Regisztráció Blogot indítok
Adatok
excentrikusbagoly

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Interjú Varga Beával, a Könyvmolyképző Kiadó vezető szerkesztőjével, akinek íróként a napokban jelenik meg a tizedik könyve. Mióta foglalkozol szerkesztéssel? Hogyan kerültél a kiadóhoz? 2004 óta vagyok aktív a zsánerirodalmi életben. Nem tudom, pontosan mikor kezdtem szerkeszteni.…..
    Mi a legfontosabb neked egy történet megírásakor? Mire összpontosítasz a legjobban?  Elsősorban a cselekményre építek minden történetben, ehhez pedig érdemes okosan dramatizálni, jelenetté formálni az aprólékosan kidolgozott cselekményt. Másfelől hitelesnek lenni is fontos és jó karaktereket…..
Mi a legfontosabb neked egy történet megírásakor? Az egyedi és szórakoztató ötleteket szeretem, a különleges leírásokat, és a pörgős párbeszédeket. A karakterek és a világépítés jobban erősségem, mint a dramaturgia...
Olyan hazai sci-fi novellákat szeretnék ajánlani a kétezres évekből, amikre hosszú idő után is emlékszem még. Azokból akartam választani, amik (akkoriban ritka kivételként) egy cseppet sem voltak életidegenek, és valószínűleg a mai olvasó számára sem lennének azok. Íme…..
Mi a legfontosabb neked egy történet megírásakor?  Nagyon érdekel az emberi psziché, az emberi kapcsolatok és a társadalom mozgatórugói is. Ezeknél azt hiszem, hogy leginkább a hitelességre törekszem. Nagyon fontosnak tartom, hogy sikerüljön háromdimenziós karaktereket alkotnom,…..
 Mi a legfontosabb neked egy történet megírásakor? Az első kéziratnál arra, hogy tartsam magam a vázlathoz, de közben hagyjam kibontakozni a történetet. Nehéz harc ez. Aztán elkezdem bonyolítani, kibontani a szálakat, átgondolni, miből mit lehet még kihozni, hogy minden oldalon…..
A Házasságom története (2 States: The Story of My Marriage, 2009) egy bájos szerelmi történet Indiából. Chetan Bhagatról azt kell tudni, hogy ő az a kortárs író, akinek a könyveit arrafelé mindenki olvassa. Ugyanakkor ismert újságíró, tévéműsorok gyakori szereplője, és…..
Egy népszerű kanadai krimisorozat egy kötetét olvastam, a Holtan, hidegen (Dead Cold) című regényt. Louise Penny egy igazi nagy detektív figurát talált ki, Gamache főfelügyelő személyében. Kanadában játszódnak a könyvek. Békés, kissé idealizált kisvárosi környezetben, ahol sokat esik a hó, miközben…..