Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamugyar

0 bejegyzést írt és 271 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy…..
"És mi mégis maszkot hordunk...!?" Kiálthatna fel a kor Petőfije, de a beteges költővel valószínű végzett volna a második hullám vagy az elsőben a májzsugorodás.  A média hallgat arról, hogy csaltak a Pfizer klinikai vizsgálatai során, és nem veszi észre, hogy az oltások tkp. csődöt mondtak. A…..
"Derült, hideg áprilisi nap volt, az órák éppen tizenhármat ütöttek" — kezdődik George Orwell 1984 című regénye. Egy hideg április napon... akár a mai. Sosem hittük, hogy bekövetkezik: kijárási tilalom, megfigyelő állam. Mindez 1-2 éve még ugyanolyan elképzelhetetlen lett volna, mint amennyire…..
kamugyar 2021.04.27 11:38:15
@And37: azért az indiai helyzet sem olyan egyszerű, hogy nyár van vagy nincs:
lockdownsceptics.org/2021/04/27/the-truth-about-the-covid-crisis-in-india/
Svédország rácáfolt a mainstream média álhíreire: a 3. hullámban már szinte nincsenek is halálozások Magyarország még küzd a COVID-dal szemben. Öröm az ürömben: Svédország már nyerésre áll a járvánnyal szemben is és a lockdown-vitában is. Svédország: 857,401 esetből 13,621…..
kamugyar 2021.04.14 10:29:11
Az én véleményem az, hogy ott már működik a nyájimmunitás. Tudom, hogy az antitest vizsgálatok alapján ez elméletileg nem lehetséges, de ez ez csalóka. Az addig rendben van, hogy antitesteket mérnek, de az antitestek viszonylag hamar eltűnnek a szervezetből, hisz fertőzés híján felesleges fenntartani. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a személy védettsége elmúlt. A t-sejtek bármikor aktiválódásra képesek maradnak. Ha jól emlékszem 6 hónapbál kicsit többet vizsgáltak és még akkor is rendben volt( ez a leghosszabb vizsgálat tudomásom szerint).
Vannak olyan személyek (10%körülire teszik a számukat) akik más koronavírusok miatt egyfajta keresztimmunitással rendelkeznek. Bennük sem lesz antitest a sars-cov-2 ellen mégis védettek.
Vannak még olyanok akikben egyáltalán nem termelődött, vagy csak minimális és nagyon hamar detektálhatatlan mennyiség lett belőle. Ő bennük sem fognak kimutatni antitesteket mégis védettek a már említett t-sejtek miatt. Igazából az rajzolódik ki a kutatásokból, hogy minél tünetmentesebben esik át valaki a fertőzésen annál kevesebb, vagy akár semennyi antitestje sem lesz. A t-sejtes immunitásnak köszönhetően viszont ezek a személyek is hosszútávon védettek. Sőt, az oltásokkal szemben meg van az az előnye is ennek, hogy a vírusból nem csak egy alkatrészt ismer fel hanem sokka 30-40 féle alkatrészt is, ami a mutációkkal is hatékonyan felveszi a küzdelmet. Mondhatjuk úgy, hogy komplexebb a védettség, holott nincs is antitest.
Ezek azok a nagyon fontos dolgok, amik a mainstreamben kb semennyi teret nem kapnak. Csak az antitesteket hajkurásszák, pedig ha a fent leírt halmazt hozzáadjuk a képlethez, máris kirajzolódik, hogy meglehet a nyájimmunitás több helyen. Ilyen svédország és anglia is. Magyarország is itt tarthat.
Ezek miatt volt égető szükség arra a vakcinagyártóknak, hogy senki ne térjen át a svéd modellre, mert azzal a vakcinák tömeges elterjedése előtt elérhették volna a nyájimmunitást. A helyes stratégia tehát az volt, hogy az öreg beteg embereket megpróbálni megvédeni/elzárni az egészséges embereket pedig szabadjára engedni. Ezzel szemben most a világ néhány kivételtől eltekintve ott tart, hogy az egészséges populációt is oltásra foghatja, megnyitva ezzel egy óriási piacot. És senki ne gondolja, hogy nem kell majd fél vagy legalább évente ismétlő oltást felvennie...
Egyetlen fotókollázs, ami tökéletesen megmutatja mennyire volt valótlan a mainstream média hírhamisító lejárató kampánya a lezárásokat elkerülő Svédország ellen. A hangzatos szalagcímekből egy szó sem volt igaz. A legtöbb országgal szemben csak enyhe korlátozásokat bevezető Svédország…..
kamugyar 2021.04.03 11:33:31
Nem is értem mi ez az értetlenkedés, hogy itthon magas a jelentett halálozás. Egyrészt a magyarok világelsők közt vannak egészségtelenségben (bocsi hogy T/1ben írom én a kisebbséghez tartozom: a makkegészségesekhez).30%-ra tenném nagyjából az gészségesek számát hazánkban. Így elég rossz alapokkal indulunk.
Ezekre jön még az, hogy már egy éve a többséget stresszben és otthon tartják többnyire, amivel még az eddigieknél is kevesebb d-vitamint tudtak felhalmozni, így tél végére egy átlagosnál is jóval lepukkantabb szervezettel kellett nekimenni a szokásos vírusos bakteriális fertőzéses időszaknak.
És a harmadik pont az pedig az, hogy példátlan módon tömeges oltásokat alkalmaznak a legbetegebb leggyengébb populáción egy járványos időszak kellős közepén!
És a negyedik pont az maga az ellátórendszer működése, ami megváltozott már egy éve. Az a sok covidtól független beteg ember akik kórházba kerülnek nem covidos betegséggel egy teszt alapján vannak elhelyezve a betegségüknek megfelelő osztályra, vagy ha pozitív tesztet produkál akkor automatikusan a covid osztályra. Innentől kezdve nem a betegségének megfelelő szakorvosi ellátásban részesül és nem is az az szakorvos kezeli
akinek kellene! Rosszabb esetben még a covid protokollnak megfelelő kezelésben is részesül. És ugyancsak megjegyezném, hogy attól hogy valaki tesztje pozitív még nem biztos, hogy megbetegítette a vírus, vagy épp zajló fertőzése van. Lehet már hetek óta túl van rajta és más betegséggel küzd. Az eredmény természetesen, az, hogy félrekezelik. A rossz még ebben a teszt alapján szelektálásban, hogy még ha a covid enyhe lefolyású is lenne vagy már lezajlott, akkor is kap a covid osztályon egy extra dózist a vírusból.
Tudomásom van olyan esetről covid osztályról, hogy pszichiátriás doktor van a covid osztályra rendelve dolgozni! Férőhelyek vannak itthon, csak személyzet nincs. A fenti okok miatt pedig szó szerint mi "gyártjuk" a betegeket akik kritikus állapotba kerülnek majd a rendszer miatt, holott még ha teszt pozitív is másik osztályon szakszerű ellátás esetén megmentenék és/vagy nem rontanák le az állapotát a félrekezeléssel.
Van még egy utolsó nem elhanyagolható tényező, ami az általános kezelések és szűrések elmaradása. Sok ember állapota ezért romlik és kerül majd kritikus állapotba.
Az immunszupresszív gyógyszerekről már említést sem teszek ami a protokoll része. Az itthoni kórházak amúgy is maguk a fertők. Na most még rátettünk egy lapáttal, hogy az immunrendszerük akik coviddal bekerüljenek még gyengébbek legyenek.
A bent kapott étel tápanyag tartalmáról ezek után szeretne még valaki beszélni? :D
Nagyon rossz hír. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, a világ egyik legnagyobb oltásszakértője, számos nagy vakcinagyártónál dolgozott igazgatóként, Bill Gates alapítványának fő programvezetője is volt, katasztrofális veszélyre próbálja felhívni a szakma figyelmét világszerte. A szerinte…..
kamugyar 2021.03.24 22:53:46
@Mesterlövész:
Jó gondolat. Én is agyaltam ezen. A kérdés az, hogy a veszélyeztetett emberekben akiket ugye most biztos próbálnak gyorsan beoltani legalább egy adaggal, mit okoz ez az oltás? Értem ezt úgy, hogy van egy adott állapotban lévő immunrendszerük (ami ugyebár a tél végére populáció szinten is a legrosszabb ilyenkor) és ezt mennyire húzhatja még le az oltás? Mert az szép és jó, hogy a vizsgálatokban már az első adag után is volt valamennyi antitest az alanyokban, de azt is tudjuk, hogy ez az életkor növekedésével (és gondolom a rosszabb egészségi állapotúakban) ez egyre kevesebb. Szóval adott egy rossz állapotban lévő öreg, ráadásul tél végén és ő megkapja az oltás első adagját, ami tegyük fel nem vált ki túl sok antitestet benne. Ez az immunrendszerét nem létezik, hogy ne viselné meg, tehát gyengébb állapotban várja a vírust, mint ha be sem oltották volna. Nem tudom, hogy így van e, csak hangosan gondolkodom.
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Egy szerintem a közhangulatot sajnos jól kifejező nyúlfarknyi kirohanásra szeretnék csak reagálni, amit a kiváló Mentális Deficit blogon közöltek a kormányzat által a harmadik hullámra beharangozott…..
kamugyar 2021.03.09 11:02:41
ezen a grafikonon nagyjából látszik mi a lényeg ha már d vitaminról beszélünk: www.grassrootshealth.net/wp-content/uploads/2020/03/Peak-of-flu-season-by-month-w-monthly-D-levels.png
és ezen a felső tartomány is egy vicc ami az átlag. 50-70ng/ml körül van a normális tartomány kb egészséges embereknek. aki meg autóimmun beteg pl annak még magasabban kellene lennie. ahogy a blogger is írta előttem: azokban az országokban ahol mindig meleg van ott a mi d-hiányos időszakunknak az esős évszak felel meg. az meg egy általános tévhit h pl a feketékben biztos nem lehet d hiány mert mindig napon vannak mondjuk afrikában. a minél sötétebb bőrszín kevesebb d-vitamin termelést is eredményez. valamint ha a napon van valaki sokat az sem garancia. lásd a szörfösökkel végzett tanulmány.
a mindenféle intézkedés helyett vagy felőlem akár mellett első helyen kellett volna szerepelnie a kötelező d vitamin pótlásnak! 4000NE ami bárkinek a felső hivatalos biztonságos határ. senki nem kapott volna mérgezést ettől mert hát a sokszorosától sem törtnént ilyen egyik kutatásban sem. az extrém dózisokkal tudtak kiprovokálni némi tünetet ami egyik esetben sem volt végzetes sőt... igen enyhe még az is. de ehhez már tényleg inni kellene az üvegcséből. döbbenet h ilyen jól dokumentált alapvető dolog mint a d-vitamin és hatása még mindig homály az embereknek. a dózis szarakodás tud egyébként a legjobban kiakasztani. szedjen X mennyiséget pár hónapig majd menjen el egy mérésre és nézesse meg meddig vitte fel mit eredményezett nála. lenne pislogás még a hivatalosan nagy dózisnak tartott adagoknál is h mennyire kicsit mozdítja csak meg felfelé. ehelyett még a mainstream is többnyire a veszélyességre hívja fel a figyelmet :D
kamugyar 2021.03.11 12:03:41
@Bayaz: itt tették be fentebb ezt a linket a svéd adatokról. ravasz dolog az előző vagy az utóbbi 4-5 évhez hasonlítgatni de teljesen értelmetlen. ugyanis nem inden évben van nagyobb influenza sem. a link amine nem csak pár évvel van összehasonlítva: cornucopia.cornubot.se/2021/02/scb-2020-hade-hogsta-antalet-doda-per.html
na ha ilyet hozol bármelyik másik országról mehet a vitatkozás. ez egy kicsit több halálozás mint a közvetlen megelőző évek de nem kiugró a korábbi éveket is vizsgálva. sőt...mindezt úgy h a svédek nem zártak igazán semmit. és mindezt úgy h a lakosság évről évre elöregedő. az orvostudomány fejlődése pedig véges. szép dolog h képesek az egészségtelen embereket még pár évig életben tartani de ennek a rétegnek a duzzasztása nem is okozhat mást mint azt h pár évente egy influenza vagy épp a covid kissé több halálozást okoz. de a linken látod h nincs apokalipszis. az összes országban gasonló lenne a helyzet hidd el ha nem csak az elmúlt 5 évhez néznénk a tavalyi adatokat....
Vannak dolgok, amikkel nem lehet viccelni, ilyen egy ember halála. A statisztikákkal kapcsolatban viszont több cinikus idézet is közkinccsé vált a XX. században."Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika." (Lenin vagy Sztálin, állítólag.) Többek közt.  A grafikonok szerelmeseként mindig…..
Dán kutatók genetikai vizsgálatai alapján a korábban influenzának tulajdonított 1889-es pandémiát, az orosz náthát szintén egy koronavírus okozhatta. Rossz hír: volt ahol öt évig is eltartott a járvány és a harmadik hullám volt a legsúlyosabb. A DR.dk dán lap augusztusi cikkének illusztrációja…..
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
kamugyar 2020.08.31 17:22:49
a pcr tesztes rész érdekes. e cikk is tárgyalja:
www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

One solution would be to adjust the cycle threshold used now to decide that a patient is infected. Most tests set the limit at 40, a few at 37. This means that you are positive for the coronavirus if the test process required up to 40 cycles, or 37, to detect the virus.

Tests with thresholds so high may detect not just live virus but also genetic fragments, leftovers from infection that pose no particular risk — akin to finding a hair in a room long after a person has left, Dr. Mina said.
Any test with a cycle threshold above 35 is too sensitive, agreed Juliet Morrison, a virologist at the University of California, Riverside. “I’m shocked that people would think that 40 could represent a positive,” she said.

A more reasonable cutoff would be 30 to 35, she added. Dr. Mina said he would set the figure at 30, or even less. Those changes would mean the amount of genetic material in a patient’s sample would have to be 100-fold to 1,000-fold that of the current standard for the test to return a positive result — at least, one worth acting on.

érdemes a teljes cikket elolvasni.
kamugyar 2021.01.30 16:59:03
www.globalresearch.ca/your-coronavirus-pcr-test-positive-you-still-might-not-have-covid-19/5735461

e cikkben is 40-50 ciklus szerepel és maga Boldogkói Zsolt is ezt jelölte meg.
Gondolom a világon mindenhol így használják, de a lényeg az lenne, hogy eszerint értelmezik is. A cikkből viszont kiderül, hogy nagyon nem jó ez így.
30 ciklus feletti pozitív mintákból nem tudtak vírust tenyészteni.
Belgium a koronavírus által leginkább sújtott ország a világon. És mégis: a koronavírus alig hagyott látható nyomot az ország mortalitási statisztikájában...
kamugyar 2020.11.18 14:17:40
Itt egy csokor a maszkok hatásáról: corona-transition.org/was-bewirken-masken-tatsachlich
Érdekes grafikonok.
Itt pedig egy tanulmány az elzárásról (alul az eredeti teljes anyag linkelve) :covidinfos.net/covid19/labsence-de-confinement-donne-globalement-des-resultats-meilleurs-quun-confinement-strict-selon-une-recente-etude/1094/

És még mindig várjuk a dán tanulmányt amit nem szeretne publikálni senki ami a maszkok hatásosságát vizsgálta...
kamugyar 2020.11.18 18:21:07
@A kiló nem százat jelent.:
Nem olvastam vissza mindent, ezért nem vehettem észre, hogy írtál a dán maszk sztoriról. Vitamin témában elég jártas vagyok mondhatni ez a hobbim, hogy ezt olvasom kutatom. A dolgomat nagyban megkönnyíti Szabó Gál Bence aki talán itthon a top1 szakértője a témának. Csak ajánlani tudom minden anyagát, ha esetleg nem ismernéd.
Egyébként covid ügyben olvasva a blogodat és máshol is a történéseket, gyakorlatilag a szindémiás teória látszik a legjobb magyarázatnak. Lényegében a "modern" ember mindent fordítva csinál mint ahogyan kellene. Sok mozgásra vagyunk kitalálva mégis egyre kevesebbet mozgunk. Kevés szénhidrát sok zsír és húsra vagyunk adaptálódva ehelyett még a hivatalos dietetika is 50-60% ch-t javasol. A böjt csodálatos javító folyamatokat indít el bennünk mégis folyamatosan zabálunk. A belsőségek tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal mégis a többség kizárólag a színhúst abból is a csirkemellett hajlandó megenni.
Omega 6-ot túl sokat omega 3-at túl keveset fogyasztunk. Lehetne még sorolni de ezek az okai annak, hogy már sajnos egyre hamarabb az életünk során "elromlik" a szervezet. Az orvostudományunk pedig különböző szerekkel ki tudja tolni ezt az időt. Na ezek az emberek akiket most ezek a szerek tartanak életben vannak a legnagyobb veszélyben. Nem a vírust kellene tesztelni hanem a d-vitamin szinteket. Ez a nulladik lépés kellene hogy legyen bármelyik hatalomnak akik valóban a lakosság egészségét tartják elsődlegesnek. A d-vitamin megfelelő szintre hozása görbítené csak igazán azt a görbét amivel tehermentesíteni lehet a kórházakat....Ehelyett az idióta protokoll miatt a tünetmentes dokik és ápolók is karanténba lesznek zárva. Véleményem szerint, ha a d-vitaminra (és kofaktoraira) koncentrálnának és úgy kezelnék a vírust mint egy influenza járvány esetén, közel vagy egyáltalán nem lenne ez a fejetlen hisztéria, orvos és ápolóhiány és ebből fakadóan a kezelések elmaradása miatti extra halálozás.
kamugyar 2020.11.20 10:59:12
@Glokta:
Ez a kutatás így ebben a formában a maszkhordás feleslegességét sem és a hasznosságát sem tudja bizonyítani. Annyi látszik, hogy ha hordjuk és szembejön a vírus lényegében mindegy.
A Publicus felmérése szerint a lezárások ellenzői vannak relatív többségben. Mégis: egyetlen politikai párt sem vállaja fel a képviseletüket, az ellenzéki pártok rendszerint rálicitálnak a kormány korlátozó intézkedéseire. A tegnapi nap folyamán a kormányfő most őket előzte be a a lezárásokat és…..
kamugyar 2020.11.13 22:02:04
Ez is egy "gyönyörű" sztori....
swprs.org/the-suppressed-danish-mask-study/
A szent tudomány ami objektív, független ugyebár :D
Bár nyár végére a világ legtöbb vezető döntéshozója belátta, hogy túlreagálták a járványhelyzetet, ismét ugyanott tartunk, mint júniusban: A média hadat üzent Svédországnak és a valóságnak. Megírtam, hogy a magyar és a nemzetközi média is csúsztat a máskor olyan sokra tartott svéd szabályozások…..
kamugyar 2020.09.30 15:39:01
@alöksz róz: ezt gyorsan összeadva 500 emberrel halt meg eddig több idén mint az előző évek átlaga.ugya azt senki nem gondolja h most hírtelen mindenkit a covid vitt el. inkább tűnik ez annak h alig vagy egyáltalán nem emitt haltak meg de kimutatták bennük a vírust. mindenképp azt gondolom h sajnos azok az emberek kerülnek bele a statisztikába akik féllábbal már a sírban vannak és napjaik heteik esetleg hónapjaik lennének már hátra covid nélkül is. ez az 500 eset fog kiegyenlítődni talán már év végére is. mennyivel világosabb lenne a kép ha boncolnának ugyebár....
Alimento COVID szkepszis 2020.06.15 07:10:15
Tudom, hogy a koronavírus körüli felhajtás már sokaknak a könyökén jön ki, de van egy-két olyan jelenség, amiről mindenképpen szeretnék megemlékezni...
kamugyar 2020.08.29 17:12:49
@Meleg Sándor:
hát ezek igen szomorú infók. köszi. az írást elolvasom.
kamugyar 2020.09.22 17:13:00
@wmiki:
a tegnapi "vitában" az atv-n Boldogkői szájából hangzott el h ő 40-45 környékén használja.
a "szkeptikus" társaság egyik írásában egy olyan tesztet hoztak példának ahol 40-50 közt használták a teszteket.
egy angol teszt ugyancsak 45 ciklust használ: www.rcpath.org/uploads/assets/90111431-8aca-4614-b06633d07e2a3dd9/Guidance-and-SOP-COVID-19-Testing-NHS-Laboratories.pdf
(16. oldal)
fordulo_bogyo most jól jönne...
Alimento Csak ha félünk tőle...? 2020.03.22 14:48:49
Volt (bal)szerencsém megtekinteni Lenkei Gábor videóját, amit a COVID-19 koronavírus járvány okán készített...
kamugyar 2020.03.25 18:04:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
amellett h szerintem is jogos amit írsz mégsem teljesen. az h ilyen olyan betegséggel küzdenek öreg korukra sőt már nem is kell olyan öregnek lenni saját hibájuk is. Sándor egy olyan szakmában dolgozik ahol pont az ilyenek elkerülése miatt kb rimánkodnak az embereknek h egyenek rendesen. a nagyon nagyon nagy % tesz erre. kérdem én akkor mit kellene inkább erőltetni a médiában kormányoknak mindennek amik most olyan hangosak? hát inkább azt h a nem megfelelő életmód MEGÖL! vagy magától picivel utóbb vagy előbb akkor ha jön egy random vírus ami az ember története során folyamatosan előkerült. hol ez hol az de jött és jönni is fognak. most h ez a helyzet már adott mindenképp védjük meg őket de tanulságként ne azt vonjuk majd le h mennyire halálos volt ez a vírus hanem azt h mennyire halál közeli állapotban van egy jókora réteg amiből ugyancsak egy igen nagy % teljesen saját hibájából került. keményen megdolgoztak ezért valljuk be. ha fele annyira lenne elmagyarázva az embereknek menyire szar az ahogy élnek táplálkoznak mint ez a vírus tolva van a médiában akkor talán most kevesebben tartanának itt.
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
kamugyar 2020.03.24 16:25:04
@Meleg Sándor:
cuki számok. lehetne akkor a d vitamin a fájdalomcsillapítóknak a pici babája mondjuk.
www.informed.hu/betegsegek/pharmacology/otszorosere-nott-a-halalos-gyogyszer-tuladagolasok-szama-az-egyesult-allamokban-183253.html
www.pharmindex-online.hu/hirek/gyogyszertuladagolas-az-usa-ban-tenyek-adatok
ezek ellen még soha nem olvastam egyetlen írásod sem!
vagy maradjunk annyiban h hülyék ezt is azt is alkalmazhatják rosszul?
a gond h még mindig ott marad nekünk az kettő esetszámai közti bődületes eltérés. a reklámokból mégis a fájdalomcsillapító promózása folyik inkább. minden szarra azt vesznek be az emberek mint ha m&m cukorka lenne.
várnék erről is végre egy kritikus bejegyzést. nem kicsit nagyobb probléma :)
Alimento Kuruzslás 2020.01.13 05:56:37
2020. február 15-én lép hatályba a Büntető törvénykönyv módosítása, mely a kuruzslás kapcsán hoz be újdonságokat...
kamugyar 2020.02.02 17:41:17
@Meleg Sándor:
nekem csupán az a bajom h minden ilyen piti ügyet az állam oldjon meg? jogában áll mindenkinek hülyének lenni. nem áldozatot hibáztatok csak azt mondom h az egyén hiányosságait nem minden esetben az államnak és az adófizetők pénzén kell megoldani. vagyis felőlem oldják ezt is abból abban az esetben ha már a komoly dolgok mind ki vannak pipálva a listán. ilyen ügyekre mint a kuruzslók üldözése (feltéve persze ha pénzbe kerül és miért ne kerülne ha mondjuk eljárások vannak ellenük) egy forintot nem adnék az államkasszából. javaslom például nektek dietetikusoknak az összefogást mondjuk a közétkeztetés katasztrofális állapota ellen! mert én még egy ilyen petíciót ne adj isten tüntetést nem láttam h a gyereket sokkal jobb kajákat egyenek nap mint nap. elnézést ha volt csak lemaradtam. na abba mehetne a kuruzslók elleni szélmalom harc során megspórolt pénz. hátha pár forintal de több jutna naponta a gyerekeknek. lenne még jó pár ilyen ötletem....nem kellenek ezek a kirakat hülyeségek amiknél te is én is és mindenki tudja h az égvilágon GYAKORLATBAN semmi nem fog változni. lesznek kuruzslók és lesznek kuncsaftok.
kamugyar 2020.02.02 17:42:27
@fordulo_bogyo:
Sándorral már megtaláltuk a lényeget. szerintem elmagyarázza neked én feladom.
kamugyar 2020.02.02 20:08:11
@Meleg Sándor:
na egyetértek szinte mindenben. pár komment és mindjárt ott tartunk h fentebb kellene először verni az asztalt. állam működése oktatás katasztrofális állapota egészséges táplálkozás alapjainak teljes hiány közétkeztetés stb stb.
amit nagyon hamar ki kellene harcolni szerintem az az oktatásban való megjelenése az "egészséges táplálkozás alapjai" tanórának. fontosabb lenne mint a testnevelés. (az többnyire csak arra jó h sokakkal megutáltassa a mozgást egy életre)
tisztában vagyok persze a hatalom érdekeivel is tehát illúzióim nincsenek de ha már tenni akar valaki valamit választhatna a lista tetejéről is becsületbeli ügyet hisz van bőven.
azt már csak zárójelben említem meg h régen a poén kedvéért (bár semmi vicces nincs benne) kiszámoltam h mi történne ha a stadionokra szánt pénzeket az óvodások étkeztetésére fordítanánk. már nem emlékszem számokra de annyira talán igen h valami 10évig lehetne dupla kosztpénzből gazdálkodni fejenként....de hát azzal lehet inkább a népet megfogni ha cirkuszt is adunk nekik. másképp az h apa sörrel a kezében meccset nézzen sokkal előrébb való mintsem a gyerek tisztességes kaját egyen.
Alimento C-peptid, az új őrület 2019.11.30 10:24:07
Több megkeresés érkezett a varázslatos hatású C-peptid spray alkalmazásáról, mely a látottak alapján panacea lehetne, bámulatosan széles gyógyító spektruma révén. Gyorsan bele is vetettem magam a világháló sűrűjébe, megnézni, mit is tud(hat) az új csodaszer...
kamugyar 2019.12.06 23:20:06
elolvasva itt és a facen is az ámokfutást (mindkét fél részéről) az indexes cikk után azért érdekes gondolatom támadt arról h ha gyakorlatilag semmilyen kutatás nem történt még ezzel a cuccal pl az autizmus gyógyítás vizsgálva akkor hogyan meri kijelenteni a forgalmazó h hatásos és az ellentábor pedig azt h nem? gyakorlatilag az egyik fél (még csak véletlenül sem h védjem) legalább elmondása és tapasztalataira alapozva állít valamit. vagy igaz vagy nem. eldönthetetlen amíg nem dokumentálja vagy kutatásokkal be nem bizonyítják. de azért az is röhej h a másik oldal is olyan kijelentéseket tesz h "nem működik" "nem gyógyítja" "átverés" stb stb.
ahhoz h ezeket ki lehessen jelenteni alá is kellene tudni támasztani de mint ahogy írják több helyen is nincs semmilyen kutatás erről. tehát nekem ez egy 50-50 szitu. vagy gyógyítja vagy nem. simán lehet h beletrafált valamibe. az is lehet h csúnyán melléfogott. dühítő az is h veszélyeztet bármilyen alap nélkül gyerekeket ez tény nem is kérdés. viszont a másik oldal is igen arrogáns és egoista módon áll hozzá. a tudomány ilyenkor nem fejlődik folyamatosan? ebben nem h fejlődhet de még csak el sem kezdte a munkát senki. a vádaskodás úgy lenne helyes h a jelenlegi állás szerint semmit nem tudunk a cuccról tehát a forgalmazását tesztelgetését nagyon gyorsan tudományos mederbe kellene terelni h a beteg emberek minél hamarabb segítséget kaphassanak avagy ne legyenek átverve. ezt sajnos senki nem tudja még h mi lesz az ügy vége. viszont már mindkét fél kurva okos és (ahogy ti szoktátok kissé gyerekesen írni) mindent IS tud!
Igen is és nem is. És mindez nem szubjektív vélemény, hanem jogszabályokon alapuló álláspont; és nem a sajátom, hanem az Európai Unióé. Miért lényeges mindez? Hát azért, mert egyáltalán nem mindegy, mit eszünk, ugyanis a naponta rendszeresen elfogyasztott táplálék alapvetően befolyásolhatja…..
Meleg Sándor vagyok, DIETETIKUS (nem diabetológus, nem diabetikus, nem diatetikus)...
kamugyar 2019.11.13 14:41:57
@bugenhagen:
"Az összeesküvés-elmélet azért hülyeség, mert a nagy ellátórendszerek, TB-k, egészségbiztosítók óriási összegeket költenek a diabétesz és szövődményei kezelésére, ezért igen komoly érdekük fűződik ahhoz, hogy a betegséget visszaszorítsák (és ők a gyógyszergyárak megrendelői, nem fordítva)."

abban az esetben lenne ez bármire is magyarázat ha a gyógyszergyártócég is állami kézben lenne. szóval nem értem mit szeretnél ezzel magyarázni. nem teljesen mindegy ezeknek a cégeknek amik magán kézben vannak többnyire h kitől jön a pénz? a válasz de! édes mindegy. én ha egy ilyen tetején ülnék csak tapsikolnék annak h hasonlóan "remek" legyen az ellátórendszer. talán ha picit gyakorlatiasabban belegondolsz a pénztárca oldaláról te is erre jutsz...persze ne zárjuk ki h a gyógyszercégeknek a gyógyítás és nem a profit az első. haha
kamugyar 2019.11.13 21:59:28
@Zb74: vagy akár az is lehet h nem az a fránya só elhagyása okozza a javulást? : www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27088010
kamugyar 2019.11.14 19:22:18
@Zb74: a húsipari termékek-félelem részhez ebben talán van egy magyarázat és pár hivatkozás is. : szabogalbence.hu/nitrat-es-nitrit-kozellensegbol-jo-barat/

"Miért féltünk eddig a nitráttól és nitrittől?" ettől a résztől kezdődik ez a téma.
Alimento Hús 2019.09.02 13:27:08
Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt. Ebből következik az a tétel, hogy ne együnk húst, mert bizony nyomorúságos kínok között fogunk meghalni. Nos, akkor nézzük meg…..
kamugyar 2019.10.03 15:51:46
index.hu/techtud/2019/10/02/akkor_most_rakot_okoz_a_voros_hus_vagy_nem/
nekem ezek a kutatások nem kicsit furák. értem ezt úgy h mindenképp leakarnak vonni sziklaszilárd következtetéseket és tényként kijelenteni holott egy halom dolog van ami lehetséges h teljesen eltorzítja a vizsgálatot.
pl ilyen a vörös húsoknak az elkészítési módja. a magyar konyha de úgy általában nagyon sok országéra jellemző h agyon sütik az átlag embereket a húsokat. itt máris egy olyan ponthoz érkeztünk ami nagyon nem mindegy. pl szuvidálással készül a húsunk vagy jó magas hőfokon odapirítunk neki? tudom h a szuvid után is adunk neki kérget de ez elhagyható. sokkal inkább esztétikai oka. az elhagyásával kaptunk egy kíméletesen elkészített húst. ezt máris lehetne hasonlítani a hagyományos módon készülttel. aztán ott van a zsiradék kérdése. a hagyományos elkészítési módok többsége nagyon magas hőfokot használ ami ha nem is húsnak de a zsiradéknak lehet nem tesz jót. leggyakoribb a napraforgó olaj ugyebár. ez is megérne egy összehasonlítást mondjuk nagyon jó hőtűtő zsiradékkal összehasonlítva ha már magas hőfokokkal dolgozunk.
amire ki szeretnék lyukadni az az h sokkal inkább gondolom azt h a konyhatechnikák és feldolgozás az oka káros hatásoknak mint maga a vörös hús.
Többször szóba kerültek a lakosságnak szóló táplálkozási ajánlások, elhangzott már róluk jó és rossz is. Mielőtt az ajánlások szerinti étrend boncolgatásába fognék, előtte egy kis csemegeként az ajánlások történetéről készítettem egy összefoglalót...
kamugyar 2018.07.24 18:52:50
@Nylul:
na végre van más is aki eszi rendesen. mérted már mennyi az a sok? van tőle bajod?
kamugyar 2018.07.24 20:17:47
@Nylul:
semmilyen következtetést nem akarok levonni. csak érdeklödtem.
A napokban ismét sok hír jelent meg az energiaitalokkal kapcsolatban, a spektrum a mindmeghalástól a teljes biztonságosságig terjedt. Ideje egy kicsit rendet rakni a témában...
kamugyar 2019.07.29 10:41:06
@Meleg Sándor:
hát ritkán védem az államot de ebben az esetben ami az egészségügy mégis mellé állnék. ez a katasztrofális egészségügyi állapot az országban meg végül is kb mindenhol nagyban köszönhető annak h a betegbiztosítási rendszer alapjaiban véve rossz. az addig oké h a többségnek nulla köze van ahhoz milyen mondjuk az egészséges táplálkozás a gyakorlatban de még elméletben is. a bajok ott kezdődnek h az ezekből következő betegségek kezelését fizeti a biztosító. dohányzás dettó. alkohol drog ugyancsak. abban az esetben ha egyértelműen megállapítható h a 150 kilós ember magas vérnyomása vagy trombózisa a súlya miatt van máris küldeném a "kövérek klinikájára" ahol zsebbenyúlós lenne a buli. a fent említett önromboló csoportokkal ugyanezt tenném. nem lenne ennek a kivitelezése olyan bonyolult viszont az garantált lenne h tömegek gondolkodnának el azon h hogyan is tudnának egészségesebbek lenni. nem a cigit kell adóztatni hanem annak a következményét "büntetni" kifizettetni aki ezzel tönkre vágta magát. energiaital dettó. kijön a mentő beviszik csinálnak vele ezt azt és mikor elhagyta a kórházat mehet a csekk a szülőknek vagy felnőttnek a nem tb által támogatott árról! rövid időn belül rávennék a kölyköket a szülök ilyen olyan eszközökkel h ne vedelje a viszkivel a redbullt egész este...gyomormosás dettó. vég nélkül sorolhatnánk. ezekkel a módszerekkel lehetne eredményeket elérni nem azzal h pátyolgatjuk a segghülye önromboló életmódot folytató embereket akik leszarják mert kb havi 7k forintért majd életben tartják ha esetleg beüt a baj. és pl egy nagyon kövér embernél előbb utóbb be fog. meg a többi finomságot elkövetőnél is valami/valamik. az energiaital fogyasztás is dettó ilyen. egy jól átgondolt rendszert kilehetne dolgozni. a prevenció sajnos nem működik. aki strandon jár poénból számolgassa pl a túlsúlyosok/ normál testűek arányát. döbbenetes számokat fog kapni. vagy csak én járnék olyan strandokra ahol sok a kövér? :D