Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peterdi Farkas Éva

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl vagyok életem első "igazi" ultrafutásán a tegnap/ma teljesített 12 órás versennyel. Nem gondoltam volna, hogy idén eddig eljutok, Ádika ugye május 30-án született császárral, nem sok időm maradt felfejlődni egy komolyabb futóversenyhez. Volt ugye ősszel a Vadlán 50-es távja, ami nem sikerült…..
A cím össze is foglalja az elmúlt két hónap történéseit. Aki orvos, vagy ismer orvost, vagy valaha volt orvosnál, az innentől ne olvasson tovább.  Szóval, 3 héttel császár után tünetmentes voltam, így elkezdtem nagyobb sétákat tenni. Négy és fél héttel császár után kocogni. Hat héttel utána anyuval…..
Valami ilyesmi kikötéssel fejeztem be az utolsó blogbejegyzésem, ha jól emlékszem. Nem akartam császárt, mert az nem jó a babának és nem jó az anyának, főleg nem annak az anyának, akinek októberre Vadlán nevezése van (nyugi, a rövidebbik távra, azaz 50km-re).  Ehhez képest sajnos -vagyis esetünkben…..
Célfutó Blog 9 hónap kihagyás 2019.05.28 15:49:54
  Október óta jegelem a blogot. Nem azért, mert már nem érdekel, hanem mert nem tudtam futni és versenyre járni, én pedig az a típus vagyok, hogy ha én nem futhatok, akkor nem bírok a futásról se olvasni, se írni, mert fáj a szívem, amikor arra gondolok, hogy én ebből most kimaradok.  Az ok,…..
Az utóbbi hónapok nyekergése után végre jó híreket is hozok: képzeljétek, voltam egy futóversenyen, ami TETSZETT! Beszarás, mi?  Mivel egy esküvő miatt nem jutottam el a várva várt velencei 6 órásra, kárpótlásul kerestem egy másik versenyt, amivel viszonylag rá tudok edzeni az októberi Vadlán…..
Célfutó Blog 2018 Augusztus 2018.08.31 18:17:09
Augusztusban mindössze 209 km jött össze. Ez köszönhető: - nyaralás- kánikula- bölcsis nyári szünet - de leginkább annak, hogy folyamatosan a sérülés határán futottam és nem mertem felemelni a km számot. Mindennek lesznek következményei a jövőre nézve, de erről majd a következő posztban lesz szó...
Az előző beszámolóban már megpendítettem, hogy volt egy verseny, amivel nem voltam megelégedve, méghozzá a simbachi éjszakai futással. Nem a teljesítményem volt az elégedtlenség oka, hanem szerintem ez egy olyan szervezés volt, ami mellett nem lehet szótlanul elmenni. Annyit megjegyeznék…..
Minek ide bevezető, belecsapok a lecsóba, ez egy nagyon szar verseny volt, ennyi.  Hozzá kell tenni, hogy a felkészülést sem vittem túlzásba a 2-2,5 órás hosszú futásaimmal, de ettől függetlenül ennél többet vártam magamtól.  A hivatalos célom az 55 km volt, a titkos pedig a 60. Nem lövöm le a…..
Célfutó Blog 2018 Július 2018.08.01 14:45:02
Ennyi jött össze júliusban, ebben benne van egy 6 órás verseny is. Amiről még tartozom a beszámolóval, de jó munkához idő kell... ..
Másfél hónap távlatából sikeresnek ígérkezik az "edző nélkül futok" projekt. Sok örömet szerzett a kedvemre való futkosás. A heti km-t is felvittem, most stabilan 50-60 között vagyok, mindehhez társulnak minőségi edzések (intervall, résztávos, dombos). Hallgatok a testemre, annyit futok, amennyi jól…..
Peterdi Farkas Éva 2018.07.21 12:44:45
Kicsit csendben voltam az utóbbi időben, és nem azért, mert semmi sem történt, hanem mert olyan sok minden történt, annyi dolog játszódott le bennem, hogy egyszerűen kellett ennyi idő, hogy leülepedjen.  Körülbelül 2 hete edző nélkül futok. Nehéz döntés volt.  Az utóbbi hónapokban annyi stressz…..
Peterdi Farkas Éva 2018.07.20 13:04:59
@Laczkó Ági: Huhh, jó későn vettem észre a kommentedet (jöhetne valami emailes értesítés róla :D ) de így legalább kis távlatból tudok válaszolni. Szóval, én úgy veszem észre, nekem jobbat tett eddig az edzőtlenség, mert sok örömet szerzett a kedvemre való futkosás. A heti km-t is felvittem, most stabilan 50-60 között vagyok, mindehhez társulnak minőségi edzések (intervall, résztávos, dombos). Hallgatok a testemre, annyit futok, amennyi jól esik. Szóval egyelőre megy, de ha újra szükségem lesz edzői támogatásra, mindenképp Bélát fogom keresni. :) Köszönöm a jókívánságokat és neked is sok boldog km-t! :)
Célfutó Blog 2018 Június 2018.07.02 12:25:45
Ebben a hónapban 216 km jött össze. Célom ezt még feljebb tornászni és kevesebbet betegeskedni. :)..
Kis késéssel, de érkezik a beszámolóm a múlt hétvégi 10 km-es aszfaltos versenyről, amiről itt írtam, hogy nagyon szeretnék végre egy 50 perc alatti PB-t futni, bár a körülmények nem igazán lennének ideálisak. Hozzá kell tenni, hogy a 10km-es távot utálom a legjobban. Végig feszített tempó, ami 5…..
192,6 km volt a májusi adag. Nem vagyok vele túlságosan elégedett, de ez van. Remélem, jobbra fordulnak a dolgok, és több időm lesz  futni. ..
Na most akkor hogyan tovább?   Várakozáson felül sikerült az UTH, amire fél évig készültem, most viszont egy kicsi üresség van bennem. Sajnálom levenni a hűtőről a szinttérképet, amit minden edzés előtt motiváció gyanánt nézegettem, mert nem tudom, mi kerüljön a helyére. Tíz nap után kezd…..
Szentendre Trail 2 in 1, első maraton és első ultra   Mivel még be sem mutatkoztam rendesen, itt egy rövid kis betekintés a kaotikus életembe: 31 éves vagyok, férjemmel és két éves kisfiunkkal élünk Németországban. Egész gyerekkoromban sportoltam: atlétika, karate, kézilabda – ezeket tizenévesen…..