enyhíthetik a korlátozásokat. Már voltak előjelek, amik bizakodásra adhattak okot. Példának okáért a postahivatalok május 11-étől már nem csak heti három…..
  Sütés-főzés-filmnézés Sokan kérdeztétek, hogy vagyunk, miként telnek napjaink. Többetekkel váltottunk szót írásban és telefonon, mely alapján az kristályosodott ki bennem, hogy alapvetően nincsenek nagy eltérések abban, ki hol lakik. Nálunk (is) megy valahogy a tanulás, vannak…..
  Három hete még felhőtlen boldogsággal teltek napjaim. Két hete kiderült, másnaptól nincs munkám. Egy hete akkora hóesés volt, hogy csak na. És most?   A közösségi oldalakon olvasottak, valamint a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel történt eddigi levélváltások és telefonbeszélgetések alapján…..
Tisztelt COVID-19!   Nemtetszésemnek szeretnék hangot adni! Az elmúlt két hét történései arra késztettek, hogy felháborodásom kifejezésére ezt a módot válasszam. Először is elvesztettem a munkámat, aminek következtében számos új problémával kellett szembesülnöm. Például izomlázam van. Igen, jó…..
  A KORONAVÍRUS ÉS MI   A következő bejegyzést azért teszem, mert bár sokan jelentkeztetek, nincs annyi időnk, hogy mindenkit tájékoztassunk (pl. a Facebookon közel ezer ismerősünk, barátunk, családtagunk, volt kollégánk van), mi is a helyzet velünk. Az információkat saját szemüvegemen keresztül…..
NYELVI KURZUS EGY PADOVAI ISKOLÁBAN – SIKERES VIZSGÁVAL Egy korábbi bejegyzésemben említettem, hogy Tündével olasz nyelvkurzusra járunk, amit a helyi önkormányzat támogat. Rengetek új szót és kifejezést kellett eddig megtanulnunk. E kurzusnak a záróvizsgája most hétfőn volt, melynek szintje az…..
Az előző posztban visszatekintettem 2018-ra, felelevenítve egy-egy mozzanatot. Az év első két hónapjának – mely igen gyorsan eltelt – eseményeiből a következőket emelném ki.   KÉT JÓ HÍR Kálváriáink némiképp ritkultak (csak el ne kiabáljam ;o). Tünde ügyesen talált egy olyan orvost – pontosabban…..
  Egy hónapja, hogy nem írtam, most megteszem. 2018 után 2019 januárja is gyorsan elszaladt. Ígértem egy visszatekintést. Ez kicsit szubjektívebb lesz, nagyrészt a számomra fontos, érdekes, meghatározó mozzanatokat eleveníti fel. Kezdjük is !!!   Január Megtaláltuk a nászúthoz a…..
Legutóbbi bejegyzésemben ígértem, hogy még 2018-ban jelentkezem egyszer. Hááát, nem sikerült a már oly sokszor emlegetett olaszos sebességünknek köszönhetően. De most itt vagyok és leróva restanciámat ott folytatom, ahol abbahagytam …   Dani két osztálytársa nálunk és karácsonyi ünnepség az…..
Nyugi, mindent meg tudok magyarázni!!! Csak olvasd végig.   Advent Igen, itt is elindult az „áhítatos hetek” szakasza az évnek. A város bár már díszbe borult, vajmi keveset láttunk eddig belőle, viszont feldíszítettük a lakást, még az erkélyre is tettünk villogó díszeket (nem akartunk ugyanis…..
  FŐBB HÍREINK, RÖVIDEN – az elmúlt két hét eseményeiből szemezgetünk: voltam Pesten pár napot, ismét szétvésték mindkét fürdőszobánkat, tettünk egy újabb oldalazó lépést a házi orvos választáshoz, valamint túl vagyunk az első közös Mekis reggelin is.   BUDAPESTI RÖVID HÉTVÉGE Péntek…..
  AZ IDŐJÁRÁSRÓL … Írtam előző bejegyzésemben, hogy október végén befűtöttünk. Annyival árnyalnám a dolgot, hogy napközben egyáltalán nem megy a fűtés, délelőtt 10 és délután 2 között az egyik erkélyünkre süt a nap, így ebéd után ki is lehet ülni, kávézgatni, beszélgetni. Persze azért a november…..
A mostani bejegyzésre tulajdonképpen ennyi elegendő is lenne, hisz ezek a címszavak lefedik az elmúlt napok eseményeit. Nyugi, nem úszod meg ennyivel.   KIS TORNA Tünde talált egy szórólapot, amin 3-9 év közötti gyerekeknek tartanak heti két alkalommal játékos-átmozgató-mittoménmilyen tornaórát.…..