Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2021.09.08 18:29:08
@Cpt. Flint: "Ettől függetlenül természetesen a kikötők, hajók számát is korlátozni kellene, igen."

Erről érdemes volna vitatkozni. Amikor vitorlázni tnultam (kb. 5 éve) az oktatóm azt mondta, hogy a Fertő-tó osztrák részén több a vitorlás, mint az egész Balatonon, és a tó jóval többet is elbírna.

Ezt meg most találtam:

novekedes.hu/hirek/top-10-balatoni-kikotok

"A turisztikai szakemberek szerint ugyanis az elmúlt évtizedekben a Balatonon jóval kevesebb kikötőhely volt, mint vitorlás. Véleményük szerint a közel hatszáz négyzetkilométernyi vízfelület sokkal több kikötőhelyet is elbír. Példának okáért a területében feleakkora Fertő-tavon harmadával több a vitorlás, mint a Balatonon, de a Boden- vagy a Garda-tavon is jelentősebb a vitorlázók szerepe, mint a magyar tengeren."
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2021.09.10 17:32:01
@Cpt. Flint: Jórészt egyetértünk. Engem is riasztott a vitorlázás ára (drága is, persze) de végül a "jogsi" megszerzése kb. annyiba fájt mint a B kategóriás szgk jogsi. 10 telitank üzemagyag, 3-4 hónap dohányzás ára.

Helyi vagyok, tehát az utazás, szállás nem volt extra költség.

Igen, jó lenne abba az irányba elmenni, hogy a vitorlázás legyen "népsport". Nyilván nem Bavariával, de Kalózzal, B-18-cal lehetne, ezek tök megfizethetőek. Mármint önmagukban. A horror árak a kikötőhely bérlésénél vannak, főleg az északi parton.

Meg aztán több hajónak több kikötő kell. Honnan vegyünk el helyet? A strandoktól? A nádasoktól? A sétányoktól? Mindegyik nehéz ügy. Vagy nem kell több kikötő, mert a jelenlegiek kapacitását is ki lehet használni jobban? Nem tudom.

Szóval a téma mindenképp figyelmet érdemel, és itt sem a hiper-szuperprémium felé kellene haladni.

(Nem vagyok rutinos vitorlázó, évente egy-két alkalom max, nem saját hajóval.)
Az érzékiség, a könnyedség és a frissesség fejedelmi szentháromsága inspirálta a 2019-es tavaszi couture kollekció megalkotásában Alberta Ferrettit. A népszerű olasz tervezőnő Limited Edition néven futó márkájával ezúttal is a kifinomult ízlésű, modern és elegáns nőket szolgálja ki. A klasszikus és…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2019.05.16 08:19:50
Néhány alkotás, melyekben helyszínen szerződtetett birkanyáj, sertéstelep vagy éppen Halász Judit bájai mellett gyönyörködhetünk a magyar tengerben, a szezonig hátralévő pár hónapban...
Nápoly főterének, a Piazza del Plebiscitonak az egyik lezárása Királyi Palota főhomlokzata. (A Palotáról olvasnivaló itt.) Ennek falában állnak rettenthetetlen hatalomtudattal Nápoly ún. legnagyobb uralkodói. Hogy ők mitől csak „ún.”, az kiderül a bejegyzésből. I. Umberto olasz király volt az…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.12.11 11:22:06
@nemorino: Nagyon klasszul kiegészítetted a posztot, egy nyúlfarknyit én is hozzáteszek:

"Nápolyban maradt kisfia, László 1414-ben halt meg,"

László rövid ideig tényleges hatalommal nem bíró magyar ellenkirály is volt, miután 1403-ban Zárában megkoronázták.
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.12.10 13:01:40
Beírókönyv Számvetés 2018.09.06 12:05:23
Hétvégén lesz az országos vadásznap. Összejönnek a vadászati közélet vezetői, hogy nyájasan eldiskuráljanak az elért eredményeikről, vállon veregessék, kitüntessék egymást. Tartanak maguknak egy VIP koncertet az aggteleki cseppkőbarlangban (mondjuk ez nem tartozik a kamarai tagságra, mert zártkörű),…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.09.08 14:24:19
@Bravehearth: "épp a töröltekben voltak elég érdekes részletek"

Ha neked az offtopic fröcsögés érdekes...
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.09.09 13:01:33
@Bravehearth: Azt hiszel, amit akarsz, nem frusztrál!
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.09.11 09:24:34
@kommentes nikk: Bocs, nem fogok helyetted olvasni...
Sajnos a Stand tönkreteszi kedvenc játékunkat, aminek a keretében minden márciusban izgulunk és találgatjuk (néha jól, sokszor rosszul), hogy ki kap Michelin-csillagot. 2019-ben a Stand...
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.08.01 10:20:57
@Gtusa: Lehet, hogy amit a fotókon látsz, az igazából termékminta. Ha ízlik, hoznak még :D

Mint amikor a pincér a poharadba löttyint némi bort a palack felnyitása után.
Volt egy idő, mikor európaszerte emberi maradványokat imádtak a hívők. Megingathatatlan volt a hitük, hogy szent emberek maradványai előtt térdepelnek. De változott ez?..
Stephan Steiner osztrák történész 2014-ben írt monográfiájában a Habsburg Birodalom deportációs gyakorlatáról ír, a könyv tartalmi gerincét a Temesvári kitelepítések adják, ami Magyarországon kevéssé ismert epizód. A Karlócai békével (1699) jelentős területeket szerzett vissza a birodalom az…..
Ormos Mária az 1914 és 1945 közötti történelem egyik legjelentősebb tudósa. Szakmaiságát bizonyítja, hogy ma is megállja a helyét, amit a politikailag kényes időszakról a szocializmus éveiben írt. A hetekben látott napvilágot ’97-es Hitler-biográfiájának átdolgozott kiadása. Lerágott csont? – a…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.06.21 13:50:25
@nookedli: Én meg azt javaslom, hogy olvasni tanulj meg. A hozzászólásom elején IDÉZTEM a posztból, tehát nem én beszéltem kiirtásról.

Teccikérteni?
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.06.21 15:19:11
@nookedli: Látom, nem érted, hogy nem az én eszmefuttatásom...
Kasz.Couture OUFIT #109 2018.06.11 19:57:30
Nem tagadom, hogy a Budapest Central Europe Fashion Week eseményre csak fricskaként bújtam pizsamába, ellenben azóta is nagy kedvencem a selyem hálóing. Épp ezért a Dolce & Gabbana, de mondhatnám akár, hogy a Gucci után szabadon, addig variáltam a pizsamablúzon, míg egy vagány nappali szettet…..
Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel 2018.06.12 17:07:46