Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bönin

126 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási hírrel szolgálhatok az Iron Maiden fanatikusoknak, ugyanis a mai napon megjelent végre az ős Maiden történetét bemutató Iron Maiden Antológia második száma! A magazin a zenekar számára brutálisan tartalmas és sorsfordító 1980-as év első hat hónapját vesézi ki 132 oldalon keresztül. A masszív…..
December végén egy óriási legenda távozott túl korán és túl fiatalon a metal világából – Alexi Laiho, a Childen Of Bodom vezére – a gitárhős, aki megmutatta, hogyan lehet dallammal agressziót és extrémitást előcsalni a metalban. Egy virtuóz, akinek a gitárhangzása és játéka teljes mértékben egyedi…..
RockStation Samhain válogatás 2020.11.01 19:30:00
Eljött ismét a nap (nevezzük is bármelyik nevén), amikor a síkok között a legvékonyabb a határ - ilyenkor érezhetjük a legközelebb magunkhoz a halottakat. A mára már elkorcsusult amerikai Halloween nagyon messze áll attól, amit az őseink ehhez a szakrális naphoz kapcsoltak. De ne menjünk ebbe bele,…..
Ha azt mondom brit death metal, fogadjunk mindenki a Bolt Throwerre, a Carcassra és esetleg a Cancerre asszociál. Jogos, hisz valóban ők a legközismertebb zenekarok a szigetországban, ha az említett műfajban turkálunk (bár két zenekarnál rendesen vegyülnek más stílusok is...). Én viszont állítom,…..
Ha tényleg igazi részletekre vágysz és tudásszomjad az Iron Maiden történelmének (mert ez valóban történelem) legapróbb részletéig kiterjed, akkor azonnal szerezd be Polgár Péter Iron Maiden Antológiájának - egyelőre csak - az első számát, mely a még akkor nem is ismert zenekar 1975-79 közötti éveit…..
A nyár közepére is összegyűlt pár említésre méltó, de annál inkább kevésbé a tengerfelszínen úszó korong. Ezek a lemezek inkább a mélyből törtek fel a napvilágra, hogy egy kis hideg mocsokságot vigyenek az amúgy is közelgő rothasztó kánikula enyhítésére. Mint már megszokhattátok, többnyire…..
Kicsit sok volt a Dismember meg az At The Gates, nem? Vagy ha újabb bandák közül szeretnék említeni párat, akkor azt mondom, hogy a srácok rommá hallgatták az Lik meg a Bloodbath lemezeket. Na és akkor mi van? Ez mikor volt baj? Old school death metalból sosem elég, bár nem lövök félre, ha azt,…..
Rég volt már lemezajánló, tulajdonképpen tavaly, de kellett pár hónap, hogy összegyűljön legalább tíz figyelemreméltó korong ebben az év eleji dömpingmentes időszakban. Plusz itt van ez a rohadt vírus is... Amíg koncertre nem tudunk menni, addig íme pár lemez, amik talán enyhítik a karantén…..
Vasárnapi koncertekre valahogy mindig olyan nyögvenyelősen indul el az ember – vagy másnapos, vagy már előre komor a hétfői korán kelés és munka miatt, de többnyire mind a kettő. Még talán egy hétköznapi buli is jobban tud esni, attól függetlenül, hogy reggel ugyanúgy munkába kell menni, hisz egy jó…..
A tél utolsó szelei billegtették az A38-at múlt héten szerdán, de én inkább arra tippelek, hogy az őrjöngő és ugráló közönség miatt változott kelj-fel-jancsivá Budapest egyik legkülönlegesebb koncerthelyszíne. Többnyire egy amerikai turnétöltetett kapott a hajó, amitől akár be is indulhattak volna a…..
Egy kedves cimborám keresett meg, azzal hogy tulajdonképpen legyek a szócsöve. A kérésre készségesen rábólintottam, hiszem egy nagyon jó itthoni megmozdulás köré épül az interjú. Nem mellesleg profi munka, így kár lenne hagyni elveszni az éterben. Az interjút Barabás Bence készítette, olvassátok…..
Az Equilibrium stílusforradalma után kétszer meggondoltam, hogy elmenjek-e megnézni őket az új lemezt promótáló turné budapesti állomásán. A nosztalgia győzött hisz a zenekart az első lemez megjelenése óta, kb. 14 éve hallgatom. Volt egy több éves időszak, amikor a német srácok (sőt anno akkor női…..
A Selvans színpadképe tárult elém, ahogy perce pontosan kezdésre betoppantam a Dürer középső termébe és leráztam magamról az út porát. Egy spanyolkalapos, western csizmás, bőrkesztyűs, kifestett fazon látványa fogadott, akit lenge, népies öltözetbe burkolódzó, csontnyakláncot viselő zenészek vettek…..
Január 25. en a Dürer színpadán ismét elszabadul a rock n’ roll.  A RedLight Slipper szinte pont egy évvel ezelőtt nyomta le visszatérő buliját, amit ismét három testvérzenekara kísér majd: A szintén sleaze-es beütésű Moonshine Melodies, a metal / dirty rock / stoner határmezsgyéin garázdálkodó…..
Decemberi nyalankságok, avagy mit hallgass a fa alatt? Hát lényegében death metalt, szóval készülj fel, ez nem lesz egy könnyű gyomornak való menü. Bár a töltött káposztát és a bejglit jó lesz vele lebombázni. Nagyinak óvatosan mutasd, bár a Sodom mehet neki. Kellemes Ünnepeket!..
A veszprémi Éjfény nem bír nyugovóra térni így év vége fele, sőt ahelyett, hogy kicsit porosodni hagynák a hangszereket az Ünnepek alatt, inkább még négy új videót tesznek a csizmákban, illetve majd a fa alá. Ráadásul elkészült legújabb lemezük az Üvöltő, bár hogy fog testet ölteni az új korong az…..
Forró a talaj a hazai extrém modern metalos srácok talpa alatt, hiszen bekeményítettek így az év vége fele. A Nest Of Plagues telt házas 5. születésnapi koncertje után megszületett az első videóklippje is a zenekarnak. A Memento For Her Deeds egy vadi új szerzemény, egy teljesen különálló dal új…..
Az asszír nomád horda majdnem minden évben portyázik hazánkban, azonban idén kimaradt a közel keleti, okkult black/thrash brigád látogatása. Pedig a Melechesh 2017-ben kétszer is megfordult nálunk, utoljára pedig a Belphegorral léptek színpadra 2018 nyarán a KVLT-ban. Hogy pótolják az idei évet, a…..
A Ghost nem hogy egyre népszerűbb, de napjaink legújabb arénarock (egyre kevésbé metal) zenekara. A klub bulik mélyéről induló anonim, csuklyás formáció 2010-ben még csak retrós heavy és doom körökben volt elterjedt. Azóta a Metallicával turnéztak, az Iron Maidennek nyitottak és 2019-re már önálló…..
Végre megjelent az ős Maiden történetét bemutató, teljes mértékben Polgár Péter által készített magazin első száma, mely az Iron Maiden Antológia címet kapta! A mű a kezdeti éveket (1975-79) öleli fel soha nem látott fényképekkel és elfeledett történetekkel. Részletes infók ex-tagokról, rengeteg…..
Talán az idei egyik legjobban összerakott turnécsomagját vágták az arcunkba a Cudis Purcis szervező srácok, hiszen az most is jelenleg Európában turnézó Sacred Reich / Night Demon pároshoz, hozzácsaptak a semmiből egy Grave-t. Így a veterán thrash és a fiatal, de klasszikus hangzású heavy kiegészült…..
Holnapután azaz, november 15-én, megnyitja a Dürer a kapuit egy újabb hétvége előtt. A gyengébbek már pénteken el fognak vérezni, ugyanis három kiváló banda fogja megcsapkodni óriási intenzitással a hallójáratokat aznap este. Három stílus - thrash metal, death metal és heavy metal - fog külön külön…..
Bevallom őszintén hiányoznak a Pagan és Heidenfestek... a két turnéfesztivál sorozatot már több, mint öt éve kivontak a forgalomból. Nem, hogy hozzánk nem jut el a turné, de nemzetközileg is felszámolták. Egy korszak vége. Eljött az az idő, amikor már mindegyik régi, anno ott fellépő zenekar…..
RockStation Halloweeni válogatás 2019.11.02 14:00:00
Újabb tucat zseniális alkotás pottyant az ölünkbe az elmúlt hónapban, így ismét a fejemet adtam arra, hogy készítsek egy extrém metal csokrot. Tíz (plusz egy a ráadás) különlegesség csakis a death, a black és a thrash arzenáljából. Nyilván ízlések és pofonok, de nálam ezek az anyagok találtak be a…..
Aki húzza a száját az egyre fagyosabb időjárás miatt, az gondoljon arra, hogy a jövő hét hétfő esti viking metal buli legalább autentikus körülmények között őrjöngheti végig. A Månegarm egyre komolyabb zászlóvivője a folkos elemekkel tarkított viking metal áradatnak. Most megjelent új koncept…..