Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lukacs.mate

40 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! ..
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához!..
Szívesen kutatsz hibák után egy weblap fejlesztői környezetében? És raadásként még az épített környezeteddel is törődsz, és szeretnél hozzájárulni, hogy a településeink tisztábbak, rendezettebbek és biztonságosabbak legyenek? Akkor csatlakozz önkéntesként a Járókelő.hu IT csapatához, és segíts a…..
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél 2012 óta dolgozunk azon, hogy segítsük a városlakók, az illetékes önkormányzatok és közműszolgáltatók közötti kommunikációt, hogy az állampolgárok jelezhessék az olyan zavaró közterületi problémákat, mint a kátyúk, ürítetlen szemetesek, járdára dobott karácsonyfák,…..
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő országos csapatához! ..
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! ..
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! Csömör, Esztergom, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár és Szigetszentmiklós területét ismerő önkénteseket keresünk...
A Járókelőnél azon dolgozunk, hogy a lakosság által jelzett közterületi problémák fotóit és leírásait eljuttassuk az önkormányzatoknak és a városi szolgáltatóknak. A közel 80 fős önkéntes csapatunk naponta több száz hozzánk beérkező ügyet közvetít ki, és nézi át a róluk szóló levelezést. Ebben a…..
Manapság egyre több város vezetése dönt úgy, hogy a belvárost gyalogosbaráttá alakítva csökkentik a gépjárműforgalmat és ezzel együtt a halálos közúti balesetek számát. 2019-ben Oslóban senki sem halt meg közúti balesetben gyalogosként vagy kerékpárosként közlekedve. Mindösszesen egy halálos baleset…..
A Járókelő weboldala 8 éve segíti a városlakókat ingyenes szolgáltatásával, melynek segítségével jelezhetik a kátyúkat, a lekopott zebrákat, a kidőlt jelzőtáblákat, a balesetveszélyes és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön. Weboldalunkon a bosszankodás soha el nem fogyó forrása a köztéri…..
lukacs.mate 2020.10.12 14:43:06
@Kicknick: Az a vicc, hogy tök olcsó a hulladékudvarokban a hulladék/sitt/zöld leadás ára. :)
Aki tudja, hogyan működött korábban a városligeti strandröplabda-pálya, annak ez minden magyarázat nélkül is éppen elég jó hír. Aki nem, annak most elmondjuk az előzményeket és azt, hogy miért is örülünk mi ennek annyira...
lukacs.mate 2020.08.26 10:43:34
Szia!
A
jarokelo.hu/uj-bejelentes oldalon tudsz írni a Városliget Zrt-nek, amit aztán mi továbbítunk nekik. :)
Az elmúlt évtizedekben a városi népesség gyarapodása nemhogy nem állt le, de folyamatosan nő. Dél-Amerika és a Karib-térség országai már most elérték azt a szintet, amelyet a világ népességére vetítve 2050 körülre jósolnak különböző szervezetek, miszerint a lakosság közel 80%-a urbanizált…..
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a közösségi várostervezés. Ma már nemcsak a nyugati-európai országokban, hanem Budapest különböző kerületeiben és a Fővárosi Önkormányzat projektjei esetében is...
Magyarország szerencsésen megúszta a koronavírus járvány első hullámát, ezért közel három hónap után az egész ország területén feloldották a kijárási korlátozást. Tényleg túljutottunk a veszélyen, vagy ez csak egy átmeneti állapot? Annak érdekében, hogy ne következzen be egy második hullám, az…..
Az Anne Hidalgo vezette francia főváros a kijárási korlátozás feloldása utáni életre készül a kerékpározás segítésével és a közösségi közlekedés fejlesztésével, hogy az autók uralta Párizs végre ténylegesen és átvitt értelemben is fellélegezhessen...
A halálozási adatok alapján úgy tűnik, hogy Olaszország túl van a koronavírus járvány első nagy hullámán. Így Milánó és más olasz nagyvárosok vezetői azt vizsgálják, hogy a lakosok hogyan térhetnek vissza a járvány előtti életükhöz, noha ők is tudják, a vírus még jelen van a mindennapokban. A…..
Milyen szabályokat fontos betartanunk, mire figyeljünk, ha sétálni, sportolni, biciklizni vagy kutyát sétáltatni megyünk a parkba?..
Bizonyára sokak számára ismerős a Streetfilms csapata, akik a Youtube csatornájukon keresztül mutatnak be a világ minden tájáról remek ötleteket, kezdeményezéseket, bátor lépéseket, amelyeket az élhető, egészséges és biztonságos városok kialakítása érdekében vittek véghez a városvezetők...
A francia fővárosban a régi elhagyatott, föld alatti parkolóktól egészen az égig bezárólag zajlik a mezőgazdasági forradalom.  A fények városa alatt a mélyben térhódításba kezdtek a gombák, hogy régi élőhelyüket visszaszerezzék...
Buenos Aires vezetése néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a szűk belvárosi utcákat a megváltozott igények alapján átalakítja, több teret adva a gyalogosan és kerékpárral közlekedők számára...
lukacs.mate 2020.04.29 15:26:06
@röf: 2 hete állt a fiókban már ez a videó, csupán a véletlen műve, hogy egyszerre jött ki a fővárosi tervekkel. amúgy azzal te is nehezen tudsz vitatkozni, hogy a tisztább levegő jobban esik a tüdődnek, a kevesebb zaj, pedig a fülednek, ugye? ;)
A washingtoni The Brookings Institution cikke a koronavírus megjelenése nyomán hosszú távon szükségessé váló változtatások bevezetésére hívja fel a figyelmet. Hosszútávú küzdelemre kell berendezkednünk a koronavírussal szemben. De vannak intézkedések, amelyeket már most meg tudunk lépni, és meg is…..
A koronavírus világméretű járvánnyá válásával párhuzamosan a lakosság nagy részének valamilyen módon korlátozva van a mozgása. A fertőzés terjedésének csökkentése érdekében az embereknek otthon kell maradniuk. Ez alól csak pár kivétel van, mint a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése vagy…..
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! A részletekért kattints ide és olvasd el, hogy miről is van szó!..
Szeretnél iskolai tanulmányaid mellett tapasztalatot szerezni, hogy milyen manapság egy civil szervezetnél dolgozni? Nem mellékesen pedig törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Csatlakozz gyakornokként a Járókelő …..
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! A részletekért kattints ide és olvasd el, hogy miről is van szó!..