Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ha nem írok ne válaszolj!

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
Kellenek a gondolatok, mert őrület alakul ki a táblán! Világos lép! A ,megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ha nem írok ne válaszolj! 2021.04.07 01:57:16
Ha nem írok ne válaszolj! 2021.04.07 02:01:38
Ha nem írok ne válaszolj! 2021.04.07 02:23:21
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
Ahogy arról már nyáron írtam itt, Viktor minden évben kétszer kap egy nagyobb, élelmiszerekkel teli ajándékcsomagot a munkahelyétől. Ezeket a két legnagyobb svéd ünnepre időzítik, vagyis midsommar és karácsony idejére. Ebben az évben sem történt ez másként, karácsony előtt pár nappal jött a…..
Ha nem írok ne válaszolj! 2021.03.11 10:01:46
@NRebeka:
Ok.Sok sikert!
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
Ha nem írok ne válaszolj! 2021.02.23 22:44:40
Hajónapló Kedd. 2021.02.16 17:47:35
Kemény napom volt. Reggel éhgyomorra nekiálltam a kikötőmben levágni a nádat, gyékényt. Ki kellett használnom, hogy perceken belül elolvad a jég és a munka lehetetlené válik. Mert azt a vadállati munkát nem vállalom be többet, mint két éve, hogy csónakból vágjam. Most se volt egyszerű, mert a szélén…..
1893. A világ akkori legnagyobb óriáskereke a chicagói világkiállításon. A 80 méter átmérőjű látványosság 36 kabinjában összesen 2160 látogatót tudott szállítani..
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
Ha nem írok ne válaszolj! 2021.01.12 22:15:26
@¿Qué tapas hay?:
Ezért jó,hogy nem vagyunk egyformák,nekem tetszett+ezek szerint te is végigolvastad, és még jót is találtál benne.
Mindenki döntsön saját maga, én ajánlom.
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Mindenki érzi, hogy ez az esztendő más volt az élet számos aspektusában, de ennek ellenére ugyanúgy aktívak voltunk Facebookon is. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A…..
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
1889. A 4554 méter magasságban - Európa legmagasabban fekvő menedékházának - a Capanna Regina Margherita építése..
Ha nem írok ne válaszolj! 2020.03.16 18:32:52
@Örömhernyó:
Bjørndalen aki a világ legsikeresebb biatlonlistája, amiatt nem kapott zsíros reklámszerződést mert futam közben folyamatosan lógott a taknya.(Emiatt nem tudtak róla megfelelő reklámképeket készíteni.) Az igazság az, hogy hidegben, télen mindenkinek folyik az orra, csak van aki megtörli,van aki szipákol.
Ha nem írok ne válaszolj! 2020.03.16 18:45:20
@degreen:
Litvánia,Észtország,Lettország a mai napig fél az orosz beavatkozástól, nem véletlenül csatlakoztak szinte azonnal a NATO-hoz.Az elmúlt évben különben a magyar Grippenek látták el 3 hónapig a légtérvédelmüket, (a NATO keretein belül) és állítólag nagyon meg voltak velük elégedve.Fehéroroszország más téma, az jelenleg is szinte orosz tartományként működik.
1886. Idilli családi fotónak tűnik, nemde? A képen a többszörös gyilkos Dennis Dilda látható, akinek megengedték hogy kivégzése napjának délelőttjén még találkozhasson családjával és egy közös fotó is készülhessen. Három órával később felakasztották..
Ha nem írok ne válaszolj! 2019.11.25 07:34:08
@jamboox:
Volt egy sorozata 1973-1984-ig a Paul Hogan Show elég ismert volt akkoriban,és a szereplőként viselt jelmezbe van a képen.A királynő előtt amúgy is nagyon szigorú etikett van,ha ez nem lett volna kérés,vagy megbeszélve, a közelébe se engedték volna ilyen öltözetbe.
1866. Osztrák 92 ágyús hadihajó, az SMS Kaiser erősen sérülten az olaszok elleni győztes lissai csata után az Adrián..
Ha nem írok ne válaszolj! 2019.11.11 22:28:45
@Haywood:
Azért abban az időben Amerika elég kemény hely volt,szesztilalom,Al Capone,Luciano,Lansky stb. nem biztos,hogy csak a páncéltermet kellett védeniük, sokszor inkább a saját életüket.
Hajónapló Kedd. 2019.10.08 23:11:39
Szmájli kutya ma négy éves. Furcsa, hogy megjegyeztem, hogy október nyolcadikán született, mert amúgy minden dátumot ( egyáltalán, számokat) elfelejtek. Viccen kívül, nem tudom a feleségeim születésnapját, a szüleimét, gyerekeimét, sokáig a sajátomat is összekevertem a névnapommal. A múltkor…..
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
1916. Az Ír Polgári Hadsereg (Irish Citizen Army) katonái egy dublini tetőn a húsvéti felkelés előestéjén..
Ha nem írok ne válaszolj! 2019.06.13 21:13:07
A képet kivágtam,kinagyítottam,ezek alapján a következtetéseimet megosztom.
A nagy tepsiben ,mely a lábuknál helyezkedik el,nagy valószínűséggel valamilyen szaftos csirke,vagy pulykacsíkok lehetnek,elfogadva,hogy a kép Olaszországban készült így félve kell megjegyeznem,hogy a macska sem kizárható.A teherautón szolgélatot teljesítő keverőmester,egész biztos,hogy teljes kiőrlésű durumtésztát adagol,ezt támasztja alá a földre hullt aprólék is,mely mérete alapján 95%-os biztonsággal kijelenthető,hogy csavart orsó tészta esetleg nokedli.Az ülő katona,pálinkát oszt ez az elötte látható bádogedény méretéből egyébként is,sejthető,ezt az állítást támasztja alá az is,hogy akinak borra fájt volna a foga az csak kivesz egyet a farekeszből,melybe előre bekevert vörösboros-kola van a felírat tanúsítása szerint(Pagini Vinicola) Mo-n egyes területeken ezt vadásznak,esetleg Leónak is hívják.Colombo kezében ugyan a képen takarva,de megállapítható,hogy egy orosz gyártmányú Smena-8M fényképezőgép van 1/8-os zárkioldással.A kéz mely benyúl a képre és a bácsi jobb lapockáját akarja megmaszírozni,az csak figyelmeztetni szeretné a Buchingem palotaőrségről idetévedt jómadarat,hogy más országban van,és ha nagyon gyorsan nem megy haza,II Bözsi királynő merénylet áldozata is lehet.A kép apró szépsége,mely minden divatot követő ember szívét megmelengeti az a katona Armani cipője,amire tökéletes hosszúságú hajtokás nadrágja rálóg.
1839. október 8. Egy 180 éves fotó a fényképezés megszületésének első éveiből. A torinói Gran Madre di Dio templom, hivatalosan az első Olaszországban készült fénykép. Ma ÍGY fest...
Ha nem írok ne válaszolj! 2019.05.29 21:12:52
@JTom:
Ami érdekes ,a '86 áprilisi baleset után,'86 október 01-től újra indult a termelés és a 3.blokk egészen 2000-ig üzemelt.
Az biztos,hogy ¿Qué tapas hay?:-nak igaza van a fotóst illetően,ha meggondolod egy Rábának,Csepelnek is volt saját újsága ami feltételezi az újságírókat és fotóst is,már csak a belső hírek sport kultúra miatt ráadásul itt még a propaganda is nagyon fontos volt.
A Szovjetunióban a hivatalos propaganda szerint nem volt szervezett bűnözés. A második világháború után közvetlenül azonban működött egy, amelyet elismertek, mivel felszámolták és mintegy azt demonstrálták vele, hogy ezzel együtt az ilyenféle bűncselekmények egyszer s mindenkorra megszűntek létezni.…..
Ha nem írok ne válaszolj! 2019.05.29 20:48:30
@stig:
Sokszor mondják ezt a él mint Marci Hevesen,de azt sokan nem tudják,hogy ezt a betyárt alig 1 éven belül elfogták,és a talpa alatt fütyült a szél,tehát én az összes bűnőzőnek is csak ezt tudom kivánni.