Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esoxlucius

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor jössz rá, hogy nem mehet így tovább? Meddig áltatod, csapod be Önnön Magad? Meddig hiszel a több tízezer forintokba kerülő csodamódszerekben, csodaszerekben, amelyek azt ígérik, hogy pár hét vagy pár hónap alatt minden megváltozik, s továbbra is azt és annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél?…..
A torkosság, amely franciául: gourmandise. A falánkság franciául gloutonnerie, és akárcsak a bűn angol neve gluttony, mohó nagyétkűséget sugall ... Mentesek vagyunk-e mindannyian eme bűnöktől? Különös tekintettel a diétára, fogyókúrára, vagy életmód váltásra? Aligha .... Többen kérdezték tőlem -…..
Az ízületi fájdalom oka számos tényező lehet: autoimmun betegség, sérülés, gyulladás, fertőzés, porckopás. A panaszokat kiválthatja nedves és/vagy hideg levegő, időjárási változás, túlerőltetés, dohányzás, mozgásszegény életmód, túlsúly miatti fokozott terhelés. Én a túlsúly miatti fokozott terhelés…..
Bármely "csodafogyókúra", amely pár hét alatt ígér tartós és jelentős testsúly csökkenést, ami erőteljes koplalással jár, egy étel egyoldalú és szélsőségesen nagy mennyiségű fogyasztására biztat, vagy teljes tápanyagcsoportokat iktat ki táplálkozásunkból, s azt állítja, hogy csak néhány hétre kell…..
Büszkék vagyunk arra, hogy sportnemzet vagyunk. De sajnos, nem sportoló nemzet. S ez sajnos nem csak az adatokban jelentkezik, hanem mindennapi életünkben is megtapasztaljuk: túlsúlyosak leszünk, korábban halunk, s ezáltal korlátozzuk saját magunkat saját sikereink elérésében. Nézzük, mit is…..
Hasonlóan a klasszikus poszt létrehozásához, itt is az új bejegyzésnél kell kiválasztanotok, hogy milyen típusú posztot szeretnétek létrehozni. Ezek pedig a következők: kép videó hivatkozás (link). Ezek a bejegyzések általában csak egy objektumot tartalmaznak, amelyekhez…..
E HA NEM JELENIK MEG A VIDEO KÉPE KÉREM KATTINTSON IDE!   A szív- és érrendszeri betegség, a magas vérnyomás, a cukorbetegség mind MEGELŐZHETŐ! A szív- és érrendszeri betegségek több embert ölnek meg minden más beegségnél - és ez megelőzhető. Dr. Dean Ornish elmagyarázza, hogy az…..
TESTALKAT MODELLEZŐ FÉRFIAKNAK Ha kiválasztjuk a jobb oldali lenyíló fülön a "métert"  a testmagasságunkat (jelenlegi) beállítva, alatta a hastípusunkat valamint a jelenlegi és célalakunkat megadva az alatta lévő jelenlegi és célsúlyunkat kitöltve máris megnézhetjük, hogyan nézünk ki az elérni…..
DIÉTA MODELLEZŐ NŐKNEK Ha kiválasztjuk a jobb oldali lenyíló fülön a "métert"  a testmagasságunkat (jelenlegi) beállítva, alatta a testalkatunkat valamint a mellbőséget megadva az alatta lévő jelenlegi és célsúlyunkat kitöltve máris megnézhetjük, hogyan nézünk ki az elérni kívánt célsúly után. A…..
Nagyon gyakran hallom azt az indokot főként hölgy ismerőseimtől, hogy azért nem vágnak bele a fogyókúrába, mert nem tudják beleilleszteni a megváltoztatott étkezési szokásokat a család étkezési szokásaiba. Ha mi magunk beláttuk, hogy rossz úton járunk, változtatnunk kell étkezési szokásainkon…..
Talán 1993 tájékán volt ennyi a testsúlyom, mint ma. szinte el sem hiszem. Cipőben, felöltözve nem érem el a 109 kg-ot. Hogy ez is sok? Ez így igaz. No, persze a 163 kg-hoz képest, ami valaha voltam, már jobbnak tűnik. Sokkal jobbnak. Nem is emlékszem, mikor mozogtam ilyen könnyedén, mikor aludtam…..
Többen feltették nekem a kérdést. Meddig folytatod? Nos, szakemberek egy 10%-os testsúly csökkentésnek már nagyon eredményesnek tartanak. Ez az én esetemben azt jelentette volna, hogy megállok valahol 148 kg-os testsúly környékén. Vajon az a testsúly normális lett volna? Aligha hiszem. Az első…..
Az általam alkalmazott fogyókúra az egyenletes inzulinszint tartáson alapszik. Mi is az inzulin? Egy olyan hormon, ami lehetővé teszi a sejtek számára, hogy a vérben lévő cukrot lebontsák, ezzel kielégítve azok energia igényét. Azonban ez az inzulin gátolja a zsírok lebontását, sőt a felesleges…..
Újra tervezés. Mondaná a GPS, ha letérnél a helyes útról. Igen, Neked is ezt kell tenned, ha bármekkora túlsúllyal rendelkezel, s szeretnél tőle megszabadulni. Újra kell tervezd az életedet, életmódot kell váltanod. No, persze, jöhet számtalan kifogás: család, munka, kevés szabadidő. De azt tudnod…..
Mielőtt fogyókúrázni kezdenél, vagy a kudarcba fulladt diétáidon keseregnél, gondold végig, mit tehetsz testsúlycsökkentésed érdekében a táplálkozás tekintetében. Nem véletlenül írtam tudatos és ésszerű táplálkozást helyes táplálkozás helyett. Tudatosan kell étkeznünk, arra gondolva, hogy mindent…..
Túlsúly esetén nagyon fontos tennivaló életmódunk megváltoztatása. Ez nem csupán étkezési szokásaink megváltoztatását jelenti. Ugyanis nem csak ennek  felülvizsgálata szükséges mind a fogyás, mind az elért eredményeink megtartása érdekében, hanem vásárlási szokásaink, szabadidős tevékenységünk…..
Napi 120 egység inzulin, maroknyi vérnyomáscsökkentő és más gyógyszerek, 163 kiló, lehetetlen kinézetű 8XL-es vagyonokba kerülő ruhadarabok, öt perc alatt alszol bárhol és bármikor, mert annyira fáradékony vagy, fájó ízületek, bedagadt kar és láb, kezedből kieső serpenyők, vízhajtós napokon alig…..
A döntéshez azonban kellő támogatás kell! Találd meg azt a személyt, azt a közösséget, aki kellőképp támogat abban a harcban, amit a kilók ellen vívsz!..
Rossz hírem van kedves fogyni kívánók! A rendszeres testmozgás minden fogyókúra esetén kihagyhatatlan, Nem csak a zsírégetésben van segítségünkre, hanem abban is, hogy izomzatunkat megtartsuk, esetleg fejlesszük és ezen izomzat segítségével még több zsírt égethessünk el. Több izom, több elégetett…..
Bárki bármit mond, ez az ami kihagyhatatlan...
Az elhízás egy olyan kórállapot, melynek során az elhízott személy testtömeg indexe (BMI) 30 kg/m2 fölött van.Ez már súlyos egészségi problémákhoz illetve a várható élettartam csökkenéshez vezethet. Erről szól az én történetem is...
Esoxlucius 2018.05.27 16:17:19
@Sylvie Berze: Szerencsére már nem így van! :-)
Elhízásom egy szokványos történetként indult. Valamikor 18 éves korom után kezdtem "magamra szedni" a kilókat, amit azután 22-23 éves korom körül lázas fogyókúra sorozatok követtek. A módszer és a csodaszer mindig változott, csak egy dolog volt állandó. A jojó effektus. Pár kilós - néha 7-8 kg-os -…..
Esoxlucius 2018.05.27 16:14:56
@Noszáné Erzsi: Köszönöm, tudod, Te is megcsinálhatod bármikor!
Mint oly sokan én is sokáig áltattam magam azzal a sokak által hangoztatott önámítással, hogy kövéren jól érzem magam a bőrömben. Egy idő után kialakul egy hamis énkép, úgy látja az ember, nem is kövér, vagy nem túlzottan. Jönnek a nyugtató szavak, nem is eszek sokat, más is hasonlóan néz ki. Igen,…..
Ez a kép 2013. június végén készült, 8 hónappal a fogyókúrám elkezdése után. Újjászületésként éltem meg ezt a születésnapomat, miután megszabadultam 50 kg túlsúlytól és rengeteg gyógyszertől. Ha kíváncsi vagy a történetemre, Te is túlsúlytól szenvedsz, fogyókúrázol, vagy épp tervezed hogy belevágj,…..