Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minority

43 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Patibulum Aggasztják a hóhért 2022.01.11 08:08:41
A hóhérokat és családtagjaikat évszázadokig sújtó társadalmi megvetés és kivetettség a 19. század második felében vált igazán fojtogatóvá az állami vérhatalom iparosai számára. Ez köszönhető a hírlapi bulvár megjelenésének, ami országosan is közismertté tette a hóhérok nevét, bemutatta életvitelüket…..
minority 2023.06.17 09:17:10
@Opeth: Úgy tudom, hogy Pradlik nemrégiben halt meg, pedig pár dolgot azért megkérdeztem volna tőle. A Kádár-korszak kivégzettjeit kutatom, és hát néha nem stimmel a matek, Pradlik számai nem lehetnek valósak (hány embert akasztott, nőt/férfit, mikor, hol). Ettől még lehetett ő hóhér, csak érdemes fenntartásokkal kezelni a visszaemlékezéseit. Nőt például nem akaszthatott, mert abban a korszakban nem volt női kivégzett.
Gold Károly állami bakó 1859-ben született, budai sváb családba, Gold Károly és Böhm Anna gyermekeként. Ezzel a ténnyel csak maga a hóhér nem volt tisztában, egy újságírónak bevallotta, hogy nem emlékszik pontosan születésének évére, amit valahova az 1860-as évek közepére saccolt. Sajnos a Gold…..
Kizárólag egy bestiális gyerekgyilkosnak köszönhetjük, hogy nem járkált közöttünk évtizedekig büntetlenül és gyilkolásra készen egy másik bestiális gyerekgyilkos. A kétbalkezes nyomozóktól ugyanis járhatott volna. ..
Tiszaföldvár-Martfű rémei   Hiába gyilkolt a "kis" kéjgyilkos több mint három és fél évtizeddel a "nagy" előtt, mégis simán túlélhette őt. Még nyugdíjas sem lehetett, amikor felkötötték a nagyot, akit tiszaföldvári rémként kezdte és martfűi rémként végezte...
A ’89-ben alakult kanadai Gorgutsnak bizonyos szempontból nem volt könnyű dolga, mert – amellett, hogy nyilván megtisztelő egy ilyen turnén előzenekaroskodni – egy kezemen meg tudnám számolni, hányan jöttek szerda este miattuk a Barba Negra Trackbe. Zenéjük ráadásul az utolsó,…..
Krisiun & Angerseed & Kill With Hate @ Club 202, 2013.07.05. Ami másnak a Slayer és a Reign in Blood, az nekem a Krisiun és a Black Force Domain lemez. Ezt nem is akarom nagyon magyarázni, mert egyrészt senkit sem érdekel, másrészt valószínű, hogy csak generációs…..
minority 2013.07.08 19:35:23
www.youtube.com/watch?v=FhVKOMGHzzw

Itt egy egész jó felvétel a múlt pénteki buliról.

Egyébként volt egy nagyon színvonalas másolójuk, csak már feloszlottak. Ez a dal sztem jobb, mint egy eredeti Krisiun. www.youtube.com/watch?v=58SvnJ6-y8o
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Immolation, Marduk @ Kék Yuk, 2012.09.03. Mire sikerült leérni, a színpadon már Steve Shalaty, az Immolation baseballsapka nélkül elképzelhetetlen dobosa szerelte a cuccot, amiből gyorsan rájöttünk, hogy mindhárom előzenekarról sikerült lekésni. Úgy látszik, a hétfő miatt…..
A mindenható, New York-i Immolation egy szinten emlegethető a Morbid Angellel. Ha a Close To A World Below lemezükről akár csak egy dalt is eljátszanak, már megérte lemenni a Kék Yukba szeptember 3-án, hétfőn. A zenekar jócskán túl van már a csúcson, de abban joggal lehet…..
minority 2012.08.31 11:31:27
Nemzeti Sport Online..
Bár Balotelli saját szerény szavai szerint egy zseni, akit Isten rendkívüli tehetséggel áldott meg, emiatt csak kevés ember ítélkezhet felette, azért veszem a bátorságot és ejtek róla néhány szót, hátha nem jut a fülébe, mire vetemedett egy magyar bloggerina. Azt sejtettük,…..
Vader, Behemoth @ Club 202, 2012.06.03. Nem szép dolog két-három órát késni egy olyan koncertről, amiről az ember kritikát ír, de a szombati Denial Of God közben sikerült annyira elfáradni, hogy vasárnap este fél 8-kor kaptunk észbe: mindjárt kezdődik a Vader a Fehérvári úton,…..
minority 2012.06.06 11:50:58
@scorn: "Már mielőtt elkezdődött volna a Behemoth koncert látszott, hogy nem annyi lesz, hogy a tagok farmergatyában kiállnak és eltolják a zenét. Nergal-ék zenejéhez mindig is hozzátartozott a teátralitás, a külsőségek. A sznob erre azt mondja, hogy nem ezzel kéne eladni a zenét, majomkodnak, sztároskodnak, stb. Én meg amikor meglátom, hogy meggyújtják a kígyókat formázó valamiket mikronállványok tetején, akkor azt mondom “ooo yeah!”."

De hát ez egy válaszlevél! ;)
minority 2012.06.06 16:09:53
@rock negyvenegy: Nem, nem tudom eljátszani a számaikat, azért nem szeretem őket, mert irigy vagyok rájuk, hogy ők meg igen.
minority 2012.06.08 13:27:45
@rock negyvenegy: Ezt a kommentet valószínűleg többen írtátok, és nem beszéltétek meg előre, hogy mi lesz a véleményetek, csak hogy mindenki próbálja meg egy mondatba belesűríteni a lehető legnagyobb hülyeséget, ami eszébe jut.
Ember nem lehet Magyarországon, aki az összes itthoni Vader-koncerten ott volt, pedig a fáradhatatlan lengyeleket még ötvenedszerre is élmény megnézni. Annak idején a legjobb élő death metal zenekarnak kiáltották ki őket, annyi biztos, hogy ha a stílus legjobb öt lemezébe…..
minority 2012.05.31 10:10:51
@krferi: Szerintem meg ha hallottál egyetlenegy Behemoth dalt az utóbbi lemezekről, akkor minimum süketnek/vaknak kell lenned ahhoz, hogy ne értsd a dolgot.
minority 2012.06.02 11:44:15
@krferi: Nekem három nappal ezelőttig kb. fogalmam sem volt Nergal ügyeiről, csak a zenéjüket ismertem valamennyire.
Én azt elhiszem, hogy te sokkal jobban ismered a zenekar munkásságát, mint én, ezért pláne nem értem, hogy nem veszed észre, amire célozgattam.
Deafheaven, Hierophant @ Trafik Klub, 2012.02.11.A Trafik Klubba belépve úgy éreztük magunkat, mintha befizettünk volna egy távol-keleti útra, itt viszont a kis sárga, pálcákkal evő emberek helyett rövid hajú, fekete szemüvegkeretes, Burzum-pólós srácokkal találtuk szembe…..
Akasztón imádják, amikor csúcson volt, a helyieknek még a májkrémet is olcsóbban adta. Amíg börtönben ült, teljesen szétlopták az egykoron húszezres stadiont. Stadlert szabadulása után azzal bízta meg az új, titokzatos tulajdonos, hogy támassza fel a stadiont. Csakhogy az egykori…..
Elmentünk a Videoton-Újpestre megnézni, mit tud ez a Paulo Sousa. Jó játékot azt még véletlenül sem láttunk, egy tizennégy éves kolléga leoltását viszont igen. Tulajdonképpen nem is a meccs miatt mentünk mi, csak világot akartunk látni, ültünk Eddától dübörgő restiben és…..
minority 2011.11.08 10:14:45
@gege94: a vidi drukkerek viszont nem isznak meccs után, ezt elfelejtettük beleírni. minden kocsma üres volt
minority 2011.11.08 10:42:09
@Imiface: diósgyőrbe megyünk majd, tavasszal meg valószínűleg az üllői útra is.
Mi is csak a helyszínen szembesültünk vele, de a Borsod megyei Szendrőládra tényleg a BL-győztes olasz Inter segítői jöttek el, hogy fociról tanítsanak a 80 százalékban cigányok lakta településen. Kék-fekete Pirelli-mezben minden gyereknek hatalmas élmény volt rohangálni, de…..
minority 2011.10.23 13:47:08
@dex.ion: Az egy dolog, hogy valaki mond valamit, az meg egy másik, hogy mi a valóság. Ez persze nem azt jelenti, hogy nekünk van igazunk, de az, hogy az Inter minden "hátsó szándék" nélkül szociális gondozásba kezd Borsodban, az azért lehet gyanús sztem.
Tarpay László András, az MTI szakértője..
A kilencszeres BL-, illetve BEK-győztes spanyol csapat ugyanakkor nem engedhet(ne) meg magának újabb botlást, hiszen a bajnoki elsőségről - miután a címvédő FC Barcelona immár nyolc ponttal vezet előtte - gyakorlatilag lemondhat, s ha az európai hadszíntéren is kudarcot vall a…..
A címvédő, s 78 ponttal éllovas FC Barcelona az 54 ponttal harmadik Villarrealnál vendégeskedik, s verejtékes látogatásnak ígérkezik a 90 perc. Egyfelől, mert a házigazda - különösen odahaza - mindig roppant veszélyes ellenfél, másfelől azért, mivel a Barca több alapembere sem…..
A spanyol királyi gárda mondhatni páratlan lehetőség előtt áll, hiszen a franciaországi első összecsapás 1-1-es döntetlenje után most hazai pályán kiküzdheti a továbbjutást a mumusának számító lyoni együttessel szemben, amely a korábbi BL-kiírásokban több ízben is borsot…..
Ez a soccer nem egy szakkör 2011.03.03 11:48:00
A házigazdák - a magyar válogatott irányítónak vezető szerepet szánva - igyekeznek elkerülni a veszélyövezetből, a kiesés elleni harc sikere érdekében azonban újabb botlást, különösen hazai pályán, már nemigen engedhetnek meg maguknak, példának okáért most mindenképpen…..