Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kilényi Márk

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemes Társadalom Emberi Szervezet 2020.03.28 08:33:14
Ugyan a földi élet a természet része, a természet rendszeresen állítja kihívások elé a földi életet. A teremtmények szervezete, a kihívásokra komplex védelmi mechanizmussal válaszol– az alma a rovarok ellen viasszal, a medve a hideg ellen bundával, az emberi test a betegség ellen hőemelkedéssel,…..
Nemes Társadalom Szellemi Menedék 2019.04.02 19:00:18
Nagyszabású, három napos nemzetközi konferenciát szervezett a Matthias Corvinus Collegium a Várkert Bazárban. A rendezvényen számos szaktekintély mellett felszólalt Nicolas Sarkozy, volt francia elnök, valamint a magyar miniszterelnök is. Orbán Viktor beszédében kiemelte- Magyarország kevésbé…..
Berlinben a föderalistáknál jártam egy ifjúsági konferencián, mely "Európa Megmentése" címmel az egyesített Európa eszméjére leselkedő veszélyeket vitatta meg. Volt szó a bevándorlásról, a populizmusról, és a nemzetállamok európájáról is. A konferencia csúcspontja egy kerékpáros demonstráció volt,…..
A választások eredménye óta megszaporodni látszik a vidékellenesség mind a nemzetközi, mind a magyar liberális körökben. Egyre többet találkozni cinikus megnyilvánulásokkal az ellenzéki oldalon vidéki választókat bírálva: “megvették őket kilóra”, “paraszti gondolkodás” és hasonló egyéb kifejezések…..
Európa történelme csaknem egy évszázadon át világvezető státuszra aspiráló államok versengésének eredményeként volt értelmezhető. A hidegháború vége és az európai integráció viszont új, békésebb korszakot jellemez. A fegyveres konfliktusok egyre inkább diplomáciai vagy gazdasági konfliktusok alakját…..
Az Európai Unió belső struktúrája az amerikai elit érdekeit tükrözi. Egységes, stabil, közreműködő partnerként Európa Amerika számára hatalmi legitimációt, biztonságot jelent, melyek fenntartása létfontosságú a világvezető státusz megőrzéséhez. Tizenkét éve iskolám aulájában két történelemtanár…..
Politikai ügy lett mára a külföldön élő magyar fiatalok témája. De mit szól ehhez egy nyolc éve külföldön élő és tanuló magyar fiatal, a magyar Alkotmánybíróság alapító tagjának unokája? Sose felejtem el nagymamám arckifejezését, amikor a kommunista megszállás sötét napjait felidézve mesélt a…..