Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit Szekrényesi

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajnali háromnegyed négyre állítottuk be a telefonok ébresztőjét, de már nem volt szükség rá, magunktól felébredtünk. Kiosontunk a szobából az előtérbe. Felöltöztünk, összecsomagoltunk, és vártuk, hogy indulhassunk a 4:22-es buszhoz. A bejárati ajtó zárva volt, így a kert felől a nagykapun hagytuk…..
Portugál Camino Santiago-13.nap 2019.08.06 19:22:22
Utolsó napunk a Portugál camino spanyol részén. Megreggeliztünk, jó bőségesen, mert először úgy gondoltuk, hogy majd a későbbi busszal megyünk. Reggeli közben eldöntöttünk, hogy megyünk Santiagóba a legkorábbival, ami gyorsjárat. Egy kicsit megijedtem, de szerencsére Marikának volt B6 innyekciója.…..
Portugál Camino Fisterre-12.nap 2019.08.06 17:31:31
Szent Jakab ünnepe volt. Ezért nem közlekedtek a buszok Fisterre felé. Rózsa rendelt nekünk taxit. Csepergett az eső. A Delfin elé érkeztek friss pékáruval, és mi vettünk két bagettet. Megreggeliztünk, összecsomagoltunk, és jött is a taxi. Rózsa felhívta a figyelmünket, hogy vigyázzunk, mert a taxi…..
Gyermekkori álmok Haragszanak rám, Számon kérik, Hogy belőlük semmi se lett. Gyermekkori álmok Eljárnak hozzám, Gúnyolódva bírálják az életemet. Másnak indultál, és ide jutottál. Gyermekkori álmok, nincs veszett remény, Csak azért is megmutatom, Hogy ki vagyok én. Nem kellett túl korán kelnünk,…..
Reggel korán ébredtünk, hatkor útra keltünk. Mivel két nappal korábban érkeztünk Santiagóba, ezért felvetődött a gondolat, hogy menjünk le Muxiába gyalog, és nézzük meg a sokak által csodálatosnak vélt tájat. Tudtuk, hogy ehhez az úthoz három nap kell, ezért egyet busszal kívántunk megtenni. A…..
Eljött a nap, mikor Berkes Marika végre eljutott a hőn áhított Santiágóba. Korán keltünk, volt bennünk némi izgatottság. 25 km állt előttünk. Abban reménykedtünk, hogy sok lesz az erdő, és csak keveset kell forgalmas főút mellett haladnunk. Jutkában, és bennem még élénken élt a tavalyi beérkezés…..
Portugál Camino koncert padrón 2019.08.04 19:10:08
Még sötét volt, mikor oldalra pillantottam, és láttam, hogy a lányok már készülődnek. 5 perc leforgása alatt kivitték a felszerelésüket az udvarra. Nekem nyűgösre sikeredett az ébredés, és az elindulás. Nem is beszéltem legalább két órán keresztül. Ébredeztem… Fejemen volt a fejlámpa, és úgy…..
Már világos volt, amikor felébredtünk. Jól esett az elsötétített szobában az alvás. Miután elkészültünk elköszöntünk szállásadónktól, aki már a bárban tevékenykedett. Szerettünk volna frissen sült péksüteményt enni, de még minden be volt zárva. az egyik kirakatban láttuk, hogy pékek készítik elő…..
Még sötét volt kinn, amikor levittük a táskánkat a közös előtérbe. Mellettem egy idősebb férfi csomagolta el a holmiját a táskájába. Gyönyörűen hajtogatott ruhák, minden precízen rendszerezve került a hátizsákjába. Egy kicsit kellemetlenül éreztem magam, mikor az én táskám belsejére gondoltam. A…..
Portugál Camino Július 18-5. nap 2019.08.02 18:14:30
Július 18-ötödik nap Korán reggel készülődtek a zarándokok, és készülődtünk mi is. Elhagytuk a szálláshelyet, és máris hozzánk csatlakozott egy nagytestű kutya. Hát te kutyus hova mész? – kérdeztem tőle. Azután rájöttem minket akar vezetni az úton. Pontosan ismerte az utat. Néha előreszaladt, majd…..
Még sötét volt, mikor felébredtünk. Kinyitottam az ajtót, a telihold megvilágította a szobát. Egy fiatal pár készülődött még rajtunk kívül. Az első célunk Ponte de Lima volt, de addig még közel 15 km-t kellett gyalogolnunk. Nemsokára egy plébániatemplomot találtunk, ami sajnos zárva volt. Szépséges…..
Ködös reggelre ébredtünk. A szobában elhelyezett asztalnál megreggeliztünk. Próbáltuk a hátizsák súlyát csökkenteni. Forgalmas út mellett haladtunk macska köveken. Kisebb utak útvesztőjében kanyarogtunk, és nagyon jól esett, amikor végre erdei ösvényen vezetett a kijelölt út. Hárman haladtunk az…..
Korán reggel ébredtünk, csepergett az eső. Nem szerettünk volna felébreszteni senkit, ezért kivittük a felszerelésünket az udvarra, és ott öltöztünk fel, és csomagoltuk el ruháinkat. Óvatosan kinyitottuk a nagykaput, és elindultunk az óceán parti úton. Szükség volt a széldzsekire a nagy pára miatt.…..
Portugál Camino Portó 2019.08.01 19:07:31
Július 14. Első napunk a Portugál Caminón. A szoba megtelt zarándokokkal. Mellettünk fiatal srácok aludtak. Reggel mikor kijöttem a szobából Jutka, és Maris már a kertben beszélgettek. Bekentük magunkat naptejjel, és elindultunk a metró állomás felé. Gondoltuk, hogy a központban még minden zárva…..
Portugál Camino Az utazás 2019.08.01 17:27:51
Július 13-án 15:22-kor indult a gépünk Budapestről. Időben érkeztünk, feladtuk a hátizsákokat. Mindhárman próbáltuk a minimálra csökkenteni a zsák súlyát, de két hétre elegendő felszerelés így is 9-10 kg-ot nyomott. Szerencsére nem kellett ráfizetni a csomagokra. Miután feladtuk a zsákokat ettünk…..
Portugál Camino Útra készen 2019.08.01 14:06:45
Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket. Az évszakok rendre elhozták…..
Egy évvel ezelőtt Bagotáig mentünk Húsvétkor. Ez volt az első hosszú túránk. A felüljáróhoz érve cseperegni kezdett az eső. Elővettük a hátizsákokból az esővédőt, és úgy gyalogoltunk tovább. Bagotán megálltunk a buszmegálló előtt, és belakmároztunk a húsvéti süteményekből. Mikor haza értünk nagyon…..
2019-es év terve a Camino Húngaro. A magyarországi Szent Jakab zarándokút alapútja Budapestről, a Nulla kilométerkőtől indul, és mintegy 200 kilométer után ér a több mint 800 éves, gyönyörű, román kori lébényi Szent Jakab-templomhoz, amely régi korok zarándokútjainak is fontos állomása, megállóhelye…..
Évek óta formálódott bennünk a gondolat,hogy el kellene menni,meg kellene csinálni a caminót. Néztünk filmeket,olvastunk beszámolókat róla, tervezgettük,formálgattuk magunkban,szépen felépítettünk egy "camino álmot." Elhatározásra jutottunk,és készülni kezdtünk,fizikálisan,lelkileg anyagilag .…..
Július 27-e. Izgatottan ébredtünk. Megreggeliztünk,és mindent elcsomagoltunk. Taxi jött értünk,és kivitt a santiagoi reptérre. Leadtuk a csomagjainkat,és türelmesen várakoztunk az indulásra. Az útiterv Santiago-Barcelona-Budapest volt. Barcelonába másfél óránk volt átszállni a budapesti gépre. Mivel…..
Július 25-én reggel elbúcsúztunk kedves szállásadónktól Arankától,és Csillától a segítőjétől. Készítettünk egy közös fotót az auberge előtt. A buszállomásra siettünk,hogy visszautazzunk Santiagóba. Még itthon lefoglalta a szállásunkat Jutka két éjszakára,egy motelben a katedrálisra néző ablakkal.…..
Reggel korán ébredtünk,és lementünk napfelkeltét nézni,de sajnos az erős felhőzet miatt nem láttuk a felkelő napot. Kárpótoltuk magunkat egy finom reggelivel. Végre ettünk sós bundáskenyeret,és ittunk hozzá gyümölcsteát. Olyan jó ízüen falatoztunk,hogy oda jött egy német lány,és megkérdezte miből…..
Korán reggel Mariska kiment az auberge elé dohányozni,és kizárta magát. Hívott engem,de az én telefonom le volt némítva. Hívta Jutkát,és ő sietett a megmentésére. Kalandosan indult a napunk. Próbáltunk reggelit vásárolni,de minden zárva volt a környéken. Kilenckor indult a buszunk Fisterrába. A…..
Izgatottan ébredtünk a harmincadik napunkon. A középiskolások lelkesen készültek. Kiléptünk a szállásról,és kispapok jöttek velünk szemben. Mondtuk nekik,hogy nem jó irányba mennek. Erdei úton értünk San Antonba, majd Amenalba. Innen egy meredek erdei úton kapaszkodtunk felfelé. Nemsokára a 12 km-es…..
Még sötét volt,mikor készülődni kezdtünk. Csupán néhány órát aludhattunk. Maris lement kávézni,és idegesen jött vissza. "Semmit nem aludtam.-mondta. Ráadásul ott volt a nő a kávézóba. Mosolyogva köszönt nekem,hogy jó reggelt! Lehet,hogy neki jó,de nekem nem! Hogy tud egy nő így horkolni? Nem…..