Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bönin

105 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnapután azaz, november 15-én, megnyitja a Dürer a kapuit egy újabb hétvége előtt. A gyengébbek már pénteken el fognak vérezni, ugyanis három kiváló banda fogja megcsapkodni óriási intenzitással a hallójáratokat aznap este. Három stílus - thrash metal, death metal és heavy metal - fog külön külön…..
Bevallom őszintén hiányoznak a Pagan és Heidenfestek... a két turnéfesztivál sorozatot már több, mint öt éve kivontak a forgalomból. Nem, hogy hozzánk nem jut el a turné, de nemzetközileg is felszámolták. Egy korszak vége. Eljött az az idő, amikor már mindegyik régi, anno ott fellépő zenekar…..
RockStation Halloweeni válogatás 2019.11.02 14:00:00
Újabb tucat zseniális alkotás pottyant az ölünkbe az elmúlt hónapban, így ismét a fejemet adtam arra, hogy készítsek egy extrém metal csokrot. Tíz (plusz egy a ráadás) különlegesség csakis a death, a black és a thrash arzenáljából. Nyilván ízlések és pofonok, de nálam ezek az anyagok találtak be a…..
Aki húzza a száját az egyre fagyosabb időjárás miatt, az gondoljon arra, hogy a jövő hét hétfő esti viking metal buli legalább autentikus körülmények között őrjöngheti végig. A Månegarm egyre komolyabb zászlóvivője a folkos elemekkel tarkított viking metal áradatnak. Most megjelent új koncept…..
Sikerült az idei év legnagyobb szabású metalcore bulijára elmennem, pedig nem is vagyok metalcore-os. Ha a Parkway Drive idén lenne, akkor is azt mondanám, hogy a hétfői Barba Negrás telt házas est így is megnyeri a szóban forgó díjat. Hogy miért? Egy nagy név van a metalcore zenekarok között,…..
Már jócskán benne járunk az őszben, harapni lehet a csípős levegőt, de a hullaszagot is, ugyanis az elmúlt hónap leforgása alatt annyi brutális anyag jött ki, főleg death metal vonalon, hogy nem győzöm hova kapni a félig leszakadt fejem. A cikk azért született, mert erre a minőségi mennyiségre nincs…..
Harlequin-szindróma egy elég kemény születési rendellenesség. A csecsemők bőre hüllőszerűen pikkelyes, vastag és kérges, sokszor csonka füllel és orral jönnek a világra. Gyógymód nincs rá, csak enyhítés és sokszor túl sem élik az újszülöttek az első hetet. Ilyen témába is csak a hazai brutal…..
Szeptemberi hétfő este, progresszívan szürkülő hangulat - lassú kimért léptekkel közelítünk az őszi melankólia felé. Egyre több doom és merengős black metal kerül elő a zenetárakból, hogy valahogy akklimatizálódjunk a rövidülő nappalokhoz és a csökkenő hőmérséklethez. Ennek fejében kiváló…..
Ázsiai kecskehadurak látogatnak Budapestre jövő hét vasárnap, azaz szeptember 22-én, akik nyers és barbári black/death orgánumukkal ránk szabadítják majd a szingapúri fémet. Az Infernal Execrator tipikus bestial black/death metalban utazó underground förtelem! Supportként a második zenekar szintén…..
RockStation Keserű hétfő 2019.09.12 18:00:00
A jövő hét sötétséggel, komorsággal és bánattal fog indulni. Ez így elég rosszul hangzik, de ha ezt két kíváló német banda fogja előidézni, akkor emészthető a dolog. A Der Weg Einer Freiheit már visszaköszönő vendég hazánkban - steril és letisztult, komoly atmoszférájával az egyik leghidegebb black…..
Az Equilibrium egy monumentálisan kiemelkedő folk metal zenekar volt a műfajon belül, a fantasy játékok által inspirált, de mégis skandináv/viking/pagan hangzása miatt számomra inkább maga volt az epikus metal megtestesítője, nem a poweres oldalról. Sokkal több volt, mint egy mezei folk metal banda,…..
Idén ősszel várható a megjelenése Polgár Péter fanatikus által összeállított tömény Maiden magazinnak, mely az Iron Maiden Antológia címen fog kikerülni a nyomdából. A magazin a kezdeti éveket (1975-79) öleli fel soha nem látott fényképekkel és soha nem hallott történetekkel. Részletes infók…..
A norvég vezetésű, de amerikai zsoldosakat alkalmazó industrial metal/aggrotech Combichrist nemrég dobta ki új lemezét, a One Fire-t, aminek népszerűsítése végett bevállaltak egy több hónapos turnét. Budapest sem maradhatott ki, de ezúttal most nem a jól bevált A38-on partiztunk, hanem a Dürer…..
Egy röfögős, cuppogós nyárzáró buli vár a grind és gore fanatikusokra jövő hét szerdán a Robotban! A két party banda kifejezetten a humorra építi brutális muzsikáját. A 2011 óta aktív portugál Serrabulhonak már a logójától elhányod magad, de várd ki, míg meghallod az akár népi elemekkel telepakolt…..
A budapesti Necroratory a hazai black metal underground dohos zugaiból bomlasztja a hallójáratokat 2010 óta. Két nagylemezt és egy sötét múltat hátrahagyó zenekar sokáig sodródott a bizonytalanság örvényében, de most újult erővel tértek vissza egy stabil felállással - a Malvm tagjaival és egy új…..
A vasárnapi bulik általában nehezen indulnak, többnyire másnapos az ember és realizálja, hogy holnap hétfő van és meló előtt nem lehet kipihenni a hétvége fáradalmait, mert koncertre "kell" menni. De, ha egy ilyen fincsi csomag vár az A38-on, akkor nem érdemes szenvedni, ugyanis három kiváló zenekar…..
A pénteki nap az én „tollamból” az utolsó lesz a beszámoló sorozatban. Ezen a reggelen már a bérletesek jórésze igen harcedzetten nézett szembe a kihívásokkal. Szilárd kaja és gyógysör kötelező négy napi piázás után. Ébresztő helyett „rübibaszdmeg” és „holvanapokolgépkazettám” – bár úgy veszem észre…..
A Steel Panther még sosem járt nálunk, úgyhogy - így a befutásuk után majdnem tíz év után - ideje volt, hogy a grupifaló, kokainszívó, hajmetálos fiúk hozzánk is benézzenek, hogy Budapest összes jó csaját bevigyék a backstage-be. Hát az igazság az, hogy nem poroznak, öreg parókás arcok és még a a…..
Jameson és Gatorrade kombó (mindenkinek ajánlom) után indult a csütörtök, amit csak úgy hívtunk a black nap. Meg egy kis melo-death és Paradise Lost. A csütörtöki nap volt számomra a legeseménydúsabb, ahol vagy hét koncertet megnéztem, többek között a Sear Blisst, a Bornholmot, a Wolfheartot és a…..
Ahogy öregszik az ember, egyre nehezebbek a másnapok, az elenyésző test mindenféle praktikát kezd el keresni, amivel csökkenteni tudja a keserv érzetet. Amikor már nem segítenek a vitaminok, a taktikai hányás vagy a liter tej, akkor én azt mondom engedd el és igyál egy gyógysört, vagy egy…..
2010 óta járok Rockmaratonra, ez idő alatt kialakulhatott egyfajta függőség, mivel kötelező módon járunk le minden évben a cimboráimmal, még akkor is, ha valamikor gyengébb volt valamivel a felhozatal. Mert, hogy teljesen gyenge talán sose volt, főleg nem egy magyar fesztiválhoz képest, ami…..
Abbath számomra egy jelenség, az ember, aki nem veszi komolyan, a legkomolyabb metal irányzatot - a black metal bohóca, de egyben királya is. Személyiségét és színpadi mutatványait lehet szeretni, vagy utalni. Én személy szerint csípem a májsztrót és régóta követem a munkásságát. Amióta viszont…..
"Municipal Waste is gonna fuck you up!" szoktunk ordítani a barátaimmal, mert hogy nálunk rendszeresen előkerül a zenekar a kocsmában, vagy bármilyen bulika keretei között. És nem véletlenül, hiszen a Municipal Waste party zene - szupergyors, punkos, bohókás, aprítós hardcore/thrash, szebbik nevén…..
Az ezerarcú Darkthrone... Death metallal kezdtek, majd kihoztak több stílusmeghatározó "trve" black metal lemezt, utána beütött a black 'n' rollos punk. Miután otthagyták örökre az ujjlenyomatukat a black metal kultikus tetthelyén, a 2000-es évek közepén úgy gondolták ideje a klasszikusok előtt…..
Underground és extrém arcok figyelem! Ez a hely nektek való! Idén egy új fesztivált szerettem volna kipróbálni és a választás a sok barátom által sokat dicsért Black Silesiára esett. Egyrészt, mert még lengyel fesztiválon nem voltam és imádom a történelmi testvéreinket, másrészt a felhozatal…..