Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pereszlényi Erika

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Villamoson hallottam A Lajos 2018.07.10 14:05:19
Vonat. Idősödő nő a barátnőjének: „Nagyon jól kijönnek a Lajossal. Hétvégente együtt vannak, meg elmennek együtt nyaralni, meg ilyenek, de hétközben nem laknak együtt. Arra van a Lajos, amire kell. Amúgy meg mindketten élik a saját életüket. Nem idegesítik egymást. Lajosnak is van két felnőtt…..
Négyeshatos, hátam mögött egy nő egy másik nőnek vidáman: "Nem ülök le, köszönöm, tényleg nem, nem kell átadni a helyet, csak kövér vagyok. Így van ez, na. De enni kell. Ha nem eszik az ember, legyengül. Ha meg eszik, hízik. Te hány éves vagy? Negyven? Én 56. Januárban voltam 56. De én még jól…..
Király utca. Két fiú mögöttem lépked. Halálos komolyan beszélgetnek. – Te, én nem tudom, mi van, de az egyik kisebb, mint a másik. – Majd elmúlik. – Neked volt már ilyen? – Nekem? Persze. Már háromszor! – Komolyan? Kisebb volt a zacskód? – Ja. El kell menni kurvázni, és akkor elmúlik. Tele van…..
Négyehatos. Két idős néni. – Tetszik ismerni a legújabb Biblia fordítást? Azt tessék elolvasni. Mert a többiben mind meghamisították a dolgokat. Tessék elmenni a Szent Jeromos Bibliatársulat könyvesboltjába a Teréz körúton, ott meg tetszik kapni. Abban van az igazság. Azt tessék elolvasni. Mert egy…..
Villamoson hallottam A ződ baszás 2018.06.12 13:19:17
Utca. Két ötvenes férfi. – Mondom, figyejjé’, mondom, ráklikkelsz arra az izére, oszt akkor főjön az a ződ baszás.– Ráklikkeltem, de nem jött fő’ semmi.– De fő’ kell, hogy jöjjön.– De mondom, hogy nem jött fő’. Hiába klikkeltem, nem történt semmi.– Jó’ van, majd akkor megmutatom, hogy melyik izére…..
Négyeshatos. Szombat este. Két részeg fiatal férfi. – Csináljál már vele valamit, hallod?  – Én már beszéltem vele. Megmondtam neki szemtől szembe. – Kevés. – Most mi, akkor mit csináljak, verjem meg? – Sok.  – Hát akkor? – A kettő között...
Villamoson hallottam Ötórai tea 2018.05.30 13:23:43
Kilences busz megállója. Jól öltözött, körülbelül harmincas férfi odalép hozzám: – Ne haragudj, kérdezhetek valamit? Úgy látom te nem vagy olyan depis, mint mindenki más itt ezen a környéken. Mikor jön itt egy busz, ami megáll a Szentkirályinál? – Nem tudom, de ide ki van írva. – Ja, látom. Most…..
Villamoson hallottam Tetoválás 2018.05.28 09:23:33
Játszótér. Tíz-tizenhárom körüli fiúk beszélgetnek. – Én majd akarok tetoválást. Ide akarok egy sast, a hátamra, meg valami, valami nagyon nagyot. A lábamra meg valami szöveget. – Én is akarok tetoválást ide a karomra. – De azt tudod, hogy azt ott meg fogod bánni? – Tudom. – El is ronthatják, és ott…..
Villamoson hallottam Minden jó 2018.05.24 17:23:24
Négyeshatos. Egy mosolygós, kedves férfi és egy szuper lelkes nő beszélgetése. – Szia, de rég láttalak, mi újság, mi van veled? Jól vagy? – Igen, köszönöm.  – Munka? – Hát, az az igazság, hogy pont most bocsátottak el.– Ó, tényleg? Sajnálom… – Á, nem baj, most legalább tudok mindenféle mással is…..
Villamoson hallottam Hétköznapok 2018.05.24 17:23:22
 Négyeshatos. Két hatvanas nő. – Ott szoktam venni a vécépapírt abban a boltban, tudod, Kőbányán, mert ott a legolcsóbb az a háromlapos. Én azt szeretem. Nagyon olcsó, és nagyon erős. Mindig azt használjuk.  – Én a Lidliben szoktam, ott csak 270 forint a háromrétegű. És van füle is a nejlonnak,…..
Villamoson hallottam Sorsok 2018.05.24 17:23:19
Kilences busz. Két férfi. Középkorúak.– Szevasz. Dolgozni voltál?– Aha.– Hol dolgozol?– Kertépítő cégnél.– Az jó, az jó. Megfizetnek?– Meg, meg.– Mennyit?– 700-800 körül.– Óra?– Ja, ja.– Az jó. Csak jön a fagy, nem? Lefagy a föld, aztán nem lehet majd dolgozni.– Azér’ ilyen betonszegélyeket, meg…..
Villamoson hallottam Munkásemberek 2018.05.24 17:23:15
Kilences busz. Két férfi. – Ma is, érted, fél órákra eltűnt. Keresem, kérdezem, hogy hol a Pista, aztán kiderül, hogy kint cigizik épp. Vagy telefonál. Nem dolgozik rendesen. – A Pipás is megmondta, hogy nem jól dolgozik, hogy már nagyon kiáll neki a szénája. – Na, azért a Pipást se kell félteni,…..
Négyeshatos. Két középkorú férfi.– Még mindig ott vagy a 15-ben?– Ott vagyok. Nézd, pihenés szempontjából nem olyan jó hely, de a személyzet sokkal rendesebb, mint az ötben. Ide például be lehet vinni a bort. Igaz, hogy le kell adni, de reggel visszaadják.– És akkor reggel munka előtt iszod meg? Úgy…..