Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elmeny

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
elmeny 2010.04.22 17:00:53
@ZX: Ugye nem kerdezted komolyan?:-) Irjak le par ceg nevet ide es jarjak birosagra? Tenyleg csak remelni tudom, hogy kerdesed viccnek volt szanva...
elmeny 2010.04.22 17:04:48
@nabeul: nem eu, bar irrelevans a temaban, elirtam a masik 2 eu, e azert meg irhatok ide, vagy 2 hetre tiltsam ki magam?:-)
elmeny 2010.04.22 17:06:51
@ZX: Igen, egy elmeny vagyok.
Egy hónapja írtunk az IKEA csomagmegőrzőjének megbízhatatlanságáról és már meg is érkezett az akkor megtörtén feljelentés nyomán elindult ügy lezárása. Gyanusított nincs, csak 3 ugyanolyan eset, az IKEA leszarja, a rendőrség meg úgyszintén. A múltkori IKEA-csomagmegőrzős…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
A Homár komolyan meglepődne, ha jövőre a teljes magyar lakosság jelentős hányada nem állna át megélhetésszerű fantomszámlázásra, illetve csoportos pénzbehajtásra. Ezen kívül ugyanis nem sok értelmes biznisz marad. A Vateránál már rá is keményítettek a filléresítésre,…..
elmeny 2009.12.29 19:33:49
David olyan átverés áldozata lett az Auchanban, amit bizonyítani ugyan nehéz lenne, de mi abszolúte hiszünk neki, mert egy ilyen sztorit az égvilágon semmi értelme nem lenne kitalálni. És nincs az a Homár vagy olvasó, akinek ilyen beteges fantáziája lenne. David ugyanis…..
elmeny 2009.05.11 09:39:00
1.?
Tamás lakásfelújítása nem volt épp stresszmentes. A SOFAPlus Kft-től megrendelt nyílásszárókkal szívott hónapokig: levele szerint majdhogynem az összes ajtót és keretet elszabva kapta meg, egy részét ráadásul a vállalt határidő felül. Személyes kedvencünk az…..
Híres divatmárkák másolatait világszerte árulják az utcákon és piacokon, jobb és rosszabb minőségben, de sosem értettük, hogy ha valakiről már messziről ordít, hogy nem engedhet meg magának egy félmillás Vuittont, akkor minek hordja a pár ezres másolatát a pufidzsekhez?…..
Jó hír, hogy nem minden véglényt sikerült leszerződtetni a metróba őrnek, jutott belőlük a versenyszférába is. Doyle 12, 11 és 8 éves gyereke újságot és pár kisebb dolgot venni ugrott be a Tescóba. Hiába volt számlájuk arról, hogy az újságjaikat helyben, a hipermarket…..
elmeny 2009.03.25 13:36:42
@Doyle.: Szerintem felreerted a joszandeku "tanacsokat" - nem vagy Te hibas,mert tejet hozattatsz a gyerekekkel, de a mai agressiv vilagban jobban at kell gondolni a gyermekeid erdekeben, van-e mas megoldas a tej bevasarlasara,mint kiskoruakat elkuldeni a plazaba,en legalabbis igy ertettem.
elmeny 2009.03.25 13:52:24
@hagyma: hello hagyma, minden relativ,mi a nagy meg mi a kicsi bolt, lehet a tesco a macy's nel kisebb,de special a pesterzsebeti santa monicai macy's haromszorosa:-))
elmeny 2009.03.25 13:54:21
@hagyma: mert,hogy nappal csak egyetemet vegzett bizti orok vannak,igy erted?:-)
Ahogyan azt tapasztalhattátok, blogunk az ismeretterjesztés, a szórakoztatás és a közszolgálatiság hármas béklyójában vergődik. Úgy gondoljuk, most induló minisorozatunk a romániai közúti közlekedésről mindhárom elvárásnak maradéktalanul megfelel. Május végén abban a…..
elmeny 2008.06.08 08:28:01
Udvozletem!
5 eve jartam/tunk Romaniaban, eredetileg 3 napra volt tervezve az ottartozkodasunk, de 5 lett belole, kicsit alulterveztem a mozgasi lehetosegunket (en hibam). Azota mar biztos valtoztak a dolgok, de par "elemenyunket" leirom, lehet fikazni, de lehet okulni is belole:
- Ami talan lenyeges, nem Magyarorszagon elek es soha korabban nem voltam Romaniaban!
- Repulovel erkeztunk Budapestre, autot bereltunk es irany Romania.
- Utleveleink ellenorzese utan siman atjutottunk a hataron, atlepes utan a hatartol 500 meterre egy visko ahol magyarul beszelo holgy adott matricat, igaz visszajaro penz nem volt a cassaban,de ez belefert.
- Elfoglaltuk a mar elozetesen interneten megrendelt szallodank tiszta szobait, reception 3 fo ( 2 roman es 1 magyar nyelvet (is) beszelo.
- Sauna, uszomedence tiszta, service megfelelo.
- Masnap reggel "kicsekkolas" - elso kellemetlen elmeny, mivel anno eleg jol megtanultam a magyar nyelvet, gondoltam felesleges a roman ajkuakkal egyezkednem, ezert a magyar anyanyelvu "kollegahoz mentem szamlainkat rendezni (bar ne tettem volna).
- Szamla kinyomtatva, penz atadva, borravalo odaadva - hidegzuhany - "kedves erdelyi baratunk nem kevessel szamlazott tul az eredeti osszegnel! Rakerdezesem utan, hajtogatta, de ez igenis igy korrekt, ennyit kell fizetni - summa summarum, odajon a magyarul nem beszelo masik reception pultban dolgozo pali ,elkeri a kollegajatol a szamlat, nem szol, nem kiabal, leminuszolja a nem keves tulszamlazast es angolul elnezest ker a hibaert, illetve roman nyelven valamit mond a magyarul beszelo kollegajanak aki voros fejjel a back officeba tavozik.
Innentol jo alapokat raktunk a tovabbi napokra.:-(
- Csak altalanossagban irom - felkeszultem arra, hogy rosszak az utak, de az eszembe sem jutott, hogy 300 km tavolsaghoz ne legyen eleg 5-6 ora (tevedtem) nem kicsit, ez csak azert volt fontos a kesobbiekben ,mert minden megbeszelt idopontot kezdtunk lekesni:-)
- Elso nap (sajnos mar nem emlekszem a varos nevere) szandekosan "jobb szallodat" fogalaltam, gondoltam ne erjen meglepetes, a szalloda neve Intercontinental volt. Este megerkeztunk 17,40-kor (pontosan emlekszem meg az idopontra)es ujabb meglepetes - magyarul kivaloan beszelo holgy kozli, nincs szabad szoba, mehetunk ahova akarunk!! Vita ismet, aztan egy magyarul nem beszelo holgy szemelyeben erkezett a mento angyal. Angolul kozolte, csoprt erkezett a szobankat (4 db.) kiadtak, elnezest meg minden, de elkezdett telefonalgatni es lass csodat negyed oran belul megkaptuk a szalloda cimet ahol ugyan senki nem beszelt magyarul, de tiszta es jo szobak vartak minket.
- Utunk soran, volt olyan serpentin ahol 40 percet mentunk csorogva, mert a pasztor eppen hozta le a birkait ,gondolom a legelesbol:-) Nekunk ez egy elmeny volt, igaz ekkor is elkestunk, mentsegunkre szolgaljon,minden partnerunket idoben ertesitettunk kesesunkrol es Ok ezt akceptaltak,ismerven a helyi kozlekedesi viszonyokat.
Ket megjegyzes ami miatt kenyszeredett erzesem lett beirni ide az a kovetkezo:
1. Vegre valahara el kellene felejteni az anyaorszagban a "romanok" pocskondiazasat, szidasat, mert ezek az eloiteletek mar nem europaiak, a gyulolkodes sehova nem vezet, maximum elszigeteltseghez! Sajat boromon tapasztaltam, hogy roman kisemberek segitokeszebbek mint egyes erdelyi magyarok! Igen tudom, zsivanyok es rosszindulatu emberek mindenhol elnek, csak akkor nem kellene altalanositani egy orszagra es annak minden lakojara a sokszor ismetelt blodsegeket!
2. Vegre meg kellene tanulni mar ertekelni masok nyomorusagat - itt arra gondolok - ha nem akarok adni a keregeto embernek penzt akkor nem adok, de, hogy attol legyen orgazmusom, hogy na most fasza gyerekkent jol atvertem oket, eleg silany lelkivilagra vall!!
Ugyanitt jegyzem meg, ez kb. olyan mint amikor a takaritokat semmibe vesszuk, vagy a postast vagy ...vagy ...vagy...tudomasul kellene mar vegre venni, hogy ugy Magyarorszagon,mint Romaniaban, vagy az Usaban, a Skandinav orszagokban, a takaritono ha nem takarit akkor a general manager a szarban ul es ugy dolgozik (illetve egy ido utan nem dolgozik), tehat nem lenezni a keregetoket, a hajlektalanokat az alulkavlifikalt munkaeroket, mert az nem elore visz, hanem visszaut.

Bocsanat ha sokat es mast, mashogy irtam ,mint azt sokan vartak, de olvasva a hozzaszolasokat ez kibuggyant belolem.