Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. N. Attila

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fényezett, színes papírnyomtatvány a tegnapi postával érkezett. Német cég itteni leányvállalata értesít arról, hogy ha január 9. és 19. között fölkeresem a plázában fenntartott üzletét, akkor a törzskártyával minden leértékelt termékre 20 százaléknyi kedvezményt ad. Talán élek a lehetőséggel, ez…..
A vajákot megnézni félnetek nem kell jó lesz.Csak kell hozzá egy kis türelem, mert egy pöttyet nehezen indulnak be az események, de nagyjából az évad felénél már végre úgy érzi a hozzám hasonló rajongó, hogy sikerült formába lendülni. Megértem, hogy sokan érzik csalódásnak a sorozatot, de hát…..
M. N. Attila 2019.12.24 11:41:14
@Az igazi Trebics:

A vajákot megnézni nem kell! Félnetek jó lesz.
A vajákot megnézni! Nem kell félnetek, jó lesz.

A második helyesen így: A vajákot megnézni nem kell félnetek, jó lesz.
( A királynőt megölni nem kell félnetek, jó lesz.)

Az első pedig: A vajákot megnézni nem kell! Félnetek jó lesz.
Helyesen így: A vajákot megnézni nem kell, félnetek jó lesz.
( A királynőt megölni nem kell, félnetek jó lesz.)

Egyébként igazad van, a blogposzter úgy próbál cinikus címet adni, hogy egy idézni vél egy szállóigévé vált mondatot, amit I. Erzsébetnek tulajdonítanak, de fingja sincs a mondat értelméről, okáról és összekeverve a szórendet, pont a tartalmi játékot, a célját rontja el. Felmerül a kérdés, mennyire lehet hiteles a kritikája, ha az általános iskolai nyelvtan és szórend sem megy...
A demokrácia építménye a világ sok országában recseg-ropog: a legrégebbiek egyike a brexit miatt roggyant meg, az USA-ban pedig a két nagy párt ellenséges viszonya és a populizmus teszi próbára. A demokrácia válsága a világ számos részén tapasztalható: az ezredforduló idején még úgy látszott, hogy…..
M. N. Attila 2019.01.25 11:05:55
@MAXVAL bircaman közíró: Ennél nagyobb ferdítést nem is írhatott volna. Diktatúra, elnyomó rendszer a liberális eszme égisze alatt... A neoliberalizmus nem azt jelenti hogy az állam garantálja a törvény előtti egyenlőséget (ez a liberlizmus egyik alapja), hanem hogy a gazdasági szereplők dolgába nem szól bele, viszont működésük alapjait megvédi.
M. N. Attila 2019.01.25 13:31:40
@Ad Dio: Nem, Önnem érti. Nem pár twitter posztról szó... Láthatóan fogalma sincs hogy mit jelent ma egy tömegről szinte minden adatot birtokolni.

"volt valamilyen válasza a középosztály problémáira" - önmagában ez egy lózung, elcsépelt, agyonismételt szöveg. Hallotta valahol és könnyű válaszként visszaböfögni. Ahhoz viszont nem veszi a fáradtságot hogy olvasson és gondolkodjon. Ön szerint miért korlátozza Kína a google működését, vagy miért tiltja be a facebookot? Az oroszok miért tiltják be a facebookot? Azt gondolja olyan ok miatt mert hogy olvashatnak, hallanak a demokráciáról, szabadságról? Nem, azért mert féltik a hatalmuk alatt tartott tömegek adatait. Ma nem az energia, a föld, a természeti kincs birtoklása a legnagyobb hatalom, hanem az adatok birtoklása a tömegről. A befolyás a tömeg felett. Nem tudja, nem ismeri a posztok célzását, láthatóan nem tudja, nem ismeri a technológiát. Akkor miért oktat ki fölényesen? Nézzen utána, gondolkodjon és utána vitázhatunk. De amíg magának pár twitter posztig jut el a feldolgozott információja a témáról (úristen, ez a 2000es évek eleje) addig nem tudja miről van szó.
M. N. Attila 2019.01.25 14:37:33
@Ad Dio: Igazán? Amennyiben jobban érti nálam, miért nem a témára fókuszál? És ezt pótolva, vagyis az ismereteket a témáról, miért személyeskedik? Kérhetném hogy azt írja le a hagyományos média miért pontosabb és miért ér el több usert mint a new media? Ezt adatokkal adatokkal támassza alá. Amennyiben nem írja le a következő válaszában tételesen, hogy az adatfelhasználással támogatott new media technológia miért elhanyagolható a hagyományos médiával szemben nem tekintem önt értő beszélgetőpartnernek. Már így sem igazán és esélyes hogy már a szingularitás túlhaladta szerény képességeit.
Hozzám úgy jutott el a felvétel, hogy egyik digitális ismerősöm megosztotta a kormánypárti Mandiner, Origo és PestiSrácok nevű portálokon keringő coubot. Bocsánat az angol kifejezésért, de még nincs hiteles magyar fordítása. Úgy írnám körül, hogy tíz másodpercnyi videó. Valaki mond valami rövidet,…..
          Freund Tamás, meglehetősen dühösen, kimondta azt, amire elég sokan gondolnak. A legtehetségesebb emberek fogják elhagyni Magyarországot az akadémiai intézeti rendszer szétverése miatt.         A Magyar Tudományos Akadémia legfontosabb szerepe az volt a rendszerváltás után, hogy itt…..
M. N. Attila 2018.12.09 08:32:24
@Kis ember: Amikor oktatás ügyben folytak a tiltakozások, tüntetések, melyiken voltál ott?
Déjà vu érzésünk lehet itt Magyarországon, mert idehaza mi már láttunk ilyet '90-ben a taxisblokád idején. Franciaországot valósággal lángba borították és blokád alá vonták a láthatósági mellényes tüntetők.  Macron francia elnök kormánya — akárcsak annak idején az Antall-kormány — meghátrált: mégsem…..
M. N. Attila 2018.12.06 12:52:57
@Helheié: Mélyebb okai vannak, hogy nálunk nagyon csekély az ellenállás. Soha nem volt jelentős polgárság. Ami volt, az meg az arisztokráciát majmolta, szóval a nép önrendelkező ereje nálunk ismeretlen fogalom, nem úgy mint Franciaországban. Teljesen normális ami ott történik, a hatalom próbált mozdulni valamerre, a polgári értékrendet képviselő középosztály befékezte. Tökmindegy hogy ennek a hatalomnak Macron (ostobácska szóhasználatban Micron) vagy Sárközy a vezető képviselője, hatalom mindig elnyomást gyakorol. A franciáknál működik a demokrácia, a probléma pedig azért van hogy rendszer mindig szabályozza önmagát. Ha nem lennének problémák egy nagy társadalmi rendszerben, elsatnyulna.
A száraz november kampány kapcsán összegyűjtöttünk 7 tényt az alkoholfüggőkről...
M. N. Attila 2018.11.07 15:02:07
@furious ewok: És most, hogy a marijuana nem legális, nem elérhető? Csak akkor lesz elérhető ha legalizálják? :D Kis naív... a legalizálás nem azt jelenti hogy elérhetővé teszik, hanem azt hogy nagyobb rálátást és kontrollt kaphat a terjesztés és fogyasztás... És a felvilágosítás is jól jönne, a hozzászólásod háttere is megalapozza ezt az igényt.
M. N. Attila 2018.11.07 15:20:38
@p.a: Ez marginális kérdés, lásd a dohányárut. A lényeg az hogy a függőség tünet és nem az alkohol vagy a fű a probléma, hanem az ezt kiváltó ok. Nyugaton a nagyvárosi elszigetelődés, magány, Közép Európában pedig inkább a szociális, megélhetési problémák, a rosszul kezelt mentális problémák... Ráadásul egy szétbaszott társadalom nem tud megfelelő választ adni ezekre a jelenségekre, problémákra.
    Elvont filozófusok mániája-e az ógörög, vagy legyen-e az iskolai oktatás része? Ha már ezt a kérdést értette a kedves olvasó, kiderül, hogy tud is néhány szót görögül… A magyar nyelvbe rengeteg jövevényszó került be az „ókor angoljából”. Az ógörög nyelv különböző dialektusaiból évszázadok…..
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
M. N. Attila 2018.08.08 20:17:55
@trtr: Régen, klíma nélkül a személy és gyorsvonatok közlekedtek, amikor nem volt IC és ezeken a vonatokon LE LEHETETT HÚZNI AZ ABLAKOT, az IC-n viszont NEM LEHET SEM SZELLŐZŐT, SEM ABLAKOT KINYITNI... Érted kisbogaram? Próbálj meg 35 fokban zárt térben, szellőzés és klíma nélkül megmaradni. Szívbetegeknek sanszos hogy nem sikerül...
M. N. Attila 2018.08.09 16:14:54
@Bombaló: Általában az ic-n nem lehúzható az ablak, néhány ablaknál vészkijárat nyitóként működik az ablaknyitó. Heti szinten járok ic-vel, gysev ic-vel többnyire és még a BP - Zágráb vonalon, viszonylag gyakran főnek meg az utasok, volt olyan is hogy nem a légkondi hanem a fűtés ment, nyáron