Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VistaMan

34 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért kezdtem írni a blogot, mert úgy éreztem, hogy a Windows Vista nem kapja meg a kellő elismerést. Mindenki bírálta, a "végén", már a Microsoft alkalmazottak is kritizálták, bár ők főleg azért, hogy a Windows 7 érdemeit méltassák.Azóta már rég megjelent a Windows…..
Windows Vista Internet Explorer 6 2009.04.01 14:53:00
Egy korábbi bejegyzésemben a 8-as verzióról írtam, de nem szabad elfelejteni a korábbi verziókat sem! Köztudomású, hogy minden páros verzió stabil. Sajnos Vistán már nem működik, csak egy virtuális gépben, pedig méltán volt népszerű ez a böngésző!Egy stabil…..
Windows Vista Telnet kliens 2009.03.28 15:35:00
A Vista alapinstallációja során, a korábban megszokott, parancssori telnet kliens nem kerül telepítésre. Bár ez egy felhasználónak nem napi kelléke, de néha szükség van rá. Ez program könnyen elérhető, mert az operációs rendszer része maradt, csak utólag installálni…..
A talán legjobb ingyenes kép és fotószerkesztő program Windowshoz a Paint.NET. Hosszú lenne felsorolni, hogy mennyi mindent tud, a web oldalán elolvasható. :) Eredetileg a Windowsba épített Paint kiváltására készült, mára már egy komoly programmá nőtte ki magát, ami…..
Windows Vista Internet Explorer 8 2009.03.22 15:07:00
A héten megjelent az IE8 végleges változata.Kicsit tartottam tőle, hogy telepítsem, mivel Vista Ultimate-om van, ami eredetileg angolul települt és később töltöttem le a magyar nyelvi csomagot, de letölve és telepítve a magyar nyelvű Internet Explorer 8-at, azoknál a…..
A Windows Vista egy újdonsága a Megbízhatóságfigyelőn, eredeti nevén: Reliability monitorA Sajátkép, jobb gomb, Kezelés, Megbízhatóság és teljesítmény alatt érhető el.Segíthet fényt deríteni alkalmazások hibáira (lásd: 2009.02.07 a fenti képen) vagy egyéb…..
A Windows Vistában a beépített levelező program a Windows Mail, ami nagyjából az Outlook Express utóda. Viszont a leveleket már nem mappánként egy DBX fájlban tárolja, hanem minden e-mailt egy külön fileban és minden Windows Mail mappának egy külön mappa felel meg.Alapértelmezett…..
Ha egy fájlt véletlenül törölsz, akkor azt még gyorsan vissza lehet állítani a jobb gombbal előhozható "Törlés visszavonása" segítségével vagy, hagyományos módon a Lomtárból.Ha ez már nincs, a Lomtár is ürítve lett, vagy a fájl felülírásra került, akkor…..
napiLOL Közgazda 2009.01.29 18:55:59
Most találtam:Tételezzük föl, hogy 10 ember minden nap elmegy sörözni és összesen 100 dollárt fizetnek a végén.Ha úgy fizetnének a sörükért ahogy most adót fizetünk valahogy így nézne ki:Az első 4 ember ( a legszegényebbek) nem fizetnének semmit Az ötödik 1 dollárt…..
Ez egy kicsit felesleges bejegyzés is lesz... :)Ha szeretnél az asztalodra egy teljesen felesleges plusz elemet, akkor a www.get-xmas.com oldalról le tudsz tölteni egyet (vagy többet). Az egeret fölé húzva azt is kiírja, hogy hány nap van karácsonyig.Persze tisztában vagyok vele,…..
Windows Vista Teve ügy 2008.12.10 21:45:00
Mint már sok helyen lehetett olvasni és az eredményét látni is, el kellett dönteni, hogy legyen-e hirdetés a blogomon vagy ne.Engem nem zavar, tisztában vagyok vele, hogy a blog.hu-nak (Index) is kell bevétel, így legyen! Így lett ez a blog is Kétpúpú Teve.Az Index, csak a megjelenő…..
Egy friss hír szerint már nem csak az Antivirus XP 2009, 2010, és hasonló trükkök dívnak, hanem a létező AV cégek imázsának lejáratása, nevükkel való visszaélés lehet a kártevőterjesztők új módszere. Lehet aggódni. Ugyan a hamis antivírus trükk már ismert a hozzáértők…..
Windows Vista Biztonsági mentés 2008.10.14 21:45:00
A Windowsban régóta benne van már a biztonsági mentést készítő segédprogram. A Vistában már egy igen használható eszköz lett belőle, már még mindig méltatlanul eldugott helyen, a Kellékek / Rendszereszközök között található és a "Biztonsági mentés állapota és…..
Windows Vista Mister ViSTA 2008.11.21 22:14:43
A Google Reader dobta ki nekem ezt a blogot:Mister ViSTA - Windows Vista trükkök és leírásokHa érdekel a Wndows Vista, akkor találsz itt hasznos információkat...
Windows Vista Gondokozó 2008.11.11 23:05:00
Ha Neked is Windows Vista Ultimate verziód van, akkor érdemes néha megnézni, hogy milyen újdonságok jelentek meg hozzá.(Ezt a Windows Update oldalon meg tudod tenni.)Valamikor szeptemberben jelent meg egy új játék a Microsoft Tinker. Egyszerű logikai játék, de arra kíválóan alkalmas,…..
Egyik barátomnak volt szüksége, hogy a Vistás notebookjáról FTP-n keresztül töltsön fel fileokat. Neki készült ez a bejegyzés. :)1.) Parancssori lehetőségMár Windows NT4-ben is benne volt a parancssorból futtatható kliens. Ennek használatát nem akarom most részletezni. Egy…..
Windows Vista Játékok 2008.07.26 00:57:00
Egy könnyed nyári bejegyzés következik. Ajánlom mindenkinek, aki szabadságon van!A Windows Vistában megjelentek új játékok és a régiek is "szebbek", mint a Windows XP-ben voltak.Továbbra is megtalálható a régi klasszikus, az…..
Az alábbi hiba megoldása elég banális, csak én kezdtem bonyolultan a keresését.Talán azért, mert Windows Vista Ultimate-m van, ami eredetileg angol nyelvű és arra van telepítve a magyar nyelvi csomag, de nekem az IE7-ben a Google keresés a címsor melletti keresővel, mindig a…..
Beüzemeltem egy D-Link DNS-323 hálózati adattároló egységet, viszont a Vistámról nem tudtam használni, csak a virtuális gépen futó Windows XP-ről.Hamar sikerült kiderítenem, hogy ezen még egy 1.03-as firmware volt és az 1.04-re írják, hogy Vista kompatibilis. ("Upgrade Samba…..
Ha szükséged van egy egyszerű, ingyenes fájl szinkronizáló programra, akkor a SyncToy 2.0 neked való!Tud mindent, amit egy szinkronizáló programnak tudnia kell, így nem fogom itt felsorolni. :)Letölthető a Microsoft oldaláról: SyncToy v2.0..
Windows Vista Firefox és Vista 2008.09.28 13:37:00
Bár én maximálisan elégedett vagyok az Internet Explorer 7-tel és azt is használom általában, de néha szükségem van egy második böngészőre, ígya múlt héten telepítettem a frissen megjelent Firefox 3.0.2-t.Már a telepítés sem ment úgy, ahogy annak mennie kéne, mivel az UAC nem…..
A hétköznapok egyformaságában itt az ideje egy kis játéknak!Az Expressz nyereményjátékán az iPod család legújabb generációs termékeit nyerhetik meg a szerencsés bloggerek! (Annyira frissek, hogy ha akarnátok sem tudnátok megvenni őket.)A feladat annyi, hogy az Expressz…..
Windows Vista RAR file megnyitása 2008.09.21 14:53:00
Egy barátom kérdezte a héten, hogy kapott egy RAR kiterjesztésű tömörített filet és mit lehet azzal csinálni.A Vista egyéb segédprogram nélkül csak a ZIP fileokat tudja kezelni. Ki lehet belőle tömöríteni a tartalmát és létre is lehet hozni tömörített filet. Egyéb…..
Vistában elejétől zavart, hogy nem látom, hogy mikor van hálózati adatforgalom a gépen, úgy, mint azt Windows XP-ben vagy egyéb korábbi verzióban látható volt.Pedig könnyű ezt bekapcsolni:Jobb klikk az óra mellett a hálózati ikonon és a "Tevékenység animációjának…..
Windows Vista Képmetsző 2008.09.09 22:44:13
Korábbi Windows verziókban mindig gond volt, hogyan lehet elküldeni egy képernyő képet. Persze mindig működőtt a PrtScr (Print Screen) gomb, ami az egész képernyő tartalmát a vágólapra másolta. Vagy az Alt-PrtScr billentyű kombináció, amivel az aktuális ablakot lehetett a…..